Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

neroazzuro
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la neroazzuro » 11 jan 2014, 15:16

Naravno da ima. Ljiljan je simbol teritorije pod kontrolom Kotromanica. To bi bilo isto kao kad bi opstina za svoj grb uzela sadasnji grb drzave.
Naravno,nije najadekvatnije poredjenje jer je teritorijalna jedinica jedno,a narod drugo ali shvatas moju poentu.
Sustina je da je prisvajanje ljiljana od strane samo jednog naroda je bilo podvala tadasnje bosnjacke elite.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

neroazzuro
Kontakt:

Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la neroazzuro » 11 jan 2014, 15:19

...s ciljem pravljenja njihove filzdan-drzave.
Ne zelim da se sad diskusija usmjeri potpuno u politickom smjeru.
Ali ovo oko ljiljana bi bilo fino da razjasnimo,zbog sebe.
P.s. kucam na tel. pa mi se potkradaju gr. greske.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 jan 2014, 15:19

neroazzuro je napisao/la:Momak,pricaj u svoje ime (zizu).
Elem,jugend, ti treba da shvatis da su ljiljani SIMBOL BOSNE,a ne samo Bosnjaka kao naroda. Shvatam i to da mnogi od vas (bh Hrvata) to ne prihvataju,ali to je jednostavno tako. To sto su Bosnjaci na saboru 93 pokusali prisvojiti taj simbol je samo pokusaj svojatanja drzavnog simbola koji je provaljen vec odavno.
Znam da je tema osjetljiva pa se ovim putem i izvinjavam ostalima,ali ipak je iza te sahovnice do 93 stojao pokusaj da se dio BiH otcijepi i pripoji Hrvatskoj,a iza ljiljana ocuvanje integriteta ove drzave. O pojedinacnim izletima pasa rata se da diskutovat,ali oni su to sto jesu i nije za ovu temu.
Hrvati su gradjani ove drzave i naravno da su dobrodosli na utakmici samo onaj dres je dres druge repke,a ne nase. Mozda su bh dresovi bili adekvatniji sa,recimo,iscrtanim licima u sahovnicu. To bi bilo bas onako cool. A siguran sam da ste se oko toga lako mogli dogovorit i sa Bhf-ovcima.
Najlakse se posvadjat.
Otvoren sam da diskusiju na ovu temu,razmjena misljenja je uvijek dobra.
Lp
Jako dobro objasnjeno.(mada to o svojatanju veze sa vezom Kotromanjic bio Bosnjak garant.Nije mjesec i zvijezda da Bosnjaci to svojataju,mada ni to ne mogu)Hvala bogu pa je taj rat daleko iza nas ali isto tako se vrlo dobro zna gdje su Ahmici i sta se desilo tamo,ako vec pominjemo zrtve ili slicno.Bilo kako ljiljan je simbol Bosne i to ama bas niko ne moze pobiti.a sahovnica(kockice) druge komsijske ili susjedne im drzave isto tako niko ne moze pobiti.BHF fanatikosi ljiljane koriste od samog osnutka bez obzira gdje gostovali ili bolje receno bili domacini.I to bilo to,jer domaci teren je domaci teren,vazda bilo.Ko je shvatio,skontat ce.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 11 jan 2014, 15:50

Ti bolje da se nisi ukljucivao u diskusiju. Prvo jer od svega pravis lakrdiju,drugo jer premalo poznajes materiju i trece jer vodis pricu u nezeljenom smjeru.
Ahmice,Grabovicu,Uzdol i sl. namjerno nisam htio da spominjem jer su to pojedinacni izleti nekolicine ratnih zlocinaca koje imaju svi ratovi.
Ja pricam samo o simbolima drzave i reprezentacije.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 jan 2014, 16:23

neroazzuro je napisao/la:Naravno da ima. Ljiljan je simbol teritorije pod kontrolom Kotromanica. To bi bilo isto kao kad bi opstina za svoj grb uzela sadasnji grb drzave.
Naravno,nije najadekvatnije poredjenje jer je teritorijalna jedinica jedno,a narod drugo ali shvatas moju poentu.
Sustina je da je prisvajanje ljiljana od strane samo jednog naroda je bilo podvala tadasnje bosnjacke elite.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
Netačno. To je dinastijski simbol Kotromanića preuzet od Anžujske dinastije. Dakle, po tvojoj logici, država je ukrala dinastiji njen simbol.

