Zato što iskreno i realno, da su male šanse da Sarajevo postane jako i na nivou, onog Sarajeva iz recimo 1982-e godine i da ima takve igrače.ThrillerHz je napisao/la:Zasto Bosnjo mentalitet uvijek tezi ka prosloscu tvrdeci da je bilo bolje, ne gledajuci na buducnost i ne pokusavajuci da ista promjeni???
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
- ThrillerHz
- Kontakt:
Pa bas zbog takvog razmisljanja i jesu male sanseStroj1946 je napisao/la:Zato što iskreno i realno, da su male šanse da Sarajevo postane jako i na nivou, onog Sarajeva iz recimo 1982-e godine i da ima takve igrače.ThrillerHz je napisao/la:Zasto Bosnjo mentalitet uvijek tezi ka prosloscu tvrdeci da je bilo bolje, ne gledajuci na buducnost i ne pokusavajuci da ista promjeni???
1946~
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Fudbal na ovim prostorima je od osamdesetih miljama uznapredovao, kada bi se sastalo ovo danasnje sarajevo i sarajevo iz 86 ja bi svoje pare stavio na danasnje sarajevo! Fazon je u tome sto je i fudbal u cijelom svijetu uznapredovao, i to daleko vise nego kod nas. U hrvatskoj npr svaki klub u prvoj ligi ima fenomenalne terene, o sloveniji da ne pricamo. srbija, makedonija.. svaka drzava i liga napreduju samo smo mi tu gdje jesmo i ne micemo se. Zato se i vama cini da smo losi a zapravo i nismo toliko koliko se prikazuje.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Nije to razmisljanje, nego je ralnost nazalost. Svakako da se treba gledati naprijed, samo kod nas se ide unazad ili tapka u mjestu.ThrillerHz je napisao/la:Pa bas zbog takvog razmisljanja i jesu male sanseStroj1946 je napisao/la:Zato što iskreno i realno, da su male šanse da Sarajevo postane jako i na nivou, onog Sarajeva iz recimo 1982-e godine i da ima takve igrače.ThrillerHz je napisao/la:Zasto Bosnjo mentalitet uvijek tezi ka prosloscu tvrdeci da je bilo bolje, ne gledajuci na buducnost i ne pokusavajuci da ista promjeni???
Vidim da si mladji. 86 godina je bila katastrofa. To je vec poceo pad do rata. Sto se toga tice Sarajevo iz 84 bi recimo razbucalo danasnje Sarajevo na proste faktore. Sarajevo ovo danas bi bilo samo bolje u jednom dijelu a to je trka. Sto se igre ticeFrancescoTotti je napisao/la:Fudbal na ovim prostorima je od osamdesetih miljama uznapredovao, kada bi se sastalo ovo danasnje sarajevo i sarajevo iz 86 ja bi svoje pare stavio na danasnje sarajevo! Fazon je u tome sto je i fudbal u cijelom svijetu uznapredovao, i to daleko vise nego kod nas. U hrvatskoj npr svaki klub u prvoj ligi ima fenomenalne terene, o sloveniji da ne pricamo. srbija, makedonija.. svaka drzava i liga napreduju samo smo mi tu gdje jesmo i ne micemo se. Zato se i vama cini da smo losi a zapravo i nismo toliko koliko se prikazuje.
