To da, samo sto on to protiv Austrije pokaze jednom u 10 meceva. Necu nikad zaboravit kad mu je Katic govorio da pridje po loptu protiv Rumunijeh1a2s3o4 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 17:51Bendžamin nije loš loptaš. U puno utakmica,a posebno onoj protiv Austrije kada smo bili pod velikim presingom, je pokazao da je jedini naš veznjak koji moze "stati" na loptu, zna je zadrzati i nesto smisleno uraditi sa njom. Ali to govori dosta i o ostalim nasim veznjacima.
Nije svjetska klasa, vjerovatno nece biti ni u ligama petice, ali je trenutno za nas dobar i ne zasluzuje da ga se pljuje. Mada sam ga i ja navodio kao los primjer ali samo zato sto je njega zvao, a recimo Bajraktarevica nije, a bili u skoro istim situacijama. Razlog je vise bio nedoslijednost Barbareza, nego sam Benjo.
Bendži je dobar dok ne nadjemo boljeg i zato podrska.
Benjamin Tahirović
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Benjamin Tahirović
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma ima tahir kvaliteta koji se mogu iskoristiti u kontekstu sistema u reprezentaciji, ali je sad vec jasno da on nazalost nikad nece biti nista vise od pukog dijela tog sistema, koji u utakmicama u kojima ne funkcionira, isto tako nece funkcionirat, sto mi je iskreno zao, jer sam kao i mnogi ovde ocekivao od njega daleko vecu ulogu od pomenute.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 17:51Bendžamin nije loš loptaš. U puno utakmica,a posebno onoj protiv Austrije kada smo bili pod velikim presingom, je pokazao da je jedini naš veznjak koji moze "stati" na loptu, zna je zadrzati i nesto smisleno uraditi sa njom. Ali to govori dosta i o ostalim nasim veznjacima.
Nije svjetska klasa, vjerovatno nece biti ni u ligama petice, ali je trenutno za nas dobar i ne zasluzuje da ga se pljuje. Mada sam ga i ja navodio kao los primjer ali samo zato sto je njega zvao, a recimo Bajraktarevica nije, a bili u skoro istim situacijama. Razlog je vise bio nedoslijednost Barbareza, nego sam Benjo.
Bendži je dobar dok ne nadjemo boljeg i zato podrska.
Ali jedna je stvar ne ispuniti ocekivanja, a skroz druga pljuvanje po njemu i stvaranje dezurnog zrtvenog jarca kad god se desi neki problem.
naprijed rejal
Afera zvana 'bura u čaši vode"...Najzalosniie zvuci da nam je ovaj prolaznik nekakav bitan igrac, jer su alternative jos gori penis
Umjesto sto gube vrijeme na Janelta, treba sjesti sa Busuladzicem, obecati momku kule i gradove. Osim njega, tu je i ovaj iz Tutina, ali on se nada da je kvalitet za Elf..
Umjesto sto gube vrijeme na Janelta, treba sjesti sa Busuladzicem, obecati momku kule i gradove. Osim njega, tu je i ovaj iz Tutina, ali on se nada da je kvalitet za Elf..
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Nisu sjeli sa Busuladžićem?Velizar je napisao/la: ↑24 mar 2026, 20:06Afera zvana 'bura u čaši vode"...Najzalosniie zvuci da nam je ovaj prolaznik nekakav bitan igrac, jer su alternative jos gori penis
Neko rece sa foruma da nije zainteresovan za nas jos uvijek. Ganja Svedsku zasad.MiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 20:08Nisu sjeli sa Busuladžićem?Velizar je napisao/la: ↑24 mar 2026, 20:06Afera zvana 'bura u čaši vode"...Najzalosniie zvuci da nam je ovaj prolaznik nekakav bitan igrac, jer su alternative jos gori penis
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
To sam pročitao…ali ne znamo šta se dešava u pozadini.DamirT je napisao/la: ↑24 mar 2026, 20:08Neko rece sa foruma da nije zainteresovan za nas jos uvijek. Ganja Svedsku zasad.MiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 20:08Nisu sjeli sa Busuladžićem?Velizar je napisao/la: ↑24 mar 2026, 20:06Afera zvana 'bura u čaši vode"...Najzalosniie zvuci da nam je ovaj prolaznik nekakav bitan igrac, jer su alternative jos gori penis
Mozda i bolje da ne znamo. Mada ne sumnjam da rade i na njemu.MiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 20:12To sam pročitao…ali ne znamo šta se dešava u pozadini.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ono sto daje nadu je to sto je kod svedjana bas jaka konkurencija u sredini i svi relativno mladi, on cak nema mjesta ni u21 Švedske. Trenutno igra za u19.
