Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
59%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
21
15%

Ukupno glasova: 142

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la JoseeMourinho » 02 maj 2016, 20:37

R32 je napisao/la:Uh puno Bgm, pregledaj to sve. Ja evo za 34l presao oko 700km. Kod mene je doduse i stvarno malo gradske.

I trenutno je na EP cijena 1.71 ili 1.76.
ma kod mene je eto sve bila gradska nisam nigdje sad van sarajeva iso, uredu jeste dosta ima uzbrdo, ali opet haman 8l yebote benzinca ne vozim :rol: :rol:

jedino da sam toliko prolupo da sam petobanku samo nasuo pa da mi je onda 6,34 prosjek sto je prihvaljivo, ali yebemu nisam toliko lud :rol:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 maj 2016, 20:48

Ma dobro, ako je bas tako striktno gradska i jos brdo, onda bi trebalo do 7, a to 6.34 bi bilo ekstra. Uzimali bi ti drugi i 9-10 sigurno. Dizeli :D
Mia San Mia

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 06 maj 2016, 21:52

Momciluci, poprilicno mi je iritantno da u svom autu imam tipku za koju pojma nemam za sta sluzi :D pa da vas pitam, ovo lijevo od klime - koji klinac je to ?
slika
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 06 maj 2016, 21:55

Pa da ti uzima vazduh iz auta. To koristis kada ispred tebe ide neko ko puno čadi a blizu ti. Npr ides karaulom a kamion sa drvima se jedva penje.

Poslano sa mog SM-G900H koristeći Tapatalk

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 06 maj 2016, 22:10

Papastathopoulos je napisao/la:.
Cirkulacija ljudino :D

Ovo sto napisa kolega, za to najbolja stvar, znaci ne uzima vazduh s vana nego iz auta, i kruzi non stop :)
Mia San Mia

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 06 maj 2016, 22:47

Hvala vam momci, mislio sam da je nesto "interesantnije" od toga haha :D al svakako dobra stvar, nek barem znam za sta je :thumbup:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 06 maj 2016, 23:17

Kad smo vec na ovoj temi, zanima me jos jedna stvar, nemojte zamjeriti sto sam dosadan :D :)

Naime, vidim po piku cesto oglase o otkupu katalizatora, jaran mi je takodjer neki dan nesto malo pricao o tome, pa me sad nesto zanima kako i sta oko toga - jel se to moze skinuti pa zaraditi neka lova bez nekih posljedica za auto i tako to ?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 maj 2016, 10:26

Ne diraj to sve dok ti polkan dobro vuce i ne gubi na gasu u nekim situacijama tj. gusi. Katalizatori su skupi, te imaju vijek trajanja. Mogu te zezati na tehnickom, ali jednostavno kada vrijeme dodje, ak zelis skinuti pomenuti, stavis protocnu cijev, ak ti je sonda lambda prije katalizatora ugradjena.

Moguce da se, slicno ovim desavanjima u Sarajevu, u narednom periodu auta sa emisijama gasa koje ozb prekoracuju norme jednostavno il iskljuce il ne prodjes pregled, a katalizator ima bas tu svrhu prociscavanja.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 maj 2016, 15:43

Asteriks je napisao/la:Ne diraj to sve dok ti polkan dobro vuce i ne gubi na gasu u nekim situacijama tj. gusi. Katalizatori su skupi, te imaju vijek trajanja. Mogu te zezati na tehnickom, ali jednostavno kada vrijeme dodje, ak zelis skinuti pomenuti, stavis protocnu cijev, ak ti je sonda lambda prije katalizatora ugradjena.

Moguce da se, slicno ovim desavanjima u Sarajevu, u narednom periodu auta sa emisijama gasa koje ozb prekoracuju norme jednostavno il iskljuce il ne prodjes pregled, a katalizator ima bas tu svrhu prociscavanja.
Uredu brate onda, necu ga ni dirati, nek stoji...

Nego, sad imam jedan problem, tj ja mislim da je problem...naime, ovog Pola sam kupio prije malo jace od 2 mjeseca...do nedavno nisam fakticki ni gledao ulje nit sipao, nikakvih problema nisam imao s tim...nit mi se palila lampica od ulja nit ista...eh nedavno sam uzeo ulje ono 10w40 od 7km...i neki dan mi se prvi put upali lampica od ulja...kontam hajd dobro, nasucu ulja i to je to...to je bilo prije par dana...i naspem ulja do sredine...znaci ono potaman...sad se vracam iz Konjica kad mi se opet upali lampica od ulja...eh sad...kad sam kupio auto bilo je otprilike oko 2.000 do malog servisa (na 10.000 se mijenja)...sad je oko 700 km ostalo...ima li mozda veze do toga sto mi je mali servis blizu pa se negdje trosi ulje il je mozda do ulja sto sam kupio il sta vec ? jer ovo mi se nimalo ne svidja...

EDIT: maloprije kad sam pustio auto da se malo ohladi izmjerim ulje - ima ga onoliko do koliko sam i nasuo neki dan...nisam nista vise dirao nit sipao ulja, upalim auto kad nema vise one lampice od ulja...**** lud zbunjenog...kaze jaran da je mozda do ulja jer je fakat "sprzeno" skroz, crno....jel moze bit do toga ?

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 08 maj 2016, 17:09

10w40 je sintetika, skroz rijetko ulje.
moras uzeti neko gusce.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 maj 2016, 17:23

Ma dobro je ono, ja ga koristim duze vrijeme, samo si trebao uzeti Super Mobile 2000 10w 40, dodje ti po litru oko 9 KM, barem tam gdje sam ja uzimao.

