FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

partibrejker1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la partibrejker1921 » 27 jun 2010, 01:09

Stole je u nabrajnju zaboravio Gorana Peraka, a Gušo je zvao Odovića, njemu je ime Nikola...

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 27 jun 2010, 01:30

Stole iz Bora je napisao/la: Sve u svemu, do pocetka sezone, vjerujem da se moze iskristalisati dobra ekipa ali za utakmicu protiv Hapoela daj Boze da se sta napravi. Nisam neki optimista nakon danas vidjenog. Ko zna, mozda ima nesto ali Amar nece sve da pokaze .. :mrgreen:
Slažem se i ja da je za Hapoel kasno da se kvalitetom nešto radikalno kod nas promjeni. Otići, odigrati hrabro, požrtvovano i na sreću. Pa ako bude suđeno može Lazo i hek trik zabiti.
Trenutno više razmišljam o prvenstvu. Treba nam par pravih igraća pogotovo u napadu i bokovima da bi se moglo rahat ići na tekme. U protivnom, opet pita od govana i Amar. Prošle sezone je uspio, ali ne mora značiti da će i ove. Jednostavno imam neku šuhvu da ova nova - stara uprava nije u stanju Amara "pratiti". On je trenutno više Uprava kluba od njih sviju zajedno. S druge strane, ako uspije finansijski da izađe na zelenu granu možda to i nije loše. Iako nisam pristalica "one man show" scenarija u njegovom slučaju to nužno i ne mora ispasti na kraju loše.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 27 jun 2010, 01:39

Ma ako se cijela uprava tj klub bude oslanjao na Amara, nema nas nigdje...prije ili kasnije puknut ce mu film i sta onda...ne moze jedan covjek ovoliko vuci a da mu ne dopizdi...
A bekric i dzeko nas mogu izvuc na zelenu granu...valjda ce se prodat vise, onda cemo biti dvije stepenice iznad svih ostalih...

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 27 jun 2010, 01:53

Seyo_TM je napisao/la:Ma ako se cijela uprava tj klub bude oslanjao na Amara, nema nas nigdje...prije ili kasnije puknut ce mu film i sta onda...ne moze jedan covjek ovoliko vuci a da mu ne dopizdi...
A bekric i dzeko nas mogu izvuc na zelenu granu...valjda ce se prodat vise, onda cemo biti dvije stepenice iznad svih ostalih...
Moguće je i da mu pukne film, ali neće dokle god ima rezultat. Kad je rezultat u pitanju on je ko Murinjo. Fol je u tome da pojedinci iz Uprave, ne mogu reči svi, ali neki sa kojima sam pričao, blago rečeno ironično gledaju na njegovu ulogu menadžera. Ti znaš da to u našem fudbalu ne postoji i da takve ovlasti samo Amar ima. Face starog kova to još uvijek ne kontaju. Znaš kako to ide: "ako će on dovoditi, odvoditi, pregovarati cijene pa koji ćemo mi onda klinac tu." Itd. itd.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 27 jun 2010, 01:56

Stole je vec opisao kako je bilo nema se puno toga dodati, igraci su mi djelovali malo tromo i ova me utakmica podsjetila na onu na pocetku prosle sezone protiv famosa.Obicno volim reci da ovakve utakmice nisu mjerilo nikakvo a vjerovatno nije ni do kraja izdefinisan igracki kadar.Ono sto mi prvo pada na pamet je da protiv hapoela nemamo sta traziti i sad da dovedemo igraca niti bi bio spreman ni uigran a da ne pricam o dobijanju viza i slicnih budalstina ove evropske treba odigrati radi toga da se pare uzmu i vozdra iduce godine probati nesto vise uraditi.Posvetiti se nasoj ligi maximalno ali po mojoj slobodnoj procjeni nama trebaju bar jos tri igraca za lige ili sto neko vec rece Amare opet pravi pitu od govana.Treba nam desni bek jer nije da se Visca ne snalazi na toj poziciji nego je komplet ekipa puno opasnija kad je taj momak na krilu, treba nam i lijevi bocni u najgoram slucaju zamjena za Radovanovica i jedan brzonogi napadac jer sidrasa imamo dovolljno.Od igraca koji su stigli Zebu ne treba puno opisivati svi manje vise znamo o kakvom se igracu radi ali je momak dibidus nespreman trci samo kad je s loptom do hapoela ne vjerujem da ce biti nesto puno bolji al do pocetka prvensta hoce sigurno a tada ce i komplet tim puno bolje zaigrati, Gancev prilcno dobar, siguran i ono sto mi se najvise svidja beskompromisno jak u duelima sto je prava rijetkost u nasoj ligi vjerujem da ce izboriti svoje mjesto u prvoj ekipi ali kao stoper ne kao bek, Savic danas pokazao za pet minuta vise nego Svraka za sve ono vremena sto je igrao nekako je i Culumu bilo lakse igrati sa njim mislim da ce se njih dvojica dobro slagati na sredini.Karic niti si vino nit si voda vidicemo malo djeluje sporo al eto za zamjenu sasvim solidan igrac.Za kraj bi bilo dobro jos reci da je Jese pola olimpika i stvarno momak je igracina steta sto ne dodje daboga se sa colicem druzio...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 27 jun 2010, 01:59