Nino je bio u kontatku sa njim ali je njegov fokus Švedska trenutno.
Bergvall 20 god - Tottenham
Larsson 21 god - Frankfurt
Ayari 22 god - Brighton
Svandberg 27 god - Wolfsburg
Kod nas bi mogao brzo u startnu postavu

Bergvall 20 god - Tottenham
Larsson 21 god - Frankfurt
Ayari 22 god - Brighton
Svandberg 27 god - Wolfsburg
Kod nas bi mogao brzo u startnu postavu
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Da igram Europa ligu protiv Foresta…Porta…Panathinaikosa…i ja bih bio zadovoljan sa pozivom u u19 reprezentaciju Švedske…Sindikat12 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 21:09Ono sto daje nadu je to sto je kod svedjana bas jaka konkurencija u sredini i svi relativno mladi, on cak nema mjesta ni u21 Švedske. Trenutno igra za u19.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Od tog Kenana ljudi napravili da je novi Pjanic. Momak igra u mrtvoj svedskoj ligi u nekom klubu koji nije ni uzeo titulu. Ljudi igrali u evropi i svi su ih razbili u grupnoj fazi.
Jos nece da igra za nas, bolje onda nek igra Tahirovic koji makar ima volju da igra za nas.
Jos nece da igra za nas, bolje onda nek igra Tahirovic koji makar ima volju da igra za nas.
A vidi zeznuto je to, pritisak je golem. Sjecate se sta su Austrijanci sve radili nasim momcima u njihovim klubovima koji su bili opcija nasoj repci.
I njemu bi bilo zeznuto rizikovati poziciju u klubu, a svjestan je da je jos uvijek niko i nista, samo neki neizgradjen talenat.
I njemu bi bilo zeznuto rizikovati poziciju u klubu, a svjestan je da je jos uvijek niko i nista, samo neki neizgradjen talenat.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Tuđe slađe. Daj Tahirovića da nam ga ne otme Švedska…da više ne gledamo Cimirota….ispostavit će se da je Cimirot imao jaču karijeru…i više pružio u reprezentaciji. Daj Kulenovića da više ne gledamo Prevljaka…daj Nalića da ne gledamo Gojaka…daj Baždara da ne gledamo Bilbiju i Prevljaka….daj Huseinbašića da ne zaigra za Njemačku…pa smo molili boga da Njemačka ne prođu grupnu fazu na u21 Euru….ispostavilo se da bi nam jednako korisno bilo da su prošli…od silnih dijasporaša zadnje dvije godine…samo jedan je unaprijedio našu igru…Bajraktarević.Edincapitano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:12Od tog Kenana ljudi napravili da je novi Pjanic. Momak igra u mrtvoj svedskoj ligi u nekom klubu koji nije ni uzeo titulu. Ljudi igrali u evropi i svi su ih razbili u grupnoj fazi.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Bas tako, kad se pricalo o Tahirovicu, svi su jedva cekali poziv, slicno kad sada Kenanu.MiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:33Tuđe slađe. Daj Tahirovića da nam ga ne otme Švedska…da više ne gledamo Cimirota….ispostavit će se da je Cimirot imao jaču karijeru…i više pružio u reprezentaciji. Daj Kulenovića da više ne gledamo Prevljaka…daj Nalića da ne gledamo Gojaka…daj Baždara da ne gledamo Bilbiju i Prevljaka….daj Huseinbašića da ne zaigra za Njemačku…pa smo molili boga da Njemačka ne prođu grupnu fazu na u21 Euru….ispostavilo se da bi nam jednako korisno bilo da su prošli…od silnih dijasporaša zadnje dvije godine…samo jedan je unaprijedio našu igru…Bajraktarević.Edincapitano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:12Od tog Kenana ljudi napravili da je novi Pjanic. Momak igra u mrtvoj svedskoj ligi u nekom klubu koji nije ni uzeo titulu. Ljudi igrali u evropi i svi su ih razbili u grupnoj fazi.
