Ne pokušavam ja umanjiti majstoriju Immobilea, ali samo kažem lahko je Boneru. Možda bi on prošao i pored Silve, ali to bi bilo jednom ili dvaput iz 15-20 pokušaja. Dok je pored Bonere svaki put prošao.Stranac je napisao/la:Immobile je sve školski uradio krenuo desno pa promjenio smjer u lijevo, mnogi bi ostali na zemlji. Mada slažem se da je Bonera panjina na kvadrat.francobaresi je napisao/la: Sve je to ok. Ali realno Torino nije mogao više. Eno sad slomio kičmu Boneri, pa to mogu i ja.![]()
Probao je i na Ramija 2-3 puta pa nije mogao.
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- francobaresi
- Kontakt:
Re: AC Milan
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
- Titova-Juga
- Kontakt:
Apsolutno tacno. Nezgodna situacija za bilo kojeg stopera na svijetu, a od Bonere upravo I ocekujes da onako ispadne. Medjutim taj je cijelu tekmu odigrao katastrofalno, u par navrata je imao srece sto je Rami spasavao stvar I jednom abiatti svojim izlijecanjem. Clarence mora shvatiti da on I robinho nemaju sta traziti u ovom klubu.emilio je napisao/la:Hajde ljudi ne krivite Boneru vise (ako ste ikad igrali fudbal znate kako zavrsi 1 na 1 u ovim situacijama , plus Imobile ove sezone 11 golova i to sve iz igre veoma brz i agilan fudbaler) vise bi krivio napad u ovoj utakmici nego Boneru...
I opet ovaj Milan spram onog Alegrijevog je razlika ko nebo i zemlja , igra ,presing ,dodavanja sve dobro samo sto je zavrsnica izostala jbg .sve u svemu nije lose 3 utakmice bez poraza
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
@baresi
Šta bi bilo kad bi bilo.
Šta bi bilo kad bi bilo.
- francobaresi
- Kontakt:
Seedorf je u 3 meča uzeo sedam bodova, Allegri u 19 samo 22. Nije toliko loše, čak je igra u nekim trenucima dosta kvalitetna. Ali trebaju još puno pure jesti i dobro se preznojiti. Međutim, sreća je što je sezone već davno izgubljena pa je ovo idealno vrijeme za isprobavanje različitih varijanti.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Igraju strašan presing, ali mislim da se mora pravilnije dozirati, jer nemoguće je u onom tempu izdržati. Vidjeli smo pred kraj da nemogu da dišu. Seedorf će sigurno da podigne fizičku spremu.
Moj pik za sredinu:
Vezni igrac Valencie sa brojem 8 na ledjima.
Vezni igrac Valencie sa brojem 8 na ledjima.
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..
Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."
Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."
- francobaresi
- Kontakt:
Teško je za 14 dana popraviti sve ono što nedostaje. Fizička sprema nula, velika nula, i tako već 3 godine unazad. Zato je to sada jedan veliki problem kad pokušavaju igrati ovaj stil igre. Ali bit će bolje, do Maja ima još dosta vremena.Stranac je napisao/la:Igraju strašan presing, ali mislim da se mora pravilnije dozirati, jer nemoguće je u onom tempu izdržati. Vidjeli smo pred kraj da nemogu da dišu. Seedorf će sigurno da podigne fizičku spremu.
Što se tiče Nianga, bojim se da će se desiti slučaj kao sa Aubameyangom. Jer ćelo više voli pare nego išta.Također, drago mi je momak ubija nimet u Francuskoj, pogotovo zbog onih koji su ga abnormalnom brzinom otpisali i označili kao netalentovanog. Samo nas nekoliko ovdje je branilo Nianga, pokušavajući pojedincima objasniti da se radi o maksumu kojeg treba pustiti da odraste.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Seedorf je pogrijesio kod davanja zadataka igracima, trebao je Ramiju reci da pusti Immobilea a da cuva Boneru

"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Bice Niang zivotinja, i dalje vjerujem u onaj napad Sha-Ba-Ni 
Evo da i ja iznesem svoje misljenje
Puno nas je nerealnih ovdje!!!
Definitivno se vidi pomak u pristupu, u igri, ali ne moze se sve promijeniti samo zato sto je dosao novi trener. Trebalo je vremena da se Milan sroza na ovakve grane, treba isto toliko vremena da se vrati gdje je bio-u vrh. Ne ide nista preko noci.
Treba i Seedorfa pustiti na miru. Svi smo govorili da je ova polusezona ekperimentalna i kad covjek eksperimentise vecina vas mu spominje mamu.
Dobra stvar je sto smo uzeli 7 bodova u tri utakmice, i ne zaboravite da nismo izgubili ni jednu. Ja bih potpisao do kraja sezone ovakav ulov- 3 tekme 7 bodova. I igra se polahko poboljsava. Ne mogu oni u 15 dana dignuti kondiciju kad je nisu imali 3 godine. Plahko ce i to doci na svoje.
