FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Mokes
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Mokes » 11 apr 2024, 00:36

Mquc je napisao/la:
11 apr 2024, 00:32
Mokes je napisao/la:
11 apr 2024, 00:25
Mukebir je napisao/la:
10 apr 2024, 23:28
Prva pobjeda u gostima u nokaut fazi još od 2019 i pobjede protiv junajteda. Golemo.
Inače puno se tekmi odigralo od tada. :urnebes:
Liverpool 2019
Napoli 2020
PSG 2021
Napoli 2024

Protiv Bayerna neutralan teren, a 22 i 23 se uopšte Barca nije ni plasirala u nokaut fazu.
Cekaj druze ima do tih utakmica jos utakmica npr liverpul je polufinale dakle jos 2 prije imas
Pa naveo sam Liverpool :urnebes: i ove ostale utakmice u gostima nakon te s Unitedom.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 apr 2024, 00:43

I ja sam bio pesimistican, pogotovo nakon dva brza gola PSGa, ali ekipa je konacno pokazala karakter nakon dugo vremena.

Cancelo bez mozga veceras. Nevjerovatno kako se covjek jednostavno iskljuci nekad. Yamal pregorio, ali ne mozes mu puno zamjeriti. Ostali bez neke realne zamjerke.

Ide ovo u finom smjeru, ali ne treba se zalijetat. Vrlo lako mogu sve zasrati u revansu. :mrgreen: Ali realno ako ne mogu remi izvuci i ne zasluzuju polufinale. Ne moze jednostavnije od toga.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 apr 2024, 00:50

Ocito da je Frenki nedovoljno spreman za ovakvu utakmicu. Pravo iz ozljede je uletio i to se odmah vidjelo na terenu. Trebat ce mu vremena da ufati formu, zato i mora igrati.
Xavi je vagao između njega i danca i da mu prednost, sto se na kraju ispostavilo dobro jer danac bio taj joker sa klupe :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 apr 2024, 01:15

Xavi nije prije nije bio tolika neznalica sa izmjenama,nego su ga sputavale povrede i nedostatak sirine u ekipi,no veceras je-eto bila situacija da sa kupe moze uvesti ozbiljne kvaligetne igrace tipa pedri,cristensen,felix i to se normalno osjeti na utakmici

U revansu-nece imati zadnjeg veznog niti jednog i pitanje je sta ce smisliti,sta god samo da ne-stavi tu romeua,bolje ekonoma klupskog da stavi nego njega

Mozda trojka u sredini frenki gundogan pedri,krenuti ofanzivno skroz i napasti pariza i igrati gol vise pa kom opanci kom obojci,imano taj gol prednosti i bolje mislim napasti nego to braniti, ali opet ne previse srljati, pokusati dominirati-posjedom i stvarati prilike,pariz je tanak prema nazad i u veznom redu i tu treba iskoristiti to
Zadnja izmjena: Romariooo, dana/u 11 apr 2024, 01:18, ukupno mijenjano 1 put.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mquc
Kontakt:

Post Postao/la Mquc » 11 apr 2024, 01:17

Mokes je napisao/la:
11 apr 2024, 00:36
Mquc je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
11 apr 2024, 00:25

Inače puno se tekmi odigralo od tada. :urnebes:
Liverpool 2019
Napoli 2020
PSG 2021
Napoli 2024

Protiv Bayerna neutralan teren, a 22 i 23 se uopšte Barca nije ni plasirala u nokaut fazu.
Cekaj druze ima do tih utakmica jos utakmica npr liverpul je polufinale dakle jos 2 prije imas
Pa naveo sam Liverpool :urnebes: i ove ostale utakmice u gostima nakon te s Unitedom.
Sve jasno, do mene je 😁

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 11 apr 2024, 02:01

Što je to Frenkie bio loš, odigrao je, obzirom da je odmah nakon povrede, sasvim ok. Ne zaboravite da je igrao sa Robertom u veznom, a to je igra s čovjekom manje.
Cancelo je napravio par nelogičnih poteza, ofsajd ga je spasio od penala, ali je pristojno zatvorio ono malo govance, da ga je prisilio da promijeni stranu.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 11 apr 2024, 06:39

Za moje oci poslije povrede Frenkie je odigrao perfekt, Cancelo previse rizicno igra, dosta gubi lopte, ja bi u drugoj utakmici pokusao sa Cubarsijem na zadnjem veznom, a na stopera Indigo/Faye.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 11 apr 2024, 08:08

Mquc je napisao/la:
11 apr 2024, 01:17
Mokes je napisao/la:
11 apr 2024, 00:36
Mquc je napisao/la:

Sve jasno, do mene je 😁
Sam podatak od pet godina je dovoljan pa da se i jedna utakmica samo odigrala.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 11 apr 2024, 10:26

Vrlo dobra, taktički pametna igra. Greške se dogode, pogotovu protiv ovako agresivne ekipe.
Pretpostavljam, da će sve skupa dobro pregledati i uvidjeti, da su svaki put kad bi nepotrebno
izgubili loptu na sredini, otvorili priliku Parižanima.
Prva polovina posla kvalitetno odrađena, slijedi druga. Pametno i korak po korak.
PSG je trebao od 68 minute igrati sa igračem manje. Čudan kriterij suđenja
faulova, naročito u 1om poluvremenu ( prekršaji nad Yamalom i Raphinhom ).

