Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Ne kontam zasto se brinuti hoce li neko igarti za nas ili nece,sto se mene tice ako ne igra srcem neka ne igra nikako.
Dosta vise tog straha koga cemo ,,izgubiti,, i do sad smo prezivjeli,vise volim vidjeti Pjanica kako igra srcem nego 10 Ibrahimovica. A ove sto cemo potencijalno ,,izgubiti,, vrlo jaki igraci, ne dao Bog nikome.
Dosta vise tog straha koga cemo ,,izgubiti,, i do sad smo prezivjeli,vise volim vidjeti Pjanica kako igra srcem nego 10 Ibrahimovica. A ove sto cemo potencijalno ,,izgubiti,, vrlo jaki igraci, ne dao Bog nikome.
kako ste dvolicni oca mi pa prvo je bilo dosta nam je Irana hocemo neku evropsku reprezentaciju za prijateljsku , neznate ni sami sta cete al ett...xavi26 je napisao/la:slazem se, ali koliko je sam Safet htio utakmice u tom terminu, znamo da on ima iza sebe ljude u savezu koji su takvi kakvi su! i ja sam svakako misljenja da smo trebali naci nekog lakseg protivnika umjesto svedske ili njemacke, ili neku trecu utakmicu u kojoj bi priliku dobili svi oni koji ne mogu racunati na neku veliku minutazu, a mozda je i sam Safet htio to tako, ali je morao pristati na to sto je vec dogovoreno!carina je napisao/la:@xavi
Ma nisam majstore vjeruj mi, znam da ovde covjek sta god kaze, odma te neki klinac okrene na svoju "stranu" price..Za Majkica znam da mu se moze dati prilika, a siguran sam da takvih igraca ima jos...Potrebna im je prilika...
Samo mi je zao, sto se bar nekim novim klincima nije dala sansa u ove dvije prijateljske, u stvari, ne svidja mi se taj Safetov sistem, sto igra na provjereno makar bili nespremni ili im se ne igralo, mada je i on, siguran sam, svjestan da grijesi...
Eto, taj sistem ovde se opravdava strahom od kritika javnosti...Takvih trenera se najvise bojim, mada eto, jos ga podrzavam...vidjecemo sta ce biti dalje...
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"
ne znam otkad je dvolicnost iznijeti svoje misljenje! moja poenta je ta da se pape bespotrebno toliko osudjiva, kad znamo da se on sam ne pita, nego da ima ''mozgove'' u savezu!SemPer_fi je napisao/la:kako ste dvolicni oca mi pa prvo je bilo dosta nam je Irana hocemo neku evropsku reprezentaciju za prijateljsku , neznate ni sami sta cete al ett...xavi26 je napisao/la:slazem se, ali koliko je sam Safet htio utakmice u tom terminu, znamo da on ima iza sebe ljude u savezu koji su takvi kakvi su! i ja sam svakako misljenja da smo trebali naci nekog lakseg protivnika umjesto svedske ili njemacke, ili neku trecu utakmicu u kojoj bi priliku dobili svi oni koji ne mogu racunati na neku veliku minutazu, a mozda je i sam Safet htio to tako, ali je morao pristati na to sto je vec dogovoreno!carina je napisao/la:@xavi
Ma nisam majstore vjeruj mi, znam da ovde covjek sta god kaze, odma te neki klinac okrene na svoju "stranu" price..Za Majkica znam da mu se moze dati prilika, a siguran sam da takvih igraca ima jos...Potrebna im je prilika...
Samo mi je zao, sto se bar nekim novim klincima nije dala sansa u ove dvije prijateljske, u stvari, ne svidja mi se taj Safetov sistem, sto igra na provjereno makar bili nespremni ili im se ne igralo, mada je i on, siguran sam, svjestan da grijesi...
Eto, taj sistem ovde se opravdava strahom od kritika javnosti...Takvih trenera se najvise bojim, mada eto, jos ga podrzavam...vidjecemo sta ce biti dalje...
Volim te Bosno!!!
Zašto se onda prihvatio posla ako se on ne pita?
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
sigurno nam ne treba jos jedan ''kodro slucaj'', ili, ne daj Boze, da nam za selektora dodje Tulic, Sredojević ili Musemić..Virtu4l je napisao/la:Zašto se onda prihvatio posla ako se on ne pita?
Volim te Bosno!!!
