Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Cartman » 14 jul 2012, 17:22

Allegri zeli Dzeku, Galliani Teveza a sad je pitanje koga zeli Silvio? Njegova je svakako zadnja. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jul 2012, 17:27

slika

Fino mu stoji :)

slika

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 14 jul 2012, 19:30

Mislio sma da je ovaj Galiani prekaljeni vuk. Koji ce mu Tevez? Jel to Milan zeli kopirati stil igre do Spanije, sa sve patuljcima?

Zna se sta je centarfor a sta poluspic. Imaju 3 igraca tevezovog profila.

Vise nisma tako siguran u Dzekin prelazak u Milan. Vidi se da ovi rade kalkulaciju kako sto jeftinije proci; konkurentnost im nije na umu. Ova italija je bas propala. U svakom smislu. Vise nece biti ni 'liga petice'. Ibrahimovic je bio jedini superstar u toj ligi a i on se uhvatio noge.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 jul 2012, 20:06

floyd je napisao/la:Mislio sma da je ovaj Galiani prekaljeni vuk. Koji ce mu Tevez? Jel to Milan zeli kopirati stil igre do Spanije, sa sve patuljcima?

Zna se sta je centarfor a sta poluspic. Imaju 3 igraca tevezovog profila.

Vise nisma tako siguran u Dzekin prelazak u Milan. Vidi se da ovi rade kalkulaciju kako sto jeftinije proci; konkurentnost im nije na umu. Ova italija je bas propala. U svakom smislu. Vise nece biti ni 'liga petice'. Ibrahimovic je bio jedini superstar u toj ligi a i on se uhvatio noge.
Kako stvari stoje Ibro nece u Francusku,jer bi nakon onog poreza od 75% fakticki prosuo milione.
Kad je skontao taj zakon,zamantalo mu se.
Uostalom i ako dodje Dzeko opet ce A liga imati jednog superstara.I rijesen problem 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jul 2012, 14:00

Imaće superstara, ali ako Ibrahimović ostane u ligi (ovako su tu Totti, Sneijder, Gigi, DDR, Cavani, Zanetti, Chiellini, a možemo ubaciti Pata, Marchisija, Hamsika, Zanettija, Milita... Ruku na srce, Džeko nije superstar, ali sigurno da spada u ovu drugu grupu. Nadam se da će pronaći zajednički jezik, te da će Gallijani odlučiti da mu je potrebniji Edin od Teveza, te da ćemo naredne godine našeg Dijamanta gledati u dresu Milana. Jbg, ipak je to klub za koji navija i sigurno će davati sve od sebe da pokaže koliko zna i umije i da su ga neki prijevremeno otpisali. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 jul 2012, 15:54

Dzeko sigurno nije otpisan ali je u timu koji ima najjace nepadace na svijetu. Logicno da se tu teze nametnuti nego bilo gdje drugo.
Ja se ne sjecam da je jedan tim imao toliko napadaca svjetske klase kao sto to sada ima City.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jul 2012, 16:45

SamoZeljo je napisao/la:Ja se ne sjecam da je jedan tim imao toliko napadaca svjetske klase kao sto to sada ima City.
Realova generacija sa Ronaldom, Raulom, Morientesom, Owenom je mnogo bolja od ove Cityjeve. A, sigurno da tu možeš ubaciti dominantne talijanske klubove (Juventus i Milan) koji su svojevremeno imali odlične napadače. Milan je imao Shevchenka, Crespa i Inzaghija, Inter je imao Ronalda, Vierija, Recobu, Kalona, Sukura (posljednja trojica su mnogo obećavala, ali ipak to na kraju nije izašlo najbolje)...Uglavnom, bilo je klubova u kojima su u jednom trenutku igrala barem 3 odlična (ne bih rekao igrača svjetske klase, jer nisu to ni Džeko i kompanija) igrača.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 jul 2012, 18:16

