FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Источно Стајање
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Источно Стајање » 03 dec 2009, 00:24

Schlager je napisao/la:Ljudi,hajmo spavati....prvo jedan govori da je Benic prestar,i da bi valjalo dovesti Spalevica (koji ce kad pocne proljetni dio imati pune 33 godine) !
Sad drugi govori da treba dovesti "mladog" Skoru!

Ajmo na spavanje,laku noc :D

% " је пао на ' ... :P Ео " " % ? ... ;)
$ ? ногу ја ' " & , % & $ " $ све , сву своју / " % $ " " & " ¥ све ... !!! &

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 03 dec 2009, 08:28

Ma samo nek uprava vraca nase igrace,provjerene,koji su vec igrali za Borac,tako da mi vise manje znamo da su provjerena pojacanja.Naravno ako su jos u formi,i zasluzuju da nose dres naseg kluba.Isto tako neka se skoncentrisu na mladje igrace tipa ovog Markica,ako nista drugo da zaradimo koju paru.
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 03 dec 2009, 10:31

Ja obećao nešto da ću napisati o onima koji su igrali, gledao sam ih u 11 prvenstvenih utakmica ove jeseni:

1. Starčević, nije opravdao očekivanja, može se reći da je direktni krivac za najmanje tri gola: Široki za 0-1, Prijedor za 1-0, Olimpika za 1-0, a kažu da je njegov gol i u Travniku, za golove protiv Širokog i Olimpika manja je žalost jer smo te utakmice dobili, a gol u Prijedoru je bio dovoljan za poraz, a evo dodaću da je pomalo kriv i za gol u Modriči...Dakle, vrlo loš u procijeni leta lopte, klasični linijski golman, vrlo neaktivan kod ubačenih lopti sa starane koje često lete i po 40 metara, koje bi za golmana njegove visine morale biti igračka, ali nažalost nisu, pokašajte se sjetiti i jednog kornera dali je uspio boksovati loptu... Nesiguran na šutevima sa dvadeset i više metara, pa se ja često zapitam možda čovjek ima problema sa vidom... ali njegov najveći nedostatak je taj što uopšte nema komunikaciju sa ekipom, tj odbranom, jer bi on to svakako morao da radi, da postavlja ekipu, da kaže kada da izađu na ofsajd, koga da markiraju u kojoj akciji, ali ne, od njega o tom segmentu igre nećete čuti ni glasa, a zato je vrlo ekspeditivan u unošenju nemirea u ekipu, nepotrebnim dizanjem tenzija nakon neke svoje uspješne intervencije, znači čisti promašaj kao golman, jer od golmana se traži smirenost i pouzdanost, a ne da ti na jednoj utakmici odbrani 5 penala, pa onda primi gol kroz uši, nego neka brani ono što se braniti može, a penal je 99 posto gol...
oO njemu najviše jer je on svakako za jednu dublju analizu...

2.Stupar, zreo za povratak kući u Zrenjanin, nije ništa pokazao spektakularno da bi se reklo teško ćemo bez njega,
osim što je u nekim utakmicama pokazao određenu dozu borbenosti i srčanosti i to samo na domaćem terenu, nepotrebno dizanje lopte na prvu, a kad treba na prvu onda je mulja do besvijesti, ja sam lično od njega ove sezone očekivao puno više ali eto, možda se zaljubio u ovu neku našu beštiju pa ga smara po noći...

3. Žara, u većem dijelu sezone nadmašio sam sebe, u zadnjoj utakmici pokazao svoje pravo lice, znači nije budućnost nego je tu da popuni rupu...

4. Petra, o njemu samo u superlativima, nevjerovatan napredak u svim segmentima defanzivne igre, najstandardniji igrač ove polusezone...

5. Leo Ćorić, mnogi su bili skeptični na početku polusezone oko njegovih kvaliteta, ali ja sam znao da je dobar, čak mogu reći da će on još više napredovati, u to ćete se uvjeriti ako ga uspijemo zadržati jer je za njim prava potjera... samo naka ga zdravlje posluži...

6. Maksimović, teško je danas zamisliti igru Borca bez njega, puno defanzivnih zadataka, pravi 70 posto pametnih prekida, pokazao veliku odgovornost i disciplinu u igri, u nekim utakmicama bio glavna pokretačka snaga Borca...

7. Vranješ, od njega sam ja lično očekivao puno više, a i morao je više... Zabio je jako važne golove, ali on može puno bolje u to sam siguran, ali kada dobije zadatak u igri, nestane, u utakmici protiv sarajeva je imao očigledan pritisak zbog toga što su ga gledali menadžeri raznih klubova, a od toga bogami i neki iz liga "petice"...

8. Jandra, nema jasne definicije, ali to je igrač koji u 99 posto slučajeva podbaci kada treba da pruži najviše, jednostavno psiha je u pitanju...

