Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

gojzerica
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la gojzerica » 08 avg 2014, 10:33

Nerminovic je napisao/la:
gojzerica je napisao/la:nego
Prvo, kad pijes kreatin? :)
Poslije treninga sa proteinom, sa geiner ili kad zavrsis jelo? Znam da neko pije kreatin sa dextrozom zbog transporta u krv i rastvaranja ali u geineru i tako dalje imas secera i to vise nego sto ti je potrebno. :)
u fazi punjenja sam, pijem ujutro poslije jela, poslije treninga, nekad kad dodjem kuci isto popijem i prije spavanja. tako sam procitao da treba prvih 7 dana.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 08 avg 2014, 10:59

Ja kad sam pio kreatin pio sam ga pola sata prije treninga i odmah nakon treninga. To mi je preporučio jedan profesionalac iz Zenice i ja bi to preporučio svakome ko radi na masi..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 08 avg 2014, 11:20

Kreatin, kada trenirate, pijete sa pre-workout shakeom i sa post-workout shakeom ( ako ne pijete pre-workout, popijete samo kreatin, 30min prije treninga ). U post workout shake ubacite obavezno i UH sa veoma visokim GI, tj dextroza ( secer ).

Kada ne trenirate, pijete ujutru sa morning shakeom ( ako ne pijete morning shake, sam kreatin popijete ) i za vrijeme rucka.

Loading phase vam zapravo i ne treba sa kreatinom koji je mikroniziran, a takav vam preporucujem da koristite.

Pozdrav.
Chelsea, Chelsea
We're gonna make this a Blue Day

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 08 avg 2014, 11:23

ZuZa3 je napisao/la:Kreatin, kada trenirate, pijete sa pre-workout shakeom i sa post-workout shakeom ( ako ne pijete pre-workout, popijete samo kreatin, 30min prije treninga ). U post workout shake ubacite obavezno i UH sa veoma visokim GI, tj dextroza ( secer ).
gledajući na moju situaciju trenutno imam samo kreatin i glukozu, znači pijem sam kreatin pola sata prije treninga, a sa glukozom poslije treninga. šta je reći poslije doručka i pred spavanja, sam ili sa glukozom?

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 08 avg 2014, 11:36

gojzerica je napisao/la:
ZuZa3 je napisao/la:Kreatin, kada trenirate, pijete sa pre-workout shakeom i sa post-workout shakeom ( ako ne pijete pre-workout, popijete samo kreatin, 30min prije treninga ). U post workout shake ubacite obavezno i UH sa veoma visokim GI, tj dextroza ( secer ).
gledajući na moju situaciju trenutno imam samo kreatin i glukozu, znači pijem sam kreatin pola sata prije treninga, a sa glukozom poslije treninga. šta je reći poslije doručka i pred spavanja, sam ili sa glukozom?
Prije treninga i sa glukozom posle treninga. Kada ne treniras, ne pijes glukozu. Tu vrstu secera unosis iskljucivo neposredno posle treniga ( do 30 minuta posle treninga, al najbolje ti je ponesi pa popij odmah ).
Chelsea, Chelsea

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 08 avg 2014, 11:40

okej hvala.. zanima me jel trebam kreatin u hladnoj vodi razmućivati ili u mlakoj?

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 08 avg 2014, 12:14

gojzerica je napisao/la:okej hvala.. zanima me jel trebam kreatin u hladnoj vodi razmućivati ili u mlakoj?

Hladna voda je ok.
Chelsea, Chelsea

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 avg 2014, 23:24

Koje voće, ovako da je regularno kod nas ovdje, ima najviše proteina? Pretpostavljam da su banane tu.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 09 avg 2014, 03:22

Donnie Darko je napisao/la:Koje voće, ovako da je regularno kod nas ovdje, ima najviše proteina? Pretpostavljam da su banane tu.
Voce ima uglavnom 0 do 2% proteina i dosta secera.

Sto se tice kreatina, nalaz krvi ce pokazati isti nivo kreatina kad god i kako god uzimali tih 5-10g dnevno, tako da je manje vise svejedno
100% sportski i krajnje opušten potpis

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 09 avg 2014, 06:23

RiNo je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Koje voće, ovako da je regularno kod nas ovdje, ima najviše proteina? Pretpostavljam da su banane tu.
Voce ima uglavnom 0 do 2% proteina i dosta secera.