Monolog je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Ja se ne sjecam da je jedan tim imao toliko napadaca svjetske klase kao sto to sada ima City.
Realova generacija sa Ronaldom, Raulom, Morientesom, Owenom je mnogo bolja od ove Cityjeve. A, sigurno da tu možeš ubaciti dominantne talijanske klubove (Juventus i Milan) koji su svojevremeno imali odlične napadače. Milan je imao Shevchenka, Crespa i Inzaghija, Inter je imao Ronalda, Vierija, Recobu, Kalona, Sukura (posljednja trojica su mnogo obećavala, ali ipak to na kraju nije izašlo najbolje)...Uglavnom, bilo je klubova u kojima su u jednom trenutku igrala barem 3 odlična (ne bih rekao igrača svjetske klase, jer nisu to ni Džeko i kompanija) igrača.
To je tvoje misljenje i ja postujem ali ne bih se slozio da Dzeko i kompanija nisu igraci svjetske klase. Dobar dio nabrojanih igraca u tvom komentaru to nisu i mogu se porediti sa B napadacima Cityja. To su ovi koji nisu imali mjesta ni na klupi, Adebayor, Santa Cruz, Gudetti (valjda se tako pise).....
Zasto Aguero, Dzeko, Balotelli i Tevez nisu napadaci svjetske klase? Ne moras biti najbolji napadac da bi to bio, zar ne?

Tevez je po mom misljenju od svih napadaca jedan od najboljih individualaca na svijetu. Kad mu pogledas CV sve ti je jasno. Svjetska klasa u svakom smislu te rijeci.
Dzeko dvije godine dominirao u Bundes Ligi, strijelac lige i sampion sa malim Wolfsburgom. Najpozeljniji target man u Evropi. Prvak Engleske i Njemacke. Na listi zelja Milana, Juventusa, Bayerna..... Pogledaj i njegov CV i sve ce ti biti jasno.
Balotelli, problematican ali dosta dobar napadac. Jedan od najtalentovanijih na svijetu i iz dana u dan dokazuje da nije ostalo samo na talentu. Iako je mlad, i njegov CV je zastrasujuci.
Aguero, jedan od najboljih i najpozeljinijih napdaca na svijetu. Njegov transfer je jedan od najvecih u PL a on je jos uvijek vjerovatno najpozeljiniji napadac, samo sto niko nema para da ga kupi, pa i ne pokusavaju. Znaju da ga City nece prodati ni za 50 miliona.

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 15 jul 2012, 19:19

Evo Ray Parlour hoce Dzeku u Arsenalu 8-)
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jul 2012, 19:36

SamoZeljo je napisao/la: To je tvoje misljenje i ja postujem ali ne bih se slozio da Dzeko i kompanija nisu igraci svjetske klase. Dobar dio nabrojanih igraca u tvom komentaru to nisu i mogu se porediti sa B napadacima Cityja. To su ovi koji nisu imali mjesta ni na klupi, Adebayor, Santa Cruz, Gudetti (valjda se tako pise).....
Zasto Aguero, Dzeko, Balotelli i Tevez nisu napadaci svjetske klase? Ne moras biti najbolji napadac da bi to bio, zar ne?