- NoName
- Kontakt:
Joj jesu ovi Željovci 
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
na takve kao ti ne zelim trositi vrijeme!Virtu4l je napisao/la:Šta je pisac htio reći?
Volim te Bosno!!!
Nije problem u trošenju vremena, nego, kad nešto zamisliš, prezentuj nam to. Postavio sam ti pitanje, očekujem konkretan odgovor, bez šveranja.
"Mujdža će igrati u kvalifikacijama, nisam odustao od Papca"
Selektor Nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić pomno prati dešavanja na Svjetskom prvenstvu na jugu Afrike. Kada smo ga nazvali, bio je raspoložen za razgovor. Šef nacionalne vrste za XXX napominje da su Nijemci zasluženo porazili Engleze, ističe da ga nije iznenadilo ispadanje Francuza u grupi, navodi da još uvijek nije odustao od vraćanja Saše Papca pod državnu zastavu.
Suparnici sa kojima je BiH igrala prijateljske dvoboje, Njemačka i Gana, plasirale su se među osam najboljih na planetarnom izlogu nogometa. Je li Vas to iznenadilo?
Nije. Nijemcu su pružili sjajnu partiju protiv Engleza. Trijumf protiv "tri lava“ donijet će im dodatno samopouzdanje pred nastavak, pogotovo zato jer imaju relativno mladu ekipu. Po mom sudu oni mogu eliminisati Argentinu i otići do kraja. S druge strane, i Gana ima mlad sastav. Prikazali su dopadljiv nogomet i jedini su predstavnici Afrike u završnici, mada su mnogi mislili kako će to biti Obala Slonovače ili možda Kamerun.
Vaši izabranici porazili su Ganu, dok su okršaj sa "elfom" napustili pognutih glava. Komentar?
Moj debi na klupi BiH bio je upravo u duelu sa izabranicima Milovana Rajevca. Slavili smo rezultatom 2-1. Doduše to je bila prijateljska utakmica, ali čovjek je uvijek sretan kada pobjedi. Tako sam se i ja osjećao. Da li taj trijumf još više dolazi do izražaja nakon plasmana Gane u četvrtfinale? Svakako. Poraz u sudaru sa Nijemcima donio je i dosta kritika, mada sam ja bio zadovoljan. Veći dio utakmice bili smo u najmanju ruku ravnopravni, a nemojte zaboraviti da smo dva gola primili sa jedanaest metara. Da smo cijelu utakmicu držali ritam kao u prvom poluvremenu bilo bi dobro.
Kojim reprezentacijama u JAR-u predviđate poredak u samom vrhu?
Ponaprije onoj koja prođe dalje u duelu Njemačke i Argentine. Tu su još Brazil i Španija.
Zaboravili ste spomenuti Holandiju koju uvijek ističete kao "favorita iz sjene“?
Imaju odličan tim. No, ne vjerujem da mogu preskočiti Brazil. Suvereno su prošli i kvalifikacije i grupu na Mundijalu, ali je to vjerovatno krajnji domet.
Možete li nam reći zbog čega su reprezentacije iz Južne Amerike u većini utakmica dominantnije od evropskih selekcija?
Teško je dati precizan odgovor. Vjerovatno su neke selekcije sa Starog kontinenta u dvoboje ulazile sa parolom „lako ćemo“, što im se na kraju vratilo kao bumerang. Istina, Argentina, Brazil, Paragvaj i Urugvaj imaju strašno kvalitetne sastave. Naposljetku, za taj dio planete nogomet je uvijek slovio kao nešto posebno.
Pratili ste nastupe Francuske, našeg budućeg suparnika u kvalifikacijama za Euro 2012.? Kakvi su dojmovi?
Naravno! Manje-više očekivani. Ovdje u Francuskoj niko nije bio optimista da će nešto napraviti. Recimo i to da je u jednoj anketi 50 posto ljudi odgovorilo da neće proći prvi krug, što se na kraju obistinilo. Razloga za to je mnogo, a prvi je svakako – loša klima. To se potvrdilo nakon sukoba Anelke i Domenecha, koji je tvrdoglav trener. Svi su željeli da odstupi, a on to nije učinio. Bilo je neshvatljivo ostavljanje Henrya na klupi, igrača koji ima veliki uticaj u državnom timu.
Hoće li se "trikolori“ oporaviti do dvoboja sa BiH?
