FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagor1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagor1987 » 16 nov 2018, 00:50

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Ma Nedim nije mogao meda u ligi. Kontam da neće neku karijeru napraviti isključivo jer je slušao roditelje, a ne struku. Demir zabio za rajvoSa sa 16g i nestao. Ne kontam... Ja bi ih obojicu vratio, nek imaju 1.000KM mjesečno i lagano nek se probijaju. Mladi su to momci, kroz 2-3g mogu otići u neki jači klub uz dobru igru logično.
Da su napravili nesto kao Catakovic svi bi pisali da smo odron sto smo ih pustili,sad niko da napise da smo nesto i zaradili a da oni nisu meda mogli,al poletili i htjeli na silu da odu. Ovo je jedan od primjera da ako akademija od 20 8graca izbaci jednog il dva svake godine to je vrh,jer ljudi kontaju to po 4-5 igraca se izbaci,danas izbaciti jednog il dva mladja igraca je vrh vrhova

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 nov 2018, 09:33

Ako postoji šansa da se vrate, treba ih vratit. Ni prvi ni zadnji koji vani nisu uspjeli, a ovdje mogu bit itekako korisni.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 nov 2018, 09:53

Veladzic nije toliko los, ja mislim da bi bio koristan. Pogotovo na toj poziciji plejmejkera. Hadzic je imo tesku neku povredu, tako da je on upitan. On sa svojom konstitucijom nije mogo dugo izdrzati napore koje se traze vani. Mladi, neiskusni, neprekaljeni plus lose savjete roditelja, menadzera, eto sta su dobili kad polete prije nego je vrijeme. Prvo skoci pa reci hop. Nek se ugledaju na Pidru, Mujakica, Sabanovica, Resica i Mustafica. Momci se trude, dobili su priliku jer su sutili i radili. Neki igraju vise neki manje, al opet momci sute i rade. Takvi uspijevaju.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 nov 2018, 09:59

Ma stoji sve da su oni bili glupi, prerano odlepršali, al ovo im je dobra škola, i vjerujem da bi nama mogli pomoć. Posebno Veladžić na toj deficitarnoj poziciji, tu imamo Velkoskog koji sve češće ide na krilo i Rahmana za kojeg ne znamo da li će produžit. Siguran sam da im je krivo sad i da su svjesni da bi bolje uspjeli da su viđeni u Italiji protiv Atalante, i da su dio ove generacije koja ide ka tituli. Onda ide Liga šampiona, skauting, tu cijene rastu.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 nov 2018, 10:11

Normalno. Meni je za Hadzica krivo. Jer je mogo biti top igrac da nije imo lose savjetnike koji "znaju sta je DOBRO" za njega. Vidi se kolko znaju. Djaba ba, sabur je vrlina. Ja sam siguran da bi sada bio uz Ahmetovica bare bare za to mjesto napadaca. Izgubise dragocijenu sezonu. godinu razvoja. Za njihove godine je to mnogo za razvoj. To je kad bosnjo razmislja samo o parama. Budale.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 16 nov 2018, 10:35

zagor1987 je napisao/la:Da su napravili nesto kao Catakovic svi bi pisali da smo odron sto smo ih pustili,sad niko da napise da smo nesto i zaradili a da oni nisu meda mogli,al poletili i htjeli na silu da odu. Ovo je jedan od primjera da ako akademija od 20 igraca izbaci jednog il dva svake godine to je vrh,jer ljudi kontaju to po 4-5 igraca se izbaci,danas izbaciti jednog il dva mladja igraca je vrh vrhova
Niko ne moze sa sigurnoscu reci da ce igrac uspjeti u buducnosti ili ne. Niko to ni ne trazi od nase uprave. Ali trebaju dati sansu mladima i onda procijeniti. Hadzic nije dobio sansu i naravno da je zelio ici. Novinari ih napucali, familija zeljna para a mi im nismo davali sansu. Ovako je izgubio i klub i igraci.

Pitanje za tebe : Da je on (i njegovi roditelji) mislio da ce vise dobiti ostankom mislis li da bi otisao na manje ili ostao ? U ta doba kod nas mladi nisu bili "u igri". Tek nakon nekoliko povreda i kad nam je tim bio desetkovan su nasi odlucili da je to zadnja opcija pa ubacili i Kovacevica i ostale. I srecom ispalo je super.

To da smo "nesto i zaradili" je tacno ali smo vise mogli dobiti da smo mi prodali Kobiljara Slovencima, umjesto sto ga je besplatno uzela uprava Zrinjskog i onda na njemu zaradila. Tako rade sposobne uprave jer je to lakse i pametnije - a uz to nisu pustali djaba svoje potencijale za koje se tada nije znalo kakvi ce biti. Sada je svakome lako reci kada vrijeme prodje. Sta bi tek rekao da se ispostavilo da je jedan od njih dvojice stvarno postao mega zvijezda ?

Na kraju Heric je dovoljno pokazao a opet smo ga pustili, cak i sada bi nam dobro dosao.

Stvari idu na bolje ali treba uvesti sisteme jer ne mozemo stalno imati srece. Svi se nadamo da ce uprava nauciti dok jos ima vremena, jer vec smo puno vremena izgubili. Svi smo sretni da ide na bolje ali uzevsi u obzir da imamo daleko bolje uslove od SVIH klubova, onda se moralo i puno vise.