Istina je ta da država i narod svakako imaju pravo da koriste heraldiku svog plemstva, što rade svi. Nemaju Bošnjaci šta da "kradu" taj simbol jer on ravnopravno pripada i njima kao i državi.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 11 jan 2014, 16:36

Koji tebi ba q?
Sta je netacno? Kotromanici koristili ljiljan kao simbol svoje drzave (samo sto drzava kao kategorija tad nije postojala). Zato sam i upotrijebio pausalno izraz teritorija. A porijeklo i rasirenost upotrebe ljiljana kao simbola znam prilicno dobro. Sustina je da je to fakat simbol Bosne (i svakog ko u njoj zivi).
Sto se naroda tice i prava upotrebe simbola tu se slazemo,to je jasno. Ali 93. kad bjesni rat i trazis naklonost svijeta za ocuvanje cjelovitosti drzave ti (fildzanci) pokusavas prisvojit drzavni simbol,sto taj simbol automatski cini omrazenim kod druge dvije strane. To su oni i zelili i vidis po osjecajima ljudi da su i uspjeli.
U to vrijeme (vrijeme bosnjackog sabora 93) se moralo imati vise senzibiliteta oko toga.
I kao rezultat toga svega imas... Dres hrvatske reprezentacije,tj. konfuziju.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 jan 2014, 16:47

neroazzuro je napisao/la:Koji tebi ba q?
Sta je netacno? Kotromanici koristili ljiljan kao simbol svoje drzave (samo sto drzava kao kategorija tad nije postojala). Zato sam i upotrijebio pausalno izraz teritorija. A porijeklo i rasirenost upotrebe ljiljana kao simbola znam prilicno dobro. Sustina je da je to fakat simbol Bosne (i svakog ko u njoj zivi).
Sto se naroda tice i prava upotrebe simbola tu se slazemo,to je jasno. Ali 93. kad bjesni rat i trazis naklonost svijeta za ocuvanje cjelovitosti drzave ti (fildzanci) pokusavas prisvojit drzavni simbol,sto taj simbol automatski cini omrazenim kod druge dvije strane. To su oni i zelili i vidis po osjecajima ljudi da su i uspjeli.
U to vrijeme (vrijeme bosnjackog sabora 93) se moralo imati vise senzibiliteta oko toga.
Kako to pokušavaju prisvojit' simbol? Tako što se identifikuju sa njim? Strašno, marš svi u zatvor zbog toga :lol:

Taj "senzibilitet" je klasično pokazivanje slabosti za kojim nije bilo potrebe ni tad niti sad. Kad bi Bošnjaci kao svoj simbol izabrali šahovnicu ili orla, da li ti misliš da bi se Hrvati i Srbi odrekli tih simbola (i kao narod i odgovarajuće države). Nema senzibiliteta. Ljiljan koristi onaj ko ga smatra svojim, a to su danas Bošnjaci. I ako će ga neko vratiti na državnu zastavu onda su to Bošnjaci, niko drugi.

Ovom prilikom bih da poručim kretenu iz Fanaticosa koji u saopštenju Svjetski Bošnjački Kongres proglašava "tamo nekim kongresom", a Bošnjacima poručuje da su "prisvojili" ljiljan da bi mu bilo pametnije da pripazi na jezik kad govori o najbrojnijem narodu u BiH i njegovim institucijama i da svoj loš odgoj i bezobrazluk ispoljava na neki drugi način.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jan 2014, 16:50

neroazzuro je napisao/la:Momak,pricaj u svoje ime (zizu).
I pričam u svoje ime, ne u tvoje, to je valjda očigledno. Ti ne stojiš iza mojih postova, ja ne stojim iza tvojih, jasno kao dan.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 11 jan 2014, 16:56

