Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2014, 12:25

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:nema tu puno price sto se tice utakmice s argentinom.....razmisjlao sam jedno vrijeme, i ovo bi najbolje bilo:

begovic
mujdza-bico-spahic-kolasinac
besic-pjanic
lulic-misimovic-salihovic
dzeko

TO JE TO! - onda se mozemo cemu nadati!
Besic treba odigrati fenomenalno u sljedece dvije utakmice da se nametne ispred Medunjanina kao prvi izbor. Zasad Medunjanin ima prednost ispred njega. Mozda cak i Salihovic. Hajrovic je bolje desno krilo od Lulica. I fizicki je jaci igrac za igru protiv Argentine ili Nigerije. Lulic se ponekad cuva ozljeda i neide 100% u sve duele. Posebno ako utakmice nije odlucujuca. Npr. ona utakmica 6:2 protiv Portugala je bila najlosija njegova utakmica koju sam gledao. Hajrovic uvjek igra na kost i sa 100% ulazi u duele. Lulic ce nam biti potrebniji protiv Nigerije i Irana gdje bi trebao lakse da pravi razliku na terenu. Po meni bi Hajrovic trebao igrati svoju prirodnu poziciju desnog krilo. A Lulic ili Salihovic ljevo krilo onaj koji je u boljoj formi. Salihovic ionako moze igrati i zadnjeg veznog kao i ljevog beka, tako da ce se svakako naigrati.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 maj 2014, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 maj 2014, 12:30

Cartman je napisao/la:
Head je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Naravno kolega:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-am ... lan/131741" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvo ovo je teren u Gradacu a ne Hrasnica.Druga stvar teren je bio prije 10 dana.Naglasak bio.
Znaci laz.
Sta bolan ti? Kaze covjek imamo nekoliko povreda zbog tvrdog terena, ne treniraju u Gradaccu yebo ga ti.
Ti se bas pravis nepismen.Spominjes tvrd teren u Hrasnici a on spominje tvrd teren u Gradaccu.
1946

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 maj 2014, 12:32

Head je napisao/la: Ti se bas pravis nepismen.Spominjes tvrd teren u Hrasnici a on spominje tvrd teren u Gradaccu.

Spominje i jedan i drugi. IMAMO NEKOLIKO POVREDA ZBOG TVRDOG TERENA. Sta bi to trebalo znacit? Gdje treniraju?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 maj 2014, 12:35

Ajax je napisao/la:
Besic treba odigrati fenomenalno u sljedece dvije utakmice da se nametne ispred Medunjanina kao prvi izbor. Zasad Medunjanin ima predsnost ispred njega. Mozda cak i Salihovic. Hajrovic je bolje desno krilo od Lulica.
Medunjanin zna dati ljep pas, kratak i dug, ali je los u defanzivi i veoam spor, igraci protutnjaju pored njega, tako da nisam siguran za Medunjanina kada igramo protiv Argentine.

Besic je jedini zadnji vezni (razbijac) kojeg imamo, ako on ne bude igrao, nemamo ni jednog. Tako da vrlo nerealno, pogotovo protiv ARG.

Salihovic je u defanzivnom segmentu jaci od Pjanica i Medunjanina, a zna prenijeti loptu iz svoje polovice.

Moras imati igrace koji znaju oduzeti loptu, organizovati napad. Dosta savisi od kvaliteta priprema i o fizickom stanju igraca.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 26 maj 2014, 12:39

slika
Safet i Emir nas vode u Katar 2022
Selektor i pomoćnik :bih: :bih: :tokralju:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2014, 12:40

DonCorleone je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Besic treba odigrati fenomenalno u sljedece dvije utakmice da se nametne ispred Medunjanina kao prvi izbor. Zasad Medunjanin ima predsnost ispred njega. Mozda cak i Salihovic. Hajrovic je bolje desno krilo od Lulica.
Medunjanin zna dati ljep pas, kratak i dug, ali je los u defanzivi i veoam spor, igraci protutnjaju pored njega, tako da nisam siguran za Medunjanina kada igramo protiv Argentine.

Besic je jedini zadnji vezni (razbijac) kojeg imamo, ako on ne bude igrao, nemamo ni jednog. Tako da vrlo nerealno, pogotovo protiv ARG.

Salihovic je u defanzivnom segmentu jaci od Pjanica i Medunjanina, a zna prenijeti loptu iz svoje polovice.

