Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

JohnLennon
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la JohnLennon » 14 jan 2013, 22:09

[youtube][/youtube]
Pljunuti Hugo Sanchez.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 15 jan 2013, 12:52

Aludiras da ce i Falco stopama Huge ? :lol: 8-) Istina,po nacinu igru dosta podsjeca na njega .

Kazu u Italiji da Atletu zeli Ricky Álvareza iz Intera (nadam se da ce Siamo napisati nesto vise o njemu) . Znam da slovi za velikog talenta,ali malo mi vjerovatno djeluje cinjenica da ce Atletico izdvojiti 12 miliona eura u ovom prijelaznom roku za nekog igraca . Ne bi bilo lose u svakom slucaju . AS potvrdio interes za Eberta . Kazu da bi Adrian mogao letiti ukoliko dodje neka dobra ponuda . Istog trena Atletico bi doveo Eberta . Mada je vise vjerovatno da se ovaj transfer desi na ljeto . Dobri bi ovo poslici bili . Sve su to mladi igraci ,konkurencija za svaku poziciju bi bila zestoka ,prakticno po dva dobra igraca bi imali na svakoj poziciji.

Inace,posto je Atleti sakupio 44 boda nakon polovine sampionata,za direktan plasman u LP treba mu jos 25 bodova. Sto znaci da u drugom djelu sampionata treba da bude bar polovicno uspjesan kao u prvom djelu . 8-)
catalonia je napisao/la:- 11 :D sad da se prepucavamo sa konkurentima za titulu :mrgreen: :mrgreen:

Nije da nisi u pravu slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 15 jan 2013, 14:15

Steta sto Barcelona ove godine ima nenormalan ucinak inace bi bilo svega u prvenstvu ovako se treba zadovoljit direktnim plasmanom u ligu prvaka a u narednih mjesec dana se treba potpuno okrenuti plasmanu u finale kupa.

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 15 jan 2013, 15:03

Nadam se da ce Falcao ostati i naredne sezone u Atleticu.Imate veoma dobar tim, bilo bi vas zanimljivo videti u LS :)
MVP - Messi-Villa-Pedro

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 15 jan 2013, 22:39

soe je napisao/la:Steta sto Barcelona ove godine ima nenormalan ucinak inace bi bilo svega u prvenstvu ovako se treba zadovoljit direktnim plasmanom u ligu prvaka a u narednih mjesec dana se treba potpuno okrenuti plasmanu u finale kupa.
Nasli su kada ce rusiti sve j'bene rekorde :lol: jbga,iritira cinjenica da im niko nije boda uzeo u 18 utakmica :? .
losmi je napisao/la:Nadam se da ce Falcao ostati i naredne sezone u Atleticu.Imate veoma dobar tim, bilo bi vas zanimljivo videti u LS :)
Sa ili bez Falcaa, Atletico ce igrati vaznu ulogu u LP sljedece sezone .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 16 jan 2013, 01:15

[youtube][/youtube]
Dobar video.
juznjak> je napisao/la:Sa ili bez Falcaa, Atletico ce igrati vaznu ulogu u LP sljedece sezone .
Mozda. Kazem to zato jer Chola smatram ogromnom prevagom koji ulijeva dodatnu kvalitetu u ovaj tim i izvalci maksimum maksimuma iz nje. Ali opet, sumnjam da bi mogli na trzistu naci napadaca koji je priblizno dobar kao Falcao.
Zao mi je samo sto on nece cijeniti toliko napore uprave da ga zadrze u klubu. Iako sam madridista, apsolutno sam siguran da Falcau nijedan drugi klub nece moci dati ljubavi koliko mu daje Atletico, Manzanares je njegov dom. Tu bi mogao postati legenda nad legendama, mozda i najbolji igrac Atletica ikada. I Atletico je prevelik klub da bi on tu samo odigrao epizodnu ulogu sa 70 golova u dvije sezone. Batistuta nije zelio ici iz Fiorentine, ni pod koju cijenu, samo kako bi ispisao povijest sa "manjim" klubom. Makar se zna sve, poletit ce Radovan za parama, u Englesku ili Madrid. Iako bi vise nego ista volio vidjeti ovaj Atletico (uz mali upgrade) naredne godine u Ligi prvaka.
A i bilo bi preneralno ocekivati da ostane pored Mendesa koji je zagospodario Atleticom u punom smislu te rijeci.
I za Ardu vrijedi isto. U jeku sezone pichketina prica o nekakvom snu, o velikim klubovima, a kad je dolazio puna mu usta bila antimadridizma, floskula o Atleticu i golova na Chamartinu.

