Jbg pobrkao sam sezone, al helem, opet ne moze se rec da je zbog leona bila invazija, al je bio dio pozitivne price i hype-a, valjda i sad pred pocetak sezone bude neka akcija da se raja nalozi, zalosno je da nam taj marketinski dio dobro zaostaje za ostalim dijelovima klubaPantelija je napisao/la:Da, invazija na gradacac je bila da se vidi leon
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ThrillerHz
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
1946~
Jbg brate, i ti pretjera, kakav Leon, igrao je on prijateljske, pa gdje su ti navijaci npr u Gracanici, iako treba reci da nas je bilo, naravno hordasi sa TK-a...Pantelija je napisao/la:Da, invazija na gradacac je bila da se vidi leon
U Gradaccu je se bilo sve poklopilo, odlican kraj polusezone, raja pozelila utakmice, normalno gostovanje, jos uvijek trajala euforija oko kluba, osvojen kup sezonu prije, te sezone PO EL, dovodjenje Leona, Alispahica, pobjeda nad Partizanom u prijateljskim, generalno dobre pripreme...
I zbog tog perioda se i sad nismo oporavili, i sumnjam da cemo se ikad vise oporaviti, jer mnogi su se pomirili da Sarajevo nece biti ono sto su sanjali i razocarali se, ali tu dolazimo do toga koliko su realni ti snovi...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
bas tako mnogi su imali nerealna ocekivanja al kriva je i tadasnja uprava koja je svasta obecavala i tako se dizala euforijaYNWA je napisao/la:Jbg brate, i ti pretjera, kakav Leon, igrao je on prijateljske, pa gdje su ti navijaci npr u Gracanici, iako treba reci da nas je bilo, naravno hordasi sa TK-a...Pantelija je napisao/la:Da, invazija na gradacac je bila da se vidi leon
U Gradaccu je se bilo sve poklopilo, odlican kraj polusezone, raja pozelila utakmice, normalno gostovanje, jos uvijek trajala euforija oko kluba, osvojen kup sezonu prije, te sezone PO EL, dovodjenje Leona, Alispahica, pobjeda nad Partizanom u prijateljskim, generalno dobre pripreme...
I zbog tog perioda se i sad nismo oporavili, i sumnjam da cemo se ikad vise oporaviti, jer mnogi su se pomirili da Sarajevo nece biti ono sto su sanjali i razocarali se, ali tu dolazimo do toga koliko su realni ti snovi...
Jel to ona blatnjava utakmica meni to ostalo u sjecanju
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Samo Sarajevooo
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Realno sta je uprava drugo mogla, iako ih ne mogu ocima vidjeti, jer su sjebali previse love i dobru priliku(naravno treba reci da su oni uradili mnogo i za ovo sad Sarajevo), Sarajevo prije Selimovica i Sarajevo nakon Selimovica se ne mogu porediti...fera je napisao/la:bas tako mnogi su imali nerealna ocekivanja al kriva je i tadasnja uprava koja je svasta obecavala i tako se dizala euforijaYNWA je napisao/la:Jbg brate, i ti pretjera, kakav Leon, igrao je on prijateljske, pa gdje su ti navijaci npr u Gracanici, iako treba reci da nas je bilo, naravno hordasi sa TK-a...Pantelija je napisao/la:Da, invazija na gradacac je bila da se vidi leon
Jel to ona blatnjava utakmica meni to ostalo u sjecanju
Dosao milijarder za vlasnika, normalno da ces imati velike najave, to svi rade, evo Celik, velike najave a sad od nas posudjuju igrace, pa Husic sa Slobodom, kakve su to bile najave, pa sad i sa Tuzlom, a realno je da samo baci preko 20 miliona KM za mozda jednu titulu...
To je ta utakmica, koja se morala odigrati, nebitno kakav je teren bio...
Sarajevo i Liverpool
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Destruktivac?MortemHz je napisao/la:Dovest ćemo još jedno pojačanje, vezni red.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
@ynwa legitimna je to strategija al znamo svi sta dolazi poslije euforije. Vidjecemo koliko ce ova uprava potrajati ljudi skroz drugacije rade.
Tada je bio pravi momentum da se tako nesto radi jer stvarno je puno raje vjerovalo u uspijeh preko noci, meni se vise sviđa kad se radi korak po korak, uloziti u akademiju se isplati samo treba dobrih trenera skolovanih i umjesto polovnjaka iz komsiluka imas svake sezone jednog il dva igraca koji mogu pomoci timu.
Zamisli kusturicu tokom ove pauze da je jos u klubu sta bi pricao i iz cega bi sve iskakao.
Tada je bio pravi momentum da se tako nesto radi jer stvarno je puno raje vjerovalo u uspijeh preko noci, meni se vise sviđa kad se radi korak po korak, uloziti u akademiju se isplati samo treba dobrih trenera skolovanih i umjesto polovnjaka iz komsiluka imas svake sezone jednog il dva igraca koji mogu pomoci timu.
Zamisli kusturicu tokom ove pauze da je jos u klubu sta bi pricao i iz cega bi sve iskakao.
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
MortemHz je napisao/la:Dovest ćemo još jedno pojačanje, vezni red.
Imal kakvih nagadjanja sa imenima? To nam je pod moranje
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
-
belosevic28
- Kontakt:
Tesko da se moze sta pouzdano cuti ili naslutiti. Hadzic radi u tisini i zaista niko ne moze izvuci nikakvu info od njega. Opet vjerujem da je na tragu dibrom DMF-u.ledesma je napisao/la:MortemHz je napisao/la:Dovest ćemo još jedno pojačanje, vezni red.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Hamza ga i dalje mece. Jeste da nije nas, ali mi drago da je momak uspjesan.
Treba nam destruktivac i treci spic (ako Ahmet opet zastopa).
Treba nam destruktivac i treci spic (ako Ahmet opet zastopa).
“Produžili smo ugovore s nekoliko za nas veoma bitnih igrača. Zadržali smo kostur i to je naša strategija ove zime za koju smatramo da će nas učiniti jačom na proljeće. Smatram da bi nam dobro došlo možda samo još jedno pojačanje. Na jednoj poziciji, neću reći na kojoj zbog naših igrača, ali u pitanju je samo alternativno rješenje, a ne zamjena za nekoga”, ističe Musemić.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Brato jeli te cura zajebavalaBenkara21 je napisao/la:Pozdrav iz Opina brateNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Bujrum raja iz SarajevaDan kao iz price. Samo da ne bude povreda na obadvije strane
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Još ništa, nažalost.ledesma je napisao/la:MortemHz je napisao/la:Dovest ćemo još jedno pojačanje, vezni red.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Da Herić nije prelahko odbačen, sad bi nam leg'o k'o kec na desetku.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Potpisujem.kengur je napisao/la:Koliko si tekmi pogledao iz 80-tih ? Skoro svi tvoji komentari su bas na mjestu ("spot-on") ali ovaj ti je BS. Ono Sarajevo bi uzelo 5 titula zaredom BEZ izgubljene tekme. Pricaj ti o nekom napretku ali od rata ovo sto se igra u PLBiH je nivo Republicke lige iz 80-tih. Jedna Trepca ili Radnicki Kragujevac bi razvalio sve timove iz ove sezone ko' Bugarsku Skupstinu. Ako Wagner hara ovom ligom do 40-te ko bi zaustavio Teskeredzica, Barnjaka, Savice, Jakovljevica. Musemice, Sljivu, Papeta, Paju i Hadziju cak ne racunam da ih ne uvrijedim. Onda se nisu brijale noge, pusila sisa i pucali selfiji. Znalo se pusiti, kockati i malo popiti. Ovi mladji imaju percepciju da je sada kao "novo" vrijeme i sve ide naprijed. Ide u Ecropi i igra se brze i dinamicnije i par nivoa iznad. Ono sto radi Belgija i Francuska je za duboki naklon i postovanje. Ovo kod nas je svjetlosnim godinama daleko od toga pa i od starih vremena jer se igraci nisu sasrali i kocili od straha igrati derbije kao sada. Recimo Mbappe, Iniesta i Xavi vide neki drugi sport u glavi u odnosu na nase.FrancescoTotti je napisao/la:Fudbal na ovim prostorima je od osamdesetih miljama uznapredovao, kada bi se sastalo ovo danasnje sarajevo i sarajevo iz 86 ja bi svoje pare stavio na danasnje sarajevo! Fazon je u tome sto je i fudbal u cijelom svijetu uznapredovao, i to daleko vise nego kod nas. U hrvatskoj npr svaki klub u prvoj ligi ima fenomenalne terene, o sloveniji da ne pricamo. srbija, makedonija.. svaka drzava i liga napreduju samo smo mi tu gdje jesmo i ne micemo se. Zato se i vama cini da smo losi a zapravo i nismo toliko koliko se prikazuje.