Kako mislis da je samo Esmir unaprijedio nasu igru? Dedic, Tarik, Kerim, Ermedin, Dennis. Svi su koliko toliko napravili od nas bolju repku a svi su dijasporci, jos smo imali tu Anela, Huseinbasica ali eto iz nekih razloga smo ih izgubili ali i oni bi sigurno imali mjesta u nasoj prvoj postavi.
Jos se ceka Kospo, Malic itd.
Mi bez dijaspore nebi ni ovo malo sto valja imali, jedino eto Nidal je buducnosti i eto to sve sto je Dzeko uradio, pogledaj samo ekipu koja je igrala SP 2014. 2/3 od ekipe su dijasporci u prvih 11 sto je igrala protiv Argentine.
Jes al 4/5 tih dijasporaca je od mladih selekcija tu, njih nismo "ukrali"Edincapitano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:57Bas tako, kad se pricalo o Tahirovicu, svi su jedva cekali poziv, slicno kad sada Kenanu.MiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:33Tuđe slađe. Daj Tahirovića da nam ga ne otme Švedska…da više ne gledamo Cimirota….ispostavit će se da je Cimirot imao jaču karijeru…i više pružio u reprezentaciji. Daj Kulenovića da više ne gledamo Prevljaka…daj Nalića da ne gledamo Gojaka…daj Baždara da ne gledamo Bilbiju i Prevljaka….daj Huseinbašića da ne zaigra za Njemačku…pa smo molili boga da Njemačka ne prođu grupnu fazu na u21 Euru….ispostavilo se da bi nam jednako korisno bilo da su prošli…od silnih dijasporaša zadnje dvije godine…samo jedan je unaprijedio našu igru…Bajraktarević.Edincapitano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:12Od tog Kenana ljudi napravili da je novi Pjanic. Momak igra u mrtvoj svedskoj ligi u nekom klubu koji nije ni uzeo titulu. Ljudi igrali u evropi i svi su ih razbili u grupnoj fazi.
Kako mislis da je samo Esmir unaprijedio nasu igru? Dedic, Tarik, Kerim, Ermedin, Dennis. Svi su koliko toliko napravili od nas bolju repku a svi su dijasporci, jos smo imali tu Anela, Huseinbasica ali eto iz nekih razloga smo ih izgubili ali i oni bi sigurno imali mjesta u nasoj prvoj postavi.
