AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

AllAbout
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la AllAbout » 01 feb 2012, 22:44

koliko samo propustenih sansi, nesrece i gresaka odbrane u jednoj utakmici..no comment jednostavno
Unica grande amore

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 feb 2012, 23:37

tuga, nisam gledao utakmicu

al ovo je bilo više nego ocekivano
nema potpisa

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 01 feb 2012, 23:39

Ja stvarno ne mogu vise! Ne mogu da gubim zivce i da se kidam za dzabe! Ovo je vise nedopustivo! Ovo je sramota da nam jedan Kaljari da 4 gola,da nam odbrana onako ispada,da Enrike nista ne preduzima sto se odbrane tice...Pa dokle ljudi vise dokle?
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 01 feb 2012, 23:40

Manuel je napisao/la:Ja stvarno ne mogu vise! Ne mogu da gubim zivce i da se kidam za dzabe! Ovo je vise nedopustivo! Ovo je sramota da nam jedan Kaljari da 4 gola,da nam odbrana onako ispada,da Enrike nista ne preduzima sto se odbrane tice...Pa dokle ljudi vise dokle?
Do alđuna :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 feb 2012, 23:54

predvidjam u subotu protiv intera rez 5-5 :roll:
nema potpisa

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 feb 2012, 23:55

Admir_Sa je napisao/la:predvidjam u subotu protiv intera rez 5-5 :roll:
0:0 1000%
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 02 feb 2012, 01:45

Sto se tice vecerasnjeg meca protiv Cagliari-a...stvrano nisam ocekivao poraz.imali smo dobrih sansi sad sto Borini i ostatak ekipe ne zna to je nasa stvar...odbrana je propuh teski...malo je Stek zakazo,mada sa ovakvom odbranom tesko da i neki drugi/bolji golman bolje branio...sve u svemu nedostaje nam dosta DDR.valjda protiv Intera zaigra da malo i mi osjetimo radosti...!!!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 feb 2012, 07:49

ocekivan poraz i nikakvo iznenadjenje za mene. mislim, imali smo mi taj posjed lopte i prilike kao i svaku utakmicu al' odbrana (a i vezni red) je smijesna i svaki ozbiljniji napad ce joj uvalit komad/dva a oni malo srecniji i vise, dok s druge strane impotentan napad ne moze ni najjednostavnije prilike pretvoriti u gol. mnogi se jos uvijek nerviraju i ocekuju neocekivano i nedostizno a trebali bi se pomiriti sa cinjenicom da je ovo nasa realnost tj neko 6 mjesto (sto je uspjeh s obzirom na rezultate), dobre partije na olimpicu, vecinom porazi u gostima, u derbijima ako bod izvucemo - slavlje i prica kako je moglo bolje a zapravo smo samo cisti prosjek (ili nesto malo iznad) talijanskog fudbala sa igracima koji ni u slabijim ekipama od ove ne bi imali mjesta. oduzmite najboljeg strijelca i ponajboljeg igraca, onda nekim logicnim slijedom dogadjaja dobijate monotonu ekipu koja kod kuce izvlaci bod protiv bologne a u gostima primi 4 komada od cagliarija, sto je i napredak jer smo prosli put primili jedan vise a dali jedan manje a i daniele conti nije zabio gol :D
svaka nam je utakmica ista, jedino sto ih razlikuje je faktor srece kako pred nasim tako i pred protivnickim golom pa se zna desiti da zabijemo 2+ a primimo manje od toga. protiv intera nece biti nista drugacije tako da je sve moguce, ako prodje jedna ili vise od nasih gomilu kreiranih sansi dobro je a s druge strane stek ce morati izvesti cudo da ne primi gol jer mislim da ce milito i pazzo otresti nasu odbranu kao na pes-u. osim srece jako bitno za nas je sto se ddr vraca tako da cemo koliko/toliko biti sigurniji pri kontranapadima i pri markiranju njihovih kreativaca.

