FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

CLS
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CLS » 22 jun 2010, 09:28

Stole iz Bora je napisao/la:Naravno! Pod motom "za sve ove godine zajedno" Centrotrans besplatno vodi odredjene navijace Zelje u Tel Aviv. U putovanje su ukljuceni prevoz, jedno nocenje i obilazak Tel Aviva, hrana i pice na bazi "koliko god mozes pojedi i popij" te poklon bon za kupovinu u soping centrima u Tel Avivu.

Samo trebas upasti u grupu "odredjenih" .. ;)
znaci to je to...... :D :D ma ima da upadnemo u tu grupu kada je Centrotrans tako velikodusan i kada je sa nama sve ove godine :D :D

al cujem da voze za 1KM :D :D
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 22 jun 2010, 09:53

Ja,Bože mili ovog giganta i ostalih pitarčića...!Hoče pitari od ljubomore da puknu.Neka ih malo na Našem forumu,jer na svom NEMAJU o čemu.Tamo uvijek iste teme uprava,trener,prozivke jednih druge itd.Umjesto da budu sretni,što će im ŽELJO u glavni grad dovesti i turiste stranace,oni iz ljubomore ne znaju šta će više laprdati.Neka budu sretni,što će na GRADSKOM STADIONU biti i fudbala,a ne samo koncerta,te će i svaki normalni pitar moći doći i dovesti dijete da u miru i bez demoliranja stadiona,gledati ŠAMPIONA DRŽAVE CIJELE-PLAVO BIJELE!Pitari,baš ste čudna raja,nekada ....!Ne mogu od smijeha.Pozdrav. :lol:

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 22 jun 2010, 09:56

Može se u Centrotransove buseve sa Grasovim mjesečnim kartama, ko ima blago njemu. 8-)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 jun 2010, 09:58

Napadač Hapoela: Nismo ni očekivali lakog protivnika

Itay Shechter (23), napadač Hapoela iz Tel Aviva i reprezentacije Izraela nije mišljenja da će njegovom timu biti lako protiv prvaka Bosne i Hercegovine.

Nismo očekivali lake utakmice u takmičenju koje igraju šampioni iz cijele Evrope. Prošle sezone smo također imali nezgodne protivnike u Evropskoj Ligi, ali smo se ipak uspjeli plasirati u šesnaestinu finala, što je bio dobar rezultat. Sada imamo za cilj da odemo što dalje u Ligi šampiona, izjavio je drugi strijelac izraelskog šampionata sa 23 gola u 29 odigranih utakmica.

Napomenimo i to da je klub iz Tel Aviva pred mečeve sa Željezničarom dao odriješene ruke Bojanu Vručini, bivšem napadaču Slaven Belupa koji je imao mnogo problema sa povredama, te uspio postići tek jedan pogodak u osam prvenstvenih utakmica.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 22 jun 2010, 10:27

Treba odmah dovesti ovog Vrucinu,ovde bi eksplodirao kod amara,a osvetio bi im se sto su ga nogirali :) ...evo me sad pisem k'o tinejdzer :)
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 jun 2010, 10:40

AMAR OSIM

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2010, 10:51

Nisam znao da nas je Litex ponizio na Grbavici.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 jun 2010, 11:02

Spisak igraca koji su otisli u Fojnicu:

Šehić, Karić, Hodžić, Kustura, Višća, Radovanović, Bogičević, Mešić, Svraka, Ćulum, M.Bešlija, Zeba, Popović, Stanić, Gančev, Kerla, Čolić, Berak, Odović, Rovčanin, Spahić, Savić, H.Bešlija, Mešanović, Batinić, Mujkanović, Smigalović, Halilović, Suljić, Vladavić, Aščerić, Poturović, Brković, Muhasilović, Kalkan, Prutina, Mahović, Zolotić, Đip, Pljevljak.