9. Kajkut, ja bih stvarno volio da znam šta se desilo sa njim, da li problem u tome što je malo pomjeren od gola u odnosu na poziciju koju je igrao kod Jagodića ja neznam, ali nije to igrač iz proljeća ove godine, on će sigurno imati vremena na klupi da dobro razmisli o svemu, jer zanam da on može puno puno bolje...

10. Klibi, moj omiljeni igrač, veliki znalac, a i veliki igrač, godine ga polako usporavaju, ali volju i želju mu niko nemože osporiti pa ni u ovoj zadnjoj utakmici, mislim da će odraditi još godinu ipo i onda lagano u fotelju...

11. Biki, biser, dragulj, kako god, najveće izdanje naše škole fudbala od rata pa naovamo, igrač o kojem će se sigurno puno i čuti i pričati, samo nek mu bog da zdravlja i sreće da ga povrede zaobiđu i on će biti čudo...

Malo kasnije ću nešto i o rezervama... i naravno Baji...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 03 dec 2009, 10:44

" Стајање je napisao/la:
Schlager je napisao/la:Ljudi,hajmo spavati....prvo jedan govori da je Benic prestar,i da bi valjalo dovesti Spalevica (koji ce kad pocne proljetni dio imati pune 33 godine) !
Sad drugi govori da treba dovesti "mladog" Skoru!

Ajmo na spavanje,laku noc :D

% " је пао на ' ... :P Ео " " % ? ... ;)
Sto skauti iz Borca ne odu malo u Kozarcaki klub"Bratstvo",vjerujte da ima dosta talentovanih mladih igraca koji su spremni za dokazivanje,mozda koji i zablista u Banjaluci...

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 03 dec 2009, 12:12

Ja ne vjerujem da mi uopste imamo skaute,borac se tek polako postavlja na zdrave temelje,vidjecemo hoce li biti sta od toga....jer dok je borac bio borac,i imao ljude koji su spartali po bos.krajini i okolini banjaluke nije se desavalo kao sada da jedan subasic i ibricic iz sanskog mosta odu u olimpik ili nk zagreb,ili ermin zec iz bugojna da ode u sibenik,ili ilija sivonjic iz jajca da ode u zapresic ili jos 50 takvih primjera,muka mi je da ih nabrajam sve.....

Nadajmo se da ce se neke stvari promjeniti a da ova nova uprava nece kao prethodne samo pricati o "evropskom" borcu,vec da ce prepisati neke modele o funkcionisanju evropskih klubova....ne naravno reala,chelsea i slicnih,ali klubova tipa auxere,herenven,udinese i sl,koji imaju vrhunski skauting i godinama su u vrhu tako jakih liga,iskljucivo zahvaljujuci hiperprodukciji mladih igraca,prepoznavanju talenata na vrijeme,njihovom dovodjenju u klub (gdje imaju smjestaj, skolu,profesore...) jos u tinejdzerskim danima i njihovoj prodaji kad imaju najvecu cijenu na trzistu......namjerno nisam pominjao ajax i porto jer su to prevelike zvjerke i preveliki gradovi u odnosu na banjaluku,namjerno sam naveo jedan auxere sa 30 000 stanovnika,a i heerenveen i udine imaju manje od 100 000 stanovnika sto ce reci da su duplo manji od banjaluke....

ne znam ko je od nasih osamdesetih godina primjetio milorada bilbiju u sanskom mostu i kao neafirmisanog,mladog igraca ga doveo u borac,ali samo na tom primjeru se moze vidjeti koliko je taj nas tadasnji strucnjak ucinio za borac,jer je doveo igraca koji je vise od 10 godina bio stub one trofejne generacije,a evo sad cemo i na njegovom sinu dobro profitirati,ako bude pameti....

ako bi se trazili dobri primjeri u regionu,to bi bili fk partizan,ili kk fmp zeleznik....

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 03 dec 2009, 12:19

dobar golman za borac bi bio avdukic iz rudara...trebaju dovesti stajica ili kako vec(najboljeg strijelca lige) iz modrice...i nzm nekog veznjaka dobrog npr.vladan grujic,darko maletic itd...u odbranu vracajte Boku i Ogija :evil:
TREĆI PUT ČASTIMO

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 03 dec 2009, 12:27

Od dolaska Ogija u Borac nema nista.Provjerena informacija.Ma samo nek uprava dovodi talente iz nase okoline,kakvi brazilci,argentinci...samo domace! ;)
Treci put castimo

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 03 dec 2009, 12:30

tatamata je napisao/la:Od dolaska Ogija u Borac nema nista.Provjerena informacija.Ma samo nek uprava dovodi talente iz nase okoline,kakvi brazilci,argentinci...samo domace! ;)
potpisujem...svih ovih godina nas je to krasilo :) Siroki moze igrati u argentinskoj ligi koliko ih ima :mrgreen:
TREĆI PUT ČASTIMO

Dragan-BL
Kontakt:

Post Postao/la Dragan-BL » 03 dec 2009, 12:31

Зна ? & % " о овој $ ??
' ": ' $ " " ' $ $ $ је " ? &...