pa bas iz tog razloga, "sta cemo mi tu", moze sve zaČerat u pm...ma ne valja da je ko murinjo, jer onda jos kup da osvoji i ode on :D
Treba on pomoc definitivno, al ja mislim da on previse i ne vjeruje u sposobnosti odredjene gospode iz uprave....

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 27 jun 2010, 02:37

Upravo tako. Pravi majstor ne vjeruje nikom i mora biti ters. Vidjet ćemo kako će biti.
Pile hvala za izvještaj i Stoletu naravno. Vaša se pika.

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 27 jun 2010, 02:38

mislim da bi trebao savjet dat baka sliskovic amaru osimu kako da se igra protiv izraelaca on je dole iscupao bod sa zrinskim [youtube][/youtube]

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 jun 2010, 04:19

pile87 je napisao/la:Stole je vec opisao kako je bilo nema se puno toga dodati, igraci su mi djelovali malo tromo i ova me utakmica podsjetila na onu na pocetku prosle sezone protiv famosa.Obicno volim reci da ovakve utakmice nisu mjerilo nikakvo a vjerovatno nije ni do kraja izdefinisan igracki kadar.Ono sto mi prvo pada na pamet je da protiv hapoela nemamo sta traziti i sad da dovedemo igraca niti bi bio spreman ni uigran a da ne pricam o dobijanju viza i slicnih budalstina ove evropske treba odigrati radi toga da se pare uzmu i vozdra iduce godine probati nesto vise uraditi.Posvetiti se nasoj ligi maximalno ali po mojoj slobodnoj procjeni nama trebaju bar jos tri igraca za lige ili sto neko vec rece Amare opet pravi pitu od govana.Treba nam desni bek jer nije da se Visca ne snalazi na toj poziciji nego je komplet ekipa puno opasnija kad je taj momak na krilu, treba nam i lijevi bocni u najgoram slucaju zamjena za Radovanovica i jedan brzonogi napadac jer sidrasa imamo dovolljno.Od igraca koji su stigli Zebu ne treba puno opisivati svi manje vise znamo o kakvom se igracu radi ali je momak dibidus nespreman trci samo kad je s loptom do hapoela ne vjerujem da ce biti nesto puno bolji al do pocetka prvensta hoce sigurno a tada ce i komplet tim puno bolje zaigrati, Gancev prilcno dobar, siguran i ono sto mi se najvise svidja beskompromisno jak u duelima sto je prava rijetkost u nasoj ligi vjerujem da ce izboriti svoje mjesto u prvoj ekipi ali kao stoper ne kao bek, Savic danas pokazao za pet minuta vise nego Svraka za sve ono vremena sto je igrao nekako je i Culumu bilo lakse igrati sa njim mislim da ce se njih dvojica dobro slagati na sredini.Karic niti si vino nit si voda vidicemo malo djeluje sporo al eto za zamjenu sasvim solidan igrac.Za kraj bi bilo dobro jos reci da je Jese pola olimpika i stvarno momak je igracina steta sto ne dodje daboga se sa colicem druzio...
procitah puno komentara i opet je ovaj meni najrealniji...a sada neko moze da prati i da kaze kako se nesto gotivimo i podrzavamo,ali ovo je najnormalniji komentar na nasu situaciju...od pocetka priprema Viscu se gura na desni bok...malom tu nije prirodno mjesto,mozda on moze da odigra to,ali puno vise moze dati naprijed,gdje mu je prirodna pozicija...
Da se razumijemo ,Zeba jeste pravo pojacanje...od glave do pete...momak zna da igra lopte,pravi je kreator...ali,ono velikoooooooo "ali" sto se tice Zebe je trcanje...uopste nije vazno da li je on spreman...on zna igrati lopte,ali njemu treba kamiondzija...ako neko shvata...konacno je dosao lik koji bi po igri mogao da lici na nekadasnjeg Dzelu u punoj formi...ali Dzelo je iza sebe imao Bukija i Karica...kamiondzije...
E Zeba je taj tip igraca,i ne ocekujte da ce on trcati nesto puno...nije to do spremnosti nego do tipa igraca...ako ne bude kamiondzija u timu,onda necemo ni od Zebe vidjeti nesto posebno...sistem igre ce odrediti Zebu u nasem timu kao igraca odluke ili kao lijenog igraca...Zeba ce za mjesec dana biti spreman,ali nece puno vise pretrcati,to je taj tip igraca koji jednostavno kaze :"obezbijedite mi ulogu i dobicete pravi triler"...nema tu trke velike,ali ima poteza i puno golova ,ali treba ga u sredini podrzati,mora se neko zrtvovati...
Drago mi je da je Savic pokazao pravu igru.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 27 jun 2010, 10:46

