Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

juanitomaravillaa
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la juanitomaravillaa » 25 nov 2014, 10:37

McGee je day to day,vjeovatno nece igrat jer trener ne zeli riskirat sa njim,pa eto sanse za Juku.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 25 nov 2014, 13:44

Klivlend hoce Mozgova..

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 nov 2014, 13:56

Hoce CLE sve, al nemaju sta da posalju nama...Vidjeli su sta im je covjek uradio nedavno pa se opet aktivirali??
Juka vjerovatno nece puno igrati do Treade Deadline-a, a onda ako se uspije uvaliti nekom McGee ili trejduju Farieda pa Hickson bude starter na 4, onda ce vjerovatno poceti dobijati neke minute, jer je vec pokazao da uz malo minuta moze bit bolji i od Mozgova i od McGee-a...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 nov 2014, 14:00

Šta Nuggetsi ganjaju, buck up playmakera?
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 25 nov 2014, 14:05, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 nov 2014, 14:04

Ne zna se jos, vjerovatno ce do decembra da pokusaju s ovom ekipom, pa da vide sta nam treba za PO.
Velike su sanse da Faried ode, backup PG je potreban svakako jer Nate nije kao sto je nekad bio, mozda i Gallinari ode ako Chandler nastavi s ovakvim igrama, Foye ce vjerovatno biti na trade listi, mozda i Mozgov ako uspiju izvuci vise nego sto vrijedi, ili ga budu morali dati u nekom 3 team trade-u kako bi neko uzeo McGee-a. Zato i kazem da ce vjerovatno nakon trade deadline-a Nurkic poceti dobijati minute, bar se ja nadam.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 25 nov 2014, 15:32

Denveru trebaju odbrambeni igarci, potrosaca lopte imaju i previse...

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 nov 2014, 23:44

Ne igra McGee veceras, svejedno mislim da nece igrati Juka.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 26 nov 2014, 00:43

mirzatele je napisao/la:Ne igra McGee veceras, svejedno mislim da nece igrati Juka.
Vjerovatno će Hickson igrati na 5. tako da ne vrijedi čekati 3 ujutro.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 26 nov 2014, 08:45

Sta je ovo vec petu utakmicu cini mi se Trnovcevic DNP?
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 nov 2014, 09:55

Celikovac je napisao/la:Sta je ovo vec petu utakmicu cini mi se Trnovcevic DNP?
malo pretjerujes za nazivanje juke ovako, do sada nije bilo razloga (pa niti ovaj odlazak sa kvalifikacija) da ga ovako nazivas jer se odazivao i kada je mogao i kada nije, pa barem sacekaj da se ne odazove da bi koristio ovakve nazive

a sto se tice ne igranja, duboko se nadam da nisam bio u pravu i da ce dobiti svoju minutazu poslje februara tj. zadnjeg roka za trade-ove, u suprotnom ce ipak ispasti da sam bio u pravu (na moju veliku zalost jer to ce se osjetiti na reprezentaciju) kada sam govorio da je bolje bilo da je ostao u cedeviti i sada harao euro ligom gradeci kako i iskustvo tako i ime, pa je sljedeće godine mogao doći u denver odmah kao barem back-up centar
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 26 nov 2014, 10:26

Druze ja nisam rekao ni debil ni konj ni mazga, nit bi vrijedjao Jusufa Nurkica. Samo stvari nazivam onakvim kakve jesu...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 nov 2014, 12:06

Celikovac je napisao/la:Druze ja nisam rekao ni debil ni konj ni mazga, nit bi vrijedjao Jusufa Nurkica. Samo stvari nazivam onakvim kakve jesu...
OK
ali eto sada mi objasni laički kakve su stvari:
dali je nastupio za drugu zemlju i ako je imao itekakvu mogučnost da to uradi i igra ekonomsko properativnije i na večem nivou
dali je do sada preskočio reprezentativni ciklus (naglašavam ja lično ne smatram toliko problematicnim što nije nastupio u kvalifikacijama za EP)?
dali se do sada nije odazvao na i jaedan poziv?
dali je zabušavao u utakmicama?
...