Koliko si tekmi pogledao iz 80-tih ? Skoro svi tvoji komentari su bas na mjestu ("spot-on") ali ovaj ti je BS. Ono Sarajevo bi uzelo 5 titula zaredom BEZ izgubljene tekme. Pricaj ti o nekom napretku ali od rata ovo sto se igra u PLBiH je nivo Republicke lige iz 80-tih. Jedna Trepca ili Radnicki Kragujevac bi razvalio sve timove iz ove sezone ko' Bugarsku Skupstinu. Ako Wagner hara ovom ligom do 40-te ko bi zaustavio Teskeredzica, Barnjaka, Savice, Jakovljevica. Musemice, Sljivu, Papeta, Paju i Hadziju cak ne racunam da ih ne uvrijedim. Onda se nisu brijale noge, pusila sisa i pucali selfiji. Znalo se pusiti, kockati i malo popiti. Ovi mladji imaju percepciju da je sada kao "novo" vrijeme i sve ide naprijed. Ide u Ecropi i igra se brze i dinamicnije i par nivoa iznad. Ono sto radi Belgija i Francuska je za duboki naklon i postovanje. Ovo kod nas je svjetlosnim godinama daleko od toga pa i od starih vremena jer se igraci nisu sasrali i kocili od straha igrati derbije kao sada. Recimo Mbappe, Iniesta i Xavi vide neki drugi sport u glavi u odnosu na nase.FrancescoTotti je napisao/la:Fudbal na ovim prostorima je od osamdesetih miljama uznapredovao, kada bi se sastalo ovo danasnje sarajevo i sarajevo iz 86 ja bi svoje pare stavio na danasnje sarajevo! Fazon je u tome sto je i fudbal u cijelom svijetu uznapredovao, i to daleko vise nego kod nas. U hrvatskoj npr svaki klub u prvoj ligi ima fenomenalne terene, o sloveniji da ne pricamo. srbija, makedonija.. svaka drzava i liga napreduju samo smo mi tu gdje jesmo i ne micemo se. Zato se i vama cini da smo losi a zapravo i nismo toliko koliko se prikazuje.
Samo poredjenje one i ove generacije je uvreda za one momke. Kazes svi napreduju osim nas i zato bi stavio pare na ovaj tim. Objasnjenje ti nikakve veze nema. Svi napreduju ali nasi zaostaju i Kipar i ostali "velikani" nas prestizu. Pa ona Vojvodina, Vardar ili Pristina bi zarila i palila ovom ligom od rata naovamo. Poimanje fudbala ove generacije nije nista naprednije od onih iz 80-tih. Samo sto ovi danas jos nemaju damu. Pogledaj sta Duljevicu rece trener - Igra bez lopte i odbrana nisu sekunde napredovali. Zato SVI timovi dobiju po usima kad izadju u Evropu. Odbrana je lezerna u svojih 25 metara. Koliko puta bek i stoper ne mogu iznijeti loptu jer nema niko slobodan vec vracaju golmanu. Nije to slucajno vec zastarjelo. Nadam se da ce nekad ovi timovi prevazici one ali ne u narednih 5-6 godina minimum.
Recimo Velez : Zaboravi BMV jer su iz druge vasione. Tuce, Kodru i kompaniju bi mogao samo metkom u glavu zaustaviti danas. Ko da ih cuva Bekic i Hodzic ????????
Komsije su bile losije od nas ali Sabanadzovic, Cilic, rahmetli Skija, Cobo, Fico, Jankovic, Paprica pa i Guto bi u ova vremena bili superiorni ovim danasnjim.
Napredak danas su bolji materijali za dresove, bolje drenaze terena, metodi oporavka igraca, tehnologija i analiza generalno. Igracki kod nas sada se malo vise trci i to je sve.
To je moje vidjenje. @bordopoeta i par starijih imaju svoje vidjenje koje je kvalifikovano sigurno.
Nakon druge titule smo bili u blagom padu do rata sto je istina.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Dijete sam devedesetih pa sam gledao samo ovo malo sto ima snimaka po yt, tj. neznalica sam totalni
postujem sve napisano i sigurno je kvalitet jugoslavenske lige daleko bio ispred ove nase danas, i tu mozes povuc dijagonalu sa ovim sto sam ja napisao-kvalitet lige ce uvijek izbacit kvalitetne pojedince poput svih tih imena koje si ti spomenuo.
Al kako se vi sjecate tih starijih igraca tako cemo se i mi sjecat Skore, Obuce, Turkovica, Benke pa i Huseinovica... Mnogi nisu igrali zajedno al su se izdvajali od ostalih po tom kvalitetu i lucidnosti. Danas imamo Ahmetovica, Velkoskog koje moramo postovat ako nista zbog brojki golova i asistencija koje imaju u nasem dresu. Da je liga iole kvalitetnija, infrastrukturom, bilo bi dosta vise i tih pojedinaca, a i uspjeha u europi.