Ma i ne treba nam mnogo igrača..možda samo lijevi bek umjesto Radovanovića, a po meni desnog može sasvim dobro odigrati Čolić, a Višća da igra na svojoj poziciji. Što se tiče napadača i nije nam neophodan novi, imamo 2 iskusna (Lazo i Alen) a imamo i Bajru (koji je sjajno esplodiro') i Rovčanina (koji će se ako Bog da "probuditi" i biti bolji od Bajre) 8-)
Lijepo je biti Manijak!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 27 jun 2010, 12:17

ŠEHIĆ: U MEĐUGORJU SE VRAĆAM TRENINZIMA

Fudbaleri Željezničara danas se vraćaju iz Fojnice gdje su u proteklih sedam dana boravili na pripremama. Sinoć je aktuelni šampion BiH odigrao prijateljski susret sa Olimpikom (2:1), koji je zbog lakše povrede propustio kapiten momčadi s Grbavice Ibrahim Šehić.

"Prije nekoliko dana iskrenuo sam koljeno na treningu i osjetio sam jaku bol. Propustio sam nekoliko treninga, što se pokazalo ispravnim, jer već danas mi je mnogo bolje", rekao je kapiten Željezničara, Ibrahim Šehić, za SportSport.ba i dodao:
"Ne radi se o ozbiljnijoj povredi, tako da sam uvjeren da ću u utorak u Međugorju trenirati punim intenzitetom.".

Momčad s Grbavice u proteklih sedam dana pripremala se u Fojnici, a u utorak će otputovati u Međugorje gdje će obaviti drugi dio pripremama.

"Uslovi u Fojnici su fenomenalni. Dobro se treniralo i što je najvažnije, nikakvih težih povreda nije bilo. Danas se vraćamo u Sarajevo, a već u utorak putujemo u Međugorje, gdje ćemo odigrati i nekoliko prijateljskih susreta. Mislim da ćemo do susreta sa Hapoelom biti u potpunosti spremni", zaključio je Šehić.

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 27 jun 2010, 17:47

Ma baš bezveze napadača ni na vidiku,desnog beka isto,samo mi o bajri nemojte pričati eto ko boga vas moli,svi se pojačavaju samo mi zadovoljni,a gola nam niko imat dat neće i ja se nerviram na tribinama i gutam knedle :oops:

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 27 jun 2010, 17:49

Blagoje Bratić je napisao/la:Ma baš bezveze napadača ni na vidiku,desnog beka isto,samo mi o bajri nemojte pričati eto ko boga vas moli,svi se pojačavaju samo mi zadovoljni,a gola nam niko imat dat neće i ja se nerviram na tribinama i gutam knedle :oops:
Tema o Sarajevu ja na drugoj stranici :D
Tracy McGrady!!!

