Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
edvaE2
-
Kontakt:
Zglavkar je napisao/la: ↑05 feb 2026, 22:39
Helem, meni je samo drago da ih imamo obojicu. Ali ako ih krene u karijeri kako se svi nadamo, ova poređenja će nam na nos izaći, pratit će ih sljedećih 10+ godina.
Daj Bože da se ovdje 10 godina glođemo ko je bolji, kamo sreće
Po prvi put sam optimističan da možemo opet imati ozbiljnu generaciju. Da hoće iskočiti još jedan u sredini terena, ja prezadovoljan. Nije da ne škripi na još nekim pozicijiama, ali nećemo mi nikada imati više od 5-6 top igrača (pod ovim mislim standardan u ekipi lige petice u gornjoj trećini tabele), a treba molit Boga da i to imamo.
-
coelho41
-
Kontakt:
Sljedeća utakmica Groningen - PSV, dva bivša kluba Arjena Robbena. Bilo bi prelijepo vidjeti jedan Esmirov left footed cut inside u čast velikom majstoru

-
Saurman
-
Kontakt:
DamirT je napisao/la: ↑04 feb 2026, 21:59
RajvoSA03 je napisao/la: ↑04 feb 2026, 21:57
DamirT je napisao/la: ↑04 feb 2026, 21:54
Ovakve kao Hans je rahmetli Moody u 2 recenice rjesavao
Lazes da je umro?
Neko je to napisao na forumu, sad da li je istina...
Mada koliko je druge proklinjao i sta im je sve pisao, ne bi me cudilo da je istina. Ali mimo tih stvari koje je pisao, dobar forumas.
Šta je sve pisao po forumu ne bi me čudilo.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
General505
-
Kontakt:
Postao/la General505 » 06 feb 2026, 09:22
Beduin je napisao/la: ↑06 feb 2026, 08:05
General505 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 23:31
Najzesca su ova poređenja "dosao iz Amerike" " tamo amaterski fudbal" " nije prosao skolu evropskog fudbala".....
I onda dodju djeca iz te iste amerike uzrast u17 ili 19 otresu svabe, francuze, englezee koji imaju najbolje skole i gdje se igra ozb nogomet.
Nogomet vise nije hobi sport u Americi vec ozbiljna stvar i problem kod Esmiraa nije bio odrastanje tamo vec sasvim druge prirode.
I onda svako ko prati fudbal pokusa vratiti film o toj silnoj djeci iz Amerike koja otresaju evropljane i skontas da je toliko zanemariv procenat da tvoj post nema veze s' vezom.
Satrase se ameri od stvaranja igracina i gotovih proizvoda za evropskog fudbala.
Govorim ekipno, nije njima uopste toliko bitno niti stvaraju za evropsko trziste, vec im je bitno njihovo trziste da populariziraju nogomet tamo, a u evropu ko se probije-probije...odu samo extra nadareni.
A posto ti uvijek sve znas onda znas i sve sto kazes ima veze, onda moras znati da je ovdje rijec o radu sa mlađim kategorijama gdje djeca imaju sve moderne uslove za rad i moderne trenere i naravno ne uspiju svi kao ni u evropi sto ne uspiju sva djeca...vise od pola ekipe ne uspiju iako imaju sve moguce uslove za trening.
-
Beduin
-
Kontakt:
General505 je napisao/la: ↑06 feb 2026, 09:22
Beduin je napisao/la: ↑06 feb 2026, 08:05
General505 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 23:31
Najzesca su ova poređenja "dosao iz Amerike" " tamo amaterski fudbal" " nije prosao skolu evropskog fudbala".....
I onda dodju djeca iz te iste amerike uzrast u17 ili 19 otresu svabe, francuze, englezee koji imaju najbolje skole i gdje se igra ozb nogomet.
Nogomet vise nije hobi sport u Americi vec ozbiljna stvar i problem kod Esmiraa nije bio odrastanje tamo vec sasvim druge prirode.
I onda svako ko prati fudbal pokusa vratiti film o toj silnoj djeci iz Amerike koja otresaju evropljane i skontas da je toliko zanemariv procenat da tvoj post nema veze s' vezom.
Satrase se ameri od stvaranja igracina i gotovih proizvoda za evropskog fudbala.
Govorim ekipno, nije njima uopste toliko bitno niti stvaraju za evropsko trziste, vec im je bitno njihovo trziste da populariziraju nogomet tamo, a u evropu ko se probije-probije...odu samo extra nadareni.
A posto ti uvijek sve znas onda znas i sve sto kazes ima veze, onda moras znati da je ovdje rijec o radu sa mlađim kategorijama gdje djeca imaju sve moderne uslove za rad i moderne trenere i naravno ne uspiju svi kao ni u evropi sto ne uspiju sva djeca...vise od pola ekipe ne uspiju iako imaju sve moguce uslove za trening.
De ti opet procitaj sta si napisao u prvom citiranom postu.
Nista oni ne otresaju, a narocito kada dodju u Evropu. Tek rijetki naprave nesto vrijedno spomena, a tolika su nacija. Da ulazu dosta vise u fudbal - DA, a to je i dalje amaterski nivo u odnosu na Evropu. E odatle i poredjenja "dosao iz Amerike".
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
-
napapijri1987
-
Kontakt:
Postao/la napapijri1987 » 06 feb 2026, 16:35
hansbosna je napisao/la: ↑06 feb 2026, 06:14
napapijri1987 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 23:48
Pa dobro i razumljivo je poredjenje njih dvojice. Nikada prije nismo imali 2 ovako mlada igraca da obecavaju mozda i wc fudbal. Dzeko kada je imao 22 Pjanic 18. Nisu ista generacija. Ovo je prvi put da nam se desava da imamo ovako mladu ekipu koja ima 4-5 igraca koji imaju potencijal da igraju za najbolje klubove svijeta.
I njih dvojica kao napadaci su jednostavno najveci eksponati ove ekipe.
Spusti se malo na zemlju. Za Kerima se slažem skroz, ali osim njega nemamo nikoga ko trenutno pokazuje takav nivo da bi igrao za pravi top klub.
I nemoj mi sad sa Tarikom, on sigurno nije defanzivac koji trenutno ima nivo da igra za apsolutni top klub, koliko god da je dobar stoper, hajmo i mi malo „ostaviti džamiju u selu“. Esmir za 12 mjeseci u Evropi isto nije „čuda napravio“, odigrao je dvije dobre utakmice za PSV i to je zasad to. Ako ti misliš drugačije, onda ja stvarno nemam pojma. Malić? Taj može biti sretan ako u karijeri ode igdje iznad nivoa Sturm Graza. Čelik? Bez komentara.
Mars u p.ic.ku maternu.
Idi ukradi kakav avion i zapucaj se u kakvu zgradu i mani me se.
Tacno sam dobio proliv kad sam vidio da si mi citirao post.
-
hansbosna
-
Kontakt:
napapijri1987 je napisao/la: ↑06 feb 2026, 16:35
napapijri1987 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 23:48
Pa dobro i razumljivo je poredjenje njih dvojice. Nikada prije nismo imali 2 ovako mlada igraca da obecavaju mozda i wc fudbal. Dzeko kada je imao 22 Pjanic 18. Nisu ista generacija. Ovo je prvi put da nam se desava da imamo ovako mladu ekipu koja ima 4-5 igraca koji imaju potencijal da igraju za najbolje klubove svijeta.
I njih dvojica kao napadaci su jednostavno najveci eksponati ove ekipe.
Spusti se malo na zemlju. Za Kerima se slažem skroz, ali osim njega nemamo nikoga ko trenutno pokazuje takav nivo da bi igrao za pravi top klub.
I nemoj mi sad sa Tarikom, on sigurno nije defanzivac koji trenutno ima nivo da igra za apsolutni top klub, koliko god da je dobar stoper, hajmo i mi malo „ostaviti džamiju u selu“. Esmir za 12 mjeseci u Evropi isto nije „čuda napravio“, odigrao je dvije dobre utakmice za PSV i to je zasad to. Ako ti misliš drugačije, onda ja stvarno nemam pojma. Malić? Taj može biti sretan ako u karijeri ode igdje iznad nivoa Sturm Graza. Čelik? Bez komentara.
Mars u p.ic.ku maternu.

