Ipak su odlucili da ne igra danas. Treba mu vremena da vrati kondiciju.
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
- Kontakt:
Vracaj se u Europu. Izigrat ce te za pare. Doveden si da crnci silje qurac na tebi.
Što se karijere tiče treba se vratiti i igrati EL. Ekipe poput Baskonije, Albe ili Maccabija npr.bi ga rado prihvatile. Ali ako već može uzimati novac za grijanje klupe, neka to i radi.samoposmatram je napisao/la: ↑11 feb 2025, 18:15Vracaj se u Europu. Izigrat ce te za pare. Doveden si da crnci silje qurac na tebi.
Baskonija,Alba,Maccabi?,pa druze jel ima bolji centar u evropi od Jusufa?,evo sad ovako iz glave ne mogu se sjetiti ni jednog.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Kako je smijesna ova izjava trenera Sarlota u vezi Jusufa. Kao da su oni najorganizovani fransiza u historiji lige, a doveli su Dzafica iz KK Bosne. Ova nba iz dana u dan postaje sve gluplja i apsurdnija.
- JohnCleese
- Kontakt:
Tavares

Takodjer mislim da ne bi pravio razliku u duelima sa Lessortom, Lauvergneom i Motiejunasom i to po najvise zbog Jukine kosarkaske "discipline" i adaptacije na europsku kosarku.
Van eurolige imamo i igraca poput Motleya recimo koji mu ne bi odgovarao

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Opet bi realno bio jedan od jacih centara u Evropi. Ovaj ga opisa kao da bi Jusuf dosao iz Proma (uz duzno postovanje) u Euroligu, a ne NBA. Cuj Alba, jbt ne bi bili ni u Eurocupu najjaci.JohnCleese je napisao/la: ↑11 feb 2025, 19:22Tavares![]()
Takodjer mislim da ne bi pravio razliku u duelima sa Lessortom, Lauvergneom i Motiejunasom i to po najvise zbog Jukine kosarkaske "discipline" i adaptacije na europsku kosarku.
Van eurolige imamo i igraca poput Motleya recimo koji mu ne bi odgovarao![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Tavares iz ove sezone slabo.Od nabrojanih jedino zdrav Lessort,ostali ni blizu.Taj Motiejunas igra 15ak minuta u Monacu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Jusuf ima ovu i iducu godinu zagarantovanih 19 miliona dolara po sezoni, lud bi bio da odbaci te pare i dođe u Evropu, niko to finansijski u Evropi ne može ispratiti, e sad koliko će u NBA igrati te dvije sezone je pitanje al ne mislim da će kod njega prevladati sportski motivi koji bi ga doveli u Evropu.
moja greška, kada sam pisao svoj poslednji post, mislio sam da je ovo poslednja godina ugovora, ili da je sljedeća team option, ali stvarno, njemu je i sljedeća godina garantovana, tako da su moje priče o Evropi preuranjene.
Ako njegov status bude loš i naredne sezone, onda se otvara mogućnost nekog dogovora ili buyouta u ovo doba, i onda bi u teoriji mogao u Evropu. Ali naravno, to je još daleko.
Što se tiče njegovog statusa u Evropi, malo mi je neozbiljno to što mislite da bi nužno bio najbolji centar Evrope. Prosto, to mi govori da ne gledate Evroligu. Prvo, naravno da je moguće da bude, jer svakako ima i talenta i mogućnosti za to, ali generalno, u EL je jako teško organizovati igru da ti je napadački nosi petica. Prosto, geometrija terena to ne dozvoljava, manje su dimenzije, ne postoji pravilo def. tri sekunde, odbrane su raznovrsnije i lakše se čuvaju klasične petice . Ako se sjetite poslednjeg EP, čak ni tu Juka nije uspio napraviti neku dominaciju, iako je u rep BiH to još potrebnije nego u nekom Evroligašu.
Pritom, njegove fizikalije ne obećavaju da će on u svojim 30-im biti na tom polju zvijer.
Recimo, po talentu i tehnici mene Jusuf podsjeća na Grega Monroea, koji je imao odličnu NBA karijeru, na granici Al stara par godina. Međutim, u EL niko nije bio pretjerano lud za njim, bio je dio solidnih, jakih ekipa, ali nikad se oko njega nisu lomili Real, Barsa...
Sve u svemu, ima do toga još, pa ćemo vidjeti
Ako njegov status bude loš i naredne sezone, onda se otvara mogućnost nekog dogovora ili buyouta u ovo doba, i onda bi u teoriji mogao u Evropu. Ali naravno, to je još daleko.
Što se tiče njegovog statusa u Evropi, malo mi je neozbiljno to što mislite da bi nužno bio najbolji centar Evrope. Prosto, to mi govori da ne gledate Evroligu. Prvo, naravno da je moguće da bude, jer svakako ima i talenta i mogućnosti za to, ali generalno, u EL je jako teško organizovati igru da ti je napadački nosi petica. Prosto, geometrija terena to ne dozvoljava, manje su dimenzije, ne postoji pravilo def. tri sekunde, odbrane su raznovrsnije i lakše se čuvaju klasične petice . Ako se sjetite poslednjeg EP, čak ni tu Juka nije uspio napraviti neku dominaciju, iako je u rep BiH to još potrebnije nego u nekom Evroligašu.
Pritom, njegove fizikalije ne obećavaju da će on u svojim 30-im biti na tom polju zvijer.
Recimo, po talentu i tehnici mene Jusuf podsjeća na Grega Monroea, koji je imao odličnu NBA karijeru, na granici Al stara par godina. Međutim, u EL niko nije bio pretjerano lud za njim, bio je dio solidnih, jakih ekipa, ali nikad se oko njega nisu lomili Real, Barsa...
Sve u svemu, ima do toga još, pa ćemo vidjeti
-
- Kontakt:
U ovom momentu i sa ovim godinama njemu jedini prioritet sto vise para da zaradi treba da bude.
Stvarno mu je agent odradio strasan posao i maksimizirao zadnjih par godina sto se tice financisjki.
Stvarno mu je agent odradio strasan posao i maksimizirao zadnjih par godina sto se tice financisjki.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
lik opet trojke trenira za brata @ghurabu:-)
- JohnCleese
- Kontakt:
Pa njegov dolazak u euroligu bi predstavljao boom i na startu bi imao reputaciju najpozeljnijeg centra kod vecine najjacih ekipa.DamirT je napisao/la: ↑11 feb 2025, 19:24Opet bi realno bio jedan od jacih centara u Evropi. Ovaj ga opisa kao da bi Jusuf dosao iz Proma (uz duzno postovanje) u Euroligu, a ne NBA. Cuj Alba, jbt ne bi bili ni u Eurocupu najjaci.JohnCleese je napisao/la: ↑11 feb 2025, 19:22Tavares![]()
Van eurolige imamo i igraca poput Motleya recimo koji mu ne bi odgovarao![]()
Ali bojim se da sta bi vrijeme ubrzo pokazalo

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- VensanKasel
- Kontakt:
Jes se maskirao , samo još slušalice na glavi fale

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
dobro mu stoji dres
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Igrali večeras? Možda i upalim stream 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.