Tevez je po mom misljenju od svih napadaca jedan od najboljih individualaca na svijetu. Kad mu pogledas CV sve ti je jasno. Svjetska klasa u svakom smislu te rijeci.
Dzeko dvije godine dominirao u Bundes Ligi, strijelac lige i sampion sa malim Wolfsburgom. Najpozeljniji target man u Evropi. Prvak Engleske i Njemacke. Na listi zelja Milana, Juventusa, Bayerna..... Pogledaj i njegov CV i sve ce ti biti jasno.
Balotelli, problematican ali dosta dobar napadac. Jedan od najtalentovanijih na svijetu i iz dana u dan dokazuje da nije ostalo samo na talentu. Iako je mlad, i njegov CV je zastrasujuci.
Aguero, jedan od najboljih i najpozeljinijih napdaca na svijetu. Njegov transfer je jedan od najvecih u PL a on je jos uvijek vjerovatno najpozeljiniji napadac, samo sto niko nema para da ga kupi, pa i ne pokusavaju. Znaju da ga City nece prodati ni za 50 miliona.
Dobro, možda se ti i ja ne možemo dogovoriti glede termina svjetska klasa. Postoji li neki veći level? Gdje, po toj hijerarhiji, spadaju Messi i Ronaldo? Ok, vjerovatno sam pretjerao spominjanjem njih dvojice, pa ću neka druga imena izdvojiti. Rooney, Torres, Ibrahimović, Benzema, Van Persie, Cavani, Falcao.
Četverica nabrojanih (Tevez, Džeko, Balotelli i Aguero) bukvalno ne mogu opepeliti Ronaldu, Raulu, Owenu i Morientesu.
U biti, ne mogu samom Ronaldu, a kamoli kada velikom Brazilcu dodamo i još ova 3 majstora. :mrgreen:
A Santa Cruza, Adebayora i Guidettija svrstavati u neku napadačku moć je ipak neozbiljno. Santa Cruz u Blackburnu odskakao od prosjeka i tako sebi kupio ugovor sa Cityjem (tada su imali i Joa, Mwarumwarija te ostale "došao sam zbog toga što u tom trenutku nisu mogli dovesti bolje" igrače). Guidetti je još uvijek nedokazan igrač, dok je Adebayor priča za sebe. Al', on više nije u Cityju, tako da... Čim je on posuđen, na njega se ne računa. :mrgreen: Btw, taj "dobar dio" se može eventulano upotrijebiti na Recobu, Sukura i Kalona (a svakako sam naglasio šta je problem s njima, tako da...), ali ostatak gorenavedenih likova (Shevchenko, Crespo, Inzaghi, Ronaldo, Raul, Owen) su priča za sebe. Teško da će ih Tevez, Balotelli, Aguero i Džeko skinuti. Teško.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jul 2012, 19:45

Maksimalno ih iskoristi.A ne da guras Yahiju Turonju kao napadaca,ili stavljas Dzonsona da leta na terenu k'o muha bez glave,dok napadaci gledaju odakle vedri.I rijesen problem sa najboljim napadackim gangom(nije Hercegovacka).
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 jul 2012, 19:51

Mancini za Sky-Italia:

''Both Dzeko and Tevez will stay at City," Mancini told Sky Italia. "We are a great team and we try to keep all our great players. It won't be easy but they will stay here.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 jul 2012, 20:25

Monolog je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la: To je tvoje misljenje i ja postujem ali ne bih se slozio da Dzeko i kompanija nisu igraci svjetske klase. Dobar dio nabrojanih igraca u tvom komentaru to nisu i mogu se porediti sa B napadacima Cityja. To su ovi koji nisu imali mjesta ni na klupi, Adebayor, Santa Cruz, Gudetti (valjda se tako pise).....

Dobro, možda se ti i ja ne možemo dogovoriti glede termina svjetska klasa. Postoji li neki veći level? Gdje, po toj hijerarhiji, spadaju Messi i Ronaldo? Ok, vjerovatno sam pretjerao spominjanjem njih dvojice, pa ću neka druga imena izdvojiti. Rooney, Torres, Ibrahimović, Benzema, Van Persie, Cavani, Falcao.
Četverica nabrojanih (Tevez, Džeko, Balotelli i Aguero) bukvalno ne mogu opepeliti Ronaldu, Raulu, Owenu i Morientesu.
U biti, ne mogu samom Ronaldu, a kamoli kada velikom Brazilcu dodamo i još ova 3 majstora. :mrgreen:
A Santa Cruza, Adebayora i Guidettija svrstavati u neku napadačku moć je ipak neozbiljno. Santa Cruz u Blackburnu odskakao od prosjeka i tako sebi kupio ugovor sa Cityjem (tada su imali i Joa, Mwarumwarija te ostale "došao sam zbog toga što u tom trenutku nisu mogli dovesti bolje" igrače). Guidetti je još uvijek nedokazan igrač, dok je Adebayor priča za sebe. Al', on više nije u Cityju, tako da... Čim je on posuđen, na njega se ne računa. :mrgreen: Btw, taj "dobar dio" se može eventulano upotrijebiti na Recobu, Sukura i Kalona (a svakako sam naglasio šta je problem s njima, tako da...), ali ostatak gorenavedenih likova (Shevchenko, Crespo, Inzaghi, Ronaldo, Raul, Owen) su priča za sebe. Teško da će ih Tevez, Balotelli, Aguero i Džeko skinuti. Teško.
Sve je to OK i svaka cast nabrojanim kao sto su Ibra, Ronaldo, Raul i jos neki ali to su igraci koji su igrali sirom svijeta u posljednjih 20 godina i ti ih sve poredis sa trenutim igracima koji igraju u Cityju. Da nije malo previse? :D
Spominjes i van Persija koji je samo jednu sezonu bio brilijantan (a vec je poprilicno star) i koji nije bolji od npr. Aguera ili Teveza, ali svakako jeste igrac svjetske klase. Meni je cudno kako njega spominjes i smatras a cetvorku Cityja ne smatras?