Е ' '...

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 03 dec 2009, 12:32

Dragan-BL je napisao/la:Зна ? & % " о овој $ ??
kakvoj ponudi? :D nzm nista :oops:
TREĆI PUT ČASTIMO

Dragan-BL
Kontakt:

Post Postao/la Dragan-BL » 03 dec 2009, 12:34

? ? $ за ? " %,па ' " " ? & ? " $?
' ": ' $ " " ' $ $ $ је " ? &...

Е ' '...

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 03 dec 2009, 12:40

Prvi put cujem...a i pravo da ti kazem,to mi malo lici na managersko nabijanje cijene,kao ljetos kad je puzigaca prelazio prvo u slaviju iz praga,pa u viktoriju zizkov i na kraju otisao u celik....ili onaj biser ljetos sto je izjavio da nece vise da ceka valenciju jer je neodlucna,pa je potpisao za olimpik iz sarajeva....

doduse,sve je moguce,schalke ima amatersku ekipu u cetvrtoj njemackoj ligi pa bi mozda tu igrali za pocetak pa ako se dobro pokazu,pravac bundesliga,nesto kao damir memisevic,dino fazlic,ili onaj said huseinovic iz slobode prosle godine....

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 03 dec 2009, 12:44

denisa mujkica za golmana??? dobro se pokazao u bl :D
TREĆI PUT ČASTIMO

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 03 dec 2009, 12:47

kad se dobro pokazao u banjaluci,proljetos kad je dobio 4 komada ili prije mjesec dana kad nije branio u banjaluci :D

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 03 dec 2009, 12:49

Schlager je napisao/la:Prvi put cujem...a i pravo da ti kazem,to mi malo lici na managersko nabijanje cijene,kao ljetos kad je puzigaca prelazio prvo u slaviju iz praga,pa u viktoriju zizkov i na kraju otisao u celik....ili onaj biser ljetos sto je izjavio da nece vise da ceka valenciju jer je neodlucna,pa je potpisao za olimpik iz sarajeva....

doduse,sve je moguce,schalke ima amatersku ekipu u cetvrtoj njemackoj ligi pa bi mozda tu igrali za pocetak pa ako se dobro pokazu,pravac bundesliga,nesto kao damir memisevic,dino fazlic,ili onaj said huseinovic iz slobode prosle godine....
Igrac koji ode iz BIH nema pravo igranja za 2 ekipu u nizim ligama zbog nekih pravila sa drzavljanstvom tako da Husejinovic ne igra uopste za drugu ekipu Werdera bas iz tog razloga

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 03 dec 2009, 12:54

onda dino sigurno ima i njemacko drzavljanstvo,a u pravu si,huseinovic je igrao za kaiserslautern,druga liga....za memisevica isto mislim da je igrao u werder am,ali mozda tad nije bilo tog pravila...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 dec 2009, 13:45

[youtube][/youtube]

Možda je neko i postavio, ali evo za svaki slučaj da nije.

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 03 dec 2009, 14:01

" Стајање je napisao/la:
EastStand je napisao/la:Не ' & " " на ' " & " (" ? ", а $ 70% ? са ? :D ). ? се...

? " $ $ " ? & ? $.

' " $ " $ $ ? , ? & пара ...!!!Јесте он $ " , то све " , ? " 30 " & $ , & $ ' " $ $ " , " ју ", а те паре & " ? за њега , ' се $ " $ " , " " се / ? у & , " % ? нпр " ... !!!

" $ " АЈ & АЈ ? & :mrgreen:
? ' " на & " (за ову % ?) % $ $, а & " ' " " $ $, у ' је ?. & ја ? $ је &. А % се " ", не ' $ - он " $ у &.
"" ПУТ ""

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 03 dec 2009, 15:46

Dragan-BL je napisao/la:? ? $ за ? " %,па ' " " ? & ? " $?
šuplja priča, obično naduvavanje...provjero znam...
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

lešinar

Post Postao/la lešinar » 03 dec 2009, 19:33

ona info da su bilbija i vranješ na meti Šalkea je tačna ako je vjerovati gospodinu direktoru Šipovcu ali kaže da je sve još u "početnoj fazi".Utiša se ona priča da Bilbija prelazi u Vojvodinu,ja mislim da će ostati kod nas do kraja sezone,pa se zato utišala,tačnije nadam se da će biti tako.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.