Raduje me ulazak Saponare i Petagne, mozda je to znak da se konacno pocinje voditi briga i o "nasoj" djeci.
Boneru necu ni komantarisati, nije vrijedan vremena.
Sve u svemu pomaci se vide, nama ostaje da se naoruzamo saburom i cekamo (ako u medjuvremenu ne dobijemo upalu sabura)
Puno nas je nerealnih ovdje!!!
Definitivno se vidi pomak u pristupu, u igri, ali ne moze se sve promijeniti samo zato sto je dosao novi trener. Trebalo je vremena da se Milan sroza na ovakve grane, treba isto toliko vremena da se vrati gdje je bio-u vrh. Ne ide nista preko noci.
Treba i Seedorfa pustiti na miru. Svi smo govorili da je ova polusezona ekperimentalna i kad covjek eksperimentise vecina vas mu spominje mamu.
Dobra stvar je sto smo uzeli 7 bodova u tri utakmice, i ne zaboravite da nismo izgubili ni jednu. Ja bih potpisao do kraja sezone ovakav ulov- 3 tekme 7 bodova. I igra se polahko poboljsava. Ne mogu oni u 15 dana dignuti kondiciju kad je nisu imali 3 godine. Plahko ce i to doci na svoje.
Raduje me ulazak Saponare i Petagne, mozda je to znak da se konacno pocinje voditi briga i o "nasoj" djeci.
Boneru necu ni komantarisati, nije vrijedan vremena.
Sve u svemu pomaci se vide, nama ostaje da se naoruzamo saburom i cekamo (ako u medjuvremenu ne dobijemo upalu sabura)
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
- francobaresi
- Kontakt:
Seedorfu samo zamjerim što je sinoć opet uvrstio Boneru u prvih 11 kao i Robinha. Sve ostalo je ok, čovjek je došao prije 15 dana, u tri ligaška meča osvojio je 7 bodova, nikako loš rezultat za čovjeka koji se tek počeo baviti trenerskim poslom. Također je sinoć opet ponovio ono što svi znamo, a to je " nisam i ne mogu obećati čuda, jer ništa se ne može promijenti preko noći."
Svi mi znamo da roster nema kvalitetu kao prije par godina. I od toga ne možemo i ne bi trebali bježati. Seedorf će dati sve od sebe da sa trenutnim kadrom odigra što bolje do kraja sezone. Čovjek nema nimalo lahak posao, dobio je ekipi čiji je moral srozan na najniže grane, ekipu čija fizička sprema također ispod svakog nivoa, a svi znamo kome možemo zahvaliti na tome.
U ova tri meča bilo je i dosta pozitivnih stvari, napokon kontrolišemo meč većim dijelom, ustvari onoliko koliko fizička sprema dopušta igračima. Svi znamo kako je to izgledalo ranije, sredina prepuna defanzivaca i skoro svaka ekipa dominira protiv nas, jednostavno ovi naši ponekad nisu mogli doći do lopte. Sad je to drugačije, Milan ima visok posjed lopte, igraju presing i to u određenim momentima jako kvalitetno. Ali to će biti još bolje kako pripremljenost bude rasla na jedan veći nivo.Također, Rami je odigrao i više nego korektno svaki meč u kojem je nastupio.
Znači pozitivnih stvari ima, sve ostalo bi trebalo doći sa vremenom, pogotovo ta završnica jer Milan ima posjed ali često zakomplikuju pred 16-ercom protivnika. To je razumljivo jer igrači trebaju da se priviknu na novi sistem igre.
Također mislim da je Montolivo potrošio sav kredit za loše partije i da je spreman za hlađenje. Protiv Napolia bi trebao krenuti Essien od prve minute, kao i recimo Saponara ili Taarabt umjesto Robinha.
Svi mi znamo da roster nema kvalitetu kao prije par godina. I od toga ne možemo i ne bi trebali bježati. Seedorf će dati sve od sebe da sa trenutnim kadrom odigra što bolje do kraja sezone. Čovjek nema nimalo lahak posao, dobio je ekipi čiji je moral srozan na najniže grane, ekipu čija fizička sprema također ispod svakog nivoa, a svi znamo kome možemo zahvaliti na tome.
U ova tri meča bilo je i dosta pozitivnih stvari, napokon kontrolišemo meč većim dijelom, ustvari onoliko koliko fizička sprema dopušta igračima. Svi znamo kako je to izgledalo ranije, sredina prepuna defanzivaca i skoro svaka ekipa dominira protiv nas, jednostavno ovi naši ponekad nisu mogli doći do lopte. Sad je to drugačije, Milan ima visok posjed lopte, igraju presing i to u određenim momentima jako kvalitetno. Ali to će biti još bolje kako pripremljenost bude rasla na jedan veći nivo.Također, Rami je odigrao i više nego korektno svaki meč u kojem je nastupio.