btw. Luis Filipe, Falcao, Juanfran, sta ih povezuje? :ugeek:
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 16 jan 2013, 11:16

JohnLennon je napisao/la:[youtube][/youtube]
Dobar video.
juznjak> je napisao/la:Sa ili bez Falcaa, Atletico ce igrati vaznu ulogu u LP sljedece sezone .
Mozda. Kazem to zato jer Chola smatram ogromnom prevagom koji ulijeva dodatnu kvalitetu u ovaj tim i izvalci maksimum maksimuma iz nje. Ali opet, sumnjam da bi mogli na trzistu naci napadaca koji je priblizno dobar kao Falcao.
Zao mi je samo sto on nece cijeniti toliko napore uprave da ga zadrze u klubu. Iako sam madridista, apsolutno sam siguran da Falcau nijedan drugi klub nece moci dati ljubavi koliko mu daje Atletico, Manzanares je njegov dom. Tu bi mogao postati legenda nad legendama, mozda i najbolji igrac Atletica ikada. I Atletico je prevelik klub da bi on tu samo odigrao epizodnu ulogu sa 70 golova u dvije sezone. Batistuta nije zelio ici iz Fiorentine, ni pod koju cijenu, samo kako bi ispisao povijest sa "manjim" klubom. Makar se zna sve, poletit ce Radovan za parama, u Englesku ili Madrid. Iako bi vise nego ista volio vidjeti ovaj Atletico (uz mali upgrade) naredne godine u Ligi prvaka.
A i bilo bi preneralno ocekivati da ostane pored Mendesa koji je zagospodario Atleticom u punom smislu te rijeci.
I za Ardu vrijedi isto. U jeku sezone pichketina prica o nekakvom snu, o velikim klubovima, a kad je dolazio puna mu usta bila antimadridizma, floskula o Atleticu i golova na Chamartinu.

btw. Luis Filipe, Falcao, Juanfran, sta ih povezuje? :ugeek:

Nista ih ne povezuje,znam na sta aludiras al to su gluposti za Falcaoa.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 jan 2013, 12:19

Vjerujem da Falcao nigdje nece biti ovoliko cijenjen , voljen kao u Atleticu.Malo je reci da je uzor najvatrenijim navijacima u Spaniji.Naredne godine je osigurana LP , ne vidim razlog za odlaskom.Kako se suska njegova plata ce biti povecana na 7 miliona sto je zaista velika para.Takve pare recimo imaju Xavi,Iniesta,Villa.Ne zasluzuje ni vise,mada bi u Engleskoj vjerovatno dobio nekih 10 /tak miliona ond Arapa i Rusa...

Ako vec zeli ici neka to bude za 60+ miliona jer je to optimalna cijena.Atletico se ne bi trebao buniti jer za te pare moze napraviti jos bolji tim.Arda je vagina velika i neka ide.Strasan je igrac ali takvi ne trebaju ovom klubu.Moze se i za nejga fina svota uzeti a dovesti nista manje kvalitetan fudbaler.Sa prodajom ta 2 igraca i jos par otpadaka i igraca koji su visak Atletico bi mogao dobiti nekih 90 do 100 miliona.Sa 60 miliona dovesti zamjenu Ardi i Radovanu a ostatak cuvati u blagajni i vracati dug poreznoj.(ako ga jos ima).

Ja bih pecao onog Suareza iz Luzerpoola.Mislim da se ne bi ni on ustrucavao.Ipak je Patetico strasan tim , primera je liga gdje on zeli igrati a LP je zagarantovan.James Rodriguez kao zamjena za Ardu.Oboica se mogu docesti za 60 miliona jos ako znamo da Porto i Atletico imaju odlican trgovinski odnos onda me ne bi cudilo da kaparisu na kraju sezone za nekih 15 miliona Jecksona ili Varelu.Oboica ultra talentovani.Kako god Atletico ce biti jak i naredne sezone to je definitivno.Sa ili bez Radovana ovo ce biti strah i trepet u LP.Nadam se da ce biti Atleticov Batistuta kao sto kolega rece ali danas je to puno teze nego je to prije bilo.velike pare su u opticaju i vjeruj mi da se ne pita jedini Falcao o svojoj sudbini.Mozda je njegova zelja ostati ali lopovi unutar kluba ne dozvoljavaju...