De ba coA (ne mislim na koenzim A :) ),sta si se uzjogunio,vidis da fino diskutujemo. Ipak se ovo tice nase reprezentacije.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 11 jan 2014, 17:12

zaboljisportuBiH je napisao/la:
svabo94 je napisao/la:dodati jos doborca i harmandica ( koji ima problema sa selektorom )

stojanovic, obradovic i martinovic staje snjima???
Što se mene tiče samo DOborac, mada treba probati i Čakića koji igra Špansku ligu sve ostalo o čemu pričate je niđe veze. Treba nam još jedan srednjak jer ovaj Bećirević ni ne zezne ali ni donese ništa dobro. Mada ima i Perić. Haramandić nije za repke nikad ni bio bar po mojim ukusima. Zabije on ali i usere duplo. Stoja, Obradović i Martinović nisu više kvalitet. Na lijevom beku imaju Panić i Malinović i uz Savića sasvim dovoljno. Stojanović nema više kuveta pored Ovčine i Delića a i onaj Miličević je dobar a i gore pomenuti Čakić može na krilo. Hvala im ali nije više to to. Eto ako neko upućeniji ima nek me ispravi.
Obradović , Martinović i Stojanović su OUT (Stojanoviću i Daretu veliko hvala pogotovo Stojanoviću koji je iz Novog Sada , a igrao je za nas ;) )

- Doborac bi možda mogao uskočiti u rotaciju na srednjem uz Karačića , ali ja lično bi prije njeg pozvao Amira Čakića koji odlično igra na srednjem u Španskom Gijonu...pa tu je još Perić iz Juniorske koji dijeli lopte pivotima žmireći i plus ima ekstra šut sa zemlje...

- po meni najviše je škripalo na desnom beku gdje su falili Malinović i Panić , a svi znamo kakav šut ima Malinović , ako ga zdravlje posluži za 1-2 godine će biti naš najbolji igrač !

- ostale pozicije su poprilično dobre , pogotovo sada kada smo dobili Ovčinu i Delića na lijevom krilu , jedino možda na desnom krilu bi trebalo uz Vražalića dodati još jednog igrača malo iskusnijeg od Ereša i Zulfića , po meni trebao bi selektor jedanput makar pogledati Osmanhodžića iz Gračanice , momak redovno zabija 10-ak pogoadaka u PL ...isto kao i Ovčina prošle godine kada je zabijao , ali svi su bili pesimistični , ono 'ta će on iz naše lige itd itd ...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 jan 2014, 17:55

U pravo to,ne ukljucuj se u temu.Jer na kraju krajeva i pored dobrog pocetka zasro si i sefa i stanicu.
Kako rekoh veze sa vezom nema...s.Hoce to kod neHroazurnih.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 11 jan 2014, 22:38

no rules je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
svabo94 je napisao/la:dodati jos doborca i harmandica ( koji ima problema sa selektorom )

stojanovic, obradovic i martinovic staje snjima???
Što se mene tiče samo DOborac, mada treba probati i Čakića koji igra Špansku ligu sve ostalo o čemu pričate je niđe veze. Treba nam još jedan srednjak jer ovaj Bećirević ni ne zezne ali ni donese ništa dobro. Mada ima i Perić. Haramandić nije za repke nikad ni bio bar po mojim ukusima. Zabije on ali i usere duplo. Stoja, Obradović i Martinović nisu više kvalitet. Na lijevom beku imaju Panić i Malinović i uz Savića sasvim dovoljno. Stojanović nema više kuveta pored Ovčine i Delića a i onaj Miličević je dobar a i gore pomenuti Čakić može na krilo. Hvala im ali nije više to to. Eto ako neko upućeniji ima nek me ispravi.
Obradović , Martinović i Stojanović su OUT (Stojanoviću i Daretu veliko hvala pogotovo Stojanoviću koji je iz Novog Sada , a igrao je za nas ;) )

- Doborac bi možda mogao uskočiti u rotaciju na srednjem uz Karačića , ali ja lično bi prije njeg pozvao Amira Čakića koji odlično igra na srednjem u Španskom Gijonu...pa tu je još Perić iz Juniorske koji dijeli lopte pivotima žmireći i plus ima ekstra šut sa zemlje...

- po meni najviše je škripalo na desnom beku gdje su falili Malinović i Panić , a svi znamo kakav šut ima Malinović , ako ga zdravlje posluži za 1-2 godine će biti naš najbolji igrač !

