UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

SanaBosna
Kontakt:

Re: UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)

Post Postao/la SanaBosna » 17 jun 2022, 07:36

Civic se nemoze porediti sa Dedicom, Dedic je najmanje 2 klase Bolje od Civica, kao sto nemozes Anela porediti sa Sanicanina

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 17 jun 2022, 07:44

SanaBosna je napisao/la:
17 jun 2022, 07:36
Civic se nemoze porediti sa Dedicom, Dedic je najmanje 2 klase Bolje od Civica, kao sto nemozes Anela porediti sa Sanicanina
A Ivan Šunjić?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jun 2022, 08:31

Victor je napisao/la:
16 jun 2022, 15:38
Shategabri je napisao/la:
16 jun 2022, 15:33
Glupo je da se Kovačević diskfalifikovao jer se ženi.
Iz saveza su rekli da nije došao kao odazvao se na poziv, što očito nije bila istina.
Tako da je bilo ciljano da ga se diskvalifikuje.

Što je Amar Dedić na tribinama, a igra Eldar Čivić koji jest spor kad ide prema naprijed, al je zato šupalj nazad.
Dok se ne oglasi javno ja ostajem pri stavu da muti nesto..dal sa srbijom ili nekim trecim vrijeme ce pokazatai...

Da ima obraza i da nije kriv mogo je bacit story na instagram a da ne kazem poslat objasnjenje medijima
Zašto da objašnjava nešto ako uopšte nije bio u tome?
Tebe neko optuži da si ubica, a ti o tome čuješ prvi put na nekom portalu.
Nek dokažu oni da se odazvao pozivu i da nije došao.
Naši sportski savezi redom su cirkus, kao da se takmiče koji će biti gori.
Od fudbalskog, preko košarkaškog, rukometnog...
Koševo Zapad

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 jun 2022, 08:45

Zastave se nase viju, gori stadion
Fanaticos na tribini pravi ludilo ❤️
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 17 jun 2022, 08:46

SanaBosna je napisao/la:
Sta ti je dokaz da je Dedic najmanje 2 klase bolji od Civica?! - nema ga.
Upitno je da li je uopće trenutno bolji od Civica, vjerovatno ne...ne postaje se dobar bek nakon godine dana seniorskog fudbala na ok nivou.
Ja molim Boga da on vec naredne sezone bude najmanje dvije klase bolji od Civica jer to bi mnogo značilo.
U konačnici, da je najmanje 2 klase bolji dobio bi ozbiljnu priliku u 4 utakmice (iako je trebao makar 5 minuta ali ne pitamo se mi). Mani se šuplje priče. Ferencvaros i Wolfsberger se ne mogu porediti kao sto se ne može porediti ni reprezentativni odnosno klupski fudbal, kao ni 1 godina seniorskog fudbala i 4,5 godina.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 jun 2022, 08:50

A sta je sa Cimirota, jel toliko pao u formi ili koji ke vrag u pitanju?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 17 jun 2022, 08:52

hurem je napisao/la:
17 jun 2022, 08:46
SanaBosna je napisao/la:
Upitno je da li je uopće trenutno bolji od Civica, vjerovatno ne...ne postaje se dobar bek nakon godine dana seniorskog fudbala na ok nivou.
Ja molim Boga da on vec naredne sezone bude najmanje dvije klase bolji od Civica jer to bi mnogo značilo.
U konačnici, da je najmanje 2 klase bolji dobio bi ozbiljnu priliku u 4 utakmice (iako je trebao makar 5 minuta ali ne pitamo se mi). Mani se šuplje priče. Ferencvaros i Wolfsberger se ne mogu porediti kao sto se ne može porediti ni reprezentativni odnosno klupski fudbal, kao ni 1 godina seniorskog fudbala i 4,5 godina.
Wolfsberger bi bio drugi u madzarskoj odmah iza ferenca... dedic igra u jacoj ligi, brzi je, bolja tehnika, igra s obje noge podjednako, bolji centarsut , bolji sut, I ono sto je najbitnije potencijal mu je neogranicen dok je civic vec dosegao vrhunac

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jun 2022, 08:55

Nije teško biti bolji od Čivića, nije postavio neki standard.
Taj lik je Casper na terenu.
Teško je biti gori od njega.
Koševo Zapad

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jun 2022, 09:04

Sa forumašima uvijek ista priča, ako je neki igrač loš (što Ćivić zaista jeste), odmah je njegova potencijalna zamjena za dvije, tri klase bolja.