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 02 feb 2012, 10:15

Evile ti si u pravu, nažalost. Jas sam na primjer jedan od tih što se još nervira, al to je više zbog ljubavi prema dresu nego nadi da uđemo u koje kakvu trku za mjesto u LP ili nešto slično. Bez obzira na obzir naše ime se ne smije tako brukati, pogotovo od tih fušerskih ekipa kao Cagliari.
Realno gledajući, ja mislim da ovo treba da bude sezona neke transakcije, neko uvođenje tih novih «schema» što hoće Enrique, a onda sledeće godine borba za nešto ozbiljnije, koje minimum mora biti plasman za LP. Naravno da bi nešto slično bilo moguće, uprava mora da se probudi malo, jer ovakav «mercato» je totalna tragedija. Nema tu šta da se priča, odbrana je totalna taraba: sad kad se Juan vratio na svoj nivo, ali šta će čovjek, nemože sam protiv trojice. Kjaer i J.Angel ogromna razočarenja, Rosi dobro gura, ali nema pojma šta znači odbrana, i još plus nam hvali DDR i Burdisso. A naša uprava kupuje samo jednog igrača, koji može da bude sve živo na terenu, samo ne odbranbeni igrač.....
Stvarno sam razočaran, ja još uvjek stojim uz LE, po meni najveći problem su nekvalitetni igrači, pa nemogu na primjer Pjanić i Gago igrati stalno sve tekme na 1000%, a koje su njihove zamjene: Greco i Simplicio, dva prosječna igrača koji bi teško igrali i u serie B.
Onda naprijed nam hvali Osvlaldo k'o hjeb, nemamo golgetera koji će ubacitu unutra barem jednu četvrtinu šansi koje napravimo. Jer mi imamo šanse, samo smo nekako mlitavi ispred gola (zato naši protivnici pretvore u gol odprilike 80% šansi koje naprave protiv nas)

Čemu se očekivati za subotu? Predlažem svima da ne očekivate ništa, jer naša draga vučica, može sve ili ništa, tako da bi moglo da dođe do super tekme, kao i do tragičnog debakla.

Bez obzira na obzir, mi moramo biti tu, svako na svoj način, da bodrimo i vjerujemo u naš dres.

FORZA ROMA SEMPRE.
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 feb 2012, 11:12

ma nerviram se i ja evo vec zadnjih nekoliko sezona ali trudim se ne ulijevati si neku laznu nadu, iako sam 'nasjeo' na onu euforiju nakon remija sa juventusom i 4 uzastopne pobjede :D

tuzno je to sto mi imamo jedan te isti problem jos od raspada sampionske generacije: nedostatak solidnih bekova u kombinaciji sa nedovoljno kvalitetnom klupom koja bi povremeno zamijenila one igrace koji se najvise koriste. od ove sezone u taj mix ubacujemo i lose stopere tako da je sasvim realno za ocekivat ovakve rezultate.
jos od cafua mi nismo imali dobrog desnog beka - panucci je to radio jedno vrijeme ali je silom prilika prekomandovan na stopera. cicinho je bio najblizi tome u vrijeme spallettija ali su ga povrede unistile. cassetti jednostavno nije dovoljno kvalitetan za tu poziciju iz prostog razloga sto je i u veroni i u lecceu igao desno krilo a spalletti ga je prekomandovao na beka (ista stvar se radi i sa rosijem) i to par godina prekasno. na drugoj strani, nakon candele i povremenih izleta chivua i cufrea na tu poziciju jedini pravi lijevi bek kojeg smo imali je bio tonetto, koji jeste bio tanak u odbrani (doduse u odbrani ekipe koja je igrala za gol vise) ali je imao centarsut i kretanje iz udzbenika tj nesto na sto bi mali jose angel riise trebao baciti pogled. i naravno 'originalni' riise koji osim vikingske volje i suta nije bio pretjerano kvalitetan bek te nas je cesto znao kostati golova.
a danas . . . danas su tu gore pomenuti spanac, taddei koji zapravo nije bek, rosi koji to takodjer nije i 34godisnji cassetti koji igraju u sistemu prakticno baziranom na solidnim bekovima i mi se cudimo i nerviramo sto smo tu gdje jesmo. dodajte tome cinjenicu da nam je najbolji i najkonstantiji stoper 33godisnjak koji je doveden kao cetvrta opcija i bice vam sve jasno u kakvom je kaosu ova ekipa i kakav blagoslov je zapravo ovo 6. mjesto.
o mercatu nema smisla trositi rijeci jer ekipa koja ide u totalnu transformaciju ne smije sebi dozvoliti neiskoristen prijelazni rok a u isto vrijeme zadrzavati igrace koji ni prethodnih godina nisu igrali gotovo nikakvu ulogu. ne znam . . . duga je sezona, sve je moguce ali tesko da izborimo evropu. isto tako, ova ekipa bez jedno 5 pojacanja na ljeto moze samo sanjati o 3. mjestu i LP iduce sezone.

