Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Civa
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Civa » 13 jan 2014, 10:47

legenda reala je napisao/la: u rukometu ti je dovoljan jedan vrhunski igrač da se kolektiv njemu podredi i da budeš stalni učesnik prvenstava
Čitaj Bjelorusija Rutenka . Moje mišljenje neko je nečemo mi na neko veće takmićenje otići dok ne organizujemo SP ili EP za seniore . To nam je trenutno jedina šansa :D
Tako blizu, a tako daleko.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 13 jan 2014, 11:41

Razbojnik je napisao/la: Makedonija je imala (i jos uvijek ima) dosta jaku ekipu.. Samo uzmi Lazarova, najbolji strijelac lige prvaka i int. prvenstva u vise navrata.. Ponajbolji igrac svijeta zadnjih 10ak godina.
Imali su Mojsovskog koji je mozak ekipe.. Igrac koji podsjeca na Balica. Trenutno ga nema zbog ozljede, ali i kao takvi pruzaju odlican odpor Dancima, u sred Danske.. Trenutno je samo -3..
Da imala je Makedonija solidnu selekciju ima je i sad, ali 2007,08 smo imali tim koji je bio slične snage kao Makedonci, oni su imali Lazarova koji odskače od svih naših igrača, ali smo mi imali ujednačeniji tim. Premalo se vremena dalo Halidu Demiroviću da oblikuje tim do kraja.
legenda reala je napisao/la:Pa nama u rukometu upravo to i fali jedan pokretač svega, fale nam rukometni Mirza Teletović i Edin Džeko ;) u rukometu ti je dovoljan jedan vrhunski igrač da se kolektiv njemu podredi i da budeš stalni učesnik prvenstava
imali smo mi i teletovica i dzeka u rukometnoj reprezentaciji, mislim čak i previše njih pa se nisu mogli dogovoriti, baš sam tamo negdje oko 2010 godine analizirao rukometnu i fudbalsku reprezentaciju, u rukometnoj reprezentaciji je igralo oko 10 igrača u ligi prvaka a u fudbalskoj samo dvojica u istom periodu, znači dosta veći potencijal od fudbalske reprezentacije. A i ne možeš tu dvojicu da porediš sa Lazarovim koji je najbolji strijelac svjetskog i evropskog prvenstva svih vremena.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 13 jan 2014, 11:52

Aj jarane nemoj se brukati,poredis fudbalsku sa rukometnom ligom sampiona,dovoljno je reci da je Bosna bila redovan ucesnik,a klub iz Bih u fudbalu nece zaigrati ni za 100 godina,i ja bi se slozio da Bih fali jedan vrhunski igrac za iskorak,rukomet je takav sport,gdje bolji jedan vrhunski nego pet osrednjih,primjer Lazarov,Rutenka....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 jan 2014, 12:03

ali to su bili većinom vodonoše u svojim ekipama, kad zagusti tj. kad dođe prva ozbiljnija odbrana to sve izdađe na vidjelo, tako je već godinama, mi smo tu blizu prvenstva vjerovatno smo u 20 ekipa, ali fali vrhunski igrač za konačan iskorak i da djeca imaju uzora da treniraju rukomet
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 13 jan 2014, 12:07

ma legendo kakvi crni uzori kad je rukomet isključen iz svih takmičenja u osnovnim, srednjim školama i fakultetima
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 13 jan 2014, 13:25

no rules je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
svabo94 je napisao/la:dodati jos doborca i harmandica ( koji ima problema sa selektorom )

stojanovic, obradovic i martinovic staje snjima???
Što se mene tiče samo DOborac, mada treba probati i Čakića koji igra Špansku ligu sve ostalo o čemu pričate je niđe veze. Treba nam još jedan srednjak jer ovaj Bećirević ni ne zezne ali ni donese ništa dobro. Mada ima i Perić. Haramandić nije za repke nikad ni bio bar po mojim ukusima. Zabije on ali i usere duplo. Stoja, Obradović i Martinović nisu više kvalitet. Na lijevom beku imaju Panić i Malinović i uz Savića sasvim dovoljno. Stojanović nema više kuveta pored Ovčine i Delića a i onaj Miličević je dobar a i gore pomenuti Čakić može na krilo. Hvala im ali nije više to to. Eto ako neko upućeniji ima nek me ispravi.
Obradović , Martinović i Stojanović su OUT (Stojanoviću i Daretu veliko hvala pogotovo Stojanoviću koji je iz Novog Sada , a igrao je za nas ;) )

- Doborac bi možda mogao uskočiti u rotaciju na srednjem uz Karačića , ali ja lično bi prije njeg pozvao Amira Čakića koji odlično igra na srednjem u Španskom Gijonu...pa tu je još Perić iz Juniorske koji dijeli lopte pivotima žmireći i plus ima ekstra šut sa zemlje...

