FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Mogu l' se sutra karte kupit? Nafuralo se pola famelije na tekmu, ne mogu da ih nagovorim da ne idu. 
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Jel zbog ostalo to što zovete kruh, strik, dite, mliko itd.KrajisnikBosnjak je napisao/la:Mnogo stvari se može naučiti sa ovog foruma, ali ako ćemo sad nešto pametovati o tim ljudima koji su eto bili u ustaškom pokretu, onda pola nas se treba osjećati prozvanim... Pa moj pradjed i dosta, dosta Krajišnika silom prilika su završili u tim jedinicama, tako je tad vrijeme bilo, šta se tu može. Ne volim prema tome etiketirati ljude da su dobri ili loši, jer svi znamo u kakvom su vremenu naši preci živjeli, gdje su između više zala morali birati manje, jer nacionalna svijest skoro pa i nije postojala. Ne bih sad da unosim politiku na ovaj forum, ali jednostavno morao sam ovo napisati. Svako dobro vam želim.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Ako sam dobro razumio @bordopoetu , on pise o rivalstvu dva kluba,nije mu namjera pisati o 2 Svj.ratu . Stalno smo izlozeni provokacijama tipa Torpedo , UDBA , a ovaj post pojasnjava i stavlja stvari na svoje mjesto. I moj rahmetli babo kao 17-godisnjak je morao u domobrane,pa 1943/44 presao u partizane(i to morao).Sramota je ciniti zlocin,a ne silom prilika biti u nekoj vojci(to je bio svjetski kolaps).KrajisnikBosnjak je napisao/la:Mnogo stvari se može naučiti sa ovog foruma, ali ako ćemo sad nešto pametovati o tim ljudima koji su eto bili u ustaškom pokretu, onda pola nas se treba osjećati prozvanim... Pa moj pradjed i dosta, dosta Krajišnika silom prilika su završili u tim jedinicama, tako je tad vrijeme bilo, šta se tu može. Ne volim prema tome etiketirati ljude da su dobri ili loši, jer svi znamo u kakvom su vremenu naši preci živjeli, gdje su između više zala morali birati manje, jer nacionalna svijest skoro pa i nije postojala. Ne bih sad da unosim politiku na ovaj forum, ali jednostavno morao sam ovo napisati. Svako dobro vam želim.
Uglavnom poenta je na podmetanju od strane navijaca komsija,a ovo im je odgovor.Bravo @bordopoeta.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Lažni zagrizli za Čabraju, a i kone šatro, znači od Šovšića ništa...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- AlfredNobel
- Kontakt:
Opet vlada totalna nezainteresovanost za derbi, iz godine u godinu sve gore. Izgubilo se sve, nema više tog osjećaja, naboja i adrenalina. Niko niti priča o derbiju, ne možeš čuti nikog među rajom da spominje tekmu, a kamoli šta drugo. Ima nekoliko likova što su me pitali u koliko je derbi i koji dan, eto dotle je došlo.
Katastrofa na šta je spao najveći derbi u državi. Ovo je dublji problem i ovdje uopšte ne igra ulogu kakvi su posljednji rezultati, niti bilo kakva forma. Nema napretka, samo može biti još gore.
Katastrofa na šta je spao najveći derbi u državi. Ovo je dublji problem i ovdje uopšte ne igra ulogu kakvi su posljednji rezultati, niti bilo kakva forma. Nema napretka, samo može biti još gore.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
U kontaktu sam sa rajom iz Sarajeva i upravo iste informacije imam.AlfredNobel je napisao/la:Opet vlada totalna nezainteresovanost za derbi, iz godine u godinu sve gore. Izgubilo se sve, nema više tog osjećaja, naboja i adrenalina. Niko niti priča o derbiju, ne možeš čuti nikog među rajom da spominje tekmu, a kamoli šta drugo. Ima nekoliko likova što su me pitali u koliko je derbi i koji dan, eto dotle je došlo.
A buraz iskren da ti budem i kod nas ovdje u Krajini iako je Sarajevo prilično daleko ranije se pričalo o utakmicama između Sarajeva i Želje, sad se to sve totalno izgubilo... Mlađe generacije apsolutno ništa ne interesuje u vezi Premijer lige BiH.
Ne bih da se ponavljam, ali to je nesumnjiva činjenica - BEZ EVROPSKOG REZULTATA I DOBRIH USLOVA SVE ĆE SE IZGUBITI!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
ne znam šta očekuješ nakon prošle sezone gdje nismo slavili na 5-6 derbija??? da smo dobili koji možda bi nekog interesovalo...AlfredNobel je napisao/la:Opet vlada totalna nezainteresovanost za derbi, iz godine u godinu sve gore. Izgubilo se sve, nema više tog osjećaja, naboja i adrenalina. Niko niti priča o derbiju, ne možeš čuti nikog među rajom da spominje tekmu, a kamoli šta drugo. Ima nekoliko likova što su me pitali u koliko je derbi i koji dan, eto dotle je došlo.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Mene vise zanima kako to da smo mi karte za derbi kupovali uz pokaz licne karte i samo u nasem fan shopu dok se za ovaj derbi karte za sve tribine prodaju sasvim normalno na svim mjestima u gradu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ma bezveze je totalno postalo, iskreno. Sjećam se prije, pa odeš s rajom par sati na pivu, pa zayebancija, pa međusobno yebavanje pitara i željovaca itd. Pričalo se o derbiju sedmicu prije, to gorilo na TV-u, na radiju, po medijima. Sad nigdje nikog, niti ko zove, niti koga zanima. Tek možeš poneki članak pročitati, na radiju skoro da nisam ni čuo o tekmi.KrajisnikBosnjak je napisao/la:U kontaktu sam sa rajom iz Sarajeva i upravo iste informacije imam.AlfredNobel je napisao/la:Opet vlada totalna nezainteresovanost za derbi, iz godine u godinu sve gore. Izgubilo se sve, nema više tog osjećaja, naboja i adrenalina. Niko niti priča o derbiju, ne možeš čuti nikog među rajom da spominje tekmu, a kamoli šta drugo. Ima nekoliko likova što su me pitali u koliko je derbi i koji dan, eto dotle je došlo.
Katastrofa na šta je spao najveći derbi u državi. Ovo je dublji problem i ovdje uopšte ne igra ulogu kakvi su posljednji rezultati, niti bilo kakva forma. Nema napretka, samo može biti još gore.![]()
A buraz iskren da ti budem i kod nas ovdje u Krajini iako je Sarajevo prilično daleko ranije se pričalo o utakmicama između Sarajeva i Želje, sad se to sve totalno izgubilo... Mlađe generacije apsolutno ništa ne interesuje u vezi Premijer lige BiH.
Ne bih da se ponavljam, ali to je nesumnjiva činjenica - BEZ EVROPSKOG REZULTATA I DOBRIH USLOVA SVE ĆE SE IZGUBITI!
@DenchiNL
Ja ti opet kažem, a ti k'o sivonja. Nikakve veze nema forma, a kamoli broj pobjeda u prethodnim derbijima. Evo sad si imao odličnu formu, igru i rezultate, pa je li bila veća posjeta? Jeste, al' malo trasu. Ovdje je problem puno veće prirode, a mislim da je možda i najvažniji faktor ta nezainteresovanost Sarajlija za bilo šta, nebitno da li je to tekma, protesti ili neki drugi event. Imam osjećaj da je narodu više pun qurac svega, da mu je sport zadnje na pameti. Također, tu je i do ovog stalnog vrzmanja u krug. Skontala raja da nema nikakvog napretka već nekoliko godina, svaka sezona preslikana, nema nekog novog hypea, već je sve monotono.
Daj bože da griješim, ali ovdje nema spasa.
Zato sto su se cupale stolice na Grbavici..pa mjere predostroznosti poslije toga..miky_hz je napisao/la:Mene vise zanima kako to da smo mi karte za derbi kupovali uz pokaz licne karte i samo u nasem fan shopu dok se za ovaj derbi karte za sve tribine prodaju sasvim normalno na svim mjestima u gradu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
skoroalen je napisao/la:Mogu l' se sutra karte kupit? Nafuralo se pola famelije na tekmu, ne mogu da ih nagovorim da ne idu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- SedrenikHz
- Kontakt:
šališ seAlfredNobel je napisao/la: @DenchiNL
Ja ti opet kažem, a ti k'o sivonja. Nikakve veze nema forma, a kamoli broj pobjeda u prethodnim derbijima. Evo sad si imao odličnu formu, igru i rezultate, pa je li bila veća posjeta? Jeste, al' malo trasu. Ovdje je problem puno veće prirode, a mislim da je možda i najvažniji faktor ta nezainteresovanost Sarajlija za bilo šta, nebitno da li je to tekma, protesti ili neki drugi event. Imam osjećaj da je narodu više pun qurac svega, da mu je sport zadnje na pameti. Također, tu je i do ovog stalnog vrzmanja u krug. Skontala raja da nema nikakvog napretka već nekoliko godina, svaka sezona preslikana, nema nekog novog hypea, već je sve monotono.
formu i igru izgubili u pauzama, niz nam završio zadnji na tabeli...
???????????????
to nema uticaja? ne slažem se kategorično
da smo poderali GOŠK sa 2-3 gola apsolutno bi bila drugačija i atmosfera, furka i posjeta definitivno...
ovako već viđeni ustaljeni pad mentalni i kiks kad imaš zicer da ostaviš bauštelce u prašini i dženaziraš na derbiju....
ponavljam to je tekma koja je navijačima bitna, a kad ne možeš da dobiješ u zadnjih 5 kome se gleda to??? ko voli gledati nemoć???
ko plaća kartu da gleda nesposobnost??? pichkastu igru??? šetanje "kapitena", fizičku inferiornost zbog loše procjene trenera na pojedinim pozicijama?