Owen je bio igrac u Liverpoolu, kasnije je prop'o ko zeton. Morientes nije bio tako velik spic. Ne znam da li je ikad dao 20-25 golova u sezoni? Ne mislim da je i Owenu to uspjelo. Dzeki, Agueru i Tevezu jeste. ;)
Ja ne smanjujem kvalitete spomenutih i smatram ih velikim igracima, ali mislim da ni ovi sadasnji u Cityju nisu nista losiji od vecine koju si ti spomenuo. Mislim da nisi bas objektivan.

Dalje, sta je po tvom misljenju napadac svjetske klase? Zar to nije neko ko moze igrati u svakom timu? Jeste. Reci mi ko to ima dva ili vise boljih napadaca pa da kaze da u njegovom timu nema mjesta za "cetvorku" Cityja??

Volio ti City ili ne, treba priznati da imaju napadace kakve niko nema.
Sta oni treba da urade da bi ih ti svrstao u napadace svjetske klase? Da skinu dres Cityja? :)

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 15 jul 2012, 20:57

Goalgetter je napisao/la:Mancini za Sky-Italia:

''Both Dzeko and Tevez will stay at City," Mancini told Sky Italia. "We are a great team and we try to keep all our great players. It won't be easy but they will stay here.
Dize cjenu igracima. Kao nece da se rjesi...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jul 2012, 23:57

SamoZeljo je napisao/la: Sve je to OK i svaka cast nabrojanim kao sto su Ibra, Ronaldo, Raul i jos neki ali to su igraci koji su igrali sirom svijeta u posljednjih 20 godina i ti ih sve poredis sa trenutim igracima koji igraju u Cityju. Da nije malo previse? :D
Spominjes i van Persija koji je samo jednu sezonu bio brilijantan (a vec je poprilicno star) i koji nije bolji od npr. Aguera ili Teveza, ali svakako jeste igrac svjetske klase. Meni je cudno kako njega spominjes i smatras a cetvorku Cityja ne smatras?

Owen je bio igrac u Liverpoolu, kasnije je prop'o ko zeton. Morientes nije bio tako velik spic. Ne znam da li je ikad dao 20-25 golova u sezoni? Ne mislim da je i Owenu to uspjelo. Dzeki, Agueru i Tevezu jeste. ;)
Ja ne smanjujem kvalitete spomenutih i smatram ih velikim igracima, ali mislim da ni ovi sadasnji u Cityju nisu nista losiji od vecine koju si ti spomenuo. Mislim da nisi bas objektivan.

Dalje, sta je po tvom misljenju napadac svjetske klase? Zar to nije neko ko moze igrati u svakom timu? Jeste. Reci mi ko to ima dva ili vise boljih napadaca pa da kaze da u njegovom timu nema mjesta za "cetvorku" Cityja??

Sta oni treba da urade da bi ih ti svrstao u napadace svjetske klase? Da skinu dres Cityja? :)
Pa zar ti nisi napisao
SamoZeljo je napisao/la: Ja se ne sjecam da je jedan tim imao toliko napadaca svjetske klase kao sto to sada ima City.
?
Dakle, izdvojih ti napad Reala koji je za klasu bolji od ovog napada Cityja. Ti možeš sad pljuvati Morientesa, govoriti o "padu" Owena, ali mogu isto tako ja govoriti o Džekinom padu. Ili možda ne mogu? :roll: Realno, taj napad koji su imali ondašnji Galacticosi je nešto što će se teško kad ponoviti. Simbol Real Madrida (Raul) + jedan od najboljih igrača svih vremena (Ronaldo), čovjek zadatka i odličan golgeter koji je izgubio mjesto u ekipi zbog ovog dvojca (Morientes), te uz Rooneya i Shearera najbolji napadač Engleske u posljednjih 25 godina (Owen). Prije bih rekao da si smetnuo s uma ovako jaku ekipu, pa si zbog toga potrčao pred rudo etiketirajući današnji City kao najpotentniju navalu.

