Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la harishp » 16 sep 2012, 20:07

h1a2s3o je napisao/la:http://www.****/sport/fudbal/imam-ok ... lifikacije

Kolašinac ne može igrati za mlade

Jagodić kaže da na 19-godišnjeg prvotimca Šalkea Seada Kolašinca ne može računati, jer kako pojašnjava, igrači koji su već igrali za neku mladu reprezentaciju, nemaju pravo igrati za drugi državni tim u toj konkurenciji. Oni, uključujući i Kolašinca, nakon promjene sportskog državljanstva mogu nastupati samo za A-selekcije.
H-avaz u vecini slucajeva hava-z nego avaz.
Ne vjerujem da su toliko neupuceni,barem sto se Jagode tice.Posto stvari stoje sasvim drugacije,jer malac nikad nije igrao za u-21 svabojnere.S tim u vezi itekako ima pravo da zaigra za nasu mladu selekciju ili U-21.
Ako stvarno tako misle,treba im pod hitno reci da su u krivu i da jednom neko dobro prostudira sta u UEFI ili FIFI statutu stoji.Ovako povrsno gledajuci,mogu jos dosta stvari zayebati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 sep 2012, 20:12

ceze je napisao/la:Neka me neko ispravi ako grijesim.
BiH nema onaj bilateralini ugovor sa Njemackom kada je u pitanju dvojno drzavljanstvo.
To znaci da nasi ljudi gore mogu imati samo Njemcako ili samo nase.
Ako je to u pitanju, onda razmijem zasto Bicackic nece da sredi papire dok ne dobije poziv, pa nije lud da se odrekene njemackog drzavljanstva koje mu donosi milion privilegija, pocev od toga da nece imati status stranca u klubu, pa nadalje.
Ono sto pise na transfermarktu, 2 drzave kraj igraca, mislim da je to "sportsko drzavljansto".

Ponavaljam, neka me ispravi neko ako grijesim. :D
Ceze, upravu si, ne može se imati u Njemačkoj dvojno državljanstvo, samo u izuzetnim slučajevima, ukoliko su neke važne ličnosti, onda može.
Znam na primjeru Barbareza, njemu su dozvolili to zato što je uživao status mega zvijezde u BiH, pa su mu to dozvolili, samo je trebala naša administracija nešto da sredi, ali nisu htjeli i on se odrekao našeg a uzeo njemačko državljanstvo.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 sep 2012, 23:26

Ono sto pise na Transfermarktu je pravo drzavljanstvo. Do 21 godine smijes imati dvojno.

Bicakcic je napravio neku glupost sa drzavljanstvom, a trebao bi nam itekako, jedan od najboljih stopera 2. BL.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 16 sep 2012, 23:30

Jel Bićo samo pozajmljen ili su ovi Brajnnesto otkupili covjeka?

Nakon totalnog rasula protiv bayerna, mogao je Labadia razmislit o stamenom Bosnji, da ga curikne...

Ako je samo pozamljen, jel.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 sep 2012, 23:33

Kupili ga koliko ja znam. I to dosta jeftino.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 sep 2012, 23:35

floyd je napisao/la:Jel Bićo samo pozajmljen ili su ovi Brajnnesto otkupili covjeka?

Nakon totalnog rasula protiv bayerna, mogao je Labadia razmislit o stamenom Bosnji, da ga curikne...

Ako je samo pozamljen, jel.
Jest,pozamnjen je k'o i Besic Ferencu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 sep 2012, 23:41

Ovi u Braunschweigu se boje, da ga nece moci drzati, mozda jos do zimske pauze. Dali su mu samo ugovor do ljeta slijedece godine, to moze olaksati transfer u bolji klub, to jest 1. BL. Ili alternativno da nastave ovako igrati i transferisu citav klub u prvu ligu. :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 16 sep 2012, 23:48

Bicakcic se fura na Djedovicev stil, bradica, brcici, cak i frizura. :mrgreen:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 16 sep 2012, 23:57

Principatus je napisao/la:Kupili ga koliko ja znam. I to dosta jeftino.
Jest,pozamnjen je k'o i Besic Ferencu.
:?