Sto se tice kreatina, nalaz krvi ce pokazati isti nivo kreatina kad god i kako god uzimali tih 5-10g dnevno, tako da je manje vise svejedno
Kreatin je najbolje uzimati prije i posle treninga, to je pokazivalo istrazivanje o timingu uzimanja creatina. Beneficije uzimanja kreatina prije i posle treninga u odnosu na "bilo kad" nisu toliko izrazene kao za ostale suplemente, ali ipak je primjetna mala razlika. Uzimanje kreatina prije treninga povecava nivo ATPa u kljucnom momentu, a uzimanje posle treninga je dobro iz razloga sto tijelu tada najvise trebaju nutrienti.

Pozdrav.
Chelsea, Chelsea

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 avg 2014, 13:53

Kreatin pola sata prije treninga i odmah nakon treninga se treba piti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 avg 2014, 14:01

Preporucujem vam da se klonite kreatina..

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 09 avg 2014, 14:03

tuzlak1987 je napisao/la:Preporucujem vam da se klonite kreatina..
Što?

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 avg 2014, 14:06

Ma kao odoše bubrezi, ali preporuka je da se koristi mjesec dana, pa onda mjesec pauze i sve tako..

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 09 avg 2014, 14:09

IlPrincipe je napisao/la:Ma kao odoše bubrezi, ali preporuka je da se koristi mjesec dana, pa onda mjesec pauze i sve tako..
Aham aham :thumbup:

Neki dan sam kupio whey protein eh sad ovaj mi je jedan govorio da uzimam prije i poslije treninga, 30gr na 300ml vode jel tako treba koristiti?

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 09 avg 2014, 14:16

Kreatin monohidrat je potpuno siguran za uzimanje, posebno novi, mikronizovani kreatini.

Kreatin je supplemet koji je najvise istrazen, tako da postoji mnogo kvalitetnih istrazivanja koji dokazuju bezbjednost uzimanje kreatina. Izmedju ostalog, svaki vrhunski atleta uzima kreatin.

Pozdrav.
Chelsea, Chelsea

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 09 avg 2014, 14:22

donCorleone1892 je napisao/la:
IlPrincipe je napisao/la:Ma kao odoše bubrezi, ali preporuka je da se koristi mjesec dana, pa onda mjesec pauze i sve tako..
Aham aham :thumbup:

Neki dan sam kupio whey protein eh sad ovaj mi je jedan govorio da uzimam prije i poslije treninga, 30gr na 300ml vode jel tako treba koristiti?
Mozes uzimat prije i posle treninga, zapravo mozes kada god zelis, ali najbolje je odmah nakon budjenja, prije-posle treninga te kada nisi u mogucnosti da imas cvrsti obrok. Posle treninga bih preporucio dvije mjerice, ubaci i dextroze 15g/20g.

Mozes staviti i 150ml, sve zavisi kako volis.
Chelsea, Chelsea

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 avg 2014, 14:41

E bravo whey ti je odlican, dosta i skuplji preparat od kreatina, a i dosta regularniji za tijelo tj jedan od najsigurnijih preparata. I ja uzimam whey, po mogucnosti da je kvalitetan. Uzimam od optimum nutritiona, izadje me kila 70 KM. Mislim da je kod nas kreatin dosta popularan zbog cijene, svako ganja jeftinije da prodje i to se uzimaju kreatini bog zna kakvog kvaliteta :D

ZuZa3
Kontakt:

Post Postao/la ZuZa3 » 09 avg 2014, 14:57

tuzlak1987 je napisao/la:E bravo whey ti je odlican, dosta i skuplji preparat od kreatina, a i dosta regularniji za tijelo tj jedan od najsigurnijih preparata. I ja uzimam whey, po mogucnosti da je kvalitetan. Uzimam od optimum nutritiona, izadje me kila 70 KM. Mislim da je kod nas kreatin dosta popularan zbog cijene, svako ganja jeftinije da prodje i to se uzimaju kreatini bog zna kakvog kvaliteta :D
Slozio bih se s tobom da ako se bira izmedju kreatina i wheya, da se kupi whey.
Ali ovo da je "kod nas kreatin popularan" s tim se vec ne slazem. Kreatin je suplement kojeg svi sportisti u svijetu koriste, jer beneficije koje pruza su zaista odlicne. Pored toga, ni kvalitet wheya kod nije na zavidnom nivou, pa svi opet uzimaju.
Chelsea, Chelsea

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 09 avg 2014, 15:08

Lično meni kreatin ništa posebno nije djelovao i toliko mi se pišalo od njega i to ne bih preporučio ljudima koji često idu pišat.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.