ja de fakto ne vidim šta je to konkretno uradio do sada loše (razno razni natpisi u portalima ili novinama mi ništa ne znace), dok se neki hukici i do danas poštuju i slave, a da nije odigrao više od 2-3 poštene utakmice za reprezentaciju i da je zbrisao kada nam je najviše trebao i postao slovenac

ukratko, kada prvi put odbije poziv bez nekog konkretnog razloga e onda cu ga ja zvati i daleko gorim imenima nego ti, a smatrati cu ga samo jos jednim NBA igracem i ponavljam do sada on tako nesto nije uradio
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 26 nov 2014, 12:55

1. Propustio je kvalifikacije pod veoma sumnjivim okolnostima. Ja razumijem da je mozda cak i ranije trebao u Ameriku i da je i ovako puno dao za BiH, medjutim neke stvari se unaprijed najave i objasne, onako iskreno.

2. Njegov menadjer je izjavio da Jusuf 100% nece igrati na Euru, a Juka to nije ni potvrdio ni demantovao (ono da ce "uvijek igrati za BiH" ja ne shvatam kao demant).

3. Otvoreno prica protiv saveza kao da su mu pobili u najmanju ruku citavu familiju, a znamo svi ko stoji iza takvih Jusufovih izjava i ko citav zivot ratuje protiv saveza maticne drzave, ko gura nase igrace drugim selekcijama itd itd... Shvatam ja da je savez na niskim granama, kao i kompletan BH sport, medjutim ja od trenutno vecih imena (Teletovic, Djedovic, D.Ivanovic) jos nisam cuo takve stvari o krovnoj kosarkaskoj BH kuci.

Dakle opet ponavljam ja nemam nista protiv Jusufa, momak mi je cak i drag, medjutim to sto ono djubre upravlja njegovom kosarkaskom karijerom nije nimalo dobro. Nije dobro ni za njega, a pogotovo ne za ovu reprezentaciju.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 nov 2014, 13:19

Celikovac je napisao/la:1. Propustio je kvalifikacije pod veoma sumnjivim okolnostima. Ja razumijem da je mozda cak i ranije trebao u Ameriku i da je i ovako puno dao za BiH, medjutim neke stvari se unaprijed najave i objasne, onako iskreno.
prije toga sa 3-4 dana odmora i poslije teske sezone i nba drafta igrao U20 prvestvo B divizije i 50,01% zaslužan što smo ga osvojili, a zbog toga odugovlaćio (i rizikovao) više milionski ugovor sa NBA timom
Celikovac je napisao/la:2. Njegov menadjer je izjavio da Jusuf 100% nece igrati na Euru, a Juka to nije ni potvrdio ni demantovao (ono da ce "uvijek igrati za BiH" ja ne shvatam kao demant).
ovo je strogo rekla - kazala, prema tome dok se ne dokaže suprotno (tj. ako se ne pojavi na okupljanju) ovo apsolutno ništa ne znači[/quote]

Celikovac je napisao/la:3. Otvoreno prica protiv saveza kao da su mu pobili u najmanju ruku citavu familiju, a znamo svi ko stoji iza takvih Jusufovih izjava i ko citav zivot ratuje protiv saveza maticne drzave, ko gura nase igrace drugim selekcijama itd itd... Shvatam ja da je savez na niskim granama, kao i kompletan BH sport, medjutim ja od trenutno vecih imena (Teletovic, Djedovic, D.Ivanovic) jos nisam cuo takve stvari o krovnoj kosarkaskoj BH kuci.
i sada je otvorenost mana?! pa upravo što drugi igrači nisu bili otvoreni nego su jednostavno odbijali reprezentaciju (čak je i mirza preskočio jedan ciklus, a dok je bio mlađi napustio kamp) stanje je decenijama bilo kakvo je bilo
pazi sada ja ne sporim da je u savezu puno toga uznapredovalo, ali opet mi je ogromna mrlja napravljena sa imenovanjem dine konakovica za predsjenika istog i isti je za razliku od prethodnog dokazana lopovcina (na zalost kakva nam je drzava nije de jure) koja gdje je god bila ostavila pustos iza sebe, zato kada jusuf kaže da su se ponijeli nepošteno prema njemu više njemu vjerujem
i ako iskreno mislim da su i jedni i drugi pogriješili (on što je tako napustio kvalifikacije, a oni što su sprovodili disiplinu nad jednim od največih svijetskih talenata, a propuštali su to isto raditi nad nekima koji nisu ni 10% zaslužni kao on)