Nego, kad je to Tevez postigao 25 golova u sezoni? Jeste ako računaš sva takmičenja, ali u Premiershipu nije. Nećemo se tako igrati, jbg. Aguero isto tako? Nije zabijao 25 golova ni u španskom, ni u engleskom prvenstvu, tako da...Što se tiče 20+ golova, Morientes je to radio u Realu (da, radili su to Tevez i Aguero), ali 25+ nije niko od njih. :D

Napadač svjetske klase? City ima samo Aguera. Možda bi to bio Tevez, samo da malo više igra za tim, te da shvati kako on nije teniser i da nije sve u "nabijanju" statistike i novčanih zaliha. Balotelli? Ima predispozicije da bude jedan od najboljih, ali trenutno nije svjetska klasa. Džeko također nije svjetska klasa. Ne znam šta je to teško priznati. :? Naš najbolji fudbaler i jedan od najboljih napadača sa prostora bivše Jugoslavije, ali ipak nije WC igrač.

Igrač svjetske klase je onaj koji je konstantno u vrhu. Onaj koji individualno poboljšava tim i koji čini saigrače boljim. Neko ko ti "garantuje" uspjehe, neko ko je u stanju u svakom trenutku promijeniti ishod meča i preokrenuti ga u svoju korist.

Recimo: Messi, Ronaldo, Iniesta, Xavi, Sneijder, Kaka (Milanov), Alonso, Aguero, Torres (Liverpool + Španija), Ibrahimović, Benzema, RvP, Ribery, Rooney, DDR, Toure... Da ne nabrajam sad, uvijek će neko biti nenamjerno izostavljen. Ali, eto ti ta neka "moja" lista WC igrača (odbrambene nisam uzimao u obzir, već sam se bazirao samo na veznjake i napadače).

Balotelli i Džeko ne spadaju u sami vrh, s tim da Mario sigurno ima puno vremena i prostora za napredak i ukoliko posloži kockice u glavi, onda će vrlo lako ući u kremu svjetskog fudbala.

Nit' mrzim, nit' volim City. Ravnodušan sam kada su oni u pitanju. Dakle, pokušah biti što je više moguće objektivniji, pa... :D

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 jul 2012, 00:41

E čuj RvP igrač svjetske klase, u odnosu na ove igrače koje si nabrojao sa njim on je klasa ispod realno.Do juče nije znao loptu desnom nogom udariti a sad WC igrač.Ove godine zabio onoliko golova jer je bio jedini normalan špic u Arsenalu, pored mrtvog Chamakha i onog izgubljenog Koreanca koji je negdje dobro naograiso.
DRUG NEBI TI PUNCA

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 jul 2012, 02:02

Monolog je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la: Sve je to OK i svaka cast nabrojanim kao sto su Ibra, Ronaldo, Raul i jos neki ali to su igraci koji su igrali sirom svijeta u posljednjih 20 godina i ti ih sve poredis sa trenutim igracima koji igraju u Cityju. Da nije malo previse? :D

Pa zar ti nisi napisao
SamoZeljo je napisao/la: Ja se ne sjecam da je jedan tim imao toliko napadaca svjetske klase kao sto to sada ima City.
?
Dakle, izdvojih ti napad Reala koji je za klasu bolji od ovog napada Cityja. Ti možeš sad pljuvati Morientesa, govoriti o "padu" Owena, ali mogu isto tako ja govoriti o Džekinom padu. Ili možda ne mogu? :roll: Realno, taj napad koji su imali ondašnji Galacticosi je nešto što će se teško kad ponoviti. Simbol Real Madrida (Raul) + jedan od najboljih igrača svih vremena (Ronaldo), čovjek zadatka i odličan golgeter koji je izgubio mjesto u ekipi zbog ovog dvojca (Morientes), te uz Rooneya i Shearera najbolji napadač Engleske u posljednjih 25 godina (Owen). Prije bih rekao da si smetnuo s uma ovako jaku ekipu, pa si zbog toga potrčao pred rudo etiketirajući današnji City kao najpotentniju navalu.