Dedić je potencijal kakvih smo imali masu prije njega, ali iza sebe ima samo jednu sezonu ozbiljnog fudbala. Iskreno se nadam da će nastaviti ovako i da ćemo u njemu imati dugoročno rješenje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jun 2022, 09:09

Virtu4l je napisao/la:
17 jun 2022, 09:04
Sa forumašima uvijek ista priča, ako je neki igrač loš (što Ćivić zaista jeste), odmah je njegova potencijalna zamjena za dvije, tri klase bolja.

Dedić je potencijal kakvih smo imali masu prije njega, ali iza sebe ima samo jednu sezonu ozbiljnog fudbala. Iskreno se nadam da će nastaviti ovako i da ćemo u njemu imati dugoročno rješenje.
Poenta je da je mogao dobiti priliku u ovom prozoru.
Za Ćivića znaš kakav je, daj Dediću priliku.
Godine i broj sezona ne mogu biti ograničavajući faktor kad ti u zadnjoj liniji igraju dva žutokljunca.
AKo ćemo u rebuilding ekipe, podmladili se, Ćivića definitivno ne bi trebalo biti u toj priči.
Koševo Zapad

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 17 jun 2022, 09:28

Na osnovu cega bi Wolfsberger bio 2.u madzarskom prvenstvu?!
Evo ja sam stava da ne bi bili ni medju 4 iako ni ti ni ja nemamo argumente.
Nigdje nisam rekao da Dedic nije trebao dobiti priliku u LN, naprotiv.
Dobio je on priliku u prijateljskoj pa ništa nije pokazao, dobio je toliko prizivani Gazibegovic nekoliko prilika pa ništa, zadnji put protiv Finske KATASTROFALAN iako malo ko o tome piše...isto bi bilo i sa Dedicem da je dobio poluvrijeme ili utakmicu.
Petevu su bili bodovi značajni i išao je na iskustvo, na sigurno...iako se slažem da se moglo naći 5 minuta za Dedica (ja sam ga prizeljkivao i u startnih 11, ali očito ljudi vide na treninzima sto mi ne vidimo).
Civic u Ferencvarosu igra poprilično dobro, centarsutevi su mu vrlo dobri (govorim na osnovu utakmica koje sam pogledao)...svjestan sam da to nije ni blizu tako u reprezentaciji ali gore centarsuteve imaju i imali su Gazibegovic, Stevanovic, Kolasinac, Visca, Salihovic pa se nisu toliko blatili.
Recimo Gazibegovic i Susic su mnogo lošiji bili u LN od Civica ali je Civic uvijek dežurni krivac...kao sto je i Sehic kriv i kad nije kriv. Bukvalno niti za 1 gol nije kriv u ove 4 utakmice a tamo neko drugi je bolji. (Sudaranje sa stativom je druga priča i neki kriminalni pasovi).
Opet ću kazati, Dedic je prije trebao doći u kontekst priče s Gazibegovicem i Susicem pa tek onda s Civicem.
Bilo bi idealno da mu Salzburg dadne priliku.

Ista priča je i sa Hadziahmetovicem...moraju prvo njega oblatiti da bi nekog drugog uzdigli a momak ce vrlo vjerovatno biti nezamjenjiva karika u veznom redu u budućnosti (sve zavisi od narednog koraka sto se tice transfera u novom klubu i kontinuiteta).
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 17 jun 2022, 09:32, ukupno mijenjano 1 put.

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 17 jun 2022, 09:30

Pa mi još ganjamo filozofiju iz 80tih i krajem 70 tih, pogledati samo našu ligu, pošto kvaliteta nema i naši klubovi redovno ispadaju od nekih amatera, pa daj šansu mladim igračima, neka se dokazaju i napreduju koliko toliko, ono se daju šanse nekim istrošenim polovnjacima iz susjednih zemalja da se ne bi slučajno prodali negdje u Aziju i slična mjesta. Reprezentacija isto radi, teško se daju šanse mladim igračima, igraju ovi polovnjaci isto tipa Ćivića, Saničanina i ostalih amatera, umjesto da se daje prilika igračima koji trebaju da dobiju šansu i da upišu nastup za reprezentaciju da ne bi danas sutra zaigrali za neku drugu. Pa sjetimo se samo koliko im je za Demirovića trebalo da nastupi za prvi tim. Nikad više nije bilo utakmica reprezentacija u jednoj godini, uvijek neka nova takmičenja i slično i ono ti guraš hebenog Ćivića, ne idu mi u glavu nikako, sve pogrešno radimo i onda se čudimo što u kvalifikacijama meda ne možemo i što nas nema na velikim takmičenjima.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 jun 2022, 10:58