Treba se sada fokusirati na pozitivu, ali ne mozemo se lagati naivnim pravdanjima i pozicijom na tabeli. U dobroj smo poziciji i treba ici tekmu po tekmu. Otvorila nam se sansa i svi zajedno je trebamo iskoristiti.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 16 nov 2018, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 16 nov 2018, 10:36

skoroalen je napisao/la:Ma stoji sve da su oni bili glupi, prerano odlepršali, al ovo im je dobra škola, i vjerujem da bi nama mogli pomoć. Posebno Veladžić na toj deficitarnoj poziciji, tu imamo Velkoskog koji sve češće ide na krilo i Rahmana za kojeg ne znamo da li će produžit. Siguran sam da im je krivo sad i da su svjesni da bi bolje uspjeli da su viđeni u Italiji protiv Atalante, i da su dio ove generacije koja ide ka tituli. Onda ide Liga šampiona, skauting, tu cijene rastu.
Igrač koji od juniorskog staža nije igrao,i koji nema nikakavog seniorskog iskustva sa 20 godina treba da bude pojačanje na deficitarnoj poziciji?Veladžić nije bio ta klasa ni u juniorima a sa svojom konstitucijom i godinu i pol bez ozbiljne takmičarske igre ne može biti nikakvo pojačanje,možda da Bosnu iz Visokog.
Hadžić je druga priča,to je sigurno najveći potencijal na napadačkim pozicijama koji se pojavio ali nažalost pogrešnim odlukama je dovedeno u pitanje šta će se sa njim dalje dešavati.Imao je tešku povredu ali mislim da za njega još nije kasno da iskaže sav potencijal u seniorskom fudbalu ali pitanje da li je njegovim savjetnicima u planu povratak u BiH fudbal.
Bolje se okrenuti momcima koji su tu i koji su svojim radom zaslužili punu šansu uz naravno klince iz generacije 01' koja će izbaciti puno veći kvalitet od tog Veladžića.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 16 nov 2018, 10:49

Nista ne vracati. Gomilanje nam ne treba, treba nam kvalitet.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 nov 2018, 10:52

Vratiti pa u Doboj Kakanj ili tako nesto pa lagano pratiti situaciju,nema se tu sta izgubiti.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 16 nov 2018, 12:10

@skoro, cujem neke te djevojke tjeraju sa klupa na faxu :mrgreen:
I ja bi vratio Demirela i Nedima pa makar na posudbu negdje otisli.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 nov 2018, 12:19

belosevic28 je napisao/la:@skoro, cujem neke te djevojke tjeraju sa klupa na faxu :mrgreen:
@skoro brate javi se i demantuj ga, reci da nije istina... :plac:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 16 nov 2018, 14:14

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 16 nov 2018, 14:37

Memara je napisao/la:
Prejaka stvar :clap: :clap: :clap:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 nov 2018, 14:40

Dobar ovaj Dzafic momak. Zayebant :thumbup:

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 16 nov 2018, 14:46

Stroj1946 je napisao/la:Veladzic nije toliko los, ja mislim da bi bio koristan. Pogotovo na toj poziciji plejmejkera. Hadzic je imo tesku neku povredu, tako da je on upitan. On sa svojom konstitucijom nije mogo dugo izdrzati napore koje se traze vani. Mladi, neiskusni, neprekaljeni plus lose savjete roditelja, menadzera, eto sta su dobili kad polete prije nego je vrijeme. Prvo skoci pa reci hop. Nek se ugledaju na Pidru, Mujakica, Sabanovica, Resica i Mustafica. Momci se trude, dobili su priliku jer su sutili i radili. Neki igraju vise neki manje, al opet momci sute i rade. Takvi uspijevaju.
Nazalost najvece greske kod mladih fudbalera se dese kad ih uhvate menadzercici u svoje kolo plus i bolesni roditelji koji bi preko noci sina ukovali u extra zvijezde. :crazy:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 16 nov 2018, 16:31

zagor1987 je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Ma Nedim nije mogao meda u ligi. Kontam da neće neku karijeru napraviti isključivo jer je slušao roditelje, a ne struku. Demir zabio za rajvoSa sa 16g i nestao. Ne kontam... Ja bi ih obojicu vratio, nek imaju 1.000KM mjesečno i lagano nek se probijaju. Mladi su to momci, kroz 2-3g mogu otići u neki jači klub uz dobru igru logično.
Da su napravili nesto kao Catakovic svi bi pisali da smo odron sto smo ih pustili,sad niko da napise da smo nesto i zaradili a da oni nisu meda mogli,al poletili i htjeli na silu da odu. Ovo je jedan od primjera da ako akademija od 20 8graca izbaci jednog il dva svake godine to je vrh,jer ljudi kontaju to po 4-5 igraca se izbaci,danas izbaciti jednog il dva mladja igraca je vrh vrhova

Da , ali kako objasnjavas ovih 7 u konkurenciji prvog tima + Heric+Catakovic , pa i Veladzic i Hadzic ?
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 nov 2018, 16:33

belosevic28 je napisao/la:@skoro, cujem neke te djevojke tjeraju sa klupa na faxu :mrgreen:
Ccc stranka me prati po faksu. :rol:
@sabinho istina je, nažalost. :lol:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 nov 2018, 17:07

Sabinho je napisao/la:Raja bio sam odsutan, zraknuo sam nas pdf tu i tamo, je li iko pisao o tome da je Demirel Veladzic slobodan igrac? Pored njega izgleda i Nedim Hadzic zavrsio epizodu u Portugalu... Zna li neko nesto vise? Moglo bi se to vratiti nazad... :)
Nebi nebi,
Zbog malog salcina sigurno ne a ni suareza...

Nisu za olimpika a ne nesto drugo
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 16 nov 2018, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 16 nov 2018, 17:09

slika

Haretov story
Sarajevo ljubavi moja.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 nov 2018, 17:11

Da nece na gol stat hahaha
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, Napapijri, Terreasilver, Turo, Vanja8 i 46 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []