Reprezentacija BiH na EP 2015

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Može li se do drugog kruga?

Možeš izabrati: 1 opciju.

Rezultati

filip13

Re: Reprezentacija BiH na EP 2015

Post Postao/la filip13 » 10 sep 2015, 20:29

Bosniacum Lilium je napisao/la:Treba onda i vratit onu funjaru Omića kad smo vec krenuli da sve vracamo :lol:

ma ja bolan

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 sep 2015, 20:30

Svaka cast ovim momcima. A sada mislim da se vecina slaze da je vrijeme za jedan proces podmladjivanje reprezentacije. Ali ne treba ocekivati ni da ce na taj nacin preko noci sve profunkcionisati.

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 10 sep 2015, 20:30

S obzirom na okolnosti, mi smo igrali i iznad očekivanja. Šta vi ljudi očekujete kad suu reprezentaciji likovi kao Muhamed Pašalić, koji ne zna voditi loptu lijevom rukom niti se spustiti u odbrambeni stav, kad ti je glavno šutersko oružje Daibor Peršić, a sasvim legitimni igrači u rotaciji Minja Milošević, Draško Albijanić, i Edo Bavčić. Svaka čast ovim momcima na borbenosti i na svemu, ali oni su ispodprosječni igrači u njaširim evropskim okvirima. Znači imali smo sve skupa u rotaciji jendog prosječnog stranca (Renfro), dva ili tri prosječna evropska košarkaša (Kikanović, Gordić, Stipanović), dva preneiskusna igrača (Buza, Vrabac) i ostalo raspad. Pa to je ubjedljivo najslabiji roster na cijelom eurobasketu, priznali mi to ili ne.
Nismo u situaciji da se olako odreknemo bilo kojeg dobrog igrača. Ako bi Preldžić kako mogao upasti za godinu dana s Đedovićem, Mirzom i Nurkićem, kojima onda dodati ova tri nabrojana prosječna plus mlade nade (ako išta od njih postane, a potpuno sma nesiguran i za Vrapca i za Buzu) pokušati nešto. Ali i u takvim idealnim okolnostima, mi smo prosječna ekipa kojoj je plafon drugi krug takmičenja....

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 sep 2015, 20:31

filip13 je napisao/la:
Clutch je napisao/la: Ja ti kazem kako savez i Nihad razmisljaju, a ne svoje licno misljenje. Vidi s Harunom sta on misli o Preldzicu u nasem dresu. :mrgreen:

znam,i ja iznosim svoje,ne necije tuđe misljenje
Pa bezveze se ti naklati na mene. :mrgreen: Nismo mi ti koji odlucujemo o tome ko ce nastupiti, a ovi sto odlucuju ce ocigledno uraditi sve da Nihad ponovo zaigra za nas.
A ako me pitas za licno misljenje, onda ono glasi da je nama Nihad POTREBAN. I ti to znas. ;)

"Dobili" smo prvenstvo s igracima koji su patriote i igraju srcem, i to nas je dovelo gdje? Evo vidimo. Kvalitet Filipe, samo kvalitet.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 sep 2015, 20:31

ElCartel11 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:De banujte ovog idiota , cuj da igra za R.S nekada me sramota koliko smo nezahvalni
Igrao je za njih prijateljsku utakmicu kad su igrali protiv nekog kluba ili cak repke Srbije nisam siguran. Uglavnom znam da je lik 100% igrao za njih i pazi na rijecnik
I Marica Gajic dobila je nagradu kao najbolja kosarkasica R.S hocemo i nju otjerati, lik je bio pozvan nikada igrao. Ala smo nezahvalni[/quote]
[youtube][/youtube]
Evo Gordica odmah na pocetku utakmice sa brojem 7! Sta kazes nikad igrao za njih?[/quote]

R.srpska je sastavni dio BiH,nije igrao za neku tuđu reprezentaciju

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 10 sep 2015, 20:32

Kako je buza odigrao?je li bar bolji od ove vanjske linije mlad je bit sigurno bolji?