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 11 apr 2024, 11:08

Yamal nesmije pocinjati ovakve utakmice niti se djetetu smije jos dati broj 10. Bice ubrzo Fati2 ako ga nastave ovako forsirati. Pa Messi je broj 10 dobio tek nakon 20 godine cini mi se.
Ne može ti to neki klinjo nositi koji nije ni odigrao cijelu sezonu kako treba.

Nekako brzo pada odbrana kad je pritisne bilo koja ekipa. Uznervoze se i izbijaju lopte napamet. Sinoc Cancelo totalno podbacio. Ne znam koji mu je, ali su ga likovi prolazili ko cunjak.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 11 apr 2024, 11:56

Bojim se da bi Yamalov broj 10 bio i njegov kraj...

Treba povuci taj broj bar neko vrijeme.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 11 apr 2024, 12:08

Ova ekipa i dalje ima rupu u igri od 15-20 minuta kad prime gol i to je najgore. Kad je PSG zabio za 2:1 lako je mogao dat jos 2 komada, vile su ih pronosale. Bit ce zanimljivo vidjeti ako prime gol prvi u sljedecoj tekmi, jer od 2017 jos uglavnom je slijedio totalni raspad i yebacina.

Ja se ne sjecam kad je Barcelona preokrenula jednu tekmu u knock-out fazi Lige Prvaka, ono jucer je presedan bio i veliko iznenadjenje. Ali treba kazem sacekati, uzvrat ako prime prvi gol, da vidimo jel su se rijesili luzerskog mentaliteta.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 11 apr 2024, 12:22

numanumaye22 je napisao/la:
11 apr 2024, 12:08
Ova ekipa i dalje ima rupu u igri od 15-20 minuta kad prime gol i to je najgore. Kad je PSG zabio za 2:1 lako je mogao dat jos 2 komada, vile su ih pronosale. Bit ce zanimljivo vidjeti ako prime gol prvi u sljedecoj tekmi, jer od 2017 jos uglavnom je slijedio totalni raspad i yebacina.

Ja se ne sjecam kad je Barcelona preokrenula jednu tekmu u knock-out fazi Lige Prvaka, ono jucer je presedan bio i veliko iznenadjenje. Ali treba kazem sacekati, uzvrat ako prime prvi gol, da vidimo jel su se rijesili luzerskog mentaliteta.
Koja to ekipa u 1/4 u ove 4 odigrane utakmice nije pala u crnu rupu u nekom periodu utakmice?
Pa ti stvarno ne pratiš ništa.
Bitno ti je popljuvati.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 11 apr 2024, 12:34

Rodju je napisao/la:
11 apr 2024, 12:22

Koja to ekipa u 1/4 u ove 4 odigrane utakmice nije pala u crnu rupu u nekom periodu utakmice?
Bitno ti je popljuvati.
Ne govori samo za ovu sezonu, to Barcu prati vec godinama. Nemaju taj mentalitet da kad prime gol nastave jos jace, vec se raspadnu skroz.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 11 apr 2024, 12:36

Upravu je leo za crnu rupu, godinama je to problem. Neće nestati s pozitivnim mislima i pretvaranjem da ne postoji.

Je.bene izmjene jučer :salut:
slika

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 11 apr 2024, 13:05

Rodju je napisao/la:

Bitno ti je popljuvati.
Deduka, pa zar je demencija toliko uhvatila da se cak vise ni bliske proslosti od prije samo par godina ne sjecas? :problem:

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 11 apr 2024, 13:10

Lavcina je napisao/la:
11 apr 2024, 11:08
Yamal nesmije pocinjati ovakve utakmice niti se djetetu smije jos dati broj 10. Bice ubrzo Fati2 ako ga nastave ovako forsirati. Pa Messi je broj 10 dobio tek nakon 20 godine cini mi se.
Ne može ti to neki klinjo nositi koji nije ni odigrao cijelu sezonu kako treba.