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 01 nov 2018, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.
Mlađe generacije zanimaju nargila barovi i koncerti Jale i Bube. Ja kad sam imao 10 godina, ne igram se s djecom sedam dana ako zijanimo derbi. U petnaestoj se svađao s roditeljima, prvo s ličnom što sam kupio je karta za Grbavicu za derbi... Normalno da se gasi lagano, gasi se sve. Ponavljam, pratite 1.12. koliko će raje na Jahorini Cecu gledat, pa uporedite sa svim "normalnim" eventima u gradu. Čisto da se vidi na kome svijet ostaje.
Slaba posjeta?
Još ću vam nešto reći, navijače Sarajeva ne možete prevariti. To su ljudi koji jako dobro znaju fudbal, ljudi koji su gledali sjajne utakmice, sjajne igrače. Svako foliranje i bacanje luga u oči, to kratko traje
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo
Zadnji put sam ovoliko ulaznica kupovao za Atalantu.MortemHz je napisao/la:skoroalen je napisao/la:Mogu l' se sutra karte kupit? Nafuralo se pola famelije na tekmu, ne mogu da ih nagovorim da ne idu.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ma nema to veze, opet ti kažem i to je moje viđenje. Jel to toliki smak svijeta ako si kiksao nakon jednog odličnog niza? Naravno da nije, ali se stvorila negativna atmosfera. Čekaj, to da li ćeš otići na utakmicu utiče to kako si odigrao prije pet utakmica, koji je bio prošli ishod derbija itd.? Nigdje veze mi je ta logika, jer derbi je derbi, pa da si zadnji na tabeli. To se nikad nije gledalo.DenchiNL je napisao/la:šališ seAlfredNobel je napisao/la: @DenchiNL
formu i igru izgubili u pauzama, niz nam završio zadnji na tabeli...
???????????????
to nema uticaja? ne slažem se kategorično
da smo poderali GOŠK sa 2-3 gola apsolutno bi bila drugačija i atmosfera, furka i posjeta definitivno...
ovako već viđeni ustaljeni pad mentalni i kiks kad imaš zicer da ostaviš bauštelce u prašini i dženaziraš na derbiju....
ponavljam to je tekma koja je navijačima bitna, a kad ne možeš da dobiješ u zadnjih 5 kome se gleda to??? ko voli gledati nemoć???
ko plaća kartu da gleda nesposobnost??? pichkastu igru??? šetanje "kapitena", fizičku inferiornost zbog loše procjene trenera na pojedinim pozicijama?
Prošli derbi je bio vrhunski i odigrali smo odlično, ali nas je sreća kod onih promašenih šansi i naivnost kod primljenih golova zaebala. Nikakav poraz od GOŠK-a i pad forme nije bit problema nego promjena mentaliteta kod naroda i još neke druge stvari.
Opet ti ponavljam, nemoj bezveze potencirati neke stvari. Jako dobro te znam kakav si bio do prije nekoliko mjeseci, da se ispadalo iz lige, ti bi pisao da nema razloga za brigu i da smo najjači na Balkanu. Sad odjednom, pišeš nekakve nebuloze, stalno neko potenciranje nekih stvari, ništa ne valja itd. Bezveze ti je to, iskreno ti kažem, jer svako od nas zna tvoje prijašnje 'izdanje'.
@skoroalen
To jeste. Brzo će ona četnička smrdulja napuniti prostor, jer ipak je najvažnije doći i diviti se ženi zločinca, Mariji Šerifović, Lepoj Breni i ostalim četnicima. Tako je, kako je, tako je vrijeme došlo, nažalost. Nikad više onog vremena..
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nešto će me biti stid otići i pogledati tribineskoroalen je napisao/la:Zadnji put sam ovoliko ulaznica kupovao za Atalantu.MortemHz je napisao/la:skoroalen je napisao/la:Mogu l' se sutra karte kupit? Nafuralo se pola famelije na tekmu, ne mogu da ih nagovorim da ne idu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Nemoj uopšte spominjati to ime, strah me jeskoroalen je napisao/la:Zadnji put sam ovoliko ulaznica kupovao za Atalantu.MortemHz je napisao/la:skoroalen je napisao/la:Mogu l' se sutra karte kupit? Nafuralo se pola famelije na tekmu, ne mogu da ih nagovorim da ne idu.
Nakon što su otpali Jovan Blagojević i Jadranko Bogičević, koje je klub suspendovao i na koje ne računa do kraja polusezone, te Dženana Zajmovića koji je operisao jagodičnu kost, za susret sa Sarajevom otpao je i standardni golman Vedern Kjosevski koji ima problema sa povredom.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, laznokrilo i 16 gostiju.