Moras imati igrace koji znaju oduzeti loptu, organizovati napad. Dosta savisi od kvaliteta priprema i o fizickom stanju igraca.
Znam ja to sve jarane. Vidis da se slazemo oko 95% igraca i taktike. Ali imam neki osjecaj da Pape nece izbaciti trojicu iz prvih 11 Ibisevic, Salihovica i Medunjanina. Isto tako cini mi se da ima vece povjerenje u Medunjanina nego u Salihovica na zadnjem veznom. Slazem se da je najbolja varijanta. Besic i Salihovic zadnji vezni. Pjanic iza Dzeke. Hajrovic na krilo ali to se nece nikad desiti. Naravno samo protiv ARGENTINE. Svako zna da to nije nasih najboljih 11 igraca. Ali mi se moramo prilagodit Argentini a ne oni nama ako zelimo izvuci taj remi.
Jednostavno ne mozemo igrati nasu igru protiv Argentine. Jer su oni bolji i oni ce nama nametnuti njihovu igru.

Na kraju ce biti ona formacija koju sam gore priljepio ( slilka ). Ili Eventualno da gurne Pjanica umjesto Hajrovica na desno krilo. A Besica ili Salihovica na drugog zadnjeg veznog pored Medunjanina. ( NAJREALNIJA )

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 26 maj 2014, 13:02

Begović, Burić, Fejzić
Mujdža, Dilaver, Spahić, Bičakčić, Arslanagić, Zukanović, Kolašinac, Nadarević
Hajrović, Višća, Medunjanin, Bešić, Pjanić, Prcić, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Zec, Hodžić
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 26 maj 2014, 13:18

Sacuvati nulu protiv Argentine bi bio dobar start za SP, ali mi nemozemo sacuvati nulu, jer nemamo igrace za bunker.

Rahimic nije uvrsten u tim, Pandza nije uvrsten. Tipova kao zeljini Stanic i Zolotic, odavno nema na spisku Susica.

Lijeva strana nam je jaca sa Kolasincem, Salihovicem, Lulicem i Viscom, ali oni ce se boriti sa Zabaletom i Messijem. Ako Kolasinac strpa Messija u dzep imamo sanse po lijevoj strani.

Problem nam je desna strana Di Maria i Aguero. Po desnoj strani smo igrali kvalifikacije sa prakticno jednim igracem Mujdzom, koji je pokrivao i gore i dole. Njemu su pomagali Ibisevic, Stevanovic i Hajrovic. Pjanic ce igrati vise centralnu ulogu, nego krilnu. Mujdza je jaci ofenzivno nego defenzivno. Desna strana ce biti slaba tacka naseg tima. Tu bi morao se zrtvovati neko da igra jedan destruktivac. Primjera radi Besic, ali on je realno jos zelen a Rahimic mozda previse van forme. Ma da bi ja radije stavio Rahimica, koji ima tu igru usadjenu u kicmi.

Najbolje bi bilo cuvati Mujdzu za utakmicu sa Nigerijom, a na njegovom mijestu staviti Besica ili Vranjesa. Mozda Besica na defenzivnog desnog a Vranjesa na beka.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 maj 2014, 13:34

Nema tu puno komplikacija:

------------------------------Begovic---------------------
--------Mujdza----Bicakcic----Spahic----Kolasinac---
----------------------Besic-------------Salihovic---------
---------Hajrovic------Misimovic/Pjanic-------Lulic---
--------------------------------Dzeko-----------------------

Ljevu stranu drze Kolasinac, Salihovic i Lulic -> bolje ne moze.
Desnu stranu drze Mujdza, Besic i Hajrovic.

Samo jedno se jasno vidi, ako hoces odbranu, krila i zadnje vezne ojacati na najbolji moguci nacin, onda moze igrati samo Misimovic ili Pjanic, nikako obadvojica. Ja bih zrtvovao jednog od njih dvojice, ali bih zato ojacao odbranu, krila i zadnje vezne.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 26 maj 2014, 13:44

DonCorleone je napisao/la:Nema tu puno komplikacija:

Samo jedno se jasno vidi, ako hoces odbranu, krila i zadnje vezne ojacati na najbolji moguci nacin, onda moze igrati samo Misimovic ili Pjanic, nikako obadvojica. Ja bih zrtvovao jednog od njih dvojice, ali bih zato ojacao odbranu, krila i zadnje vezne.