Ja kazem da bi stavio pare na ovaj danasnji tim i to je moje misljenje, najvjerovatnije nisam u pravu al jbg vjerujem u kvalitet ove ekipe
postujem sve napisano i sigurno je kvalitet jugoslavenske lige daleko bio ispred ove nase danas, i tu mozes povuc dijagonalu sa ovim sto sam ja napisao-kvalitet lige ce uvijek izbacit kvalitetne pojedince poput svih tih imena koje si ti spomenuo.
Al kako se vi sjecate tih starijih igraca tako cemo se i mi sjecat Skore, Obuce, Turkovica, Benke pa i Huseinovica... Mnogi nisu igrali zajedno al su se izdvajali od ostalih po tom kvalitetu i lucidnosti. Danas imamo Ahmetovica, Velkoskog koje moramo postovat ako nista zbog brojki golova i asistencija koje imaju u nasem dresu. Da je liga iole kvalitetnija, infrastrukturom, bilo bi dosta vise i tih pojedinaca, a i uspjeha u europi.
Ja kazem da bi stavio pare na ovaj danasnji tim i to je moje misljenje, najvjerovatnije nisam u pravu al jbg vjerujem u kvalitet ove ekipe
Sad ja htio da napisem nesto slično.fks74 je napisao/la:Suvisno je i pricati, kako je bilo prije rata i sada. Pogledaj stanje u drzavi , prije rata i sada. Koliko je trenutno raje otislo vani, malo nas sada ima bolesnika , koji gledaju ovu nasu ligu. Evo npr.kod mene iz komsiluka otislo 10 momaka vani , zadnjih mjesec dana. I ovo sto je ostalo mladje raje, jedino moja djeca su navijaci Sarajeva i od komsije su zeljovci, ostalo su navijaci stranih klubova. Zato bez veze je prica, kako ke bilo prije rata.
Znam desetak navijaca koji su redovniji od mene bili, neki imali svoje mjesto, cesto i na gostovanja isli a otisli su vani. Nije to proces gdje je u jednom trenutku otislo pola tribine nego su otisli u nekolikogo godina. Svi su vukli za sobom po nekoliko osoba.
Ja bih rekao da se solidno radi na promociji kluba i privlacenju ljudi ma stadion ali to ne primjeti zbog odlaska koji jednostavno vise nisu u mogucnosti da fizicki budu tu nego traze alternativne nacine da prate utakmice. Cesto se ovdje takvi prozivaju u smislu zasto su na forumu a ne na utakmici.
Ni mi a ni ostatak klubova se ne mozemo a i ne mogu pohvaliti nekom lijepom igrom a to je prvi poziv koji privlaci navijace. Podjednak tom pozivu je i poziv osvajanjem trofeja ali i dobrim igrama u evropi.
Pomenuo si ovo da djeca i mladi cesto navijaju za klubove po evropi a ovdje ni za koga. Oni prate lijepu igru i klubove sa malim brojem poraza, one koji imaju konstantu. A mi to ovdje nemamo, kod nas je u najboljem slucaju svaka treca utakmica sa lijepim igrom. Nije rijedak slucaj bio da je kad smo igrali lijepo izostao rezultat, a kad nismo igrali lijepo rezultat je bio pozitivan.
Imamo tek pola sezone lijepih igara i rezultata koji su dosli nakon jednog razocaravajuceg. Treba nastaviti u ovom ritmu i naravno i dalje ne mozemo očekivati da ce odjednom svi nahrliti na utakmicu.
Svi zaborave da se povjerenje lahko izgubi ali se tesko vraca, ljubav je u tome nemocna.
I ovo sto ti govoris, stvarno je suvisno porediti periode prije i sada. Ta poredjenja see uvjek odnose samo na brojeve nikada niko ne poredi da li mi kao pojedinci i tribina smo ugodno okruzenje za one koji ne dolaze, i to koliko je prijatnije bilo prije biti na tribini od onoga danas.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Bez razlicitih misljenja nema ni napretka.FrancescoTotti je napisao/la:Dijete sam devedesetih pa sam gledao samo ovo malo sto ima snimaka po yt, tj. neznalica sam totalni![]()
Ja takodje vjerujem u kvalitet ove ekipe da uradi planirano i dajem podrsku od Kovacevica do Tatara, ali ih ne bih poredio ni sa onom generacijom ni sa vrhom Evrope. Po meni napredujemo par godina usporenije od onog sto sam ocekivao jer zavisimo od sposobnosti uprave ali sta ces. Korak po korak.