Znači pozitivnih stvari ima, sve ostalo bi trebalo doći sa vremenom, pogotovo ta završnica jer Milan ima posjed ali često zakomplikuju pred 16-ercom protivnika. To je razumljivo jer igrači trebaju da se priviknu na novi sistem igre.
Također mislim da je Montolivo potrošio sav kredit za loše partije i da je spreman za hlađenje. Protiv Napolia bi trebao krenuti Essien od prve minute, kao i recimo Saponara ili Taarabt umjesto Robinha.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Rami je sinoc bio najbolji. Kaka nema snage da svaku utakmicu igra 90 min. Honda je prespor da igra krilo, bolje bi mu odgovaralo da igra na mjestu Kake, odnosno odmah iza napadaca. Montolivo je totalno van forme.
Ja bi protiv Napolija izveo ovaj sastav:
Abiati
Abate-Rami-Mexes-Siljo
Esien-De jong
Tarabt-Honda-Saponara
Balo
Kaku ubacit oko 60.min umjesto Honde, a ostale zamjene ovisno o rezultatu.
Ja bi protiv Napolija izveo ovaj sastav:
Abiati
Abate-Rami-Mexes-Siljo
Esien-De jong
Tarabt-Honda-Saponara
Balo
Kaku ubacit oko 60.min umjesto Honde, a ostale zamjene ovisno o rezultatu.
Il Club più titolato al mondo!
- francobaresi
- Kontakt:
Petagna i Cristante će danas pomoći Inzaghiju u veoma bitnom meču protiv Chieva.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Bilo kako bilo, Montolivu i Kaki se moraju tražiti alternative. Nisu sposobni odigrati 90 minuta na visokom nivou, čak ni na solidnom. Pogotovo se to odnosi na kapitena. Složio bih se da je Honda prespor za krilo. Bilo bi bolje kada bi igra trequartistu. Znam da ima dobar centaršut za jednog wingera, ali isto tako smatram da može jednako dobro podvaliti loptu i zaigrati na poziciji na kojoj Milan od Rui Coste i Kake u top formi nije imao kvalitetnog igrača. Iskreno, ne sviđa mi se što će Pazzini morati na klupu kada se Balo vrati, iz prostog razloga jer se više trudi od Marija i zna iskoristiti ukazanu priliku. Ybg, ne zna izvoditi slobodne k'o on, ali to ćemo zanemariti.
Dosta zavisi od Taarabta, da li će se vratiti u nekadašnju formu i zablistati u dresu Milana. Saponaru neću spominjati, znate moje mišljenje.
Mogao bi i on upasti u neke kombinacije, svakako ga vrijedi isprobati od prve minute.
Ovaj tim ima veliki potencijal, a u vremenu koje dolazi El Shaarawy, Balotelli, Niang, Cristante, De Sciglio, Petagna, Pacifico, Mastour i ostali će praviti čuda. Vjerujte mi na riječ.
Btw, vidim da ste većina očarani presingom. I ja sam, ako to uključuje samo uvodnih 20-30 minuta meča. Potroše se na početku i poslije totalno padnu. Ne može tako. Pogledajte kako to rade (ili su radili) Barcelona i BVB. Ne može se vršiti visok presing pod svaku cijenu, treba to dozirati kao što je @Stranac rekao. Ovako može biti kontraproduktivno jer ekipa poslije nema snage za napad. Svi ste vidjeli šta se desi kada Kaka ili neko drugi uleti u kazneni prostor.
Vremešni igrači to neće moći podnijeti, tako da Seedorf mora pravilno rasporediti pritisak.
Ovaj tim ima veliki potencijal, a u vremenu koje dolazi El Shaarawy, Balotelli, Niang, Cristante, De Sciglio, Petagna, Pacifico, Mastour i ostali će praviti čuda. Vjerujte mi na riječ.
Btw, vidim da ste većina očarani presingom. I ja sam, ako to uključuje samo uvodnih 20-30 minuta meča. Potroše se na početku i poslije totalno padnu. Ne može tako. Pogledajte kako to rade (ili su radili) Barcelona i BVB. Ne može se vršiti visok presing pod svaku cijenu, treba to dozirati kao što je @Stranac rekao. Ovako može biti kontraproduktivno jer ekipa poslije nema snage za napad. Svi ste vidjeli šta se desi kada Kaka ili neko drugi uleti u kazneni prostor.
- IlPrincipe
- Kontakt:
#Primavera: HT: Milan 2-0 Chievo. Di Molfetta 23'. Petagna 35'.