ne moze nikako tako jarane, misimovic i pjanic igraju i moraju igrati od prve minute!!!......lulica prebaci na desno krilo, salihovica na lijevo, vezni nek budu besic i pjanic, a ispred njih miske koji ce dzeku da hrani loptama......znaci imamo dobar tandem i na lijevoj (kolasinac - salihovic) i na desnoj (lulic - mujdza) strani.....znaci trkacki bi se mogli snositi s argenitnom.....al taj dan moraju ama bas svi dati i vise od 100% od sebe!!!!! onda se ne brinem za pozitivan ishod te utakmice!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 26 maj 2014, 13:55

Protiv Argentine nama ne trebaju tehnicari i dzelasi nego igraci koji ce moci istrcati sprint i presing izdrzati ja sam ubijedjen da Misimovic i MEdunjanin ne bi trebali igrati kao i Ibisevic,a umjesto njih Salihovic,Hajrovic,Besic jasno je da Misimovic i MEdunjanin su bolji tehnicari ali mi ne mozemo drzati loptu protiv Argentine samo neka dubinska lopta na krilo neka brza kontra na DZeku i to je to,autobus pred golom...
I jos da kazem u slucaju neigranja Bicakcica mislim da SUsic vise vjeruje SUnjicu nego Vranjesu i Zukanovicu i slazem se stim..Inace,ne vjerujem da ce SUsic puno eksperimentisati protiv Argentine koliko mi ovdje diskutujemo cak se bojim i da ce Ibisevic igrati

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2014, 13:59

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:

ne moze nikako tako jarane, misimovic i pjanic igraju i moraju igrati od prve minute!!!......lulica prebaci na desno krilo, salihovica na lijevo, vezni nek budu besic i pjanic, a ispred njih miske koji ce dzeku da hrani loptama......znaci imamo dobar tandem i na lijevoj (kolasinac - salihovic) i na desnoj (lulic - mujdza) strani.....znaci trkacki bi se mogli snositi s argenitnom.....al taj dan moraju ama bas svi dati i vise od 100% od sebe!!!!! onda se ne brinem za pozitivan ishod te utakmice!
Odkad je to Lulic bolje DESNO krilo od Hajrovica. To zato jer je u zadnje dvije godine standardniji igrac za reprezentaciju. Gdje je bio Lulic kad je imao godina ko Hajrovic. Hajrovic je bolje DESNO krilo od Lulica. Uostalom sve ce se vidjeti u prijateljskoj protiv slonova ako Hajrovic pocne od pocetka.

Amarkony
Kontakt:

Post Postao/la Amarkony » 26 maj 2014, 14:01

ackeey je napisao/la:
Ajax je napisao/la:ARGENTINA je jedna od tri najjace reprezentacije na svijetu. Argentina, Spanija i Brazil. Isto tako Argentina je ofanzivno najopasnija reprezentacija na svijetu. Brazil i Spanija nemaju toliko opasne napadace kao sto ima Argentina. Jasno je i najvecem fudbalskom laiku da se utakmica mora poceti sa samo jednim pravim napadacem Dzekom. Kao sto ste mnogi rekli vec ovdje i ja cu ponoviti jos jednom. Da bi imali ikakve sanse protiv Argentine treba zapoceti sa dvojicom zadnjih veznih i sa PRAVIM KRILIMA. Lulic - Hajrovic ili Lulic - Salihovic. To je jedini nacin da kontriramo Argentini. Po krilima i da igramo polu bunker. Po sredini ( nasa tipicna igra ) necemo imati nikakve sanse protiv Argentine. Trebamo igrati slicno kao Grcka. Nas cilj treba da bude da primimo cim manje golova. Odnosno da se odbranimo prvo poluvrjeme. Pa onda da probamo napasti. To je jedini recept za uspjeh.