- po meni najviše je škripalo na desnom beku gdje su falili Malinović i Panić , a svi znamo kakav šut ima Malinović , ako ga zdravlje posluži za 1-2 godine će biti naš najbolji igrač !

- ostale pozicije su poprilično dobre , pogotovo sada kada smo dobili Ovčinu i Delića na lijevom krilu , jedino možda na desnom krilu bi trebalo uz Vražalića dodati još jednog igrača malo iskusnijeg od Ereša i Zulfića , po meni trebao bi selektor jedanput makar pogledati Osmanhodžića iz Gračanice , momak redovno zabija 10-ak pogoadaka u PL ...isto kao i Ovčina prošle godine kada je zabijao , ali svi su bili pesimistični , ono 'ta će on iz naše lige itd itd ...
Drago mi je da se uglavnom slažemo samo su nijanse u pitanju. Slažem se i za lijevo krilo. Ne znam tog Osmanhodžića ali sigurno je da ga treba probati s obzirom na realizaciju i godine. Čini mi se da je prije Ereša i Zulfića zovnuo još nekoga na to lijevo krilo ne mogu se sjetiti sad. Krivo mi je što sinoć nije pustio i mlaog Memića. Šta fali pa prošli smo. Samo ne znam što nije i Zulfića skinuo sinoć.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 jan 2014, 15:19

legenda reala je napisao/la:ali to su bili većinom vodonoše u svojim ekipama, kad zagusti tj. kad dođe prva ozbiljnija odbrana to sve izdađe na vidjelo, tako je već godinama, mi smo tu blizu prvenstva vjerovatno smo u 20 ekipa, ali fali vrhunski igrač za konačan iskorak i da djeca imaju uzora da treniraju rukomet
uvijek cu se kajati sto sam prestao trenirati rukomet :cry:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 15 jan 2014, 18:24

Moze li mi neko objasniti zasto za Crnu Goru ne igraju najbolji igraci?? Je li u pitanju strategija saveza ili je nesto drugo??
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 jan 2014, 23:13

esprit24 je napisao/la:Moze li mi neko objasniti zasto za Crnu Goru ne igraju najbolji igraci?? Je li u pitanju strategija saveza ili je nesto drugo??
Melić neće,Kapisoda se oprostio, ovi ostali povrijeđeni
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 17 jan 2014, 13:40

Plasman rukometne reprezentacije naše zemlje u baraž Evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će u januaru 2015. godine biti održano u Kataru, itekako je obradovao b- h javnost. Utakmice naši rukometaša prate se s velikom pažnjom pa je stoga i vijest da će se jedna od kvalifikacijskih utakmica između BiH i Grčke u aprilu odigrati u Cazinu još značajnija.

Tim povodom, načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević primio je danas predstavnike Rukometnog saveza BiH, generalnog sekretara Smaju Karačića i bivšeg reprezentativca, ujedno i jednog od najpoznatijih b- h rukometaša, Enida Tahirovića. – Obradovala nas je činjenica da će se jedna od baražnih utakmica naše rukometne reprezentacije održati u Cazinu. Kako je za ovakve spektakle ključan element publika, smatramo da Cazin ima sjajne navijače i iskrene patriote koji uvijek znaju dati puno pozitivne energije svima koji se bore pod zastavom BiH. Siguran sam da ćemo biti dobri domaćini ovoj manifestaciji i da će ona biti uspješno organizirana, kazao je.

Po riječima Smaje Karačića, generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH, Cazin nije odabran slučajno i ne postoje gotovo nikakve sumnje u to da će predstojeća utakmica biti pravi sportski spektakl, a Enid Tahirović ističe da je riječ o važnoj utakmici. – Bitna nam je podrška publike i u Cazinu svakako očekujemo da ćemo je dobiti. Vjerujem da ćemo ovdje proslaviti još jednu pobjedu Bosne i Hercegovine i njenog rukometa.