Nekako brzo pada odbrana kad je pritisne bilo koja ekipa. Uznervoze se i izbijaju lopte napamet. Sinoc Cancelo totalno podbacio. Ne znam koji mu je, ali su ga likovi prolazili ko cunjak.
Messi nije dobio taj broj samo zato sto ga je nosio neki Ronaldinho i cim je Ronaldinho otisao Messi je preuzeo 10tku. i nije problem u broju na ledjima vec je problem sto se ocekuje od bilo kojeg igraca da bude novi Messi koji je najbolji fudbaler u historiji ovog sporta - ne radja se cesto fudbaler koji ima dribling kao najbolji dribleri svih vremena, koji ima pas i pregled igre kao najbolji vezni igrac svih vremena, koji ima osjecaj za asistencijom kao nabolji asistenti svih vremena, koji ima osjecaj za gol kao nabolji napadaci svih vremena, koji izvodi slobdone udarce kao najbolji izvodjaci svih vremena i tako dalje - to se jednom rodi i budes sretan sto je bas u tvoje vrijeme, i ne ocekujes od neke naredne djece da to budu, jer to nije moguce.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 apr 2024, 13:17

Rodju je napisao/la:

Bitno ti je popljuvati.
Nije nista slagoao leorey, crne rupe se itekao desavaju ekipi Barce najcesce u LP (ali i u Primeri), kada se raspadnu na 15 minuta i ne znaju kud udaraju, zacas prime par golova. Neobjasnjivi momenti na koje smo vise navikli. Mislim da je to vise psiholosi shok i pad. Nakon prvog primljenog gola, odmah ide i drugi :wtf: To se ne smije desavati.

Posao vise za dobrog psihologa, nego za trenera :mrgreen:

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 11 apr 2024, 13:29

Niti je Xavi preslušao LE, niti je Mbappe izbrisan, niti je ovo gotovo.
Jučer su zaista odlično stajali na terenu, pokazali da Metropolitano nije bila samo slučajnost. Kad je pao drugi gol, mislio sam da opet ide brukanje, ali su me čak i tu demantovali i pozitivno iznenadili.

Šupak sam, ali i dalje sam pesimista. Ili Barcelona ili PSG. Neko ne može ponoviti onakvu igru.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 11 apr 2024, 14:40

let3 je napisao/la:
11 apr 2024, 13:17
Rodju je napisao/la:

Bitno ti je popljuvati.
Nije nista slagoao leorey, crne rupe se itekao desavaju ekipi Barce najcesce u LP (ali i u Primeri), kada se raspadnu na 15 minuta i ne znaju kud udaraju, zacas prime par golova. Neobjasnjivi momenti na koje smo vise navikli. Mislim da je to vise psiholosi shok i pad. Nakon prvog primljenog gola, odmah ide i drugi :wtf: To se ne smije desavati.

Posao vise za dobrog psihologa, nego za trenera :mrgreen:
Ja nisam ni rekao, da je nešto slagao.
Ta ista osoba je u utorak, čini mi se, da sad ne tražim, napisala, kako će Barcelona "fasovati" opet porciju golova.
I umjesto da kaže prevario sam se, prvu utakmicu 1/4 UCL su pobijedili i momcima poželjeti sreću u drugoj utakmici, on
elaborira i dalje nastavlja sa priželjkivanjem katastrofalnog poraza, kako bi u sljedeći utorak, poslije utakmice, mogao
reći da je bio u pravu. To sam želio reći i ništa više. Ne razumijem šta je cilj takvog pisanja? Možda misli da će neko
iz Barcelone vidjeti ovaj naš forum i veleumno zaključiti kako taj čovjek zna šta je problem FCB, pa dajmo ga već jednom
uzeti u stručni štab, jer zaboga miloga, oni to ne vide sami, da ekipa u kojoj igraju 16 i 17godišnjaci upadne u crnu rupu, kao
što su upadali i oni, 5 godina ranije na Anfieldu. Nedopustivo je upasti u crnu rupu, ne to se nikome ne događa,
nema ekipe, nema sporta, gdje se to događa.
Šta će biti u sljedeći utorak, to niko ne zna, ali čemu unaprijed stav da je ono sinoć bio presedan? Možda jeste, a možda i nije.
I šta ćemo, ako se u utorak, 16.4., raspadnu? Prestati navijati za Barcu? Ja ne.
Za njega nisam siguran, jer je prije cca pola godine ta ista osoba pod tim nick-name-om izjavila na jednoj drugoj
temi foruma, da se njemu niti ne gleda Barcelona i da je i ne gleda. Neki klubovi su čekali 30 i više godina čekali na neke titule, ali
navijači nisu okretali leđa svojoj omiljenoj ekipi. Rupa Barcelone u Kupu šampiona i kasnije u UCL je trajala 93 godine i
šta ćemo sa tim? Pljuvati?

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.