Ima li kakvih pojacanja za sada u januaru sem onog tajlandskog hmalja ?
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 jan 2013, 09:28

Očekivani sastavi za večerašnji duel na Calderonu u Kupu Kralja sa Beticosima ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jan 2013, 15:18

Na zalost, sadasnji nogometni diktira novac i igrace je najbolje usporediti s prostitutkama: idu tamo gdje im bolje platis . Sumnjam da je moguce da vrhunski igrac moze igrati vise od 5-6 sezona u Atleti . Pogotovo uz trenutnu politiku, dugovanja koja su nagomilali Gilovi , to tuzno jbga . Prije je bilo igraca koji su igrali po 10, 15 godina, ali to je vrlo tesko u sadasnjem nogometu, j'beni tajkuni rade sta hoce s igracima,dovode koga hoce,jednostavno igraci im sluze kao neke igracke . Svakako da Falcao nigdje nece biti postovan kao u Atleticu .

Sam izjavljuje da se u Madridu osjeca voljenim,i da je sretan tu . Cini se da decko nije pohlepan,cak mi djeluje previse skormno ,ne daje bombasticne izjave tipa da nikada ne bi zaigrao za klub kojem ime pocinje s R (mislim na onog stakora). Svjestan je svega ,i, kada ode prije ili kasnije ,mislim da mu navijaci nece puno toga zamjeriti . U Real nece sigurno . Razloge sam pisao stotinu puta tako da me mrzi opet to ponavljati .

Naravno,moguce je da ostane i naredne sezone posto je klub dobio odlicnog sponzora ,inkasirace jos od LP,mozda tu bude nekih odlazaka tipa Adrian, tako da je moguce da mu dobro povecaju platu ne bi li ga privolili da ostane . Iako su sanse za takvo nesto vrlo male . U svakom slucaju ,ako iko zna ubosti pravog napadaca onda je to Atletico .Stoga vjerujem da ce igrac koji dodje da zamjeni Falcaa blistati jednako kao el Tigre . Ima tu masa dobrih napadaca koja su mogu dovesti za 20-30 miliona. Arda je odlican igrac u to nema sumnje, i on sam kaze da je napredovao od kako je dosao u Spaniju ,sto znaci da je postao igracina od dolaska u Atletico . No deset puta vise preferiram Diega umjesto njega . Licno dao bih 5 Ardi za jednog Diega . Arda nije neki igrac za kojega je tesko naci zamjenu . Isco,Diego,Benat,Belhanda, itd su samo neki od igraca koji uspjesno mogu zamijeniti Turcina .

Johnny , spominje se Ebert . Ali sve zavisi od toga hoce li Adrian napustiti ekipu . Vidim nesto se njemu ne ide u Arsenal,a licno bih prihvatio ponudu od 15 miliona i doveo Eberta za 6-7 miliona sto bi bio odlican posao .
btw. Luis Filipe, Falcao, Juanfran, sta ih povezuje?
pretpostavljam nesto u vezi Reala ? :D

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jan 2013, 15:29

slika
Vjerovatno najjaci par u ove runde takmicenja jer uz Real i Barcu ovi su timovi koji se trenutno nalaze na pozicijama koje vode u LP. Atletico ce u ovoj utakmici traziti mogucnost da ostvari blagu prednost, jer igraju pred svojim navijacima, ali Betis zeli napraviti iznenadjenje i plasirati se u polufinale gdje je vrlo moguc duel protiv Seville.

Betisov trener Pepe Mel, ne moze racunati na Salvu Sevillu i Angela koji imaju neku gripu ,dok su se od laksih povreda oparavili Canjas,Chica i Ruben Perez . S druge strane,Colo nema vecih problema s povredama,tako da ce Atletico vjerovatno zaigrati u najjacem sastavu .

