U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Ima sve to na TM i vise : https://www.transfermarkt.com/premijer- ... &land_id=0
Prvi, od dva duela na stadionu „Dan Paltinisanu“ u Temišvaru, na programu je 3.8. a naredni dva dana kasnije (5.8.).
Izbornik Ivica Barbarić za ovo okupljanje pozvao je 20 igrača. Na spisku su:
Luka Pršlja (GNK Dinamo, Zagreb), Sergej Bjelica (FK Željezničar, Sarajevo), Irfan Ramić (FK Sarajevo), Enedin Mulalić (FK Sarajevo), Harun Berberović Malkočević (FK Sloboda), Danijel Mijatović (HŠK Zrinjski), Marko Radić (FK Crvena Zvezda), Nermin Mujkić (NK Istra Pula), Matej Šakota (HŠK Zrinjski), Muhamed Buljubašić (FK Sarajevo), Haris Hasanović (FK Sloboda), Božo Prusina (NK Široki Brijeg), Petar Kolenda (NK Široki Brijeg), Vukašin Daničić (FK Borac), Anes Krdžalić (GNK Dinamo, Zagreb), Aldin Mešić (FK Sarajevo), Viktor Grbić (FSV Frankfurt), Aleksandar Kahvić (FK Crvena Zvezda), Antonio Prskalo (HŠK Zrinjski), Hamza Jaganjac (FK Željezničar, Sarajevo).
U-18 reprezentativci okupiće se 31. ovog mjeseca u Tesliću odakle će, dan kasnije, krenuti u Temišvar.
Luka Pršlja (GNK Dinamo, Zagreb), Sergej Bjelica (FK Željezničar, Sarajevo), Irfan Ramić (FK Sarajevo), Enedin Mulalić (FK Sarajevo), Harun Berberović Malkočević (FK Sloboda), Danijel Mijatović (HŠK Zrinjski), Marko Radić (FK Crvena Zvezda), Nermin Mujkić (NK Istra Pula), Matej Šakota (HŠK Zrinjski), Muhamed Buljubašić (FK Sarajevo), Haris Hasanović (FK Sloboda), Božo Prusina (NK Široki Brijeg), Petar Kolenda (NK Široki Brijeg), Vukašin Daničić (FK Borac), Anes Krdžalić (GNK Dinamo, Zagreb), Aldin Mešić (FK Sarajevo), Viktor Grbić (FSV Frankfurt), Aleksandar Kahvić (FK Crvena Zvezda), Antonio Prskalo (HŠK Zrinjski), Hamza Jaganjac (FK Željezničar, Sarajevo).
U-18 reprezentativci okupiće se 31. ovog mjeseca u Tesliću odakle će, dan kasnije, krenuti u Temišvar.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Misljenja iko? Kakvo je stanje ovdje, na koga posebno obratiti paznju
- ASD
- Kontakt:
Faris Dževahirić i Jusuf Terzić potpisali za Borac.
Ovime je pionirska selekcija Borca postala prvi favorit za osvajanje pionirske lige.
Ovime je pionirska selekcija Borca postala prvi favorit za osvajanje pionirske lige.
Da nam nema GNK-a ne bi imali pravilno razvijenog omladinca ...EdinjoBos je napisao/la: ↑23 jul 2021, 12:55

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
- ASD
- Kontakt:
Memić u početnoj postavi Brava.
-
- Kontakt:
Muharemovic na putu za Torino. Sutra/prekosutra sve ce bit zvanicno sa Juventusove strane. Ponedjeljak prvi trening .
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Azur Aljkanovic je prevara od golmana isto Adnan Kanuric, a Nikola Cetkovic i Luka Kačavenda su još veće prevare. Nažalost nemamo nekog solidnog golmana za sad...
- legenda reala
- Kontakt:
Jesi ih ikad gledao ijednog
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ma Aljkanovic ima nevjerovatnu distribuciju. Ovo kod gola je bio dobro pokriven, ali eto, da je malo jači kvalitet barem bi se bacio na tu stranu. Šut je bio jako dobar ali golman većeg kvaliteta bi ono odbranio.
Alijagić zabio gol danas, Češka cvajta..
Gazibegovica sam gledao poluvrijeme protiv RB i bio je potanak.