pa čuj izgleda da si ti pucao u šolju
Proljev i tvoje objave imaju, uzgred, mnogo toga zajedničkog, sada mi je mnogo toga jasnije
-
Roki50
-
Kontakt:
hansbosna je napisao/la: ↑06 feb 2026, 17:05
Mars u p.ic.ku maternu.

Proljev i tvoje objave imaju, uzgred, mnogo toga zajedničkog, sada mi je mnogo toga jasnije
Ja slicno mislim kao i ti hansbosna,samo za Tarika se ne slazem,decko igra u Italijanskoj ligi gdje je mozda najteze igrat bas poziciju na kojoj je Tarik,Malic ne moze biti desni bek,mora trazit drugo mjesto u ekipi,npr destruktivac ala Sunjic mislim da bi tu bio odlican,Kerim je koplje iznad svih ovih talenata,iako moram priznat da Esmir ocigledno napreduje u igri,samo je to sporo sto kazes vec je godinu dana u Evropi,valjda ce explodirat u naredne dvije godine
-
hansbosna
-
Kontakt:
Roki50 je napisao/la: ↑06 feb 2026, 17:29
hansbosna je napisao/la: ↑06 feb 2026, 17:05
Mars u p.ic.ku maternu.

Ja slicno mislim kao i ti hansbosna,samo za Tarika se ne slazem,decko igra u Italijanskoj ligi gdje je mozda najteze igrat bas poziciju na kojoj je Tarik,Malic ne moze biti desni bek,mora trazit drugo mjesto u ekipi,npr destruktivac ala Sunjic mislim da bi tu bio odlican,Kerim je koplje iznad svih ovih talenata,iako moram priznat da Esmir ocigledno napreduje u igri,samo je to sporo sto kazes vec je godinu dana u Evropi,valjda ce explodirat u naredne dvije godine
Ma meni je Tarik isto igracina. Ipak nije za sad potencijal world class.
Definitiv je on najdalje od svih mladih igrača. Kao defanzivac ima i više vremena za to nego, na primjer, Kerim ili Esmir
-
CAGarfia
-
Kontakt:
Kerovi laju skupa.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.