Dueli Atletica u Cupu i historija ovog takmicenja .
Cup je najstarije fudbalsko takmicenje u Spaniji . Najveci timovi nikada ne kalkulisu,svi imaju zelju da ga osvoje i to daje odredjenu tezinu ovom takmicenju .
Atlético i Betis sastaju se ukupno sedmi put u okviru Cup Kralja . Atletico je dosta uspjesniji posto je pet puta izbacivao Betisa iz takmicenja , dok Betis samo jednom bio bolji od Indiosa. Prvu utakmicu u okviru Cupa ova dva rivala su odigrali davne 1926, kada je Atletico Madrid tacnije Ahtletic Madrid tada , u nesto drugacijem formatu takmicenja , u grupnoj fazi Cupa del Rey. bio bolji od Betisa nakon produzetaka .
Sljedeca utakmicu odigrali su godinu dana kasnije 1927 i te je godine Betis ostvario jedinu pobjedu nad Atleticom .

Takode,Godine 1941, Atlético Aviación je izbacio Betis u drugom krugu. Novi rezim 1940 zakljucuje da Cupu treba restrukturiranje,sto dovodi do nestanka povijesnih regionalnih prvenstva i Cupa Catalunya,koji je bio posebno takmicenje do tada. Dakle,1940/41 u Cupu generalisima ucestvovalo je 14 ekipa iz prve lige, 24 tima iz druge i iz trece sest, broj sudionika je porastao u kasnijim godinama.

Generalisimo Cup se igrao do smrti Francisca Franca od 1975.Sezone 1976/77 je dobio svoje sadanje ime, SM kupa Kralj, on je kao novi sef drzave, spanjolski monarh, zaduzen da svakom pobjedniku preda trofej. U ovom prvom izdanju Real Betis je bio prvi sampion .

Uspjesnost klubova u ovom takmicenju .
Atletico i Betis zajedno imaju osvojenih 11 Cupova ,od cega Atletico ima devet,dok je Betis osvojio dva puta .
Prvi svoj trofej Betis je osvjio 1977 kada je savladao Athletic nakon boljeg izvodjenja penala. Drugi i ujedno posljednji svoj trofej Betis je osvojio 2005 . kada je na Calderonu savladao Osasunu nakon produzetaka. Atletico je svoje prve trofeje poceo osvajati u 60-tim kada je u dva finala savladao Real Madrid na njihovom terenu. Kasnije je jos sedam puta podizao trofej i to u sezonama 65, 72, 76, 85, 91, 92 i zadnji put 96.

I na kraju, Atletico i Betis svoj posljednji duel odigrali su u sezoni 96. Te sezone Atletico je osvojio duplu krunu . Interesantno 8-) .

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 17 jan 2013, 15:35

Ne treba Pizzia zaboraviti, pruza dobre partije u Deporu.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jan 2013, 15:38

L_blancos je napisao/la:Ne treba Pizzia zaboraviti, pruza dobre partije u Deporu.
Igra dosta dobro . Sest golova zabio ,daje asistencije , ali sumnjam da ce ikada obuci dres Atletica :D

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 17 jan 2013, 15:42

juznjak> je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:Ne treba Pizzia zaboraviti, pruza dobre partije u Deporu.
Igra dosta dobro . Sest golova zabio ,daje asistencije , ali sumnjam da ce ikada obuci dres Atletica :D
Zar on nije na posudbi u Deporu ?

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jan 2013, 15:49

Jeste . Navodno ga je Atletico otkupio za narednu sezonu za mo's misliti 13 miliona :lol: ma to je neko maslo Mendesa . Ne vjerujem da ce taj ikada zaigrati u Atleticu dok je Colo trener .

Dakakos
Kontakt:

Post Postao/la Dakakos » 17 jan 2013, 21:47

Sve je to fino al Real kaze budi i to biva. Falcao ce odmah pretrcati preko ulice ukoliko ga pozovemo.
Reci ce mu tamo da ne slavi golove protiv Atletica odmah u prvoj sezoni.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 jan 2013, 21:48

Koji li si ti od silnih madridista ?
Da nisi onaj @Spartak ? :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Dakakos
Kontakt:

Post Postao/la Dakakos » 17 jan 2013, 21:50

M4kaveli je napisao/la:Koji li si ti od silnih madridista ?
Da nisi onaj @Spartak ? :mrgreen:
Sine...

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 jan 2013, 22:12

Costa se sisno ,me gusta :mrgreen: bezeveze mu Malenco pokaza zuti . Ovaj Perquis prakticno sam naletio na njegov lakat . Dobru priliku imao Godin . Tigreeeeeeeeeeeeeeeeeeee 8-)

beela
Kontakt:

Post Postao/la beela » 17 jan 2013, 22:13

Falcaooo majstor! Ovo on ne propušta :)

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.