- ostale pozicije su poprilično dobre , pogotovo sada kada smo dobili Ovčinu i Delića na lijevom krilu , jedino možda na desnom krilu bi trebalo uz Vražalića dodati još jednog igrača malo iskusnijeg od Ereša i Zulfića , po meni trebao bi selektor jedanput makar pogledati Osmanhodžića iz Gračanice , momak redovno zabija 10-ak pogoadaka u PL ...isto kao i Ovčina prošle godine kada je zabijao , ali svi su bili pesimistični , ono 'ta će on iz naše lige itd itd ...
1-Ma kakav Doborac ljudi sta vam je ne budite smijesni :roll: :lol: :lol:

2- slazem se da cemo biti jaci kada se vrate Malinovic i Panic, stim da je Savic strasno odigrao ovaj ciklus, ali jbg ne moze sam cijelu tekmu na desnom beku odigrat

3-to za Osmanhodzica, nije PL nikakvo mjerilo, pa i Kadic iz Celika zabija po 15 golova skoro svako kolo ..

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 11 jan 2014, 23:24

1-Ma kakav Doborac ljudi sta vam je ne budite smijesni :roll: :lol: :lol:

2- slazem se da cemo biti jaci kada se vrate Malinovic i Panic, stim da je Savic strasno odigrao ovaj ciklus, ali jbg ne moze sam cijelu tekmu na desnom beku odigrat

3-to za Osmanhodzica, nije PL nikakvo mjerilo, pa i Kadic iz Celika zabija po 15 golova skoro svako kolo ..
1. mnogo se smiješ druže , a očito nepratiš LP i utakmice Dinamo Minska ;) , Doborac igra Ligu prvaka i redovno zabija , All Star ekipi PSG je zabio 6 , Wacker Thunu 7 , u Skoplju Metalurgu 5 , a npr. Barceloni 4 ;) i sigurno da bi imao još nešto da pokaže i u Reprezentativnom dresu , a dali će igrati više to samo zna selektor i sam Doborac ...

3. isto smo za Ovčinu govorili dok je igrao u Gračanici da bi ga trebao selektor pozvati i svi su bili istog mišljenja da PL nije nikakvo mjerilo ... a evo sada je pozvan i svi su zadovoljni sa njim...

to stoji za Kadića zabija i on redovno , ali bilo bi pomalo neozbiljno sada ga zvati , a sigurno ima preko 35 godina ... , a Osmanhodžić je čini mi se 90-o godište ...i ništa nebi falilo selektoru da je ga sada poveo u Portugal :) (kada je već Vražalić povrijeđen) , neznam dali je koga dodatno zvao , ako jeste onda vjerovatno Zulfića ...

High

Post Postao/la High » 11 jan 2014, 23:38

DukeOfWellington je napisao/la:
Kako to pokušavaju prisvojit' simbol? Tako što se identifikuju sa njim? Strašno, marš svi u zatvor zbog toga :lol:

Taj "senzibilitet" je klasično pokazivanje slabosti za kojim nije bilo potrebe ni tad niti sad. Kad bi Bošnjaci kao svoj simbol izabrali šahovnicu ili orla, da li ti misliš da bi se Hrvati i Srbi odrekli tih simbola (i kao narod i odgovarajuće države). Nema senzibiliteta. Ljiljan koristi onaj ko ga smatra svojim, a to su danas Bošnjaci. I ako će ga neko vratiti na državnu zastavu onda su to Bošnjaci, niko drugi.

Ovom prilikom bih da poručim kretenu iz Fanaticosa koji u saopštenju Svjetski Bošnjački Kongres proglašava "tamo nekim kongresom", a Bošnjacima poručuje da su "prisvojili" ljiljan da bi mu bilo pametnije da pripazi na jezik kad govori o najbrojnijem narodu u BiH i njegovim institucijama i da svoj loš odgoj i bezobrazluk ispoljava na neki drugi način.

Zar je moguće da je ovo izjavio?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 jan 2014, 23:57

High je napisao/la: Zar je moguće da je ovo izjavio?
http://sportsport.ba/rukomet/bhf-ljilja ... oci/122039
Tu simboliku nam ne možete oduzeti, ne možete je zabraniti ni vi, ni bezumnici slični vama, bez obzira na sve vaše napore i pokušaje.Ne može nam je oduzeti ni gospoda Cerić i Ganić privatizirajući je i proglasavajući je zastavom svih Bošnjaka na tamo nekakvom Kongresu Bošnjaka cijelog svijeta. Niko nam to ne može zabraniti ni oduzeti. Sve te vaše maloumne pokušaje možete objesiti mačku o rep.
Osim što je nepismen (koristi "ne može", a govori u množini), ovaj nitkov (ko je lik uopšte, daj da vidimo ime i prezime osobe ili grupe ljudi koji su u stanju da pišu ovakve nebuloze) se usuđuje da radi upravo ono što spočitava nekom drugom, tj. SBK identifikuje sa dvije osobe, pri čemu nema blage veze o tome ko čini SBK i kako se tamo donose odluke. Uz to naravno ovu instituciju naziva "tamo nekakvom", pa se postavlja pitanje ko je to on "tako bitan" da registrovanu instituciju jednog naroda sa nesumnjivim legitimitetom naziva "tamo nekakvom". Nije propustio dovesti u istu ravan Cerića i Ganića sa jedne i one koji su mu otimali ljiljane sa druge strane ("bezumnici slični vama"). Po čemu su to slični oni koji promovišu ljiljane i oni koji ih otimaju pred dvoranama?

Prva stvar koja mi je pala na pamet jeste ta kako bih se osjećao da sam kojim slučajem član BHF-a. Obzirom da je ovo zvaničan stav cijele grupe postavlja se pitanje kako su se osjećali oni koji ne dijele mišljenje sa ovim diletantom (ili diletantima), a ima ih mnogo. Umjesto da se posvete samom problemu (oduzimanjem zastava sa ljiljanima od strane tih i tih osoba), oni se dotiču tema koje nemaju nikakve veze sa samim problemom, da ne bi slučajno neko pomislio da oni imaju neke veze sa Bošnjacima ili njihovim institucijama.

Takođe, postavlja se i glavno pitanje: Ko dotičnom brani i oduzima ljiljane? SBK?

Ovo je sramota jedna i to namjerno pišem ovdje jer znam da će neko od njih pročitati ovo. Nek znaju šta ljudi misle o tome.

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 12 jan 2014, 12:38

Može li mi neko objasniti zašto se ne zove u reprezentaciju Edin Bašić, koji bi vjerovatno bio naš najkvalitetniji igrač

[youtube][/youtube]

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jan 2014, 12:47

Zato što neće, a vjerovatno i ne zadovoljavamo njegove ambicije, još samo čekam da se i Terzić pokupi i ode, jer ovaj amater na njemu trenira strogoću, Karačića i Nikolu forsira u napadu do iznemoglosti, a Mirsad sjedi na klupi :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 12 jan 2014, 13:31

Kako znam Bašić i kod prijašnjih selektora nije se odazivao iz nekih razloga ...

što se tiče Terzića vjerovatno se dogovorio sa selektorom da igra ono što i u svom Vezspremu (samo odbranu i polukontre) od dolaska Momira Ilića u Vezsprem Terzić većinom igra odbranu i mora se priznati da to veoma dobro radi , pored Ilića na lijevom beku Vezsprem ima odličnog Jamalia , pa Ruezgu na srednjem ...

- veliki doprinos u ovim pobjedama Reprezentacije dao je Terzić igrajući odbranu i zato nevidim razloga da se ljuti na selektora jer zaista nije to onaj stari Terzić u napadu koji nas je godinama uveseljavao , ali i bez golova on će biti jedan od ključnih naših igrača u baražu !

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jan 2014, 13:57

Nije se dogovorio, vidjelo se na njemu koliko je bjesan kad ga vrati na klupu iz napada.Sve je dobro prošlo sad za sada, ali protiv jačih ekipa, Terzić mora odmjeniti desetak minuta Karačića,desetak Prce-a jer ne vidim nikakvo drugo rješenje, a forsiranje njih dvojice nam se svaku utakmicu obije o glavu, ovi protivnici to nisu znali iskoristiti ali u baražu hoće
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 jan 2014, 14:33

hajmo realno, Mirsad je najbolje rjesenje od bekova u napadu :roll: eto kakvi su nam "napadacki" bekovi :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.