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 26 nov 2014, 14:19

nerminh74 je napisao/la:
Celikovac je napisao/la:1. Propustio je kvalifikacije pod veoma sumnjivim okolnostima. Ja razumijem da je mozda cak i ranije trebao u Ameriku i da je i ovako puno dao za BiH, medjutim neke stvari se unaprijed najave i objasne, onako iskreno.
prije toga sa 3-4 dana odmora i poslije teske sezone i nba drafta igrao U20 prvestvo B divizije i 50,01% zaslužan što smo ga osvojili, a zbog toga odugovlaćio (i rizikovao) više milionski ugovor sa NBA timom
Celikovac je napisao/la:2. Njegov menadjer je izjavio da Jusuf 100% nece igrati na Euru, a Juka to nije ni potvrdio ni demantovao (ono da ce "uvijek igrati za BiH" ja ne shvatam kao demant).
ovo je strogo rekla - kazala, prema tome dok se ne dokaže suprotno (tj. ako se ne pojavi na okupljanju) ovo apsolutno ništa ne znači
Celikovac je napisao/la:3. Otvoreno prica protiv saveza kao da su mu pobili u najmanju ruku citavu familiju, a znamo svi ko stoji iza takvih Jusufovih izjava i ko citav zivot ratuje protiv saveza maticne drzave, ko gura nase igrace drugim selekcijama itd itd... Shvatam ja da je savez na niskim granama, kao i kompletan BH sport, medjutim ja od trenutno vecih imena (Teletovic, Djedovic, D.Ivanovic) jos nisam cuo takve stvari o krovnoj kosarkaskoj BH kuci.
i sada je otvorenost mana?! pa upravo što drugi igrači nisu bili otvoreni nego su jednostavno odbijali reprezentaciju (čak je i mirza preskočio jedan ciklus, a dok je bio mlađi napustio kamp) stanje je decenijama bilo kakvo je bilo
pazi sada ja ne sporim da je u savezu puno toga uznapredovalo, ali opet mi je ogromna mrlja napravljena sa imenovanjem dine konakovica za predsjenika istog i isti je za razliku od prethodnog dokazana lopovcina (na zalost kakva nam je drzava nije de jure) koja gdje je god bila ostavila pustos iza sebe, zato kada jusuf kaže da su se ponijeli nepošteno prema njemu više njemu vjerujem
i ako iskreno mislim da su i jedni i drugi pogriješili (on što je tako napustio kvalifikacije, a oni što su sprovodili disiplinu nad jednim od največih svijetskih talenata, a propuštali su to isto raditi nad nekima koji nisu ni 10% zaslužni kao on)[/quote]

Aferim Nermine, komentar je na mjestu. Sve što si naveo potpisujem.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 29 nov 2014, 05:14

Hajde sad jusufe, nemoj razocarat.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 29 nov 2014, 05:30

kim je napisao/la:Hajde sad jusufe, nemoj razocarat.
Nije razocaro .Igrao je odlicno u maloj minutazi.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 29 nov 2014, 05:38

Nakon što neigraš pet utakmica, i konačno dobiješ pet minuta, odigraš- ništa, nit smrdi nit miriše. Neš se ti tako juka probit nažalost, navućeš na sebe samo veći gnjev, u nba prolaze velemajstori i bezobrazni, za ostale nema mjesta. Tisi centar i za pet minuta nemoš izborit slobodna da pogodiš, nesmijese to dešavati, nikako. Imaš talenta, košarkaši si bezobrazan, ali ti je samopuzdanje........materini.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 29 nov 2014, 06:37

Bio sam na tekmi veceras. Iskreno posto su Nuggetsi odigrali jako dobro, mislio sam da ce dobiti i vecu minutazu. Ono sto je odigrao, nije pravio neke kriminalne greske ali nije ni nesto sad spektakularno dobro odradio. Ok bi rekao realno da je bio. Nadam se da ce imati vise prilika za igru.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 30 nov 2014, 15:02

Bolje bi bilo da ode u NBDL pa da barem se polako razvija kao igrac. Ovako ne vidim kako ista moze pozitivno dobit od igranja po 5 minutica svake 3-4 igre pri kraju AKO Nuggetsi vode sa puno poena to jest.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.