slika

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 02 feb 2012, 12:19

Evil Genius II je napisao/la:ma nerviram se i ja evo vec zadnjih nekoliko sezona ali trudim se ne ulijevati si neku laznu nadu, iako sam 'nasjeo' na onu euforiju nakon remija sa juventusom i 4 uzastopne pobjede :D

tuzno je to sto mi imamo jedan te isti problem jos od raspada sampionske generacije: nedostatak solidnih bekova u kombinaciji sa nedovoljno kvalitetnom klupom koja bi povremeno zamijenila one igrace koji se najvise koriste. od ove sezone u taj mix ubacujemo i lose stopere tako da je sasvim realno za ocekivat ovakve rezultate.
jos od cafua mi nismo imali dobrog desnog beka - panucci je to radio jedno vrijeme ali je silom prilika prekomandovan na stopera. cicinho je bio najblizi tome u vrijeme spallettija ali su ga povrede unistile. cassetti jednostavno nije dovoljno kvalitetan za tu poziciju iz prostog razloga sto je i u veroni i u lecceu igao desno krilo a spalletti ga je prekomandovao na beka (ista stvar se radi i sa rosijem) i to par godina prekasno. na drugoj strani, nakon candele i povremenih izleta chivua i cufrea na tu poziciju jedini pravi lijevi bek kojeg smo imali je bio tonetto, koji jeste bio tanak u odbrani (doduse u odbrani ekipe koja je igrala za gol vise) ali je imao centarsut i kretanje iz udzbenika tj nesto na sto bi mali jose angel riise trebao baciti pogled. i naravno 'originalni' riise koji osim vikingske volje i suta nije bio pretjerano kvalitetan bek te nas je cesto znao kostati golova.
a danas . . . danas su tu gore pomenuti spanac, taddei koji zapravo nije bek, rosi koji to takodjer nije i 34godisnji cassetti koji igraju u sistemu prakticno baziranom na solidnim bekovima i mi se cudimo i nerviramo sto smo tu gdje jesmo. dodajte tome cinjenicu da nam je najbolji i najkonstantiji stoper 33godisnjak koji je doveden kao cetvrta opcija i bice vam sve jasno u kakvom je kaosu ova ekipa i kakav blagoslov je zapravo ovo 6. mjesto.
o mercatu nema smisla trositi rijeci jer ekipa koja ide u totalnu transformaciju ne smije sebi dozvoliti neiskoristen prijelazni rok a u isto vrijeme zadrzavati igrace koji ni prethodnih godina nisu igrali gotovo nikakvu ulogu. ne znam . . . duga je sezona, sve je moguce ali tesko da izborimo evropu. isto tako, ova ekipa bez jedno 5 pojacanja na ljeto moze samo sanjati o 3. mjestu i LP iduce sezone.

slika
Sve je receno
Unica grande amore

MCMXXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMXXVII » 02 feb 2012, 13:12

nema se kvalitetnih igraca u ekipi, ali sir alex enrique je trebao shvatiti da njegov stil igre ne donosi napredak, sta vise rezultati i igra su sve gori. **** trenera koji nema alternativu , i koji ne zna mijenjati postavku na terenu kada vidi da ne ide.

-sinoc su romini bekovi visili na polovici cagliarija i i ostavljali izlozene juana i kjaera cijelo vrijeme. to vidim kao glavni razlog zasto su primili 4 gola od ekipe koja je u zadnjih osam utakmica za bila tri gola svojim protivnicima

-nadam se da vise na terenu necu vidjeti onog retarda rosija, a sinoc je direktni krivac za prva dva gola, jer se njemu ne igra odbrana uopste. bolje da stavi nega iz primavere ili cicinha koji je ako nista nekad bio dobar igrac za razliku od rosija. i onaj greco ista prica, jos hoce da mu ponude ugovor na 600.000 eura po sezoni. ako ova dvojica ostanu u romi i sljedece sezone ne pise se dobro.

-ni druga strana nije nista bolja, gdje igra j. angel. u zivotu nisam vidio igraca da se oslanja na igru samo jednom nogom ,kao sto to radi "talentovani" spanac kojeg je trazila i barcelona :lol: . prije ce totti dati gol iz slobodnog nego sto ce ovaj udariti loptu desnom nogom.

-juan je ostario i vise ne moze igrati u romi, zao mi je sto je dozivio da ga prave budalom kao sto je to uradio onaj crnac sinoc. nije to zasluzio,a roma ga je trebala pustiti u brazil da zavrsi karijeru , kao sto je i izrazio zelju na pocetku sezone.

-bojan je opet prica za sebe, ali mi se cini da on nema nema srece u nekim situacijama, mozda bude nesto od njega. onaj borini je realizovao jednu od cetiri 100% prilike u kojima se nasao, sto je lose za jednog napadaca.

-iskreno u ovom timu trenutno vrijede stekelenburg, burdisso, de rossi, pjanic, gago, osvaldo , lamela , osvaldo, i mozda totti ali samo kao igrac s klupe. ako bi roma imala i sljedece ljeto mercato kao proslo, i da se ovim igracima doda jos nekoliko kvalitetnih pojacanja moze se ocekivati borba za LP, a mozda i scudeto.

-treba dovesti i novog trenera, po mogucnosti iskusnijeg, koji je svajestan da je u fudbalu odbrana vazna kao i napad ako ne i vaznija. ne treba vise dovoditi trenere amatera iz spanske druge lige,da se uce na romi.

- i ne treba zamjeriti de rossiju sto hoce da ide, jer je uvreda za fudbal da onakav igrac igra u timu sa rosijem, j.angelom, grecom, simpliciom...

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 02 feb 2012, 17:32

jedna pozitivna vijest..ddr i Osvaldo treniraju normalno sa ostalima..mislim da ce barem ddr biti spreman za inter
Unica grande amore

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 02 feb 2012, 20:48

@Evil Genius II
Kao što rekoše prije mene dobro si sve rekao, odlično, kažeš treba pet novih igrača, pa dobro to stoji ali od tih 5 maksimalno 3 da idu u prvi tim ova druga dva za klupe kao rezerve.

Treba uzeti u obzir da trenutno u zadnjim tekmama hvale dva vrlo bitna igrača ove sezone Osvalno i DDr, nekim timovima kad nema jednog bitnog gube, a ne dvojice.
Ja sam on onih koji malo optimističnije gledaju na Romu, mini se čini da trenutna uprava pokušava, sprovesti "ponovno pokretanje" kluba, malu čudno zvuči, ali sam izbor trenera na to ukazuje, pa i dovođenje Ojanića i Lamele,Bojana i Borinija, goviri o tome.
Neko spomenu da je greška što sada nisu dovili nikoga u januaru, pa dovelisu onog brazilca, ja sam već jednom govorio da bi bila greška sada dovoditi igrače kada se ni ovaj tim nije kako treba uigrao, pa to bi bilo katastrofa priključit im sada u prvi tim 2-3 igrača.

Doći će sebi Roma, biće to opet ona Roma, s kojom ni Real M. nije mogao izaći na kraj, samo treba za to nekih brat bratu 3-4 godine, ovako realno gledajući, ako se nekim čudom finansije ne bi poboljšale.

Meni se sviđa Juventusov princip, pa i inter je primjenjivao i primjenjuje taj princim, dovođenje na posudbu što većeg broja talijanskih maladih igrača na posudbu iz malih klubova i od njih 10 dvojica će se pokazati odličnim. Evo ko nije gledao jednu sezonu Juve sjebe se kad vidi ona naka telijanska nepoznata imena igrača...
Izborit će ove sozone evropu naravno, eh onda treba biti pametan, otjerati ove levate, ne sve neki trebaju i za glupe :D:D, nakon toga, posudba jeftinih mladih igrača i traženje najboljih uz već uigran tim, koji bi trebao imati konture ovog trenutnog sa par izmjena i to je to.

Ovako bi to nekano trebalo izgledati ovo nije formacija ja sam ovdje samo nabacao igrače onako da se vidi gdje škripi i šta se treba popravljati, pred uslov je da Kjaera i Bojana zadrže, i onda na ove iksiće kojih sam ja stavi 4 dovoditi igrače ako uspiju umjesto X dovesti dva kvalitetna igrača to je pred uslov da dobru sezonu.