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 sep 2015, 20:33

Clutch je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Clutch je napisao/la: Ja ti kazem kako savez i Nihad razmisljaju, a ne svoje licno misljenje. Vidi s Harunom sta on misli o Preldzicu u nasem dresu. :mrgreen:

znam,i ja iznosim svoje,ne necije tuđe misljenje
Pa bezveze se ti naklati na mene. :mrgreen: Nismo mi ti koji odlucujemo o tome ko ce nastupiti, a ovi sto odlucuju ce ocigledno uraditi sve da Nihad ponovo zaigra za nas.
A ako me pitas za licno misljenje, onda ono glasi da je nama Nihad POTREBAN. I ti to znas. ;)

"Dobili" smo prvenstvo s igracima koji su patriote i igraju srcem, i to nas je dovelo gdje? Evo vidimo. Kvalitet Filipe, samo kvalitet.

potrebamn je nam i preldžić,i omić,i barać,i begić,moje licno misljenje je da nam oni ne trebaju,iz prostog razloga jer su oni sami izabrali nesto drugo,pa i đedovic

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 sep 2015, 20:41

Svaki dobar igrac nam treba...pa makar bio i Raduljica..:D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 sep 2015, 20:44

delinjo je napisao/la:Svaki dobar igrac nam treba...pa makar bio i Raduljica..:D

normalno,ali treba nekad imati dostojanstvo

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 10 sep 2015, 20:46

delinjo je napisao/la:Svaki dobar igrac nam treba...pa makar bio i Raduljica..:D
Da li bi radije gledao Raduljicu da igra preko neke stvari, nego Stipanovica da igrao kao sto igra, srcano i 100%, kako bi svi trebali igrati?

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 sep 2015, 20:47

JHam je napisao/la:
Da li bi radije gledao Raduljicu da igra preko neke stvari, nego Stipanovica da igrao kao sto igra, srcano i 100%, kako bi svi trebali igrati?
ne braco iskreno,ali bi npr radije gledao Preldzica nego Bavcica :) :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 sep 2015, 20:50

delinjo je napisao/la:
JHam je napisao/la:
ne braco iskreno,ali bi npr radije gledao Preldzica nego Bavcica :) :D

**** preldzica bolan,covjek ni pod razno nije htio igrati za nas,otisao za turskim parama

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 sep 2015, 20:52

Ajax je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Bavčić - Polutak, 100% bolji igrač, bio bi korisniji, odmah napredak. A ima ih još 100%, veću minutažu su morali imati Buza i Vrabac, dati im potpunu slobodu u pripremnim tekmama i na EP, vidjeti šta i kako mogu. Uz Stipanovića, Kikana, Renfroa i Gordića ostali su trebali biti kombinacija U-18 i U-20, kakvi god da su. Bolje je njih trpit, pa dobit 1-2-3 igrača a u buduće i to je napredak, ne stalno davati šansu istim i govorit nema bolje. I ovako i onako smo poniženi, pa bolje biti poniženi sa tim mladima i možda nekog dobit nego ovako. Bar je ovo moje mišljenje. Možda nisam upravu.
Mladi igraci se nemogu stvarati kroz evropske prvenstvo. Mladi igraci se trebaju stvarati kroz utakmice snazne ABA lige pa kasnije i evrolige. Tu se oni stvaraju a onda na evropskom pokazu koliko mogu i mozda jos malo napreduju. Od tih nabrojanih igraca nema nista dok ne pocnu igrati bar u ABA ligi bar po 20 minuta. 95% igraca na evropskom imaju jako puno utakmica na tom nivou u nogama. Da je ostavio samo tu cetvoricu i doveo umjesto ovih 8 sadasnjih, 8 drugih igraca znaci mladih talenata. Izgubili bi svaku od utakmica za jos 20 poena vise. Znaci i ovako bila bruka, a tada bi bila bruka na kvadrat.
Slažem se da se na EP ne stvaraju igrači. Ali, kad su normalni uslovi. Mi smo i prije početka priprema znali da ćemo biti kanta za nabijanje. Meni je isto, izgubio 30 ili 40 razlike, bruka je bruka ali da ta bruka barem ima neki cilj. Ovo nema nikakav. Mlad igrač nije samo od 19,20 godina već to i od 25 godina, mogli su se nači bolji šuteri. Trebalo je biti nekoliko igrača iz u-18 i u-20 i ostali pa da barem nekog dobije, da, barem, znamo za šta igramo, koji nam je cilj. Bukvalno nismo ništa uradili, osramotili se i propali još dublje u ponor.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 sep 2015, 20:52