Curva Sud na meču primavere Milan-Chievo

Curva Sud na meču primavere Milan-Chievo

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Petagna kralj
sinoc upisao nastup a evo odmah danas nastupa,jos je i gol postigao 
- LegendKiller
- Kontakt:
Claus je napisao/la:
Ovaj tim ima veliki potencijal, a u vremenu koje dolazi El Shaarawy, Balotelli, Niang, Cristante, De Sciglio, Petagna, Pacifico, Mastour i ostali će praviti čuda. Vjerujte mi na riječ.![]()
sve je ok što si rekao, samo mislim da ovakav sastav milana nikad necemo docekati, koliko smo samo momaka upropastili forsirajuci polovne igrace umjesto njiih to nije humano. Evo konkretan primjer od sinoc, Darmian unistio Kaku i robinja po strani i trenutno je jedan od najboljih bekova u seriji a, međutim kod nas nikada nije dobio priliku. dok je bio u milanu bonera je igrao beka. Na isti naćin smo upropastili i albertazzia i astoria, a na dobrom smo putu da to isto uradimo i sa cristanteom i saponarom. ElS i De Sciglio nisu dobili priliku svjesno kao dio nekog projekta rada sa mladim igracima vec vise nužno jer u datom momentu nije imao ko da igra i momci su iskoristili svoje prilike. Jednostavno ne dajemo priliku mladima forsirajuci istrošene plovnjake. Evo došao je esien i cristante se može pozdraviti sa prvom ekipom, kao sto saponara ispasta zbog birse i robinja.
odgleda ja sinoć ipak veći dio meča...šteta što ne pobjedismo ali eto dobro je i što nismo izgubili
vidi se šta Seedorf traži (onaj luđački presing) ali do te igre i tog načina, ipak će se malo teže doći, to je barem svima jasno
za Boneru je sve poznato, Robinha također, znači prevare u ekipi i vjerujem da će i Seedorf to shvatiti
od ovih mladaca ne treba očekivati ništa spektakularno u ovom trenutku jer Serija A je inače teško tlo da se mladićima daje prilika ali treba i to izdržati
vidi se da Seedorf dosta toga pokušava, još kad se vrate neki povrijeđeni igrači i kad se malo popravi forma, bit će to fina ekipa a imam osjećaj da ćemo žaliti kad dođe kraj sezone, jer ćemo sve bolje i bolje igrati
još jednom da dodam, dao bih sve i jednog igrača za zdravog i spremnog El92
vidi se šta Seedorf traži (onaj luđački presing) ali do te igre i tog načina, ipak će se malo teže doći, to je barem svima jasno
za Boneru je sve poznato, Robinha također, znači prevare u ekipi i vjerujem da će i Seedorf to shvatiti
od ovih mladaca ne treba očekivati ništa spektakularno u ovom trenutku jer Serija A je inače teško tlo da se mladićima daje prilika ali treba i to izdržati
vidi se da Seedorf dosta toga pokušava, još kad se vrate neki povrijeđeni igrači i kad se malo popravi forma, bit će to fina ekipa a imam osjećaj da ćemo žaliti kad dođe kraj sezone, jer ćemo sve bolje i bolje igrati
još jednom da dodam, dao bih sve i jednog igrača za zdravog i spremnog El92
Undici stelle - ACM 1899
Baš si optimističan.LegendKiller je napisao/la:Claus je napisao/la:
Ovaj tim ima veliki potencijal, a u vremenu koje dolazi El Shaarawy, Balotelli, Niang, Cristante, De Sciglio, Petagna, Pacifico, Mastour i ostali će praviti čuda. Vjerujte mi na riječ.![]()
sve je ok što si rekao, samo mislim da ovakav sastav milana nikad necemo docekati, koliko smo samo momaka upropastili forsirajuci polovne igrace umjesto njiih to nije humano. Evo konkretan primjer od sinoc, Darmian unistio Kaku i robinja po strani i trenutno je jedan od najboljih bekova u seriji a, međutim kod nas nikada nije dobio priliku. dok je bio u milanu bonera je igrao beka. Na isti naćin smo upropastili i albertazzia i astoria, a na dobrom smo putu da to isto uradimo i sa cristanteom i saponarom. ElS i De Sciglio nisu dobili priliku svjesno kao dio nekog projekta rada sa mladim igracima vec vise nužno jer u datom momentu nije imao ko da igra i momci su iskoristili svoje prilike. Jednostavno ne dajemo priliku mladima forsirajuci istrošene plovnjake. Evo došao je esien i cristante se može pozdraviti sa prvom ekipom, kao sto saponara ispasta zbog birse i robinja.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Ja jos nisam upratio taj silni talenat od Petange za ovo malo sto sam ga uspio pogledati. E sad, druga stvar za Saponaru I Cristantea, tu se slazem sa vecinom.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.