Sto se tice napretka, tacno je da bi infrastruktura pomogla ali ne previse. Ono sto u glavi imaju Mbappe, Iniesta i Xavi se uci od pionira. Oni dok kruze i probijaju odbranu imaju u glavi dvadesetak kombinacija. Svake 2-3 sekunde kako se napadaci krecu i odbrana ih pokriva, njihova lista spadne na par najboljih i oni izbaru i odigraju najbolju. Sve je dinamicno i fluidno ne samo njima nego SVIM igracima tima. Dakle igra bez lopte je preduslov i omogucava ovaj stil kao i trka 90 minuta u oba smjera + pregled igre i pozicije saigraca. Sve to se radi uz puno postovanje trenerove postavljene formacije. O tehnici i fizickoj spremi da ne pricam. To ti je kao razlika u sahu izmedju velemajstora i pocetnika i njihovog vidjenja igre.
Nema u drzavi 5 trenera da shvataju i studiraju moderan fudbal pogotovo ovi za djecu. Mi stavimo neke svoje bivse kao zahvalnicu i to je to.
- ElCartel11
- Kontakt:
Ko danas nece potpisati?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
SlovenacElCartel11 je napisao/la:Ko danas nece potpisati?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ovo si 100% u pravu i ne znam zasto se to radi. nikakve edukacije, nikakvih referenci, al ajde neka ga.kengur je napisao/la: Nema u drzavi 5 trenera da shvataju i studiraju moderan fudbal pogotovo ovi za djecu. Mi stavimo neke svoje bivse kao zahvalnicu i to je to.
Ima na yt dobra reprtaza o dinamovoj akademiji, ko zeli nek pogleda. Syebat ce se koliko su ljudi profesionalni...
-
Samozdravlje
- Kontakt:
- Uvjeren sam da ces ti biti "@bordopoeta"FrancescoTotti je napisao/la:Dijete sam devedesetih pa sam gledao samo ovo malo sto ima snimaka po yt, tj. neznalica sam totalni![]()
- Meni je moj rahmetli babo govorio(Zeljovac):"Kakav ovaj fudbal(Susic,Bazdarevic),sta su rahmetli Hase,Svabo .Uvjek ce tako biti .
- Uporedjuje se neuporedivo i naravno nikad necemo znati , ali sam siguran u ovo :
- Mi stariji se sjecamo fudbalera iz protivnickih ekipa i to ne nekih velikih imena Rahimic,Skocajic(Velez)Fazlic,A.Kovacevic(Borac) Secerbegovic, Hatunic (Sloboda),Gavran,Buza(Celik),Hajdukovic(Bor),Nikezic(Vojvodina).... Sumnjam da cete se vi sjecati ko je igrao u Gosku,Radniku itd.
- Susicev laznjak,Pasicev centarsut,Hadzibegovicev klizeci , Calino igranje na Vukotica(Partizan). Igrali ljudi po 7-8 god u ligi , kontinuitet.
- Sada mozda 10-ak bh fudbalera igra u ozbiljnim klubovima , a iz one generacije su rijetko isli u neke Ž lige(naravno bilo je i toga).
- Danasnji Bajern bi vjerovatno dobio Bajern Bekenbauera(radi napretka nauke, ne fudbala prvenstveno),Ovaj Real neki Real (Raul) itd....
- Hipoteticki govoreci dati generaciji 84/85 vremena da se prilagode , derali bi i DInamo i CZ sadasnju ovu danasnju.
- Mozda kao dodatak u rasudjivanju , znali smo primiti 6 kom. od Anderlehta , ali i pobjediti 1:0 na Kosevu. Ravnopravno igrali sa buducim sampionima MU i HSV . Razumijem ja Vas da Vam je ova prica gubljenje vremena , daj da vidimo sta cemo sa super igracem Adukorom ,Rahmanovicem ....