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 27 jun 2010, 17:51

Edo_Majka je napisao/la:
Blagoje Bratić je napisao/la:Ma baš bezveze napadača ni na vidiku,desnog beka isto,samo mi o bajri nemojte pričati eto ko boga vas moli,svi se pojačavaju samo mi zadovoljni,a gola nam niko imat dat neće i ja se nerviram na tribinama i gutam knedle :oops:
Tema o Sarajevu ja na drugoj stranici :D
Kakvo te Sarajevo snašlo ko su ti bolan,oni što su nastali od nas što nemaju ni bašće svoje,nemora mi se odmah trpat usta,ako iznesem mišljenje koje stoji,a ti mi kaži drugačije eto ko boga te molim :evil:

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 27 jun 2010, 18:01

enyema na izlaznim vratima macabija,jos jedan vrlo bitan igrac pored onog stopera sto je vec otisao,jos znajuci da su oba rezervna golmana dosta neiskusna i losa po pricama ovo bi mogao biti veliki plus za nas

H-beg
Kontakt:

Post Postao/la H-beg » 27 jun 2010, 18:03

vjeran1987 je napisao/la:enyema na izlaznim vratima macabija,jos jedan vrlo bitan igrac pored onog stopera sto je vec otisao,jos znajuci da su oba rezervna golmana dosta neiskusna i losa po pricama ovo bi mogao biti veliki plus za nas
hapoel druze ;)
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 27 jun 2010, 18:07

vjeran1987 je napisao/la:enyema na izlaznim vratima macabija,jos jedan vrlo bitan igrac pored onog stopera sto je vec otisao,jos znajuci da su oba rezervna golmana dosta neiskusna i losa po pricama ovo bi mogao biti veliki plus za nas
bice da j hapoel haveru,a medjunanin ce u macabi...al eto dobro zanas u svakom slucaju
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 27 jun 2010, 18:07

Nigerijski reprezentativni golman Vincent Enyeama bi, po svemu sudeći, u narednih nekoliko dana mogao potpisati za engleski West Ham.
Vincent Enyeama (28) golman je izraelskog Hapoel Tel Aviva, no sjajni nastupi za Nigeriju na Svjetskom prvenstvu mogli bi biti presudni da karijeru nastavi u nekom od klubova iz najjačih evropskih liga.

Novi trener West Hama Avram Grant namjerava dovesti Enyeamu na Upton Park i to u zamjenu za Roberta Greena. Engleski reprezentativni golman će, kako sada stvari stoje, preći u Fulham.

"Očekujem da čujem nešto novo u idućoj sedmici. To je normalno, jer svatko želi napredovati u životu, pa tako, očito, i ja želim preći u neki drugi klub", kazao je Enyeama za News of the World.

Navodno su za Enyeamu zainteresovani još i Arsenal, Hull City i Wigan, pa je sve izglednije da će nigerijski čuvar mreže karijeru nastaviti u Engleskoj.
Por que ? Por que somos los mejores...

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 27 jun 2010, 19:18

ma ja hapoel ne zamjerite :lol: sta cu kad od 20 klubova 18 im je macabi :lol:

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 27 jun 2010, 19:31

Gigant je napisao/la:
sandokan_TM87 je napisao/la: da malo pojasnim rijec "homogen"
to je ono sto vi nemate decko ni na terenu a bogami ni na tribinama u zadnje vrijeme

uzivaj prateci vijesti o najboljima
??? Ti decko apsolutno nisi dobar...ako je ijedna navijacka grupacija homogenija i organizovanija na ovim prostorima, onda se zna ko je to...sto se terena tice, tacne je da je pocelo opadati, ali se to vraca dolaskom novog trenera, i nekih kljucnih stvari, tako da....opet ponavljam sretno u Izraelu, da nas ne obrukate kao drzavu...
ako si mislio na manijake onda te razumijem hehe
a to jesam li ja dobar ili ne... ili pak jesi li ti dobar jer pises nebuloze i zaboravljas kako je ta tvoja grupa navijaca ucinila medvjeđu uslugu svome timu i od derbija napravila zalosnu utakmicu pred praznim tribinama (koju sam imao privilegiju direktno pratiti i uvjeriti se kako je zalosno igrati tekmu bez publike)
nemoj vise bogati da mi solis pamet jer nemas argumenata za pricu... i sve ti je "supljiranje" bez pokrica
prosetaj sa ovog dijela foruma
26.05.2010-TITULA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hrasno15, knoa, Lokomotifa, nedimmmm1337, Orvel, Proximic, Rule_hz i 71 gost.