FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Esport
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Esport » 12 nov 2018, 07:19

Hladno jutro u Sarajevu.
Vremenska prognoza:
Jutarnje temparature -5 do -9, u slijedece dvije sedmice sa tendencijom povecanja minusa u narednom periodu. :kafa:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 nov 2018, 07:27

SarajevoJeBordo je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Ješić bi njima bio idealan,a i jedino ga njima mogu pozeliti za trenera :D
Al da istovremeno ima i ulogu menadzera
slika

:kafa: :kafa:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 nov 2018, 07:59

Sabinho je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Dobit sljedece dvije !!!
To je kljucno, svinjari ne mogu dobit' Tuzla Sisy u gostima.
Ma mogu vjeruj hladno,bzvz Simin realno,jos im sinoc 4 igraca dobili treci zuti i propustaju iduce kolo.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 12 nov 2018, 08:28

Ja sam i dalje misljenja da nas u ovoj ligi jedino moze Husref voditi i da nam on moze jedini od ovih trenera donijeti titulu(e), jednostavno zato sto je on jedan od nas :)

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 12 nov 2018, 08:50

Zavrsiti jesenji dio kako treba,a odraditi pametan prelazni rok,uzeti samo kvalitet,ostalo nista ne dirati...
Pa mi bar sada imamo ovu djecu koja gine na terenu,samo se kvalitetom pojačati,trpanje igrača kao sto radi Seljo nama ne treba,imamo mi vec igracine koje samo cekaju sansu...

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 12 nov 2018, 09:13

Jel se Savez javio il čekaju da se malo ohladi. Majku im yebem lopovsku

Beton
Kontakt:

Post Postao/la Beton » 12 nov 2018, 09:28

Stroj1946 je napisao/la:Jel se Savez javio il čekaju da se malo ohladi. Majku im yebem lopovsku
Danas bi trebali zasjedati.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 nov 2018, 09:28

Stroj1946 je napisao/la:Jel se Savez javio il čekaju da se malo ohladi. Majku im yebem lopovsku
kada su nasa tri "navijaca" uletila na teren protiv borca, odrzana je hitna sjednica i po kratkom postupku uzeta tri boda
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 12 nov 2018, 09:29

Vojvoda Odro, Hadzi-Miske i Morz Lutvo. Sa ovakvim likovima ni Kusturici Oskar nije daleko. :puke:

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 12 nov 2018, 09:34

Pantelija je napisao/la:
kada su nasa tri "navijaca" uletila na teren protiv borca, odrzana je hitna sjednica i po kratkom postupku uzeta tri boda
Savez je protiv provodjenja svih oblika pozitivno-pravnih propisa i prakse, pa ce na sjednici odlucno i beskompromisno zatvoriti oci i izignorisati desavanja u MO.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 nov 2018, 09:58

Pa ja ne znam zasto se ljudi cude, kako to da kod nas nema sporta i kako svaka zemlja u regionu ima nekog prvaka i repke prvake u sportovima samo mi ne. Genetski smo isti kao i oni skoro identicni, psihom takodjer isto sranje. Pa ipak hr i srb imaju kosarkkaske repke strasne, imaju prvake u vaterolu, prvake u odbojci, rukomettu, crna gora u zenskom rukometu sttrarasna, na olimpijskim igrama medalje.
Onda slijedi pitanje, pa kako mi da smo tako losi?

Eto, u subotu se to moglo vidjeti. od 5 odbrambenih igraca u FKS 4 su momka od 19-20 godina. Tek pocinju karijeru, grizu, treniraju, bore se da nauce nesto i onda nakon svog rada i truda dodje jedna seljacina iz istocnog tzv sarajeva i jednim zvizdukom sve ponisti sav trud tih momaka. I nevezano za ovu utakmicu, tako je u svim sportovima, od onih najmanje pracenih tipa karate i sl pa do "vrhunskih" gdje sudije vode glavnu rijec a politika promovise sebe preko klubova bez obzira na ishod toga. Tako imamo poremecen sistem vrijednosti i zato na povrsinu isplivaju poluretardirani tatini sinovi koji nakon sto potpisu prvi ugovor nestanu u magli, dok supertalentovana djeca ili padnu psihicki ili provedu par godina duze na klupi ili izgube igrajuci po slabijim kklubovima dok ne nadju put. Npr kao Edin Dzeko.

Samo se vratiti unazad 10 godina i vidjeti kakve sve lakrdije su se desavale na nasim stadiona, drzava ni u jednom trenutku nije pokusala da rijesi taj problem, a vrlo jednsotavno je. Kamere na tribinama, ispred stadiona, pojedinacna identifikacija onih koji cine prekrsaj i teske kazne. 5 godina zabrane dolaska na utakmice, 5000 kazne. U slucaju tezih stvari kao ono kad pogodi majstor Dzakmica , nanosenje teskih tjelesnih povreda, dozivotna zabrana prisustva sportskim natjecanjima i logicno krivicna i zatvor. U rkku dva mjeseca ovdje bi na stadionima bila Dzamija! Ne zelim ugasiti navijacki pokret, ni nista slicno, ali se granice moraju znati, Moze bakljada ok, ali ubacivanje u teren prekid utakmice dvije tekme u mjesec dana, fino prekines tekmu i 3 boda gostima. Pa izvoli.

Umejsto da proizvodimo tallente, da djeca osjete da vrijede i da njihov trud se isplati, mi moramo gledati isfrustrirane politicke lutke kako kroje prvenstva i utakmice, ubijaju sport u svakom smislu, prvvo preko ogromnog poreza na plate (70%), pa onda ne ffinansiraju klubove skoro nikako, zatim, uzasna infrastruktura dok oni 100 mil bacaju u Aluminijum koji je rupa bez dna, i samo kosta i kosta drzavu. Sa ttih 100 mil, ja se kunem u sve da mogu napraviti 20 terena perverznih, reflektore na svim stadionima i svlacionice, pomocne terene za djecu, opremu za treninge, edukaciju trenera u najboljim klubovima, i za 5 godina bi napravili strasan pomak. Medjutim, ova drzava je truhla na sve strane i ne vidim uopste nacin da se nesto promjeni. NA ZALOST, NAKON 4-5 GODINA mrtvog rada i odricanja i zalaganja doci ce neki novi bjelica i popisati se na sve sto si radio, jer mu se moze, doci ce neki debil i kamenom ti rascjepati glavu jer mu zakon nece nista, doci ce policija i ubiti navijaca i nece odgovarati, neki klubovi ce dobijati 7 utakmica i 25 000 kazne, a odna par mjeseci kasnije 1 utakmicu i bez nnovcane kazne a drugom klubu se sljedece jutro uzmu 3 boda.

Zato, djeco draga, pamet u glavu, i cim vidite lijepu sansu da idete vani, bjezite i stvarajte karijeru negdje drugo, jer ovdje iza svakog ugla vrebaju bjelice, kamenjari, fasisti, politicke marionete koje ne znaju sta je sport, sportsko natjecanje, rad red i disciplina, sportsko prijateljstvo, pozitivno rivalstvo, ne znaju sta znaci posteno podnijeti poraz, na kraju, ne znaju sta znaci obraz.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 12 nov 2018, 10:02

SedrenikHz je napisao/la:Ali samo mi jedno nije jasno što se tiće ovih sudija.

Probio si se da sudiš Premier ligu BH, imaš fine šanse da te zovne UEFA da sudiš tu i da jedeš pare, i ti to sve batališ da bi jednom Zrinjskom donio titulu ili ostavio ga u igri za titulu.

Evo gledam onaj Taylor sudi City-United, zna se da je veliki navijać Uniteda, ali čovjek radi svoj posao kako treba nema da našilji za "svoj" klub.