Stručni štab: Osim, Đurbuzović, Memić, Gušo, Pekić, Gradaščević, Lojo.
AMAR OSIM

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 22 jun 2010, 11:09

Stole iz Bora je napisao/la:Spisak igraca koji su otisli u Fojnicu:

Šehić, Karić, Hodžić, Kustura, Višća, Radovanović, Bogičević, Mešić, Svraka, Ćulum, M.Bešlija, Zeba, Popović, Stanić, Gančev, Kerla, Čolić, Berak, Odović, Rovčanin, Spahić, Savić, H.Bešlija, Mešanović, Batinić, Mujkanović, Smigalović, Halilović, Suljić, Vladavić, Aščerić, Poturović, Brković, Muhasilović, Kalkan, Prutina, Mahović, Zolotić, Đip, Pljevljak.

Nema Selimovica ni Serdarevica kao sto sam pretpostavljao...ali ono sto nisam ni slutio je to da ne vidim Peraka na spisku...jedino ako to nije ovaj Berak,pa greska u pisanju :mrgreen: ...ima dosta mladih,valjda ce poneko isplivati...zna li neko da li se Teo Kardum prikljucio pripremama u Fojnici
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 22 jun 2010, 11:11

The Sarajevo-based club - whose supporters are notoriously rowdy and often violent..
Pa nismo mi ovakvi, a i izgleda da mozemo zaboraviti na to da ce nas podcijeniti.. :?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 jun 2010, 11:17

boccaccio je napisao/la:

Nema Selimovica ni Serdarevica kao sto sam pretpostavljao...ali ono sto nisam ni slutio je to da ne vidim Peraka na spisku...jedino ako to nije ovaj Berak,pa greska u pisanju :mrgreen: ...ima dosta mladih,valjda ce poneko isplivati...zna li neko da li se Teo Kardum prikljucio pripremama u Fojnici
Za Peraka sam i ja primjetio ali mislim da je to onaj Berak i da je momak pogrijesio kod kucanja. Ja sam samo kopirao post i postavio ovde. Serdarevic je bio na treningu u nedelju a eto, nema ga u Fojnici.
AMAR OSIM

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 22 jun 2010, 11:18

Baja_Zvjerka je napisao/la:
The Sarajevo-based club - whose supporters are notoriously rowdy and often violent..
Pa nismo mi ovakvi, a i izgleda da mozemo zaboraviti na to da ce nas podcijeniti.. :?
BRATE gdje si to našao :?:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 22 jun 2010, 11:20

Pa eto imas stranicu prije kompletan clanak njihovog novinara, tacno znaju gdje smo najbolji i najopasniji, i sta da ocekuju.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 22 jun 2010, 11:24

pošto je tekst dobar, evo prevedoh za one što su tanki sa engleskim :)

Hapoel Tel Aviv dobio opasnog protivnika u žrijebu za Ligu Prvaka.
Državni prvak i osvajač Kupa će igrati protiv bosanskog FK ŽELJEZNIČARA poznatog po svojim neotesanim(hahaha) i često nasilnim navijačima.:D

Napisao : Eli Shvidler
Hapoel Tel Aviv će se suočiti sa teškim protivnikom u drugoj kvalifikacijskoj rundi Uefine Lige prvaka.Šampion Premier Lige i osvajač Kupa će igrati protiv bosanskog Željezničara, objavljeno je jučer iz sjedišta u Nionu-Švica.

Sarajevski klub - čiji navijači su čuveni po neotesanom i često nasilnom ponašanju(ovo mora da je sa pitarima nas pomješ'o) je jedan od najboljih klubova s kojimje Hapoel mogao očekivati da igra.Ekipa koju trenira AMAR OSIM, sin legendarnog bosanskog trenera IVICE OSIMA, na popisu igrača ima svestrane igrače iz bivše Yuge.

Osim lično je prilično upoznat sa kvalifikacijskim utakmicama Lige Prvaka.2002.-e godine, Željezničar je došao do treće faze žrijeba te ispao od engleskog Newcastle Uniteda.

Željezničar je osvojio jedan naslov prvaka u bivšoj Yugoslaviji prije raspada države.Nakon toga je osvojio četiri naslova prvaka BiH.Svoj vrhunac u završnici Evropskih takmičenja Željo je imao 1984.-85., kada je došao do polufinala Kupa UEFA, gdje su ga samo minute dijelile od finala sa REAL MADRIDOM.