Iskren da budem, ja bih volio da su prošli grupu. Mada su svakako planirali dovođenje novog selektora, bez obzira na krajnji ishod na jugu Afrike. No, mislim da će nakon ove blamaže krenuti u potpunu rekonstrukciju i da će mobilizirati sve raspoložive snage. Moramo ih spremno dočekati.
Do tada bi trebali imati pomoć i Mensura Mujdže?
Apsolutno! On je bio u kombinacijama za utakmice u Švedskoj i Njemačkoj, ali papiri nisu bili završeni. Stalno sam na vezi sa ljudima iz NSBiH i dobio sam obećanje kako će do kvalifikacija sve biti uredu i da će Mujdža obući bh. dres.
Pitanje koje se nameće samo po sebi – jeste li odustali od vraćanja Saše Papca pod državnu zastavu?
Ne. Sada su odmori, ali čim se okončaju lično ću razgovarati sa njim. Tada će ova enigma biti definitivno završena. Reći ću mu da nam je njegova pomoće neophodna. Ako želi da igra – dobro je došao. U slučaju da odgovor bude negativan, krenut ću u potragu za nekim drugim nogometašem. Šta mogu? No, još vjerujem da će se ova priča završiti happy endom.
Selektor Nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić pomno prati dešavanja na Svjetskom prvenstvu na jugu Afrike. Kada smo ga nazvali, bio je raspoložen za razgovor. Šef nacionalne vrste za XXX napominje da su Nijemci zasluženo porazili Engleze, ističe da ga nije iznenadilo ispadanje Francuza u grupi, navodi da još uvijek nije odustao od vraćanja Saše Papca pod državnu zastavu.
Suparnici sa kojima je BiH igrala prijateljske dvoboje, Njemačka i Gana, plasirale su se među osam najboljih na planetarnom izlogu nogometa. Je li Vas to iznenadilo?
Nije. Nijemcu su pružili sjajnu partiju protiv Engleza. Trijumf protiv "tri lava“ donijet će im dodatno samopouzdanje pred nastavak, pogotovo zato jer imaju relativno mladu ekipu. Po mom sudu oni mogu eliminisati Argentinu i otići do kraja. S druge strane, i Gana ima mlad sastav. Prikazali su dopadljiv nogomet i jedini su predstavnici Afrike u završnici, mada su mnogi mislili kako će to biti Obala Slonovače ili možda Kamerun.
Vaši izabranici porazili su Ganu, dok su okršaj sa "elfom" napustili pognutih glava. Komentar?
Moj debi na klupi BiH bio je upravo u duelu sa izabranicima Milovana Rajevca. Slavili smo rezultatom 2-1. Doduše to je bila prijateljska utakmica, ali čovjek je uvijek sretan kada pobjedi. Tako sam se i ja osjećao. Da li taj trijumf još više dolazi do izražaja nakon plasmana Gane u četvrtfinale? Svakako. Poraz u sudaru sa Nijemcima donio je i dosta kritika, mada sam ja bio zadovoljan. Veći dio utakmice bili smo u najmanju ruku ravnopravni, a nemojte zaboraviti da smo dva gola primili sa jedanaest metara. Da smo cijelu utakmicu držali ritam kao u prvom poluvremenu bilo bi dobro.
Ponaprije onoj koja prođe dalje u duelu Njemačke i Argentine. Tu su još Brazil i Španija.
Zaboravili ste spomenuti Holandiju koju uvijek ističete kao "favorita iz sjene“?
Imaju odličan tim. No, ne vjerujem da mogu preskočiti Brazil. Suvereno su prošli i kvalifikacije i grupu na Mundijalu, ali je to vjerovatno krajnji domet.
Možete li nam reći zbog čega su reprezentacije iz Južne Amerike u većini utakmica dominantnije od evropskih selekcija?
Teško je dati precizan odgovor. Vjerovatno su neke selekcije sa Starog kontinenta u dvoboje ulazile sa parolom „lako ćemo“, što im se na kraju vratilo kao bumerang. Istina, Argentina, Brazil, Paragvaj i Urugvaj imaju strašno kvalitetne sastave. Naposljetku, za taj dio planete nogomet je uvijek slovio kao nešto posebno.
Pratili ste nastupe Francuske, našeg budućeg suparnika u kvalifikacijama za Euro 2012.? Kakvi su dojmovi?