Elem, momak ce u Bundesku, samo je pitanje vremena i kluba.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 sep 2012, 23:58

I radi li ovaj Bicakcic ista po pitanju drzavljanstva? Govorio je da ce zavrsit do kraja kvalifikacija mlade repke. Ali je i Hadzic govorio da ce zavrsit do maja.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 00:00

Ma puste priče moj @ Cartmane, dok oni ne zaigraju za nas ( ako zaigraju ) ja u to ne vjerujem ništa, šta oni pišu, te sada će, te još malo, kao da je potrebno da nam daju izjave o fazama sređivanja pasoša. :mrgreen:
Jel se toliko izjašnjavao Mujdža po medijima kada je sređivao, ne znam da je, ispravite me ako griješim.

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 17 sep 2012, 00:00

Cartman je napisao/la:I radi li ovaj Bicakcic ista po pitanju drzavljanstva? Govorio je da ce zavrsit do kraja kvalifikacija mlade repke. Ali je i Hadzic govorio da ce zavrsit do maja.
Tek je nedavno dobio njemacko drzavljanstvo.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 sep 2012, 00:01

Cartman je napisao/la:I radi li ovaj Bicakcic ista po pitanju drzavljanstva? Govorio je da ce zavrsit do kraja kvalifikacija mlade repke. Ali je i Hadzic govorio da ce zavrsit do maja.
Razgulise se radeci.
Jest @Stipe treba to cekati da malo nadodje.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 sep 2012, 00:06

zizu1991 je napisao/la:Ma puste priče moj @ Cartmane, dok oni ne zaigraju za nas ( ako zaigraju ) ja u to ne vjerujem ništa, šta oni pišu, te sada će, te još malo, kao da je potrebno da nam daju izjave o fazama sređivanja pasoša. :mrgreen:
Jel se toliko izjašnjavao Mujdža po medijima kada je sređivao, ne znam da je, ispravite me ako griješim.
Ma ovaj Bicakcic je dobro nesto mutio oko pasosa i ispao je nevjerovatno glup. Sad neka se slika (taman za pasos).

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 sep 2012, 00:07

Ja ovo nista ne kontam. Tek nedavno dobio njemacko drzavljanstvo a prije par godina bio njemacki reprezentativac (U-19), pa je onda bio nas reprezentativac (U-21) a sada, koliko sam shvatio, ne moze igrati ni za nas ni za Njemacku. .... lud zbunjenog....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 00:11

calcio je napisao/la:Ja ovo nista ne kontam. Tek nedavno dobio njemacko drzavljanstvo a prije par godina bio njemacki reprezentativac (U-19), pa je onda bio nas reprezentativac (U-21) a sada, koliko sam shvatio, ne moze igrati ni za nas ni za Njemacku. .... lud zbunjenog....
Da nije igrao na crno za Švabe, pod tuđim imenom ? :lol:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 sep 2012, 00:13

Kad se odjednom pojavi u dresu Kosova...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 sep 2012, 00:16

zizu1991 je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ja ovo nista ne kontam. Tek nedavno dobio njemacko drzavljanstvo a prije par godina bio njemacki reprezentativac (U-19), pa je onda bio nas reprezentativac (U-21) a sada, koliko sam shvatio, ne moze igrati ni za nas ni za Njemacku. .... lud zbunjenog....
Evo uz pomoc Wikipedie sam saznao neke stvari, on je njemacki drzavljanin od 2008 a ne od nedavno kako rece @Stipe. I nije igrao za njemacku U-19 nego za U-18
I nije igrao za nasu U-21 nego za U-19, cetiri utakmice i jedan gol.

Bičakčić acquired a German passport on 16 May 2008 and made his debut for the German national under-18 team on 22 May 2008, in a game against Turkey.[4] On 21 April 2009, Bičakčić made his first appearance for the national under-19 team of Bosnia and Herzegovina, playing against Slovenia.

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 17 sep 2012, 00:18

calcio je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:
Evo uz pomoc Wikipedie sam saznao neke stvari, on je njemacki drzavljanin od 2008 a ne od nedavno kako rece @Stipe. I nije igrao za njemacku U-19 nego za U-18
I nije igrao za nasu U-21 nego za U-19, cetiri utakmice i jedan gol.

Bičakčić acquired a German passport on 16 May 2008 and made his debut for the German national under-18 team on 22 May 2008, in a game against Turkey.[4] On 21 April 2009, Bičakčić made his first appearance for the national under-19 team of Bosnia and Herzegovina, playing against Slovenia.
Uzeo je njemacki pasos da bi igrao za U18 njemacke, pa je uzeo nas da bi igrao za U19 BiH i sad je opet uzeo pasos njemacke
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 00:20

Nego da zaključimo, lik nije normalan, blago rečeno :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Edincapitano, hansbosna i 34 gosta.