Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

Rosicky
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Rosicky » 20 jun 2014, 20:48

Calcio7 je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:Veratti jedini vrijedan spomena danas.Imobille na klupi,bravo konje :tokralju:
kakav crni Verratti nije ni igrao
Nisi razumio moje nadovezivanje...svi su ga "prizivali" i na kraju kad su zamjene obavljene možemo samo spominjat šta bi bilo da je on igrao.Jer ovo što je viđeno nije vrijedno spomena :)

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 20 jun 2014, 23:18

Ako Ciro Immobile bude igrao u nastavku prvenstva, Azzurri mogu daleko dogurati u suprotnom ispadaju od Urugvaja.

NO ĆIRO NO PARTI :ljepota:

I daj Prandelli pichko matora, igraj s dva napadača.
NON MOLLARE MAI

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 jun 2014, 23:46

da hoće ispast :pray:

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 21 jun 2014, 01:14

Ocekivan poraz,Italija ce pokazat snagu protiv Urugvavaja i rutinski izbacit iz takmicenja dvostruke svijetske prvake :kafa:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 21 jun 2014, 01:33

MaGiCa je napisao/la:
suhi je napisao/la:Ja ako sam dobro vidio igrali su 4 3 2 1 ,ne postoji gora formacija na planeti .

slika

slika

;)

Bice da je problem u kadru, a ne u formaciji. :hmmmmm:

PSG vise igra 4 3 3 ,kad sam god ih gledao to su igrali,mozda se omakla i jelka nekad :D

A kad smo kod kadra italije,nemaju ga vala,trojac napred im je neuigran,bekovi nedovoljno dobri ,a bas za ove talijanske form bekovi jako bitan faktor. Sve nesto nabij pa ako prodje prodje . Protiv engleza su ko nesto i pokazali malo,al zato sto su eng fejlali,pustili pirla ko da je gatuzo.

Valjda ce i talijani nauciti igrati formacije s krilima jednog dana :D

A verati na klupi ,amaterski :facepalm:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2014, 09:47

suhi je napisao/la:PSG vise igra 4 3 3 ,kad sam god ih gledao to su igrali,mozda se omakla i jelka nekad :D

A kad smo kod kadra italije,nemaju ga vala,trojac napred im je neuigran,bekovi nedovoljno dobri ,a bas za ove talijanske form bekovi jako bitan faktor. Sve nesto nabij pa ako prodje prodje . Protiv engleza su ko nesto i pokazali malo,al zato sto su eng fejlali,pustili pirla ko da je gatuzo.

Valjda ce i talijani nauciti igrati formacije s krilima jednog dana :D

A verati na klupi ,amaterski :facepalm:

Upravo tako. Italija nema dovoljno dobre igrache, a najloshiji su sa krilima i bekovima. A u modernom fudbalu se bash tu pravi razlika. ;)

Kad malo bolje razmislim, tendencije u italijanskom fudbalu da se igra preko krila su postojale i pre 20-25 godina, ali ih je neshto izgleda saseklo i Italijani nisu izbacili WC krilo josh od Donadonija. :facepalm:

Bekovi su im trubetina od kada Zambrotta propade. Jednostavno mi je neverovatno da 1 Srbija ima bolje bekove od velesile svetskog fudbala Italije, koja ima 60+ miliona ljudi i jednu od najjachih liga Evrope. :damn:

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 21 jun 2014, 11:55

Ono sto je dobro za talijane je da ce za iduce prvenstvo morati skroz pomladiti ekipu,svi ovi nekadasnji nosioci ostaju kuci. Ova je ekipa trebala biti spoj mladosti i iskustva,na kraju igralo samo iskustvo,i darmian :D Kad se vec odlucio na ove formacije bez krila ,onda je trebao povesti i totia ,koji bi legao ko budali pleska na poziciju treqartiste ,a ne neki candreva i marcisio koji je postao ko fabregas,krpi sve pozicije samo da igra. Mozda je malo grubo al Pirlo je taj koji koci takticke promjene jer moras poslati 2 vise defanzivno orijentisana igraca da ga pokrivaju u odbrani i onda ako je on zatvoren ko juce,niko na sredini nije sposoban povuci loptu i napraviti visak . Iako talijani opet mogu daleko na talijanski nacin,al deff igra im je 0 bodova.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 jun 2014, 12:37

suhi je napisao/la:Ono sto je dobro za talijane je da ce za iduce prvenstvo morati skroz pomladiti ekipu,
A vjeruj da se to nece desiti, opet ce se naci jedno 10 polovnih igraca izmedju 25-30,31 godinu i popunit ekipa. Trend u Italiji je godinama da se unistavaju mladi igraci. Juventus ima Zazu i Berardija nakon dobre sezone u Sassuolu i Gabbiadinija, ali naravno nece ih vratiti i pruziti im sansu sto je glupost. Pod argumentom da nisu spremni, a ustvari oni samo tako gube jednu godinu u karijeri.

Ili Milan nece pruziti sansu nekom mladjem igracu ove sezone vec ce dovesti 2-3 besplatna igraca na masne plate, Inter MVillu i takve...Roma isto, vise daje sansu stranim igracima.

Tako da ti se sve svede na to sta ce proizvesti ovi manji klubovi..Eto pogledaj ovaj duzi spisak i ove igrace koji kruze oko repke, a nisu na svjetskom. Tu su samo Saraf koji je katastrofa u zadnje vrijeme i Gabbiadini. Igraci u U-21 svi redom igraju u Serie B :wtf:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 jun 2014, 13:13

ma u seriji A se igrao zaostao fudbal, samim tim proizvode i "zaostali" tipovi igraca..a vise nema kvalitetnih stranaca da kompenzuju...jbt cak i Balkanci (i mi) dosli pameti pa imaju 1 max 2 seratora s loptom na terenu, a talijani 3 zadnja vezna iza lopte i niti jednog modernog krilnog brzog igraca...

sad fudbal igraju ta moderna krila i velike nade su polagane u Djovinka- propo (uglavnom nije ni igrao krilo u svojim timovima), EL Saravi- povreda, Rosi-povreda (nije krilo al je moderan igrac, vidi se da nije odrastao u seriji A), Insinje (u njega sam posebno vjerovao, ali sinoc katastrofa, primi loptu i padne covjek jednostavno haha) isto kao i Cerci( mislio sam da od njih ima nesto, ali limitirani igraci maksimalno)...Kandreva je za njih igrac, a kad to kazem valjda je dovoljno :D

ugl, proci ce grupu, ne sumnjam, na neki talijanski nacin..mozda naredni put i raskovati Urugvaj, ali jednostavno to nije to..modernije mi igrace imamo
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 21 jun 2014, 13:19

Mogao bi ovo biti raspad sistema, ne bi me iznenadilo.

Igrat će na remi i zajebat će prolaz 100%.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 jun 2014, 14:03

MaGiCa je napisao/la: Italijani nisu izbacili WC krilo josh od Donadonija. :facepalm:
Camoranesi molit ću lijepo. :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2014, 14:31

IlCapitano je napisao/la:Camoranesi molit ću lijepo. :mrgreen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tandil" onclick="window.open(this.href);return false;

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 jun 2014, 14:38

Neko bi po smajliju ( :mrgreen: ) zaključio da je zajebancija... :mrgreen:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 21 jun 2014, 14:53

Zar nije :mrgreen:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 jun 2014, 16:12

Pa jeste sa moje strane. MaGiCa mi se čini ozbiljno odgovara. :mrgreen:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 jun 2014, 16:52

Magica :mrgreen:

slika
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2014, 18:22

IlCapitano je napisao/la:Pa jeste sa moje strane. MaGiCa mi se čini ozbiljno odgovara. :mrgreen:
Pa strah me da ne dobijem ban. Moram da budem ozbiljan. :kafa:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 jun 2014, 18:33

Vidis kako mozes biti duhovit kad hoces. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2014, 18:41

IlCapitano je napisao/la:Vidis kako mozes biti duhovit kad hoces. ;)

Hvala na lijepim rijechima, gospodine. :kafa:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 jun 2014, 18:50

IlCapitano je napisao/la:Vidis kako mozes biti duhovit kad hoces. ;)
Pa on je uvijek duhovit, to mu je srednje ime :D
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.