Nego, kad je to Tevez postigao 25 golova u sezoni? Jeste ako računaš sva takmičenja, ali u Premiershipu nije. Nećemo se tako igrati, jbg. Aguero isto tako? Nije zabijao 25 golova ni u španskom, ni u engleskom prvenstvu, tako da...Što se tiče 20+ golova, Morientes je to radio u Realu (da, radili su to Tevez i Aguero), ali 25+ nije niko od njih. :D

Napadač svjetske klase? City ima samo Aguera. Možda bi to bio Tevez, samo da malo više igra za tim, te da shvati kako on nije teniser i da nije sve u "nabijanju" statistike i novčanih zaliha. Balotelli? Ima predispozicije da bude jedan od najboljih, ali trenutno nije svjetska klasa. Džeko također nije svjetska klasa. Ne znam šta je to teško priznati. :? Naš najbolji fudbaler i jedan od najboljih napadača sa prostora bivše Jugoslavije, ali ipak nije WC igrač.

Igrač svjetske klase je onaj koji je konstantno u vrhu. Onaj koji individualno poboljšava tim i koji čini saigrače boljim. Neko ko ti "garantuje" uspjehe, neko ko je u stanju u svakom trenutku promijeniti ishod meča i preokrenuti ga u svoju korist.

Recimo: Messi, Ronaldo, Iniesta, Xavi, Sneijder, Kaka (Milanov), Alonso, Aguero, Torres (Liverpool + Španija), Ibrahimović, Benzema, RvP, Ribery, Rooney, DDR, Toure... Da ne nabrajam sad, uvijek će neko biti nenamjerno izostavljen. Ali, eto ti ta neka "moja" lista WC igrača (odbrambene nisam uzimao u obzir, već sam se bazirao samo na veznjake i napadače).

Balotelli i Džeko ne spadaju u sami vrh, s tim da Mario sigurno ima puno vremena i prostora za napredak i ukoliko posloži kockice u glavi, onda će vrlo lako ući u kremu svjetskog fudbala.

Nit' mrzim, nit' volim City. Ravnodušan sam kada su oni u pitanju. Dakle, pokušah biti što je više moguće objektivniji, pa... :D
Prvo, ja nigdje nisam rekao 25+ golova nego 20-25, a to ja na svim jezicima svijeta od 20 do 25 golova. Tako da mi ne utrpavas usta ono sto nisam rekao. (toliko o trcanju pred rudu :D)
Morientesa ne pljujem (odakle ti to?????), samo kazem da on nije bio strasan napadac. Morientes nikad nije uspio dati 20+ golova a evo sad sam bas i pogledao njegove statistike.
Sad mu je 36 godina a postigao je 143 golova u 19 sezona. To je prosjecno nesto preko 7 golova po sezoni. Jos uvijek mislis da je to puno?
Owena isto tako ne pljujem, naprotiv, i on mi je simpatican igrac ali cinjenica je ono sto sam rekao da poslije Liverpoola nije ostalo ni O od Owena. U Realu je bio jednu sezonu i u 36 utakmica u toj sezoni postigao 13 golova. Owen je u 7-8 sezona u dresu Liverpoola postigao +/- 120 golova a poslije liverpola je u 7-8 godina postigao samo +/- 40 golova. Zar je pljuvanje reci da je poslije Liverpoola prop'o ko zeton? Davati 5 golova po sezoni a biti napadac je malo, premalo!