Nije u21, ali koliko god Mulahusejnović bio limitiran, to će biti nebitno ako postane gol mašina, što već jeste u ovoj Slovenskoj ligi.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- ASD
- Kontakt:
Ono je greška bloka. Niko nije ušao u blok, a pokrili su ga. Najgora greška postavljene odbrane.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑24 jul 2021, 21:55Ma Aljkanovic ima nevjerovatnu distribuciju. Ovo kod gola je bio dobro pokriven, ali eto, da je malo jači kvalitet barem bi se bacio na tu stranu. Šut je bio jako dobar ali golman većeg kvaliteta bi ono odbranio.
Alijagić zabio gol danas, Češka cvajta..
Gazibegovica sam gledao poluvrijeme protiv RB i bio je potanak.
Nije u21, ali koliko god Mulahusejnović bio limitiran, to će biti nebitno ako postane gol mašina, što već jeste u ovoj Slovenskoj ligi.
Zbog tog i postoji živi zid. Da se pomoću igrača pokriju sve strane.
Logićno da jesam ne bi ovo napisao da nisam...
Moram nahvaliti Šukilovića iz TC, vrlo solidno igra iako ima tek 18 godina.
- ASD
- Kontakt:
Mislim da se već sada može reći kako je ovo novo pravilo oko mladih igrača pun pogodak.
Sada kad ih malo više dobija šansu, može se na nekom većem uzorku reći da kvalitetom ne zaostaju puno za starijim kolegama, ako i zaostaju.
Do ove sezone su zaista zaostajali, prije svega nisu mogli prebroditi tu psihičku barijeru.
Sada kad ih malo više dobija šansu, može se na nekom većem uzorku reći da kvalitetom ne zaostaju puno za starijim kolegama, ako i zaostaju.
Do ove sezone su zaista zaostajali, prije svega nisu mogli prebroditi tu psihičku barijeru.
Zar nisi drugu pricu pricao kad se to pravilo donijelo?ASD je napisao/la: ↑24 jul 2021, 22:58Mislim da se već sada može reći kako je ovo novo pravilo oko mladih igrača pun pogodak.
- ASD
- Kontakt:
Jesam. Priznajem, bio sam protiv. I uglavnom sam protiv sličnih pravila u fudbalu, kao i ograničenjima za strance jer su generalno bazirana na pogrešnim pretpostavkama.Ghuraba je napisao/la: ↑24 jul 2021, 23:01Zar nisi drugu pricu pricao kad se to pravilo donijelo?ASD je napisao/la: ↑24 jul 2021, 22:58Mislim da se već sada može reći kako je ovo novo pravilo oko mladih igrača pun pogodak.
Ali u ovom slučaju. Kako imamo probleme sa koronom, finansijama, lošim rezultatima klubova u Evropi. Može se reći da je momentum za ovo bio odličan. Vjerovatno će za sezonu ili dvije se tražiti da se ovo pravilo ukine, ali u ovom momentu je mnogim trenerima otvorilo oči kada su u pitanju oslanjanja na mlade igrače.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Momak se pokazao kao vrlo dobar talenat u ove dvije utakmice.
Ne znam iskreno, ovo pravilo oko u21 će možda iznjedriti maximalno 2-3 kvalitetna igrača za Premijer lige. U biti isti ovi koji će iznjedriti bi vjerovatno već igrali utakmice u svojim klubovima. Ali sigurno ne bi upisali minute koje će ove sezone upisati da nije ovih pravila.
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
Već sam pisao, i malo se ponavljam.
Generacija 2000 je loša.
Glavni predstavnici (Malić, Salčin, Dervišagić, Kanurić, Zubanović, Dejanović, Begić, Medić, Mašić, Savić, Aljkanović, Mehanović)
Generacija 2001 isto tanka, ali nešto malo bolja.
(Subašić, Đokanović, Daniel Lukić, Arsić, Milojević, Varešanović, Osmić, Kačavenda, Mešinović,
Generacija 2002 je bolja
(Šošić, Bašić, Drina, Beća, Duraković, Gasal, Ćetković, Alić, Tahrić, Čavić, Brekalo)
Generacija 2003 vjerovatno od njih najbolja, samo što oni još igraju uglavnom za juniorske ekipe
(Šukilović, Kulašin, Trako, Avdić, Ramić, Musić, Mehmedović)
Biće zanimljivo vidjeti hoće li iko dobiti šansu od ovih najtalentovanijih 2004-tog godišta ove sezone.
Vjerujem da će za godinu dvije ovo sa u21 igračima dosta bolje izgledati.
Generacija 2000 je loša.
