Govorio je Amar na pressu pred Čelik o njemu, ne znam jesi li gledao, vjerovatno nisi dok pitašdesnibocni je napisao/la:Ljudi, kakva je situacija sa ovim na igracem na probi? Salifu! Je li ga jos isprobava, trazi mu mjesto da vidi na kojoj bi poziciji mogao igrati, ili sta vec? U ovim prijateljskim mu stalno mijenja poziciju, na treningu kad se igra na dva gola, cas je bocno, cas u sredini desno, cas desno krilo? Zna li iko sta bi sa njim moglo biti, ovo sto sam do sada vidio, izuzev zavidne fizicke spreme, mislim da imamo igraca koji i vise od njega znaju igrati lopte?! Amar je govorio i za Niemu, necemo ga dovesti samo zato sto je crn, mora biti prije svega dobar. Eto, cisto da mi neko da informaciju. Hvala.

Uglavnom, rekao je kako je zanimljiv igrač, kako postoji obostrana želja za ostankom, ali da problem pravi papirologija koja treba da dođe iz Gane, njemu sad nekad ističe 'boravišna dozvola' ili tako nešto, pa će morati otići iz naše zemlje (ne znam na koliko vremena), vjerovatno nazad u Ganu, pa bi se opet vratio kada bi se završila sva ta papirologija, a Amar nije direktno govorio dane i datume kada bi to moglo biti, pa tako ne znam tačno kada bi to trebalo da se desi.
I da, kada je govorio o njegovoj igri, rekao je da ima kvalitet, da ima siguran pas i da vjerovatno ima još "skrivenih" kvaliteta koje ne zna ni on sam i koje tek treba da se otkriju, jer mu je valjda ovo prvi put da igra/trenira na ovakvim dobrim terenima (sad možeš misliti kakva je infrastruktura u Gani