Ni ja tebi ne kazem da pljujes Dzeku i kompaniju, zato nemoj ni ti da uvelicavas moje komentare. ;)

Za Ronalda i Raula nisam nista rekao, sto znaci da se slazem. Necemo o njima ni diskutovati jer ne poricem njihov kvalitet, naprotiv, mogu samo dodati ako zatreba. :D Morientes i Owen su druga prica.
Ipak, Morientes, Ronaldo, Raul i Owen su igrali samo jednu sezonu zajedno u Realu (2004/2005) i postigli su 43 gola. Dzeko, Aguero, Tevez i Balotelli su u prosloj sezoni postigli 54 gola za City. Pored toga je Engleska liga jaca i teza, tako da i to ne ide u korist Cityjeve cetvorke, ali i pored toga su postigli cak 11 golova vise od tog Realovog napada iz 2004/2005. :mrgreen:

Sad smo opet kod Teveza, vec sam rekao da 20-25 golova znaci od 20 do 25 a to je Tevezu, Dzeki i Agueru uspjelo.

Da se vratimo na Dzeku. On je imao pad u prvoj polusezoni u Cityju, to svi znamo ali u protekloj sezoni je bio mnogo bolji. Postigao je 14 golova sto nije bas puno ali ako u obzir uzmemo njegovu minutazu u protekloj sezoni, onda to nije bas malo. Nije nikako malo jer je jedan od cetiri vrhunska napadaca koji igraju u Cityju i koji su zajedno postigli 54 gola. Bas ti golovi su im i pomogli da osvoje titulu, ne samo bodovno nego i na gol razliku. City je titulu uzeo na gol razliku. :)
U prvom dijelu prosle sezone je cak bio i statisticki najbolji napadac lige i postizao golove svakih 58 minuta. U drugom dijelu sezone se to pogorsalo ali i dalje je ostao na zavidnom nivou.
Najveci krivac je sto je Wolfsburg osvojio titulu, svojim golovima ih je odveo do titule. Zajedno sa Grafiteom rekorder Bundes Lige, dvojac koji je postigao najvise golova u BL, preko 50. Isto tako je i Cityju pomogao da osvoji titulu, i to dobro pomogao. Imao je i dobrih asistencija. Znaci da je konstantan, u svakom slucaju konstantniji od van Persija koji je svoj tim odveo do Lige Prvaka i to mu je plafon u karijeri, ali i dalje mislim da je kvalitet!
Dzekin CV je vec sada dobro popunjen a moze igrati jos 7-8 godina!

Mi vrlo cesto pamtimo neke heroje iz djetinjstva i tako vrlo cesto svjesno ili nesvjesno omalovazavamo ove koji jos uvijek traju. Raul, Morientes, Ronaldo (debeli, taj nadimak je dobio u Realu) i Owen su vec proslost. Owen jos moze igrati ali mu je 32 godine.
Dzeko, Balotelli, Aguero i Tevez jos uvijek traju i o njima ce se tek za 10 godina moci pricati ko su i sta bili.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 16 jul 2012, 02:33

Kvalitet fudbala kao igre u globalu je u zadnje 2-3 sezone u laganom padu. Dakle, nisu samo napadači u pitanju. Msm, ja znam da su recimo Messi i/ili Ronaldo vanserijski igrači, ali bili su to i Ruud, Henry, Ronaldinho, Del Piero, debeli Ronaldo, pa što nisu imali 40 golova po sezoni?

Kapak je bilo 25, eventualno 30 golova u sezoni, a zašto? Jer se igrao bolji fudbal u kome je bilo mnooogo teže zabijati. A sad Jbt život, jedan Huntelaar da 40 golova. :o Ma daj molim te... :lol: :roll:

Moje mišljenje. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jul 2012, 10:12

@SamoZeljo,

Pa nisam ja tebe pogrešno citirao glede tih 25 golova. Rekoh samo da niko od njih nije dao 25+ (uključujući i Morientesa). A, 20+ je posebna priča.
Nego, kad si se već uhvatio prosjeka, šta ćemo sa Balotellijem. On ima nešto više od 6 golova po sezoni. :mrgreen: Sad Morientesovih 7 zvuči mnogo bolje. :mrgreen: Pa i taj hvaljeni Tevez ima 10, s tim da mu prosjek izvlače golovi u Corinthiansu. :mrgreen: Ne možeš tako površno gledati, jbt. :mrgreen:
Pa jedan Schumacher je po povratku u Formulu 1 opasno srozao svoj ugled i sada je bukvalno "sakupljač bodova". Znaš li koliko je opao prosjek osvojenih bodova po utrci? Moram li spominjati Jordana i povratak u Wizardse? :roll:
Jednostavno, ne možeš tako gledati.