gruezi je napisao/la:
17 jun 2022, 08:52
hurem je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:
Wolfsberger bi bio drugi u madzarskoj odmah iza ferenca... dedic igra u jacoj ligi, brzi je, bolja tehnika, igra s obje noge podjednako, bolji centarsut , bolji sut, I ono sto je najbitnije potencijal mu je neogranicen dok je civic vec dosegao vrhunac
Ti upravo opisa Walkera.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 17 jun 2022, 11:10

ASD je napisao/la:
17 jun 2022, 10:58
gruezi je napisao/la:
17 jun 2022, 08:52
hurem je napisao/la:

Ti upravo opisa Walkera.
Neograničen :urnebes: :urnebes: :urnebes:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 jun 2022, 11:18

Šeško nema neograničen potencijal kao supertalenat, a da ga ima neki sporedni igrač u generaciji.

A i ovaj argument za jaču ligu mu tek ne stoji. To je ono, igrač Brightona igra u jačoj ligi od igrača PSG-a. To bi kao bio argument da je bolji.

I zaista ne znam šta su se uhvatili tog čivića. Navode mu grešku ono kad je 5 igrača ispalo.
U eto nije bio u rosteru prvo poluvrijeme zadnje utakmice kad nam je odbrana bila najlošija.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 17 jun 2022, 11:30

ASD je napisao/la:
17 jun 2022, 11:18
Šeško nema neograničen potencijal kao supertalenat, a da ga ima neki sporedni igrač u generaciji.

A i ovaj argument za jaču ligu mu tek ne stoji. To je ono, igrač Brightona igra u jačoj ligi od igrača PSG-a. To bi kao bio argument da je bolji.

I zaista ne znam šta su se uhvatili tog čivića. Navode mu grešku ono kad je 5 igrača ispalo.
U eto nije bio u rosteru prvo poluvrijeme zadnje utakmice kad nam je odbrana bila najlošija.
to je jednostavno, ljudi se uhvate nekoga, koga najvise ne gotive i pripisuju mu sve greske, pa cak i one, gdje taj isti nije mogao nista u toj situaciji, slucaj sehic, civic, milicevic itd.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 17 jun 2022, 11:30

Civic je starter za Ferencvaros,najbolji klub mađarske.
Ferencvaros je Manchester United za Dedićev Wolfsberger koji je prosječan klub u Austriji.
Dedić ima veći potencijal od Civica,ali trenutno je Civic bolji fudbaler.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 17 jun 2022, 11:37

ASD je napisao/la:

Ma od one utakmice sa Sjevernom Irskom je na radaru taj nebitan lik, jedina katastrofalnija partija je ona protiv Finske kod onog gola kad je ispao amaterski ali do tada je ekipa vec bila u nokdaunu.

Plus je lijevi bek i igra kao zamjena Kolasincu koji ne moze igrati svih 90 minuta. Uhvate se tako tih nekih igraca i misle da cemo proigrati kada se on ukloni sa spiska. Jedini koji mu daju na znacaju su ovi koji ga non stop spominju.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 jun 2022, 12:32

Od Civica nemaš apsolutno nikakve koristi. Supalj nazad, los naprijed. Od Dedica bi potencijalno bilo neke koristi.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 jun 2022, 12:36

bavariapivo je napisao/la:
17 jun 2022, 11:30
ASD je napisao/la:

to je jednostavno, ljudi se uhvate nekoga, koga najvise ne gotive i pripisuju mu sve greske, pa cak i one, gdje taj isti nije mogao nista u toj situaciji, slucaj sehic, civic, milicevic itd.
Optuže ga i prije spiska pa mu sve pripisuju.

Ja nisam vidio da je išta lošiji od ostalih niti da je razlika po repku da li je na terenu ili nije. Sve je to kod nas u par deka.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAGarfia, jasmin10 i 32 gosta.