Naravno! Manje-više očekivani. Ovdje u Francuskoj niko nije bio optimista da će nešto napraviti. Recimo i to da je u jednoj anketi 50 posto ljudi odgovorilo da neće proći prvi krug, što se na kraju obistinilo. Razloga za to je mnogo, a prvi je svakako – loša klima. To se potvrdilo nakon sukoba Anelke i Domenecha, koji je tvrdoglav trener. Svi su željeli da odstupi, a on to nije učinio. Bilo je neshvatljivo ostavljanje Henrya na klupi, igrača koji ima veliki uticaj u državnom timu.
Iskren da budem, ja bih volio da su prošli grupu. Mada su svakako planirali dovođenje novog selektora, bez obzira na krajnji ishod na jugu Afrike. No, mislim da će nakon ove blamaže krenuti u potpunu rekonstrukciju i da će mobilizirati sve raspoložive snage. Moramo ih spremno dočekati.
Apsolutno! On je bio u kombinacijama za utakmice u Švedskoj i Njemačkoj, ali papiri nisu bili završeni. Stalno sam na vezi sa ljudima iz NSBiH i dobio sam obećanje kako će do kvalifikacija sve biti uredu i da će Mujdža obući bh. dres.
Pitanje koje se nameće samo po sebi – jeste li odustali od vraćanja Saše Papca pod državnu zastavu?
Ne. Sada su odmori, ali čim se okončaju lično ću razgovarati sa njim. Tada će ova enigma biti definitivno završena. Reći ću mu da nam je njegova pomoće neophodna. Ako želi da igra – dobro je došao. U slučaju da odgovor bude negativan, krenut ću u potragu za nekim drugim nogometašem. Šta mogu? No, još vjerujem da će se ova priča završiti happy endom.
Ja ne znam ko je ovde mahnitiji...ili ovi novinari koji postavljaju ova bezvezna i nepotrebna pitanja ili mi koji citamo...
Ovo samo u nas i u nasim medijima postaje interesantno, vise nas zanima protivnik, nego mi sami...
Ko zna ko pise ova pitanja
Ovo samo u nas i u nasim medijima postaje interesantno, vise nas zanima protivnik, nego mi sami...
Ko zna ko pise ova pitanja
susicu odlazi . Pojacaj nas .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
E to pitanje kao prvo mozes postaviti sve i jednom bivsem selektoru BIH ,kao bogami i buducem..Virtu4l je napisao/la:Zašto se onda prihvatio posla ako se on ne pita?
Pa kad skupis odgovore,javi nam.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- velez_mostar
- Kontakt:
Jos da je Safet ovako lijepo zborio ,slagao recenice ,nego muc'o kvalitetno ,a novinar morao izvlaciti iz konteksta ,i nadopunjavati da bi izgledalo lijepo.Virtu4l je napisao/la:"Mujdža će igrati u kvalifikacijama, nisam odustao od Papca"
Naravno da svi znamo da Susic ne zna progovorit' ,tako da..
A ti onda uzmi kakvog ''glasnogovornika''sa umilnim glasom.Pa nek te sa ''pricom i bajkama''vodi u nove ''radne pobjede''. 
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- velez_mostar
- Kontakt:
Ovaj tvoj nas moze samo u duboki ponor odvest ,zajedno sa nalogodavcima.harishp je napisao/la:A ti onda uzmi kakvog ''glasnogovornika''sa umilnim glasom.Pa nek te sa ''pricom i bajkama''vodi u nove ''radne pobjede''.
Ti si jedan od najnegativnijih likova ovdje,nemas nikakav afirmativan post vec jedno te isto pises. Svega ti kako ti tako pesimistican kroz zivot ides?velez_mostar je napisao/la:Ovaj tvoj nas moze samo u duboki ponor odvest ,zajedno sa nalogodavcima.harishp je napisao/la:A ti onda uzmi kakvog ''glasnogovornika''sa umilnim glasom.Pa nek te sa ''pricom i bajkama''vodi u nove ''radne pobjede''.
Ovaj tvoj ovaj moj,ne kontam te. Cetiri puta sam pitao ko da dodje umjesto Susica,niko mi nije dao niti jedan odgovor od kriticara,lagano sam izignorisan,a razlog je jednostavan niko nema pametnu opciju. Pa ako kritikujes onda valjda imas bolje rjesenje od ovog sadasnjeg pa bih volio da cujem. Nemoj se ljutiti ali svaki 4 post je tvoj sa istim sadrzajem pa sam morao ovo da napisem....
