KopLfc je napisao/la:Pa ovo je posjecenost,ovo nije gledanost. Moras nauciti razdvajati pojmove da bi mogao uci u bilo kakvu diskusiju sa mnom.
I da mexico je sigurno gledaniji od Argentinske ili Brazilske lige
Mexico je sigurno gledaniji!
Ma, nije ba... Zavjera protiv engleza i njihove lige... Uostalom, spominjuci ove neke sporedne stvari pomalo smo zaboravili najvazniju...
JFH9 je napisao/la:Kako je to Bundeska najgledanija?
Ubjedljivo najveća posjeta na stadionima već nekoliko godina.
Posjeta ali ne gledanost. Normalno je da će posjeta biti veća kad su u Engleskoj stadioni otprilike 30k a u Njemackoj 45k. To je većinom posljedica SP 2006 kad je dosta toga napravljeno.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"
Rezultati u Evropi su mjerilo koja je liga jača i nema se tu šta dalje diskutovati.Koga boli qurac što je Premiership gledaniji u kineskoj pokrajini Xinjiang.
KopLfc je napisao/la:Pet predstavnika=jacina lige. Spanska liga je najjaca to ne sporim. Pricamo o gledanosti,ali sa trolovima ne mozes pricati normalno.
Poslano sa mog GT-S7560 koristeći Tapatalk
Rece covjek sa skoro 25 postova dnevno... Klasicni primjer trola.
Nije pet nego 7 predstavnika.Sto je vise nego 1/3 lige.Sasvim dovoljan broj klubova da bi se izvukla artimeticka snaga lige.
Sto se tice posjete , tu je Bundesliga neprikosnovena.
Gledanost je nesto za sta je nemoguce izvuci statistiku.
Pa i englezi ce imati 7 ako prodju soton i united pa sta?
@Slavine nadji jedan post u kojem sam trolao,slobodno izvoli.
@Saurmane ne brukaj se i prati monopol ligu.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
Pa i englezi ce imati 7 ako prodju soton i united pa sta?
@Slavine nadji jedan post u kojem sam trolao,slobodno izvoli.
@Saurmane ne brukaj se i prati monopol ligu.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
gerdmuller je napisao/la:
I do sada nisi uspio shvatiti neke osnovne stvari?No dobro necu te napadati mozda te takve stvari nikad nisu zanimale pa si zato neinformiran.
Nemas me sta napadati. Obrazuj me, molim te! Izvoli...
[youtube][/youtube]
Ovaj video govori koliko jedna nacija moze bolesno biti zarazena nogometom,ovaj video je sve
Dosta mojih prijatelja je bilo u Engleskoj,dosta poznanika na utakmicama a poznajem i osobe koje cesto idu na tekme u Englesku.Ja sam pricao s nekoliko njihovih navijaca,pogledao nekoliko dokumentaraca i procitao nekoliko knjiga...na osnovu toga sam stekao misljenje o njima.
Milijuni igraca,stotine firmi,puni stadioni...-to su Englezi.Mozes ti njih izbaciti s Eura,mozes im davat kazne za ustajanje tijekom utakmice,mozes im dijeliti zabrane,strpati ih u zatvor ali ti ces za njih uvijek biti kuratz a oni ce uvijek biti najjaci,najbolji i najluđi
p.s. Spanjolska liga je najjaca,rezultati sve govore,nema se o tome sta pricati,Englezi su najpopularniji ali Bundesliga je najbolja.Zasto najbolja?Zato sto drze do nekih stvari:50+1 pravilo,stajaca mjesta,pivo na stadionu,odlicnu atmosferu..
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
Ovaj video govori koliko jedna nacija moze bolesno biti zarazena nogometom,ovaj video je sve
Dosta mojih prijatelja je bilo u Engleskoj,dosta poznanika na utakmicama a poznajem i osobe koje cesto idu na tekme u Englesku.Ja sam pricao s nekoliko njihovih navijaca,pogledao nekoliko dokumentaraca i procitao nekoliko knjiga...na osnovu toga sam stekao misljenje o njima.
Milijuni igraca,stotine firmi,puni stadioni...-to su Englezi.Mozes ti njih izbaciti s Eura,mozes im davat kazne za ustajanje tijekom utakmice,mozes im dijeliti zabrane,strpati ih u zatvor ali ti ces za njih uvijek biti kuratz a oni ce uvijek biti najjaci,najbolji i najluđi
p.s. Spanjolska liga je najjaca,rezultati sve govore,nema se o tome sta pricati,Englezi su najpopularniji ali Bundesliga je najbolja.Zasto najbolja?Zato sto drze do nekih stvari:50+1 pravilo,stajaca mjesta,pivo na stadionu,odlicnu atmosferu..
Pa, yebo ga ti, nisi valjda pomislio da sam ja pokusao omalovazavati englesku ljubav za fudbalom? Cijeli yebeni zivo gledam Premiership, a zadnjih nekoliko godina i MotD! Naravno da su ljudi ludi za loptom i svojom ligom, ali ono o cemu smo mi pisali su bili puni stadioni: u Engelskoj nema praznog mjesta, u Spaniji ima...
Ja sam samo pokusao postaviti zanimljivo razmisljanje: da li je bas cijeli stadion u Premiershipu tu radi fudbala ili ima ljudi koji su ti ili iz navike ili iz mode? Mislim, pokusaj razumjeti odredjeni broj navijaca koje ne interesuje konacan rezultat utakmice! tj, mozda ih i inetersuje ali mrsko im cekati nekoliko minuta da ga vide uzivo iako su masno platili kartu. Ne kazem, naravno, da su svi na stadionu takvi, ali niko ne moze tvrditi da ih nema. Cudna pojava koju nisam primjetio u ostalim jakim ligama.