Real je osvajao ligu sa nekih 80ak postignutih golova. To je bilo prije 10+ godina. Sa koliko postignutih golova je osvoji prošle sezone? Eto ti koliko se promijenio fudbal, čovječe. Da li ti misliš da bi ovaj City zabio 80 golova u sezoni 2000/01? Podsjećanja radi, tada nije bilo ovako nesrazmjerne jačine u ligi, te su i ekipe poput Valencije, Deportiva, Sociedada, Atl. Madrida, pa nešto kasnije i Villareala ipak bile konkurenti za naslov velikanima poput Barcelone i Reala. Sada? U startu znaš ko će biti na prve 2 pozicije, a prvenstvo se odluči bukvalno u 2 kola. :mrgreen: Dakle, s tog aspekta ti nije isto i ne možeš nikako istim intezitetom vrednovati tadašnje napadače i sadašnje. U biti, pogledaj jednog neuništivog Raula. Pa i u 36. godini frajer zabija 20+ golova u Njemačkoj. :mrgreen: Zamisli onog ubojitog Raula (dakle, sa nekih 25 godina) u ovakvom fudbalu. Pa bojim se da bi rekord Gerda Mullera visio u zraku. 8-)
SamoZeljo je napisao/la:Bas ti golovi su im i pomogli da osvoje titulu, ne samo bodovno nego i na gol razliku. City je titulu uzeo na gol razliku
Aha. Golovi Owena, Raula, Morientesa ne spadaju u golove za titulu. :roll: Džekini da. :mrgreen: Pa dobro. :mrgreen:
SamoZeljo je napisao/la:Znaci da je konstantan, u svakom slucaju konstantniji od van Persija koji je svoj tim odveo do Lige Prvaka i to mu je plafon u karijeri, ali i dalje mislim da je kvalitet!
Dobro, Džeko je svoju konstantnost pokazao u drugom dijelu prošle (2010-2011) sezone. Od januara do kraja maja je zabio 2 gola. :mrgreen: Nema šta, konstanta i po'. :mrgreen: Wolfsburg je druga priča. Tamo je u 2 sezone briljirao, ali da bi mu pripisao pridjev konstantan, morao je nastaviti u istom ritmu u Engleskoj. Da li je to učinio? Nije. Nemoj se izvlačiti na Mancinija i nedovoljno prilike da igra, molim te. Jer, da je WC igrač, on bi se sam izborio za tu priliku i sigurno bi i u ove 2 sezone bio na (barem) 20+ golova po sezoni. :D
SamoZeljo je napisao/la:Mi vrlo cesto pamtimo neke heroje iz djetinjstva i tako vrlo cesto svjesno ili nesvjesno omalovazavamo ove koji jos uvijek traju.
Jah. :lol: Pa normalno da su sad bolji Tevez, Aguero, Balotelli i Džeko, jer su Owen, Raul i Morientes na zalascima karijera, a Ronaldo je istu prekinuo. Govorilo se o jačini današnjeg napada Cityja i ondašnjeg napada Reala. Ako je tebi jači ovaj City, ne mora značiti da je to i u stvarnosti bilo tako. Da se razumijemo, ne mora značiti ni da je ondašnji Realov napad bio jači, ali ja sam i dalje ubijeđen da si ti zaboravio na tu četvorku koja je u jednom trenutku nastupala za Real.

A, pored sveg tog spominjanja Reala, nije mi na um pala mašinerija Eto'o, Henry, Ronaldinho, Messi. Eto, nek je ovaj City potentniji od njih. :mrgreen: Pa možda bi pored njih samo Aguero dobio šansu da ulazi s klupe, dok bi ovaj trojac bio po kojekakvim posudbama, uključujući Balotellija i Džeku. :mrgreen:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 jul 2012, 10:39

Ovaj video sa Kolarovom je dobar. Posebno kako monotono Kolarov cita pitanja. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, lol89, Zglavkar i 31 gost.