Da je Cazin rukometni grad potvrdio je i Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza. –Najpopularniji sport u Cazinu i dalje je rukomet, a mi nemamo namjeru stati na samo ovoj utakmici. Naime, planiramo učiniti sve da u narednom periodu Cazin bude domaćin nizu ovakvih manifestacija. Naša sportska dvorana zadovoljava sve uvjete za organizaciju ovakvih susreta i certifikat koji ovih dana očekujemo iz Beča to će i službeno potvrditi, dodao je.

Rukometna utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke igraće se početkom aprila ove godine, a tačan datum biće uskoro objavljen.
Uopšte nisi pogriješili kod odabira grada. Cazinska publika je mnogo puta odgovorila zadatku vrlo uspješno. Rukometna reprezentacija je već igrala u ovoj dvorani, a najčešće se u Krajinu vraćala košarkaška ekipa, gdje su često boravili i po 20 dana. Očekujem da i ovaj put Cazinjani naprave strašnu atmosferu. 8-)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 17 jan 2014, 14:07

Biće ludo kao i kad su košarkaši igrali, još tad se potrefio Ramazan i u to vrijeme nezgodan termin.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 17 jan 2014, 14:37

Padovan je napisao/la:Biće ludo kao i kad su košarkaši igrali, još tad se potrefio Ramazan i u to vrijeme nezgodan termin.
Tad sam iftarila u 22 h, a cijeli dan sam bila u dvorani, kao dio organizacijskog tima. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 17 jan 2014, 18:01

Može li mi neko odgovoriti za šta se igra ova utakmica protiv Grčke nisam skonto ? :D
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 jan 2014, 18:05

__EmIr__ je napisao/la:Može li mi neko odgovoriti za šta se igra ova utakmica protiv Grčke nisam skonto ? :D
Predkvalifikacije. Tu nas je odveo fijasko iz prošlih kvalifikacija za EP.

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 17 jan 2014, 18:07

DukeOfWellington je napisao/la:
__EmIr__ je napisao/la:Može li mi neko odgovoriti za šta se igra ova utakmica protiv Grčke nisam skonto ? :D
Predkvalifikacije. Tu nas je odveo fijasko iz prošlih kvalifikacija za EP.
Hvala drug , ne brinite goriće kod nas u Cazinu nema problema za prolaz ! :D
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 18 jan 2014, 15:15

Ako sam dobro skontao: ne mogu nas zapasti Ceska, Crna Gora, Rusija i Norveska. Oni ce u sesir sa ovim reprezentacijama iz kvalifikacija i Njemackom.
Najbolje bi nam bile neke od ovih repki: Bjelorusija, Makedonija i Austrija, donekle mozda Rusi i Srbi. Ovo ostalo..... tesko, jako tesko.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 18 jan 2014, 15:29

Megaloman je napisao/la:Ako sam dobro skontao: ne mogu nas zapasti Ceska, Crna Gora, Rusija i Norveska. Oni ce u sesir sa ovim reprezentacijama iz kvalifikacija i Njemackom.
Najbolje bi nam bile neke od ovih repki: Bjelorusija, Makedonija i Austrija, donekle mozda Rusi i Srbi. Ovo ostalo..... tesko, jako tesko.
Sve su to teske rep. ! Bjelorusija ce nas samljeti, o drugima da ne pricamo... Makedonija nam nikako ne bi sjela...
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jan 2014, 18:28

Megaloman je napisao/la:Ako sam dobro skontao: ne mogu nas zapasti Ceska, Crna Gora, Rusija i Norveska. Oni ce u sesir sa ovim reprezentacijama iz kvalifikacija i Njemackom.
Umjesto Rusije mislio si na Srbiju.

Nositelji neće biti pet pobjednika kvalifikacionih grupa i Njemačka i fale još tri. Moja pretpostavka je da će imati neki srednji pot koji će činiti oni koji su ispali u prvoj rundi EP-a (Srbija, Norveška, Crna Gora i Češka), te da će odavde jedna ići u povlašteni pot, a ostale tri među nenositelje. Ostalih osam nositelja će biti svi iz druge runde EP-a osim tri najbolje + Španija, koji će direktno na slijedeće SP.

To je to.

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 19 jan 2014, 16:18

Već se zna da je povlaštena Srbija,i znači mogući protivnik.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 19 jan 2014, 17:21

Citajuci komentare i misljenja mnogih stecem dojam da nama ama bas niko ne odgovara. Nije valjda da smo tolike talashike? Cuo sam ako dobijemo Srbiju da ce se igrati u BL?
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.