SlevinKelevra je napisao/la:
Ja sam samo pokusao postaviti zanimljivo razmisljanje: da li je bas cijeli stadion u Premiershipu tu radi fudbala ili ima ljudi koji su ti ili iz navike ili iz mode? Mislim, pokusaj razumjeti odredjeni broj navijaca koje ne interesuje konacan rezultat utakmice! tj, mozda ih i inetersuje ali mrsko im cekati nekoliko minuta da ga vide uzivo iako su masno platili kartu. Ne kazem, naravno, da su svi na stadionu takvi, ali niko ne moze tvrditi da ih nema. Cudna pojava koju nisam primjetio u ostalim jakim ligama.
Aha,to.Naravno da nije kao sto nije ni u vecini liga.Moderni nogomet je ucinio svoje
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
I do sada nisi uspio shvatiti neke osnovne stvari?No dobro necu te napadati mozda te takve stvari nikad nisu zanimale pa si zato neinformiran.
Nemas me sta napadati. Obrazuj me, molim te! Izvoli...
[youtube][/youtube]
Englezi vole nogomet ali su operisani od nogometa
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Puma je napisao/la:Ima li neko ovde da aktivno prati bilo koju vrstu fudbala osim liga petice, bh **** i glavnih svjetskih takmicenja (LP, EL, EP, SP...) ? Znam da je @Devil pratio dosta liga i mozda jos par ljudi. Ja gledam svakodnevno u zavisnosti sta ima u ponudi, a trenutno su najaktivniji skandinavci i latinosi ali oni su vecinom prekasno iza ponoci tako da to ne stignem pogledati. Vikendom je najgore, vikend najvise mrzim, previse utakmica i tesko se odluciti.
Ja pratim dosta Argentince i to bas odavno.Tu su jos Grci jer su i oni pravi fanatici.Ove lige najvise pratim zbog odlicnih atmosfera na stadionu a ne zbog kvaliteta fudbala.
Nista se ne moze porediti sa derbijima u Argentini.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Engleska je specificna iz vise razloga i zato je raji i najznaimljivija.
Pored sve te price o marketingu i slicno jedino jos u toj drzavi postoji veoma izrazen lokalpatriotizam, odnosno svaki klub ima svoje navijace i to ne par njih nego citavu armiju. Svaki klub nebitno koji rang takmicenja ima odlicno popunjene (da ne kazem pune) stadione.
Jedino sam u Engleskoj vidio da nebitno u kom klubu igras i kojoj ligi, ti si u tom gradu BOG, OTAC, KRALJ SAH
Kompletna liga, savez, izgled terena i stadiona, takmicenje, itd itd uređeno joe do najstinijeg detalja
Jedina liga u kojoj zaista nikad nisam cuo da se neko teretio za namjestanje utakmice bar u ovo novije vrijeme. Ono ARSENAL-NEWCASTLE je po meni cista izmisljotina jer narod vazda pocne taku pricu kad je neki preokret. Sto puta smo gledali situaciju da tim kojem pobjeda uopste ne treba, ne skine gace nego ode i da 110% od sebe i vrlo cesto sje.be onoga drugog kojem su bodovi itekako potrebni. Ovo je posebno izrazeno u Championshipu. Znači igraš za sebe i svoje navijače i je.be ti se za druge šta njima treba i čemu se nadaju
O posjecenosti stadionima i kulturi navijanja se ne moze ni diskutovati jer je to drzava koja je pored fudbala izmislila i ovo navedeno.
Kvalitet fudbala u Španiji je smijesan kad se poredi sa PL. Naravano ovdje ne mislim na jačinu ekipa da me ne bi neko sad napo nego na samu igru na terenu. Eo jedan banalan primjer. U engleskoj ligi sa onakvim tempom rijetko kad bude preko 3 žuta kartona, a vazda bude par tekmi gdje bdue maksimalno 1. Dok sa druge strane u Španiji gdje je kompletna igra zasnovana na nekom peglanju lopte, simuliranjima, viška potezima i slično hladno ti na kladionici nude 6-7 da igras manje ili vise. Naravano ponavljam da Real i Barca ne spadaju ni u jednu kategoriju jer to nisu klubovi koji su paramtar za bilo kakvo poređenje jer su van svakog "sistema". Dva najjača tima na svijetu i nema tu polemike, ali ne može se gledati liga na osnovu samo njih, šta je sa ovim ostalim? Kao što rekoh prije par dana. Da nema Reala i Barcelone Španija ne bi nikog interesovala izuzev ljudi koji su zaista zaljubljenici u određeni klub.
invincible1921 je napisao/la:
Kvalitet fudbala u Španiji je smijesan kad se poredi sa PL. Naravano ovdje ne mislim na jačinu ekipa da me ne bi neko sad napo nego na samu igru na terenu. Eo jedan banalan primjer. U engleskoj ligi sa onakvim tempom rijetko kad bude preko 3 žuta kartona, a vazda bude par tekmi gdje bdue maksimalno 1. Dok sa druge strane u Španiji gdje je kompletna igra zasnovana na nekom peglanju lopte, simuliranjima, viška potezima i slično hladno ti na kladionici nude 6-7 da igras manje ili vise. Naravano ponavljam da Real i Barca ne spadaju ni u jednu kategoriju jer to nisu klubovi koji su paramtar za bilo kakvo poređenje jer su van svakog "sistema". Dva najjača tima na svijetu i nema tu polemike, ali ne može se gledati liga na osnovu samo njih, šta je sa ovim ostalim? Kao što rekoh prije par dana. Da nema Reala i Barcelone Španija ne bi nikog interesovala izuzev ljudi koji su zaista zaljubljenici u određeni klub.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Pogledaj istini u oci momcino.
Clutch je napisao/la:
Pogledaj istini u oci momcino.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant