Taktika koja nas nikad nije izdala.Ozymandias je napisao/la: ↑17 nov 2025, 17:12Samo napadacki sutra i pohrvat se momacki. Od prve minute treba racunat da moramo zabit makar dva jer cemo jedan gotovo sigurno primit.![]()
BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
signalidunapark
- Kontakt:
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
- PasodelMar
- Kontakt:
U2 Stadion. Ne možeš pogriješiti ako odeš do Stephansplatza, direktno U1 metro imaš stanicu. Tamo će biti sigurno dosta naših navijača, sve ovisi o vremenu. Danas kiša lije neprestano.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 16:31Ima li gdje okupljanje naših sutra uoči tekme i koja linija vozi ono do stadiona neko je postavljao??
Sutra samo ofenzivno pa sta Bog dragi da, baraz vec imamo. Juriiiiiisss!!!!!!!
Za koga li će Incko navijati...
- invincible1921
- Kontakt:
Uplatio sam po 20:CAGarfia je napisao/la: ↑17 nov 2025, 16:43Ona inicijalna postavka je jadna i odron šta je izveo protiv Rumunije. Burnić i Tahirović su sline od igrača, s tim da Tahirović tokom tekme ima makar jedan-dva bljeska gdje dobrim pasom otvori prostor. Burnića nema, ali frajer je odigrao za zaborav. Ne znam kako nije odmah na poluvremenu uvidio da nam treba sigurna noga - pa makar to bio Bašić, ako još ne vjeruje dovoljno Hadžiahmetoviću?! Baždar da krene prije Tabakovića, donekle ima smisla, da Samed ima kvalitet da to odradi što je zamislio Barbarez. Frajer je 5 velikih šansi ove kvalifikacije promašio, 5?! Mali Malić je pregorio od želje, u grču je bio. Izmjene su korigovale stvari, ali protiv Austrije se mora od starta ubosti sa prvih 11.
Fali nam rezervni štoper, kao i makar još jedan ofanzivac (krilo). Npr. da sad imamo Naila na klupi, lakše bi bilo organizovati prvih 11. Ne zato što je on neki kvalitet nego jer bi mogao Memića gurnuti na beka. Ovako ako kreneš sa svim raspoloživim krilima, nemaš koga ubaciti. Štoper je jasno što fali. Tkd po meni je poziv Šariću nepotreban bio.
Vraćaju se Šunjić, Karić i Mujakić. Gigović i Hadžiahmetović su također svježi, a obojica imaju odličan radijus kretanja kao i Šunjić. Na krila ne znam ni sam kako krenuti.. Da imamo širinu na krilima, hladno bih gurnuo Memu na beka, a ova dva mlada majstora na krilo. Ovako, teža je situacija. Treba razmišljati i o drugom poluvremenu, kad će se vjerovatno koplja lomiti. Mislim da ćemo krenuti sa Kerimom i Memom na krilima i Džekom naprijed. U odbrani su Tarik i Dennis fix, na bekovima vjerujem Karić i Malić. S tim da možda i ljubimac Mujakić zaigra..
Ja bih lično ovako:
Vasilj, Karić, Muharemović, Hadžikadunić, Malić, Šunjić, Hadžiahmetović, Gigović, Alajbegović, Memić, Tabaković.
Predviđam ovo:
Vasilj, Mujakić, Muharemović, Hadžikadunić, Malić, Šunjić, Tahirović, Gigović, Alajbegović, Memić, Džeko.
Ovo je utakmica života za sve naše. Emocije se moraju kontrolisati. Mlada je ovo ekipa, biće veliki izazov. Već sada je uspješan ciklus, postavljeni su fenomenalni temelji za dalje. Ali ovo su prilike koje se ne propuštaju. Momci, 150% sebe ostavite i učinite nas ponosnim.
Fenomenalno bi bilo da Bajraktarević riješi Rumune, a Alajbegović Austriju. Kakva uvertira za idućih 10 godina lijepe budućnosti bh fudbala.
Sretno nam svima, svi kao jedan do najvećeg sportskog takmičenja.![]()
- Dvica
- Rezltat 1:2
Cekam jos sutra da stavim BiH+Kerim...mora ih rijesit njegov je red..jos igra u Austriji, to je to
=\_1921_/=
- akisarajevo92
- Kontakt:
ovako će sutra Kerim nakon utakmice sa pijanim Šukom
Don't believe the hype.
- invincible1921
- Kontakt:
Odlican satsav, medjutim nema nista od toga..baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 17:02Vasilj;
Memić, Hadžikadunić, Muharemović, Karić;
Šunjić, Tahirović;
Bajraktarević, Hadžiahmet/Gigović, Alajbegović;
Tabaković.
Pa šta dragi Allah da.
Memic i Karic je logicna odluka za bekove al ko da gledam bice Malic i Mujakic...
Krila 99% ili bez Esmira ili Kerima
Napad nema sanse da pocne bez Dzeke
=\_1921_/=
Malic vala ni pod razno za ovaj mec. Ispadao je dosta u subotu, sreca pa Rumuni nisu znali kazniti. Ne vjerujem da Austrija to ne bi iskoristila. Staviti Memica i gurnuti u vatru Karica, taman da bude aBd osveta za ovaj cirkus sa papirima.