------------------Stek------------------

---X--------Kjer------x--------X--------

------Pjanic-----DDR------X------------

----Bojan-----Osvaldo-----Lamela----

U svakom slučaju teško je biti pametan treba dati prostora Enrikeu mada i ovaj mali španac i njega treba malo istrpiti, možda i ispadne nešta od njega da valja. :D:D
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 02 feb 2012, 21:22

uz sve pobrojano nama napretka nema ako taj bojan ostane, hitno ga treba na kraju sezone deportovati u barcu, bacili smo desetak miliona i to je cinjenica. od njega nikad igrac postat nece, a barca ce ga vjerovatno posuditi ili djaba dati timovima tipa betis i slicni
nema potpisa

MCMXXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMXXVII » 02 feb 2012, 23:28

bojan je na dvogodisnjoj posudbi, tako da niko nije bacio pare.

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 02 feb 2012, 23:35

MCMXXVII je napisao/la:bojan je na dvogodisnjoj posudbi, tako da niko nije bacio pare.
Bojan nije na klasicnoj pozajmici...platilo smo go ako se dobro sjecam oko 11-12mil...samo sto stoji u ugovoru da ako hoce barsa da ga vrati mora da plati oko 13-14mil...

ma ko ebe bojana...izgleda da DDR ide u City....
http://www.dailystar.co.uk/football/vie ... ter-City-/" onclick="window.open(this.href);return false;

Roma general manager, Franco Baldini, said: "Now he can sign with anyone and everyone - including Roma"
160.000 sedmicno-ova se suma tesko odbija a i isto tako tesko da Roma moze i priblizno da ponudi DDR-u...!!!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 03 feb 2012, 00:53

Ma nije bitno koliko mu ponude u odnosu na City jer mislim da mu to bas i ne igra neku ulogu, bitno je da ga Roma ne ponizi svojom ponudom. Naravno treba mu obecati tj uvjeriti ga da ce Roma imati neku ozbiljnu ulogu i u Evropi u buducnosti i mislim da bi to bilo dovoljno jer da je htio otisao bi vidi se da voli klub.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 03 feb 2012, 02:04

ako je pravi romanista pare će mu biti najmanji problem. pravi test karaktera za ddr-a rekao bih.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 03 feb 2012, 10:18

@teodolit - naravno da nam ne treba nagomilavanje igraca i tu se slazem u potpunosti, ali isto tako ne treba ni dozvoliti da igraci koji su pocetkom sezone okarakterisani kao otpisani imaju ogromnu minutazu a unaprijed je poznato da nece docekati iducu sezonu u rominom dresu. u medjuvremenu prelazni rok propade bez ijednog kvalitetnog pojacanja (osim marquinha ali njegove kvalitete zasad poznaje samo bliza rodbina) a bgm pojacanja su nam itekako potrebna, prije svega u odbrani i veznom redu iz ociglednih razloga a onaj najprostiji bi bio katastrofalna forma stopera i cinjenica da je mozda i najbolji od njih povrijedjen do kraja sezone a vezni red cine 3 profesionalca i par amatera.

mene sto se tice, ovaj prelazni rok je bio ogroman kiks uprave koja inace svoj posao radi i vise nego dobro. sabatini - baldini kombinacija je jedna od najjacih u italiji ali moja poenta je da ako ekipa prolazi kroz potpunu transformaciju iz vjecitog gubitnika u konkurenta za scudetto onda se svaki prelazni rok MORA iskoristiti dok se ne nadje neka dobitna formula. pri tome ne mislim na transfer revoluciju kao sa pocetka sezone, nego postepeno dovodjenje jednog po jednog igraca po odgovarajucim pozicijama. iako sam ocekivao ovakav razvoj situacije, moram priznati da sam razocaran.

u vezi te tvoje formacije dodao bih samo da kjaer mozda nece biti tu iduce sezone http://www.football-italia.net/node/15317" onclick="window.open(this.href);return false; a za ostalo se slazem, nazalost, jer to pokazuje koliko zapravo ovoj ekipi fali igraca, a imaj na umu da pricamo samo o prvih 11.

buducnost je svijetla, u to sam siguran. par mladih igraca sto imamo su predodredjeni za velike stvari i prava ce uzivancija biti gledati ih u rominom dresu ali imam osjecaj da se ovaj crni period lahko mogao izbjeci da se ozbiljnije prislo ovom prelaznom roku, kao i samoj analizi performansa pojedinih igraca koji ne zasluzuju da budu tu gdje jesu.

sto se tice de rossija, kratko i jasno - ostaje.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.