Skroman budžet ekipe (1 milion eura), koji je sponzoriran od strane lokalne duhanske industrije, zahtjeva često i prodaju ponajboljih igrača.Željezničar je nedavno prodao jednu od svojih zvijezda ekipe, Samira Bekrića i to u Južnu Koreju.

Vjerovatno i najistaknutije ime Željine ekipe je Mirsad Bešlija, iskusni veznjak čiji rezime uključuje 29 nastupa za bosanski nacionalni tim.Ovaj 30- goišnjak je također igrao za belgijski Genk i škotski Hearts.

Ibrahim Šehić, golman BiH U-21 reprezentacije, je najmlađi igrač koji je ikad postao kapiten u klupskoj historiji.Željezničar je također nedavno potpisao i makednoskog defanzivca Gorana Gančeva, dok također polaže i velike nade u gorostasnog srbijanskog veznjaka Milana Ćuluma.Hapoel će također morati budno motriti na ofanzivnog veznog Edina Višću.Željezničar je ekipa sa najbrojnijim navijačima u Bosni.klupski najvatrniji navijači su poznati kao "The Maniacs" koji znaju napraviti neprijateljsku atmosferu za gostujući tim.

Ovo nije profesionalni prevod i oprostite na ev. greškama.
Zadnja izmjena: kosewsko hill, dana/u 22 jun 2010, 12:43, ukupno mijenjano 1 put.
Željo - My first love!!!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 22 jun 2010, 11:24

boccaccio je napisao/la:

Perak je otisao u Fojnicu.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 22 jun 2010, 11:33

malo sam surfao po youtube-u da vidim kakvi su ti "đavoli" od Hapoel TA i naletim na ovo 8-)
u slucaju eventalnog odlaska na gostovanje vjerovatno bi bili smjesteni na ovoj praznij tribini (jug ili sjever-nisam siguran), a iznenadio me najvise ovaj policajac koji na kraju priđe i vjerovatno brani snimanje na stadionu :D :D

a kod nas ne možeš dokazati nekome da ne snima i ne baca baklje u teren heheheh :mrgreen:
Lijepo je biti Manijak!!!

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 22 jun 2010, 11:54

ŠtaIma je napisao/la:

malo sam surfao po youtube-u da vidim kakvi su ti "đavoli" od Hapoel TA i naletim na ovo 8-)
u slucaju eventalnog odlaska na gostovanje vjerovatno bi bili smjesteni na ovoj praznij tribini (jug ili sjever-nisam siguran), a iznenadio me najvise ovaj policajac koji na kraju priđe i vjerovatno brani snimanje na stadionu :D :D

a kod nas ne možeš dokazati nekome da ne snima i ne baca baklje u teren heheheh :mrgreen:
mozda kod njih ne vrijedi acab, mozda je frajer momak s tribine... :mrgreen: pa neda papku da snima... :mrgreen:
BRAVE HEART 1979-2005

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 22 jun 2010, 11:56

edotm87 je napisao/la:
ŠtaIma je napisao/la:

mozda kod njih ne vrijedi acab, mozda je frajer momak s tribine... :mrgreen: pa neda papku da snima... :mrgreen:
hahahahahhaha mozda je kod njih ona "SVI SMO MI DROTOVI" :mrgreen:
Lijepo je biti Manijak!!!

el_ninjo
Kontakt:

Post Postao/la el_ninjo » 22 jun 2010, 12:02

Virtu4l je napisao/la:Nisam znao da nas je Litex ponizio na Grbavici.
ocito da ne znas .. nije nas ponizio uopste .. izgubili smo 1-2 .. jedino ako to smatras ponizenjem :)
Volimo Bete a njih ko Beje!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 jun 2010, 12:23

el_ninjo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Nisam znao da nas je Litex ponizio na Grbavici.
ocito da ne znas .. nije nas ponizio uopste .. izgubili smo 1-2 .. jedino ako to smatras ponizenjem :)
Mislim da je Virtual to "poniizenje" izvukao iz teksta novinara Oslobodjenja jer je isti napisao "ponizen na Grbavici" od Litexa ...
AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Hrasno15, MoSaZeLjo1921 i 78 gostiju.