Mi bez dijaspore nebi ni ovo malo sto valja imali, jedino eto Nidal je buducnosti i eto to sve sto je Dzeko uradio, pogledaj samo ekipu koja je igrala SP 2014. 2/3 od ekipe su dijasporci u prvih 11 sto je igrala protiv Argentine.![]()
Covjek misli na ove koji su se vratili pod bosansku zastavu
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Dedić, Tarik, Kerim, Ermedin….svi su oni prošli naše omladinske selekcije. Mi ih nismo oteli. Ja ciljano govorim o ovim momcima koji igraju za druge države…ili igrali pa prešli kod nas. Dennis je solidan. On nije unaprijedio našu igru…ali nije štetočina…i napravio je manje kardinalnih grešaka nego Barišić. Ahmedhodžića bih naveo kao nekog ko je unaprijedio našu igru..ali on je gotova priča. Ništa protiv dovođenja tih momaka…višak je dobar problem za nas. Neki su kovali u zvijezde pojedine igrače…ja sam mislio da ćemo igrati polufinale Svjetskog…najmanje.Edincapitano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:57Bas tako, kad se pricalo o Tahirovicu, svi su jedva cekali poziv, slicno kad sada Kenanu.MiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:33Tuđe slađe. Daj Tahirovića da nam ga ne otme Švedska…da više ne gledamo Cimirota….ispostavit će se da je Cimirot imao jaču karijeru…i više pružio u reprezentaciji. Daj Kulenovića da više ne gledamo Prevljaka…daj Nalića da ne gledamo Gojaka…daj Baždara da ne gledamo Bilbiju i Prevljaka….daj Huseinbašića da ne zaigra za Njemačku…pa smo molili boga da Njemačka ne prođu grupnu fazu na u21 Euru….ispostavilo se da bi nam jednako korisno bilo da su prošli…od silnih dijasporaša zadnje dvije godine…samo jedan je unaprijedio našu igru…Bajraktarević.Edincapitano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:12Od tog Kenana ljudi napravili da je novi Pjanic. Momak igra u mrtvoj svedskoj ligi u nekom klubu koji nije ni uzeo titulu. Ljudi igrali u evropi i svi su ih razbili u grupnoj fazi.
Mi bez dijaspore nebi ni ovo malo sto valja imali, jedino eto Nidal je buducnosti i eto to sve sto je Dzeko uradio, pogledaj samo ekipu koja je igrala SP 2014. 2/3 od ekipe su dijasporci u prvih 11 sto je igrala protiv Argentine.![]()
-
Sindikat12
- Kontakt:
Bulusadzic je 5 puta veci talenat od Benje. Benju je sutnula AIK akademija.Edincapitano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:57Bas tako, kad se pricalo o Tahirovicu, svi su jedva cekali poziv, slicno kad sada Kenanu.MiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:33Tuđe slađe. Daj Tahirovića da nam ga ne otme Švedska…da više ne gledamo Cimirota….ispostavit će se da je Cimirot imao jaču karijeru…i više pružio u reprezentaciji. Daj Kulenovića da više ne gledamo Prevljaka…daj Nalića da ne gledamo Gojaka…daj Baždara da ne gledamo Bilbiju i Prevljaka….daj Huseinbašića da ne zaigra za Njemačku…pa smo molili boga da Njemačka ne prođu grupnu fazu na u21 Euru….ispostavilo se da bi nam jednako korisno bilo da su prošli…od silnih dijasporaša zadnje dvije godine…samo jedan je unaprijedio našu igru…Bajraktarević.Edincapitano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:12Od tog Kenana ljudi napravili da je novi Pjanic. Momak igra u mrtvoj svedskoj ligi u nekom klubu koji nije ni uzeo titulu. Ljudi igrali u evropi i svi su ih razbili u grupnoj fazi.
Ponavljam krajem 2020 preko veza dobije da starta zadnje 4 tekme u ligi koje su rezultirale prodajom u Romu. Bukvalno sve je bilo preko jakih veza.