Ljudi koji ovdje tvrde da mi nikad nismo izgubili ( odnosno bili nadigrani ) od vecih reprezentacija veze nemaju. Govore kao da smo sudjelovali u najmanje 5,6 prvenstava pa oni kao znaju. Ti ljudi veze nemaju sta je i kako igra jedna Argentina. Messi je nikad gladniji uspjeha i zeli nadoknaditi kiks u Barceloni sto je i sam izjavio. Aguero je igrao sa pola snage zadnje 3 utakmice nebi li slucajno pokupio kakvu povredu i igrac je kojega je skoro nemoguce cuvati kao i Messija. Di Maria je isto vrhunski i Mujdza sam ga nece moci zaustaviti. Gdje su jos ostali igraci Argentine. Ne trebamo glumiti neke velicine i napasti najbolju napadacku reprezentaciju na svijetu i nadigravati se sa njima. Jer je to put u propast. Treba zatvorit sve prilaze golu. Branit se sa desetoricam igraca + Dzekom. I igrati na brza krila bar prvo poluvrjeme. Sve drugo je na granici logicnog.
Sa vecinom se slazem, s tim da na krilima ne mogu igrati Lulic - Salihovic, vec je jedina opcija Lulic - Hajrovic.
MORAMO igrati sa dva defanzivna vezna, vjerovatno Besic - Medunjanin, iako Haris nije defanzivac. S druge strane i nemamo drugog defanzivnog veznog. Problem bi mogla biti povreda Bicakcica, pa bi se zbog toga Besic vratio na stopera, a to bi tek onda bio problem. Tesko je biti pametan, dovoljno je bilo vidjeti Di Mariu u finalu LP, pa da se vidi protiv koga igramo.
..........................E. Dzeko...........................

S. Lulic.......H. Medunjanin......M. Pjanic.....I. Hajrovic

..........................M. Besic...........................

S. Kolasinac......E. Spahic.......O. Vranjes......M. Mujdza
.....................................(E. Bicakcic).................

..........................A. Begovic.........................

Slazem se s gore citiranim, al evo da ponovim i svoj nedavni post:

Ovo je najjace sto imamo protiv Argentine... Medunjanina nikako ne bih stavio na klupu, kreativan, odlicna pas igra, moze dati zadnji pas, opasan sut, tehnicki maksimalno potkovan, defanzivno moze koliko toliko odgovoriti pozicioniranjem. Vazna karika. Po meni, Miske (uz duzno postovanje) mora na klupu. Pjanic ima sve sto nam Miske moze dati, Pjanke ima zadnji pas, prekreativan je, moze servirati za gol, a uz to je strasno brz, prodoran, ubojit sut, fenomenalno izvodi prekide, inteligencija itd. Pjanic cak ima i solidne defanzivne karakteristike. Sadasnji spori Miske bi nam dao vise stete nego koristi, iako mi je jako drag. Dalje, Besic da odigra kao protiv Meksika i nista vise. Ko zuca, agresivan, pozicioniranje fantasticno, uklizavanje, prekid napada protivnika, skok igra, s druge strane za defanzivca ima odlican pregled igra, fantasticno brz, moze povuci loptu (sto nam cak moze stvoriti problem, ali imamo i medunjanina koji bi to pokrio kada ovaj ide naprijed) - kompletan igrac. O big Ed-u necu nista - kompletan napadan, odgovara mu da igra sam u spicu. Desno krilo Hajrovic, izuzetno napadacki orijentisan. Instinkt za postizanje golova. Prodoran, ubojit sut ljevicom. Idealno rjesenje kada igramo sa jednim napadacem, jer on dodje kao dodatni. Lulic nesto slicno kao Hajrovic, samo lijevo krilo. Dao je 7 golova za Lazio ove sezone. Znaci, jos jedan dodatni napac, prebrz, prespreman, idealan za tu poziciju. Kolasinac, sta reci za ovog momka. Koliko smo samo dobili s njim. Rusilac! Zabetonirao mjesto na lijevom beku, i nema nam zime. U zadnje vrijeme u Salkeu pokazao i ofanzivne vrline. Moderni lijevi bek. Kapiten Spahic na stoperu, 33 godine. Odigrao liderski u svakom klubu u koji je dosao. Vodja ove reprezentacije, neophodan, iskusan, temperamentan. Nizak za stopera, ali nadoknadi to svim ostalim. Rijetko pravi graske, ono sto je bitno je da zna iznijeti loptu, povuci kada treba. Stoper koji "zna sa loptom". Bicakcic, fajter. Kada ga pogledate, odmah vidite karakter. Snazan, agresivan, pozrtvovan. Prosjecno skocan i visok za stopera. Mozda bi na njegovom mjestu bilo i boljeg rjesenja u vidu Vranjesa. Cak mislim da bi protiv Argentine Vranjes bio puno bolje rjesenje, s obzirom da je brzi i moze bolje cuvati odlicne napadace Argentine (Aguero, Messi). Pored brzine i skocan je, pozrvovan, kompletan stoper. Da nije bilo povrede, sigurno bi, po meni, imao prednost u odnosu na Bicakcica. Ali eto, oporavio se i igrao standardno kraj prvenstva Turske, dok sada Bicakcic ima problema, pa bi ozbiljno trebalo razmotriti da Vranjes bude stoperski par sa Spahicem. Desni bek, Mujdza. Ni u cemu se ne istice, a ima sve. Zna povuci, prodrijeti po desnoj aut liniji, ima dobar centarsut. Znaci, ofanzivno izuzetno dobro zna odigrati. U Odbrani jako pouzdan. Ne sjecam se kada ga je neko "izlevatio" kao Vrsajevica na primjer. Super pozicioniranje. Umjereno pozrtvovan. Kada treba gine. Iskusan i ima mnogo godina u nogama Bundeslige. Karakterom miran, samopouzdan, radilica prava. I na kraju, slag na tortu. Asmir Begovic! Klasa od golmana. Rodio se za tu profesiju. Visok, stamenit, krsan, lijep, autoritativan. Sjajni refleksi. Sigurnost na golu. Ulijeva samopouzdanje ekipi. Jak karakter, pravedan. Kompletna licnost. Da smo zamisljeli golmana ne bi ga ovakvog dobili. Sve u svemu, mislim da je ovo ekipa koja ima najveci potencijal i ssavrseno se uklapaju i nadopunjuju. E sad, Susic je selektor i on sigurno zna bolje sve pojedinosti ovih igraca i kako ce to najbolje funkcionisati. uopste ne sumnjam u njega. Prosao covjek 2 ovakva prvenstva. Zna sta je bitno. Mozda mi to ne mozemo primjetiti, a on u nekoj svojoj odluci vidi sitnicu koja ce prevagnuti. Naprimjer, momci koji su u drugom planu, koji ce sjedit na klupi, mnogo je bitnije da imaju pozitivan karakter, da se stvori odlicna hemija u ekipi. Mi to ne mozemo znati, a na kraju krajeva selektor je taj koji odgovara za uspjeh dok je na toj poziciji.
Mnogi ga kritikuju, a ja cu samo postaviti video:
" onclick="window.open(this.href);return false;