Preldzic bi prije zaigrao za Sloveniju :rol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 sep 2015, 20:52

JHam je napisao/la:
Ma pusti tu suplju, ovaj igra srcem a ovaj ne. Svaki profesionalac ce na terenu dati sve od sebe, igrao za klub ili repku. Nama se nazalost desavalo da nam se naturalizovani igrac vise zalaze od "nasih" pa tako da to bas i ne pije vode. Kvalitet, kvalitet i samo kvalitet a s tim dolazi i pobjednicki mentalitet, dobra atmosfera, odnosi i sve sto ide uz to

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 sep 2015, 20:55

Bosniacum Lilium je napisao/la:Preldzic bi prije zaigrao za Sloveniju :rol:

vjerovatno

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 sep 2015, 20:56

samo kod nas je jos ona prica igra srcem,djaba ti srce ako nemas kvalitet,ne interesuje me srce ni Preldzica ni Djedovica ni petog desetog ako imaju kvalitet a imaju i ako bi digli nasu igru trebaju da su tu,**** ponos samo mi to gledamo pa smo postali predmet ismijavanja Finskih kosarkasa,ne mora ni jedan igrati srcem samo kvalitetom koji posjeduje kao profesionalac meni dovoljno,pa makar nam igralo 10 amerikanaca briga me :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 10 sep 2015, 20:57

delinjo je napisao/la:
remA1 je napisao/la:
Clutch je napisao/la:1. Gordic, Renfroe
2. Atic, Buza, Vrabac
3. Djedovic, Musa
4. Teletovic, Kikanovic, Sulejmanovic
5. Nurkic, Stipanovic

:ljepota:
Nećemo mi više vidjeti Renfroea u dresu BiH... :(
pa mozda to nije ni lose da nadjemo igraca koji ce imati 15 tak sigurnih poena,jer Alex to nije posto ocigledno nemamo dovoljnu sirinu,kad bolje razmislim nemamo nikakvu sirinu,vjerovatno bi neki suter bolje dosao u ovoj situaciji :)
Hoš' Alana Andersona ? :D

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 10 sep 2015, 20:59

mirzatele je napisao/la:
JHam je napisao/la:
Ma pusti tu suplju, ovaj igra srcem a ovaj ne. Svaki profesionalac ce na terenu dati sve od sebe, igrao za klub ili repku. Nama se nazalost desavalo da nam se naturalizovani igrac vise zalaze od "nasih" pa tako da to bas i ne pije vode. Kvalitet, kvalitet i samo kvalitet a s tim dolazi i pobjednicki mentalitet, dobra atmosfera, odnosi i sve sto ide uz to
Ne mora to uopste znaciti, imas ti logicno onih koji dodju samo da bi se nasli na spisku i igraju preko neke stvari i ako su rodjeni u BiH, ali taj "kvalitet" nekog ko BiH ne smatra svojom drzavom moze upravo dovesti do lose atmosfere, odnosa izmedju igraca i sta sve ne, i onda ti nikakav mentalitet nece pomoci.
A Preldzic da je htio igrati za nas, ne bi mu Turska ni bila opcija, tako da nezz koliko da je dobar, ja ga ne bih vracao vala.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 sep 2015, 21:00

Nećemo mi više vidjeti Renfroea u dresu BiH... :([/quote]
pa mozda to nije ni lose da nadjemo igraca koji ce imati 15 tak sigurnih poena,jer Alex to nije posto ocigledno nemamo dovoljnu sirinu,kad bolje razmislim nemamo nikakvu sirinu,vjerovatno bi neki suter bolje dosao u ovoj situaciji :)[/quote]

Hoš' Alana Andersona ? :D[/quote]
jednom sam sanjao da je Mirza nagovorio Derona Wiliamsa da igra za nas ,olimpijske igre bile,kakav je to san bio braco :D :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.