To ti je po meni greska u instrument satu, a moze biti i do pumpe ulja, negdje zacepilo. Prikopcas gore kod Vucica na dijagnostiku i zavrsena prica.
kaze jaran da je mozda do ulja jer je fakat "sprzeno" skroz, crno....jel moze bit do toga
Promjeni kod majstora, provozaj se po gradu il do Konjica, jos tako nekoliko puta, uzmes maramicu, izvadi sipku i bit ce skoro pa crno, nema to veze.

Da li si mu radio mali servis uopce?

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 08 maj 2016, 17:39

700km mu ostalo do malog servisa napisao je i meni isto et sad je 600+ pa cu i ja 10w40 staviti et možda to tvoje ili liqui Molly kažu nije lose, a ni skupo :mrgreen:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 maj 2016, 17:52

Evo koje sam ja ulje uzeo (rekao covjeku auto i motor i on mi rece da mi je ovo najbolje):
slika

Slika bi bila izokrenuta pa sam ovako napravio ss..
Na onoj kartici od proslog servisa mi takodjer stoji 10w40 pa mi je najbolje nastaviti ovo koristiti...

Nisam bola radio mali servis, kazem ti da mi je ostalo oko 700 km, tako da je meni reda ubrzo to raditi svakako..

Vrlo je moguce da je do instrument table jer ulja ima u masini, ne fali ga...a i napisao sam da je ona lampica nestala iz cista mira nakon sto sam samo izmjerio ulje, nista vise...i plus kad nadodam da mi je takodjer ona kazaljka od goriva naopako okrenuta najvjerovatnije radi table kako mi je majstor rekao, onda je najbolje mescini elektricaru odvest da to pogleda...

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 maj 2016, 17:56

Sve ce to nadoci kada ga fino zamjenis, sa filterom ulja i nek ti majstor mal pogleda tu tablu.

Msm da imas u Jabl ovo ulje sto sam ti naveo, neces se pokajati.
kažu nije lose, a ni skupo
Svako ulje kojeg litar kosta ispod 7 KM je opasno sumnjivo. :lol:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 maj 2016, 19:20

Ovo sto Asteriks navede je fakat dobro, polusintetika. Francusko cini mi se
A, ako je sve uredu ne bi trebao na 10k nista dosipati.

I moguce da te senzor zeza ili nesto, jer ako se upali lampica od ulja to znaci da si bez ulja, ona se tek tad pali koliko ja znam.

Na to se nemoj niposto oslanjati, provjeravaj na ravnom i kad se ohladi motor, kad se ulje slegne malo.
Bar u 15 dana onako usput provjeri :D
Mia San Mia

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 maj 2016, 19:25

Liqui Moly Leichtlauf je vrh ulje sto se tice BiH. Odnos cijene i kvalitete die beste :P

Sve je bolje od 'ercegovackog Castrola :urnebes:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Automobili, motori...

Post Postao/la JoseeMourinho » 08 maj 2016, 19:28

R32 je napisao/la:Ovo sto Asteriks navede je fakat dobro, polusintetika. Francusko cini mi se
A, ako je sve uredu ne bi trebao na 10k nista dosipati.

I moguce da te senzor zeza ili nesto, jer ako se upali lampica od ulja to znaci da si bez ulja, ona se tek tad pali koliko ja znam.

Na to se nemoj niposto oslanjati, provjeravaj na ravnom i kad se ohladi motor, kad se ulje slegne malo.
Bar u 15 dana onako usput provjeri :D
Da te usput pitam da ne istrazujem sam sta se kod nas mijenja sve na velikom servisu?
Jest da mi nije ni blizu ali eto da se informisem :mrgreen:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 maj 2016, 19:31

Zupcasti, spaneri, vodena pumpa
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 maj 2016, 19:37

Jos tu dodaj i provjeru kocionog sistema, provjera ventila, lamele il cijelog seta kvacila, sve opet zavisi kada si sta mijenjao.

R32
Kontakt:

Re: RE: Re: Automobili, motori...

Post Postao/la R32 » 08 maj 2016, 19:57

JoseeMourinho je napisao/la:Da te usput pitam da ne istrazujem sam sta se kod nas mijenja sve na velikom servisu?
Jest da mi nije ni blizu ali eto da se informisem :mrgreen:
Naveli su ti oni, al uvijek tu bude jos ponesto nađe se, naravno ako je majstor uredu pa pregleda kompletno auto, meni su i citav motor prekontrolisali, nastimali sto je trebalo. I na tome bas ne stedi

Uslikat cu ti racun malo kasnije ako nađem, pa da vidis sta je sve zamijenjeno i cijene.

Edit: Ne mogu nigdje naci racun, kad treba nema xd
Ali evo ovako:
Spaner zub. remen 278KM
Remen klinasti 14.92KM
Vodena pumpa 56.75KM
Antifriz 24KM
Spaner mikra 91KM
Semering bregaste 3KM
Rad autmeh. 100KM

Ovo sam radio u servisu, rad je trajao otprilike 5.5h, ali su stavili 4h rada, sto me iznenadilo. :)
Mislim da je ukupno bilo 567KM, ovo sam nasao zapisano, i bas su sve pregledali detaljno, malo optimizovali, sjecam se da temperatura nije bila usaglasena, i mozda je jos neka sitnica zamijenjena.
Garancija 80.000km ili 3 godine.
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.