Poštovanje je prvo, svako naravno poštuje protivnika i zna se da su sva trojica velikani epskih razmjera, druga je stvar kad malo zajebanciju ubaciš i probaš malo provokacije ako jedan od njih izgubi
Meni je samo smetalo pretjerano spamanje pojedinaca (čitaj lucky13) o Novaku na temi ATP/GS o uspjesima Novaka, ima svaki teniser svoju temu i tamo veličaj dokle možeš, ovdje samo pričamo o trenutnim turnirima i mečevima i naravno diskusije bez vrijeđanja su ok.
Ja sam prije baš ono hejtao Rafu i Novaka, ali ono kako si zreliji i pratiš više tenis, shvataš da njih dvojica imaju neke stvari koje bi svako poželio da ima, recimo Novakov mentalni stav na terenu i Rafin spin i dominaciju tokom igre, ono mogu oni biti rivali ali ne možeš da ih mrziš jer nema osnove za to, možeš samo da im se diviš i svemu onome što oni pružaju ovoj teniskoj igri.
Sad, meni će Roger biti najveći ikad, nekome Rafa, nekome Novak - šta možeš kad su nam zadali toliko problema da odlučimo ko je taj najbolji, da čak i da Federer ostane prvi po broju slemova ili neko drugi, opet će biti KAKO ili ŠTA da je ovo da je ono, a onda argumenti za ovog i za onog, pa da je ovoga više, da je ono bla bla, toliko su nevjerovatni, eto toliko od mene