Stvarno mi to ne može u glavu ..
Problem kod bjelice je sto on nema sansu da zbog godina postane fifin sudija tako da je dobar za malverzacije, al sta bi sa Bandica koji je mlad i koji je imao sansu da dodje do evrope pa onakav penal dosudi u bijeljini, mada sam ja cuo od sudije Zivkovica koji je na toj utakmici bio cetvrti sudija da je naredba bila da se osakati zirnjski i pogura seljo i ako se sjecas da je bandic odmah iskljucio igraca zrinjskog i da je radnik vodio, medjutim kad je cuo da seljo gubi od nas onda je odjednom prevalio u glavi i sviro ono zrinjskom poslije cega je od tog hrvarskog lobija dobio siguran posao na drzavnim jaslama.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 12 nov 2018, 10:02

VenamaHrabrih je napisao/la:Vojvoda Odro, Hadzi-Miske i Morz Lutvo. Sa ovakvim likovima ni Kusturici Oskar nije daleko. :puke:
Nespominji nemanju cetnika ovdje zagadit ces nam zrak na forumu :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 12 nov 2018, 10:35

Pantelija je napisao/la:
Eto, u subotu se to moglo vidjeti. od 5 odbrambenih igraca u FKS 4 su momka od 19-20 godina. Tek pocinju karijeru, grizu, treniraju, bore se da nauce nesto i onda nakon svog rada i truda dodje jedna seljacina iz istocnog tzv sarajeva i jednim zvizdukom sve ponisti sav trud tih momaka. I nevezano za ovu utakmicu, tako je u svim sportovima, od onih najmanje pracenih tipa karate i sl pa do "vrhunskih" gdje sudije vode glavnu rijec a politika promovise sebe preko klubova bez obzira na ishod toga. Tako imamo poremecen sistem vrijednosti i zato na povrsinu isplivaju poluretardirani tatini sinovi koji nakon sto potpisu prvi ugovor nestanu u magli, dok supertalentovana djeca ili padnu psihicki ili provedu par godina duze na klupi ili izgube igrajuci po slabijim kklubovima dok ne nadju put. Npr kao Edin Dzeko.

.
E upravo to, ovo podvuceno, sam i ja govorio. Dzaba ti da igras ko Barcelona, dodje papak i zvizdukom ponisti sav trud i zalaganje...Zato ima savez da sad ljepo ponisti utakmicu poslije ovih desavanja i registruje 3:0 za nas. Plus drakonske kazne za Zrinjski. Ako se to ne desi istupiti iz lige, nema fajde igrati jer i vrabac na grani vidi da se steli. SIPU poslati u savez i sprovesti istragu.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 12 nov 2018, 10:47

Sve se bojim da ce se ista desiti. Lopovi se medjusobno stite i ako pritiska nema, nece nista ni biti.
KAko zavrsi afera kada je SIPA istrazivala namjestaljke "iz 2 u 1" prosle sezone ? Zna li iko ?

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 12 nov 2018, 10:48

Kaže jedan, pratim dugo Premijer ligu i poučen iskustvom sa sigurnošću mogu reći da je ovo klasični penal za domaćina. :D

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 12 nov 2018, 10:59

@Pantelija objasnio sve. :bow: :bow: :bow:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 12 nov 2018, 11:15

robertkosar je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la:Vojvoda Odro, Hadzi-Miske i Morz Lutvo. Sa ovakvim likovima ni Kusturici Oskar nije daleko. :puke:
Nespominji nemanju cetnika ovdje zagadit ces nam zrak na forumu :kafa:
Samo htjedoh da potcrtam plejadu kreatura, na celu sa freakom Kusturicom.
Cirkuska gurbetska šatra...

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 12 nov 2018, 14:11

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 nov 2018, 14:21

alacious je napisao/la:Mustafić heroj, a ne zločinac !
:bow: :bow: :bow: odmah novi ugovor :D podebljan

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, bvsic, f16, senad82 i 61 gost.