- Zato mi puno znaci Akademija , razvija se duh pripadnosti klubu.Yebe se Zlatkovica,Sunjevarica za narednu sezonu FKS. Poz. i da si sretan.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- ElCartel11
- Kontakt:
Jel' raskinuo sa Holimpijom?MortemHz je napisao/la:SlovenacElCartel11 je napisao/la:Ko danas nece potpisati?
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
-
belosevic28
- Kontakt:
Prelazni ROK je tek poceo. Ocekujmo jos jednog veznog.
Po meni nije lose pokusati dovesti nekog od npr. 32 godine, da je bivsi reprezentativac neke drzave iz ex Yu, da je bio standardan u svom klubu i da ga se taj klub zeli rijesiti... Jbg niko mi ne pada na pamet, onako kazem.
Po meni nije lose pokusati dovesti nekog od npr. 32 godine, da je bivsi reprezentativac neke drzave iz ex Yu, da je bio standardan u svom klubu i da ga se taj klub zeli rijesiti... Jbg niko mi ne pada na pamet, onako kazem.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Fakat je sad teško naći nekog novog, pogotovo dobrog igrača.belosevic28 je napisao/la:Prelazni ROK je tek poceo. Ocekujmo jos jednog veznog.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
belosevic28
- Kontakt:
Jedino vidjeti ovaj prelazni Rok sta nam nudi 
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Bolje dovesti 5 igraca koji nisu bili standardni, nego jednog koji je standardan..stopostoMortemHz je napisao/la:Fakat je sad teško naći nekog novog, pogotovo dobrog igrača.belosevic28 je napisao/la:Prelazni ROK je tek poceo. Ocekujmo jos jednog veznog.
Bordo bijeli za život cijeli!!
- ElCartel11
- Kontakt:
Da zavrsimo oko Roka na zalost..
"Vnovič se je sestal z Milanom Mandarićem, s predsednikom sta govorila o trenutni situaciji in nogometaševi prihodnosti, končna odločitev pa je presenetila vse. Kronaveter se vrača, Kronaveter je že na pripravah Olimpije. Kako? Zakaj? Takole je ..."
"Vnovič se je sestal z Milanom Mandarićem, s predsednikom sta govorila o trenutni situaciji in nogometaševi prihodnosti, končna odločitev pa je presenetila vse. Kronaveter se vrača, Kronaveter je že na pripravah Olimpije. Kako? Zakaj? Takole je ..."
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Pozdrav sarajlijama. Cestitke na dobroj utakmici u prijateljskoj atmosferi. Sve je bilo kako treba, osim par startova Resica koji su bili malo grublji, ali sigurno u znaku borbe i u zelji za dokazivanjem Musemicu. Imate strasan roster igraca, Husref je to podijelio u dvije dobre postave. Lazic me je iznenadio skroz, strasno pojacanje, kao i Rahmanovic koji protiv nas odigra svaki put odlicno. Hebib je bio prodoran dosta, Crepulja je vrtio ali nista specijalno. Iz druge postave bih vam izdvojio Mujakica koji je imao dvije katastrofalne greske, dodaje loptu bez pogleda, jedna je umalo autogo, drugu je nabio sebi u korner. Nasi momci su stvarno bili poletni, zeljni borbe i kao sto dodjem ovdje objektivno, reci cu i objektivno, bili bolji jucer. Iako opet vi djelujete kao stameni, zna se gdje je koji igrac, bez lutanja, zna svaki igrac sta ce uraditi s loptom, ali eto neki drugi faktori su na rezultat odigrali ulogu. Hvala na dobroj provjeri, pa se vidimk ako Bog da u PL 
- ThrillerHz
- Kontakt:
Sezona kad smo osvojili titulu, posjeta ocajna, tek malo pred kraj raja pocela dolaziti.
Sezona kad smo doveli Benka i njegov debi, bolju posjetu imala nego kad je titula uzeta.
U prevodu, dovodite kvalitetne igrace, dolazice i navijaci.
Jedan od uslova naravno.
Sezona kad smo doveli Benka i njegov debi, bolju posjetu imala nego kad je titula uzeta.
U prevodu, dovodite kvalitetne igrace, dolazice i navijaci.
Jedan od uslova naravno.
1946~