Generalno meni Malic trenutno ne ulijeva apsolutno nikakvo povjerenje. Sad da li je to trema, strah od greske, nemam pojma.
Generalno meni Malic trenutno ne ulijeva apsolutno nikakvo povjerenje. Sad da li je to trema, strah od greske, nemam pojma.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- akisarajevo92
- Kontakt:
Jedva je bilo, vodoravan bio u zrakucoelho41 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 16:39boga mi svaka čast pilotima što su uspjeli, mogli smo vrlo lako imat epizodu air crash investigations umjesto plasmana na SPakisarajevo92 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 16:25jedini let koji je poletio sa aerodroma ovaj sa reprezentacijom, preuzeli rizik jer se mora, sve ostale i dalje pomjeraju, neki i otkazani![]()
Don't believe the hype.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Kad bi sutra bili budni pred Titovom u 3h ujutru na dočeku 
InshAllah

InshAllah
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
bordobijeli
- Kontakt:
Pritisak je na Austriji. Mi moramo biti čvrsti i pametni sto vise utakmice odmiče nama šanse rastu . Ne možemo mi napadati Austriju 90 min i igrati ofanzivno , sad bi potpisao do 60 min 0-0 i onda juris kad im udje voda u uši .
Link za press?
Isto tako bi dobro bilo, da nepocnemo utakmicu sa svim udarnim iglama. Alajbegovic, Bajrakterevic, Memic, Dzeko, Tabakovic.
Barem dva bi trebala poceti na klupi, da imas koga ubaciti, da promjeni ritam utakmice. Vidjelo smo protiv Rumuna kako su donijeli novu dimenziju Tabakovic i Alajbegovic.
Znam, da mozda zvuci glupo, ali bi klupirao Dzeku i Bajraktarevica.
Dzeku zato sto bi previse bilo da odigra u tim godinama 2 utakmice po 90min. Na tako jakom i zahtjevnom nivou.
Bajraktarevic zato, sto su ga Svabe nakon ove utakmice analizirali do samih granica. Cak mozda i znaju kad ide na wc. A malac je jos jednostavno malac, da bi bio toliko dobar pa, da iskoristi to sto ce ga cuvati vjerovatno dvojica uvijek. Da napravi visak.
Ocekuju ih obojicu definitivno u prvom sastavu i pripremit ce sve moguce taktike, da se pripreme na njih. A mi mozemo igrati na faktor iznenadjenja i ubaciti druge igrace. Samim tim bi ih dodatno poremetili, a imas na klupi dvojac, koji ce ti u drugom poluvremenu dati dodatnu snagu.
Barem dva bi trebala poceti na klupi, da imas koga ubaciti, da promjeni ritam utakmice. Vidjelo smo protiv Rumuna kako su donijeli novu dimenziju Tabakovic i Alajbegovic.
Znam, da mozda zvuci glupo, ali bi klupirao Dzeku i Bajraktarevica.
Dzeku zato sto bi previse bilo da odigra u tim godinama 2 utakmice po 90min. Na tako jakom i zahtjevnom nivou.
Bajraktarevic zato, sto su ga Svabe nakon ove utakmice analizirali do samih granica. Cak mozda i znaju kad ide na wc. A malac je jos jednostavno malac, da bi bio toliko dobar pa, da iskoristi to sto ce ga cuvati vjerovatno dvojica uvijek. Da napravi visak.
Ocekuju ih obojicu definitivno u prvom sastavu i pripremit ce sve moguce taktike, da se pripreme na njih. A mi mozemo igrati na faktor iznenadjenja i ubaciti druge igrace. Samim tim bi ih dodatno poremetili, a imas na klupi dvojac, koji ce ti u drugom poluvremenu dati dodatnu snagu.
Ovo je finale i ne treba kalkulisati sa sastavom. Najbolji trebaju igrati. Samo steta sto ofanzivno nemamo puno opcija s klupe. Mozda bi i Kolasinac mogao zaigrati barem poluvrijeme.
Popravio se kazeakisarajevo92 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 17:36ovako će sutra Kerim nakon utakmice sa pijanim Šukom
Kome još prijeti suspenzija? Bez glupih kartona kao u Zenici pred eventualni baraž.
Rezultat je trend, ideal je vječan!
- Ozymandias
- Kontakt:
Najvise bih volio vidjet jednog spica i to idealno Tabakovica da starta. Strasna forma i da vidimo kako stojimo bez Dzeke. Isti su profil i nije tesko Dzeku ubacit odmah u startu drugog umjesto da ga gledamo sklahiranog tamo oko 60te minute.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Kad bi za svjetsko pozvali Anela, ja bih prestao pratit repku.ArtVandelay je napisao/la: ↑17 nov 2025, 13:48I ako izborimo to svijetsko, nemamo šta tamo tražiti bez Huseinbašića i Ahmedhodžića...
To bi bio shupakluk stoljeca prema igracima koji bi izborili svjetsko.
Trenutno korisnika/ca: AnelMid, bhfanatic14, boatenkk, General505, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Haroni, HP46, Hrammm1921, invincible1921, J1897, kolezeljovac, legendarnadruga, nebeskasila, Principatus, Roki50, signalidunapark, Sveti, Venom i 112 gostiju.