Jedva cekam Brazil!
Zadnja izmjena: Amarkony, dana/u 26 maj 2014, 14:03, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2014, 14:02

samoposmatram je napisao/la:
Najbolje bi bilo cuvati Mujdzu za utakmicu sa Nigerijom, a na njegovom mijestu staviti Besica ili Vranjesa. Mozda Besica na defenzivnog desnog a Vranjesa na beka.
Sa ovim se slazem. Mujdzu sacuvat za Nigeriju i Iran gdje ce biti mnogo potrebniji. Da nam se ne povrjedi protiv Argentine gdje ioanko vjerovatno gubimo bodove. Trebali bi igrati jako defanzivno. A probijala bi krila Lulic, Salihovic, Hajrovic i poslje Visca. I nesto malo Pjanic po sredini terena. Znaci defanzivno je Vranjes jednako dobar ako ne i bolji od Mujdze. Da imamo adekvatnu zamjenu za Mujdzu onda bi to bila druga stvar ali nazalost nemamo osim Avdije.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2014, 14:07

Amarkony je napisao/la:
..........................E. Dzeko...........................

S. Lulic.......H. Medunjanin......M. Pjanic.....I. Hajrovic

..........................M. Besic...........................

S. Kolasinac......E. Spahic.......O. Vranjes......M. Mujdza
.....................................(E. Bicakcic).................

..........................A. Begovic.........................

Slazem se s gore citiranim, al evo da ponovim i svoj nedavni post:
Sve se slazemo ali to se nece desiti. Miske ce zapoceti u prvih 11. A i svakako ne mozemo igrati sa samo jednim zadnjim veznim ( Besic ) protiv Argentine. Pitanje je samo dali ce zrtvovati Hajrovica ( ili neko drugo pravo desno krilo ) za Pjanica. Ili ce zrtvovati jednog od igraca Besic/Medunjanin za Pjanica. Znaci dali ce Pjanic zapoceti ofanzivnije i malo po desnom krilu. Ili defanzivnije u paru se Medunjaninom/Besicem.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 26 maj 2014, 14:10

Eto mi cemo protiv jedne Argentine imati veci posjed lopte, pa ce Miske imati milion prilika da Dzeku hrani loptama... :crazy:
I ja sam apsolutno za ovaj gore sastav protiv Gaucosa, a Misimovicu mozda dati priliku da igra zadnjih pola sata, da tad pokusa nesto u svom stilu, kad su igraci argentinske odbrane koliko-toliko umorni. Vidjeli smo protiv mlade reprezentacije sta je Hajrovic u stanju da uradi. Istina, kvalitet Argentine i nase U21 reprezentacije je neuporediv, ali ja vjerujem da on moze puno toga i protiv njih.