Zvuci nevjerovatno ali je istinito. Bit ce svima jasnije kasnije kad vidimo da ce se njegova karijera vrtiti po Skandinaviji, Grckoj i tim prosjecnim ligama.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Da je Busquets lično….on to mora dokazati. Teren je jedino mjerilo.Sindikat12 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 23:31Bulusadzic je 5 puta veci talenat od Benje. Benju je sutnula AIK akademija.Edincapitano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:57Bas tako, kad se pricalo o Tahirovicu, svi su jedva cekali poziv, slicno kad sada Kenanu.MiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:33
Tuđe slađe. Daj Tahirovića da nam ga ne otme Švedska…da više ne gledamo Cimirota….ispostavit će se da je Cimirot imao jaču karijeru…i više pružio u reprezentaciji. Daj Kulenovića da više ne gledamo Prevljaka…daj Nalića da ne gledamo Gojaka…daj Baždara da ne gledamo Bilbiju i Prevljaka….daj Huseinbašića da ne zaigra za Njemačku…pa smo molili boga da Njemačka ne prođu grupnu fazu na u21 Euru….ispostavilo se da bi nam jednako korisno bilo da su prošli…od silnih dijasporaša zadnje dvije godine…samo jedan je unaprijedio našu igru…Bajraktarević.
Ponavljam krajem 2020 preko veza dobije da starta zadnje 4 tekme u ligi koje su rezultirale prodajom u Romu. Bukvalno sve je bilo preko jakih veza.
Zvuci nevjerovatno ali je istinito. Bit ce svima jasnije kasnije kad vidimo da ce se njegova karijera vrtiti po Skandinaviji, Grckoj i tim prosjecnim ligama.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Aha ok, pogresno sam de shvatioMiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 23:09Dedić, Tarik, Kerim, Ermedin….svi su oni prošli naše omladinske selekcije. Mi ih nismo oteli. Ja ciljano govorim o ovim momcima koji igraju za druge države…ili igrali pa prešli kod nas. Dennis je solidan. On nije unaprijedio našu igru…ali nije štetočina…i napravio je manje kardinalnih grešaka nego Barišić. Ahmedhodžića bih naveo kao nekog ko je unaprijedio našu igru..ali on je gotova priča. Ništa protiv dovođenja tih momaka…višak je dobar problem za nas. Neki su kovali u zvijezde pojedine igrače…ja sam mislio da ćemo igrati polufinale Svjetskog…najmanje.Edincapitano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:57Bas tako, kad se pricalo o Tahirovicu, svi su jedva cekali poziv, slicno kad sada Kenanu.MiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:33
Tuđe slađe. Daj Tahirovića da nam ga ne otme Švedska…da više ne gledamo Cimirota….ispostavit će se da je Cimirot imao jaču karijeru…i više pružio u reprezentaciji. Daj Kulenovića da više ne gledamo Prevljaka…daj Nalića da ne gledamo Gojaka…daj Baždara da ne gledamo Bilbiju i Prevljaka….daj Huseinbašića da ne zaigra za Njemačku…pa smo molili boga da Njemačka ne prođu grupnu fazu na u21 Euru….ispostavilo se da bi nam jednako korisno bilo da su prošli…od silnih dijasporaša zadnje dvije godine…samo jedan je unaprijedio našu igru…Bajraktarević.
Upravu si
-
19vendetta87
- Kontakt:
I koja je sad svrha ovog komentara?MiranGlasnic je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:33
Da se nismo trebali boriti za veznjaka koji je u tom momentu nastupao za Romu i Mourinho ga javno hvalio kao velikog talenta?
Da se nismo trebali boriti za Huseinbasica koji je preko noci upao u bundesligasku ekipu i poceo standardno igrati, pa cak i zabijati tamo?
Kulenovic kad je debitovao, Prevljak sjedio na tribinama Herthe jer ljudi uopste nisu vise racunali na njega...
Najbolje onda prestati dovoditi igrace iz dijaspore u buducnosti, jer mozda ce im karijera krenuti u silaznoj putanji.
Nek pozovu Krdzalica i Sosica, bar ce se osevapiti jer ce im obezbjediti transfer za duplo vecu platu u nekom baklavasporu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Kao sto sam naveo, odličan potez sa pricom oko Benje, ekipa je imala mir.
Očekujem i drugi dio da se obistini.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Trenutno korisnika/ca: Confiance, FerdinandF, Google Adsense [Bot], hurem, legendarnadruga, Marsiano, Maverick, Micron, napapijri1987, zikerrz21 i 111 gostiju.