Ti nalogodavci primaju i otpustaju selektore.,vedre i oblace od samog pocetka osnutka fudbalskog saveza BIH.velez_mostar je napisao/la:Ovaj tvoj nas moze samo u duboki ponor odvest ,zajedno sa nalogodavcima.harishp je napisao/la:A ti onda uzmi kakvog ''glasnogovornika''sa umilnim glasom.Pa nek te sa ''pricom i bajkama''vodi u nove ''radne pobjede''.
Jedno sto me tjesi koliko je moj toliko je tvoj.Htio ti to ili ne.Jedino ako neces zajedno sa komsijama kockaste da pratis i da navijas za njih
Naveo si cak i solucije ko bi trebao da dodje.Titulu fildjan lige od svega toga osvojio i naravno iste bi nalogodavce imao.Sta onda.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 30 jun 2010, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- velez_mostar
- Kontakt:
Pa ,Savez je uvijek na svom mjestu ,rade sta hoce jako dugo ,i nije ti palo na pamet da probas njima isto tako naci alternativu, tebi izgleda sve odgovara, sta god da se odluci, tebi je ok, i podrzavas ga, je li tako??Ili se varam??Kladim se, ako si punoljetan, i da za jednu te istu opciju i glasas, jer eto "nema alternative"!Denizmare je napisao/la:Ti si jedan od najnegativnijih likova ovdje,nemas nikakav afirmativan post vec jedno te isto pises. Svega ti kako ti tako pesimistican kroz zivot ides?velez_mostar je napisao/la:Ovaj tvoj nas moze samo u duboki ponor odvest ,zajedno sa nalogodavcima.harishp je napisao/la:A ti onda uzmi kakvog ''glasnogovornika''sa umilnim glasom.Pa nek te sa ''pricom i bajkama''vodi u nove ''radne pobjede''.
Ovaj tvoj ovaj moj,ne kontam te. Cetiri puta sam pitao ko da dodje umjesto Susica,niko mi nije dao niti jedan odgovor od kriticara,lagano sam izignorisan,a razlog je jednostavan niko nema pametnu opciju. Pa ako kritikujes onda valjda imas bolje rjesenje od ovog sadasnjeg pa bih volio da cujem. Nemoj se ljutiti ali svaki 4 post je tvoj sa istim sadrzajem pa sam morao ovo da napisem....
O cemu ti covjece pricas??Pogledaj koliko jaki,i dobri treneri koji su vodili odlicne klubove (Prandelli-Fiorentina ,Blanc-Bordeaux) ,i td imaju CAST da vode reprezentacije svojih zemalja, samo eto kod nas to nije slucaj ,ZBOG CEGA????
Mislis da je zbog toga sto Savez nema para??Zbog cega nema para????Zato sto su kriminalci koji su nesposobni ,i koji samo sebe gledaju, i samo ce prihvatiti trenera koji NJIMA ODGOVARA,razumijes li???
Jedan od tih trenera je i Safet Susic ,jedan pravolinijski, polupismeni "trener" koji pokusava izgraditi svoju karijeru preko reprezentacije znajuci da imamo kvalitet, i da bi se moglo nesto uraditi.
Moj problem nije Susic, ta on je tu samo marioneta, moj je problem sto se ti, i slicni tebi tako lako predajete, i dajete podrsku bilo kome ko dodje, pa zar ste toliko naivni da ne vidite??Zasto zatvarate oci.
Bilo koja alternativa koju ponudim, je nemoguca iz razloga sto su to vecinom dobri strucnjaci, dobra imena, a uz to nisu spremni da im diriguju neki primitivci iz Saveza,
Znaci, kako to ja vidim, pa pravim paralelu izmedju Susicevog profila i profila ljudi koji sjede tamo,JAKO SLICNO..ovoga boli kita za drzavu, i njenu ozgradju u sportskom smislu, a njih jos vise, tako da je to tu negdje, i bio bi lud kad bi njega podrzavao,
Ako hoces par imena, nije ni to problem, kako bi post bio konstruktivniji :Mesa Bazdarevic .slobodni Vahid Halilhodzic, par regionalnih trenera, da ne nabrajam..
Kontradiktoran si do bola.
Svi ti navedeni su vec odbili klupu selektora BIH,plus nalogodavac naravno ostaje isti.
Tako da ti ta prica uopste nikakve veze nema.
Svi ti navedeni su vec odbili klupu selektora BIH,plus nalogodavac naravno ostaje isti.
Tako da ti ta prica uopste nikakve veze nema.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.