Kad su u pitanju druge dvije utakmice, tu bih poceo i sa Zvjezdanom i sa Pjanicem. Npr. Nigerija je strasno trkacki jaka, ali mislim da smo tehnicki daleko iznad i da mozemo dominirati terenom. Iran je, ruku na srce, autsajder i tu i nije toliko bitno da smo trkacki dominantni. Mada se, naravno, ni protiv njih ne treba opustati i shvatati to kao vec dobijenu utakmicu.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Rios

Post Postao/la Rios » 26 maj 2014, 14:21

Mislim da je ovo najrealniji moguci sastav i formacija protiv Argentine..S tim sto dilema ne bi trebala biti,bar ne meni,Pjanic/Misimovic nego Hajrovic/Misimovic..Miralem ima fenomenalnu sezonu iza sebe i uz Dzeku je nasa prva udarna igla..
Eh sad Miske ili Hajrovic..Ne znam u kakvoj je kondiciji Misimovic..Ok,sredio se sa kilama i to je sjajno..Ako ima kuveta da trci bezglavo,a to nam je u ovoj utakmici potrebno,onda Miske svakako..Ako 'pak nema toliko snage onda nek pocne Hajrovic pa kasnije ubaciti Misketa..
Mora se u ovoj utakmici trcati ljudi moji,cak i Dzeko se mora vracati kao u City-u i ne dozvoljavati da stoperi lahko iznose lopte..Inace smo hebali jeza u ledja..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 26 maj 2014, 14:22, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 26 maj 2014, 14:21

Ajax je napisao/la:

Odkad je to Lulic bolje DESNO krilo od Hajrovica. To zato jer je u zadnje dvije godine standardniji igrac za reprezentaciju. Gdje je bio Lulic kad je imao godina ko Hajrovic. Hajrovic je bolje DESNO krilo od Lulica. Uostalom sve ce se vidjeti u prijateljskoj protiv slonova ako Hajrovic pocne od pocetka.

neznam i ne razumijem zasto svi gurate hajrovica u prvi 11 protiv argentine.....on je sasvim dobar igrac, ali ja bi njega koristio kao "dzokera", tamo negdje oko 60-70 minute ga ubaciti protiv argentine, znaci to bi ovako izgledalo:

prva postava:

begovic
besic-pjanic
lulic-misimovic-salihovic
dzeko

drugoa postava -> ulazak hajrovica u igru oko 60-70 minute:

begovic
besic-salihovic
hajrovic-pjanic-lulic
dzeko

znaci s ovim bi odma 4 igraca promjenila svoje pozicije, tako da bi to bio i jedan dodatni "sok" za argentince, jer morali bi i oni da se naviknu na tu promjenu......to je to jarane moj....

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 maj 2014, 14:25

Postoji razlika izmedju postave koja bi po vama trebala igrati protiv ARG i ekipe koju ce izvesti pape
To izgleda ovako : Begovic ; Kolasinac,Spahic,Bicakcic,Mujdza ; Medunjanin ili Besic,Salihovic,Pjanic,Misimovic,Lulic ; Dijamant

To sto bi puno bolje bilo igrati sa klasicnim krilom Hajrovicem umjesto sporog Misimovica su druge price,pape to nece ( citaj:ne smije ) uraditi i gotovo..Ovih gore 11 sa jednom dilemom ( M ili B ) ce izaci na travnjak protiv ARG :kafa:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 maj 2014, 14:58

Bez uvrede momci ali moramo cuvati kakav takav dignitet ovog foruma.
Vidim neki spominju da bi radije stavili Rahimica da igra,ocito ne znaju da Rahimic nije na spisku i nema pravo igrati.
Drugi biser je da Mujdzu trebamo odmarati za Nigeriju i Iran,da umjesto njega igra Vranjes a onda se,u istoj recenici, navodi da osim Avdije mi nemamo zamjenu za Mujdzu.
Cisto da pripazimo malo sta pisemo,ima i ozbiljnih ljudi koji ovo citaju.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.