Rekonstrukcija stadiona u BiH

M4kaveli
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la M4kaveli » 09 sep 2012, 23:18

Mislim da jesu.
Procitao sam nesto kako ce tu biti SportKlub i da ce sve biti HD !
Valja se prebaciti onda tamo.
Samo nesto se treba cekat da te oni pozovu valjda ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 09 sep 2012, 23:21

Ja se smijem kladiti da se na tv-u kada BHT radi prijenos uopšte neće primjetiti da je rasvjeta poboljšana, i da će i dalje biti onako tmurno na slici, k'o da su na reflektorima sijalice od 60 w.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 09 sep 2012, 23:22

M4kaveli je napisao/la:Mislim da jesu.
Koliko ja znam, imas uvijek da biras.. Na HS-u ti nude analogne kanale kao i digitalne, s tim ako te zanima nogomet mozes gledati na ArenaSport 1,2,3,4, EuroSport 1,2 u full HD-u, naravno sve se skuplje place. Na HS-u mozes pratiti svabe, kompletnu ligu prvaka i ligu evrope, francuze, brazilsku i argentisku ligu.

A na SportKlubu (Telemach) imas engleze i spance..

Ako nego znas vise neka napise...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 sep 2012, 23:26

Sto se tice tog digitanog prebacivanja to treba da se obavi do 2014. po zakonu EU za sve zemlje, nisu jos svi to zavrsili u potpunosti. Sto se tice nas ako to ne obave gledat cemo samo ove nase kanale, i nece biti prenosa kada bude gostovala reprezentacija. Znaci nista iz inostranstva od programa, pa cak ni iz Hrvatske, Srbije.

A kakvi su nam idioti u drzavi pa i na TV-u ne bi me cudilo se to dogodi. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 09 sep 2012, 23:30

M4kaveli je napisao/la:Mislim da jesu.
Nemora se cekati nista dovoljno je da ih ti pozoves i cim dodje do promjene signala,odnosno cim Telekabel dobije signala Telemacha moze se pristupiti zamjeni postojecih recivera.A sto se tice programa jedino Zenica ima mogucnost da prati Sport Klubove i Arene zajedno(Sport Klub Sport Klub+,Sport Klub Prime,Sport Klub Premium ,Sport Klub 3,Sport Klub 4,Sport Klub 5 --- Premier Liga HD) i sve Arene 1,2,3,4.Sto se moze procitati i na njihovoj stranici.
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 sep 2012, 23:34

A zar ne moze odma to da se odradi ?
Tj. ja da ih nazovem i kazem da se ocu prebaciti, oni me prebace i ja dobijem SK i ostale programe .. ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 09 sep 2012, 23:37

M4kaveli je napisao/la:A zar ne moze odma to da se odradi ?
Tj. ja da ih nazovem i kazem da se ocu prebaciti, oni me prebace i ja dobijem SK i ostale programe .. ?
Mozes ih nazvati i sve srediti oko kanala koje zelis gledati samo moras sacekati ako je u pitanju Zenica da Telekabel dobije signal od Telemacha a to se ocekuje ove sedmice i odmah ide se u realizaciju zamjena recivera po (mahalama) sto se kaze,i po zahtjevima korisnika.
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 sep 2012, 23:40

Eh to to :D
Oce li biti ista skuplje .. ako oce, koliko ce biti ?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 sep 2012, 00:40

slika
Celik!3,2,2.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 10 sep 2012, 00:51

Nije bitno na kojem ste kablovskom operateru jer svi oni od sebe daju digitalni signal ali za slučaj zvani BHT to nema nikakve veze niti koristi jer ovi iz BHT-a daju svoj izvorni signal u analogu i slika ide loša/lošija zbog stare, dotrajale opreme. Dovoljno je samo uporediti sliku sa OBN-a, TV1, Face TV-a sa BHT-om i sve je jasno. Kvaliteta slike se dosta razlikuje a sve te manje privatne televizije imaju noviju, kvalitetniju opremu od državne BHT.

Svi koji će gledati utakmicu protiv Latvije na TV-u nemaju se čemu nadati po pitanju gledanja Bilinog Polja u novom, napucanom ruhu. Možda će biti primjetna mala razlika u osvjetljenju zbog novih i jačih sijalica na reflektorima ali opet će to sve izgledati katastrofalno jer slika na BHT-u je jadna. Kontrast u qurcu sa primjesama blura, jadno! Ovo važi za sve one koji imaju HD (720/1080p nije važno u ovom slučaju) televizore i koji preko svojih kablovskih operatera primaju digitalni signal i kojima je nekih 80% kanala super no u ovom slučaju BHT postaji još gori jer signal BHT-a nije onaj pravi, izvorni digitalni. Nevjerovatno je kako smo na izmaku 2012 godine a državna televizija i dalje nema namjeru da prije svega poboljša kvalitet signala/slike pa onda ako može postepeno i sadržaj. Mi sa BHT-om smo trenutno u 80-im godinama i BHT će se morati digitalizirati do 2014 zbog EU pravila, eh sad, pitanje je dal će opet tražiti sadake tako što će zahtjevati odgodu na još godinu dvije, ili će lobirati za neku donaciju da im neko/neka strana zemlja pomogne. Eto toliko smo odnosno naša državna televizija u banani. :/

High

Post Postao/la High » 10 sep 2012, 00:53

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 10 sep 2012, 01:00

Nemoguce je ne premijetiti razliku na tv slici iako signal ide analogno, pa ono je bila oranica jbt. Uostalom ostaje da vidimo u utorak :mrgreen:
Pazza Inter Amala

deenniiVCF
Kontakt:

Post Postao/la deenniiVCF » 10 sep 2012, 02:29

Elegant je napisao/la:Sto se tice tog digitanog prebacivanja to treba da se obavi do 2014. po zakonu EU za sve zemlje, nisu jos svi to zavrsili u potpunosti. Sto se tice nas ako to ne obave gledat cemo samo ove nase kanale, i nece biti prenosa kada bude gostovala reprezentacija. Znaci nista iz inostranstva od programa, pa cak ni iz Hrvatske, Srbije.

A jarane ne mozes ti sad drazit da ti BHT prenosi u HD, kad vecina nasi stanovnika , nema takav TV da podrzava HD :s ..cak ljudi sto vise imaju jos onaj tv sa "supkom" kak se to kod nas kaze :D :D
.Amunt Valencia !!!

Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 10 sep 2012, 08:23

deenniiVCF je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Sto se tice tog digitanog prebacivanja to treba da se obavi do 2014. po zakonu EU za sve zemlje, nisu jos svi to zavrsili u potpunosti. Sto se tice nas ako to ne obave gledat cemo samo ove nase kanale, i nece biti prenosa kada bude gostovala reprezentacija. Znaci nista iz inostranstva od programa, pa cak ni iz Hrvatske, Srbije.

A jarane ne mozes ti sad drazit da ti BHT prenosi u HD, kad vecina nasi stanovnika , nema takav TV da podrzava HD :s ..cak ljudi sto vise imaju jos onaj tv sa "supkom" kak se to kod nas kaze :D :D
tako je i umene je jos taj :D :lol:
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 10 sep 2012, 09:46

Ako se zeli bolja slika to je vrlo jednostavno, treba se raja malo organizovati pa placati predplatu barem godinu -dvije, da ljudi mogu kupiti opremu. Ovako sa postokom placanja od 20% stanovnistva oni jedva i ovo da mogu ispostovati.
A ko ce kupiti raji HD prijemnike ili HD televizore? Treba da se prebace na digitalni signal i da vise od pola ljudi u BiH nema TV signala vise.

I jos jednom za one koji nisu shvatili, i da se kucica skloni ( sto bi bila najveca glupost) opet se ta mjesta NE smiju pustiti u prodaju.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 10 sep 2012, 10:28, ukupno mijenjano 1 put.

High

Post Postao/la High » 10 sep 2012, 10:27

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 10 sep 2012, 10:34

dinoze je napisao/la:Ako se zeli bolja slika to je vrlo jednostavno, treba se raja malo organizovati pa placati predplatu barem godinu -dvije, da ljudi mogu kupiti opremu. Ovako sa postokom placanja od 20% stanovnistva oni jedva i ovo da mogu ispostovati.
A ko ce kupiti raji HD prijemnike ili HD televizore? Treba da se prebace na digitalni signal i da vise od pola ljudi u BiH nema TV signala vise.

I jos jednom za one koji nisu shvatili, i da se kucica skloni ( sto bi bila najveca glupost) opet se ta mjesta NE smiju pustiti u prodaju.
Kada se malo razmisli mi smo skrivi sto je jedina nasa zemlja u evropi ostala na anolognom sistem-u (ima par gorih izuzetaka, ali nisu vrijedni pomena). Mi svi znamo kukaki (iskreno) zasto nema ovo?, zasto nema ono?, a kada treba platiti TV pretplatu od kojih para bi se mogla kupiti sva potrebna oprema za dobrobit sviju nas, nigdje nikoga....
Vidim da na isto mislimo. Nego sto se tice tog HD-a, mislim da jedsnostvano trebas imati TV koja radi na rezoluciji 16:9 (plazma, led) ne mora biti skupa, jer ti onda tvoj kablovski operater moze dati resiver koji ti omogucava da gledas HD kanale. ;)

EDIT: Je li ovo gol na ovoj slici dalje od tribina? Hvala

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 10 sep 2012, 10:43

Ma vecina tih novih TV i imaju ugradzen reciver u sebi a moze ti kabalovska dati reciver. Ali isto se mora spomenuti da puno raje nema para za kablovsku a kamo li za novi TV. Npr penzioneri ili porodice u manjim sredinama gdje samo jedno radi. Njima je tesko platiti i oni 8KM zakonski, pa opet plate, dok drugi koji imaju kalbovsku za 10-20KM mjesecno i mogu platiti nemaju obraza da plate 8KM drzavnu televiziju.

Gol je malo blize tribini nego prije.

High

Post Postao/la High » 10 sep 2012, 10:45

Evo, već se teren izlizao u jednom uglu.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 10 sep 2012, 11:06

dinoze je napisao/la:Ma vecina tih novih TV i imaju ugradzen reciver u sebi a moze ti kabalovska dati reciver. Ali isto se mora spomenuti da puno raje nema para za kablovsku a kamo li za novi TV. Npr penzioneri ili porodice u manjim sredinama gdje samo jedno radi. Njima je tesko platiti i oni 8KM zakonski, pa opet plate, dok drugi koji imaju kalbovsku za 10-20KM mjesecno i mogu platiti nemaju obraza da plate 8KM drzavnu televiziju.

Gol je malo blize tribini nego prije.
Tacno je ovo sve sto kazem drug, ali opet kada se sa druge strane narod kao narod, uvijek nema i da ima, opet ce im faliti. Pogledaj samo auto, nema se, a brendirana auta se vozaju. Ovo govorim za Sarajevo da ne bi doslo zabune.
Opet ti kazem, narod je sam kriv za stanje u drzavi i zasto nemaju, a bice jos sto godina ako se ne trznu...Nas najveci problem sto mi svi okrivljujemo druge, a niko nece da kaze mi smo sami krivi, kao sto jeste..

Eto isti problem sa BHT-om, imas post iznad..

"@High" - Vjerovatno nisu dovoljno zalijevali ovaj dio pa od sunca se osusila trava. Narast ce opet, ova mora bujati pravo... :D :D

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.