Glavni predstavnici (Malić, Salčin, Dervišagić, Kanurić, Zubanović, Dejanović, Begić, Medić, Mašić, Savić, Aljkanović, Mehanović)
Generacija 2001 isto tanka, ali nešto malo bolja.
(Subašić, Đokanović, Daniel Lukić, Arsić, Milojević, Varešanović, Osmić, Kačavenda, Mešinović,
Generacija 2002 je bolja
(Šošić, Bašić, Drina, Beća, Duraković, Gasal, Ćetković, Alić, Tahrić, Čavić, Brekalo)
Generacija 2003 vjerovatno od njih najbolja, samo što oni još igraju uglavnom za juniorske ekipe
(Šukilović, Kulašin, Trako, Avdić, Ramić, Musić, Mehmedović)
Biće zanimljivo vidjeti hoće li iko dobiti šansu od ovih najtalentovanijih 2004-tog godišta ove sezone.
Vjerujem da će za godinu dvije ovo sa u21 igračima dosta bolje izgledati.
Zašto bi ukidali pravilo? To bi onda tek bila glupost! Kod nas se cesto takve situacije objasnjavaju sa kravom koja daje dosta mlijeka i onda udari nogom i sve to prospe.
Pravilo je dobro, vjerovatno silom prilika doneseno ali ne mijenja cinjenicu da je dobro. Iz vise razloga.
Cak se to u prvoj sezoni ne mora ni vidjeti, ali moze se primjetiti da su se timovi fino prilagodili tome. Ja sam se i najvise plasio prve sezone sa tim pravilom.
Ova vjestacka potraznja za mladim igracima moze i mora logickim slijedom događaja izazvati lancanu reakciju. A to mozemo vidjeti tek druge ili trece sezone od donosenja ovog pravila.
Ocigledno je da igra veliku ulogu i ta dva igraca mogu donositi prevagu na terenu, bilo da je borba za izlazak u evropska takmicenja ili opstanak. Zato mislim da klubovi to pravilo trebaju uzeti kao aksiom i sa njim praviti strategije za sledece sezone, tj da se ozbiljne posvete skautiranju i proizvodnji mladih igraca. A to dalje ima uticaja na nase reprezentacije. U svakom slucaju vise paznje se mora posvetiti mlađima, htjeli ili ne. A ako su iole pametni svi ce htjeti.
Također ocekujem i puno posudbi u nize lige kako bi se spremili za PL. Tako da bi i one mogle dobiti na kvaliteti, a i olaksati poslovanje drugoligasima jer dobijaju igraca.
Tako da me ne bi iznenadilo i da se neki niželigaš ponudi da prihvate te igrace i da ce ih konstatno pustati da igraju. To cak moze biti i model poslovanja ako nemaju dovoljno resursa da prave svoje igrace.
Potražnja je čudo.
Neočekivano dobro pravilo za naš fudbal.
Pravilo je dobro, vjerovatno silom prilika doneseno ali ne mijenja cinjenicu da je dobro. Iz vise razloga.
Cak se to u prvoj sezoni ne mora ni vidjeti, ali moze se primjetiti da su se timovi fino prilagodili tome. Ja sam se i najvise plasio prve sezone sa tim pravilom.
Ova vjestacka potraznja za mladim igracima moze i mora logickim slijedom događaja izazvati lancanu reakciju. A to mozemo vidjeti tek druge ili trece sezone od donosenja ovog pravila.
Ocigledno je da igra veliku ulogu i ta dva igraca mogu donositi prevagu na terenu, bilo da je borba za izlazak u evropska takmicenja ili opstanak. Zato mislim da klubovi to pravilo trebaju uzeti kao aksiom i sa njim praviti strategije za sledece sezone, tj da se ozbiljne posvete skautiranju i proizvodnji mladih igraca. A to dalje ima uticaja na nase reprezentacije. U svakom slucaju vise paznje se mora posvetiti mlađima, htjeli ili ne. A ako su iole pametni svi ce htjeti.

Također ocekujem i puno posudbi u nize lige kako bi se spremili za PL. Tako da bi i one mogle dobiti na kvaliteti, a i olaksati poslovanje drugoligasima jer dobijaju igraca.
Tako da me ne bi iznenadilo i da se neki niželigaš ponudi da prihvate te igrace i da ce ih konstatno pustati da igraju. To cak moze biti i model poslovanja ako nemaju dovoljno resursa da prave svoje igrace.
Potražnja je čudo.

Neočekivano dobro pravilo za naš fudbal.

Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 24 jul 2021, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.