Samo poredjenje one i ove generacije je uvreda za one momke. Kazes svi napreduju osim nas i zato bi stavio pare na ovaj tim. Objasnjenje ti nikakve veze nema. Svi napreduju ali nasi zaostaju i Kipar i ostali "velikani" nas prestizu. Pa ona Vojvodina, Vardar ili Pristina bi zarila i palila ovom ligom od rata naovamo. Poimanje fudbala ove generacije nije nista naprednije od onih iz 80-tih. Samo sto ovi danas jos nemaju damu. Pogledaj sta Duljevicu rece trener - Igra bez lopte i odbrana nisu sekunde napredovali. Zato SVI timovi dobiju po usima kad izadju u Evropu. Odbrana je lezerna u svojih 25 metara. Koliko puta bek i stoper ne mogu iznijeti loptu jer nema niko slobodan vec vracaju golmanu. Nije to slucajno vec zastarjelo. Nadam se da ce nekad ovi timovi prevazici one ali ne u narednih 5-6 godina minimum.
Recimo Velez : Zaboravi BMV jer su iz druge vasione. Tuce, Kodru i kompaniju bi mogao samo metkom u glavu zaustaviti danas. Ko da ih cuva Bekic i Hodzic ????????
Komsije su bile losije od nas ali Sabanadzovic, Cilic, rahmetli Skija, Cobo, Fico, Jankovic, Paprica pa i Guto bi u ova vremena bili superiorni ovim danasnjim.
Napredak danas su bolji materijali za dresove, bolje drenaze terena, metodi oporavka igraca, tehnologija i analiza generalno. Igracki kod nas sada se malo vise trci i to je sve.
To je moje vidjenje. @bordopoeta i par starijih imaju svoje vidjenje koje je kvalifikovano sigurno.
Nakon druge titule smo bili u blagom padu do rata sto je istina.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Igral' on tamo u Austriji, jel redovan?skoroalen je napisao/la:Da Herić nije prelahko odbačen, sad bi nam leg'o k'o kec na desetku.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Teško je poredit ta stara vremena i današnja. Po meni se najdalje može ić do 2000. (govorim o nekom svjetskom fudbalu), k'o što danas kažu "šta bi Neymar da naleti na Stama", i to stoji. Stam bi mogao parirat Neymaru al da li bi to mogao recimo Bekembauer? Fizika, sprema, način igre... sve je drastično drugačije. U vakat o kojem vi pričate se igrao drugačiji fudbal, svaka ekipa je imala libera, drugačije taktike, postavke igre, fizička sprema, bilo je bukvalno u svakoj ekipi mesara koji pojma nemaju al sijeku napade, a danas ti i zadnji vezni mora bit tehnički potkovan. Da ne mora, Rustemović bi bio najbolji igrač lige. Ne možeš to poredit jbg, ona liga je bila u top 6-7 u Evropi, dala prvaka Evrope, naša liga danas ne može dat učesnika grupne faze EL.
Prema transfermarketu, ove sezone 16 nastupa, dva gola i pet asistencija. Dobar je dečko, i kod nas je bio strašan. Zadnji igrač Sarajeva koji je savršene kornere izvodio, da je zavrne prema petercu a ne da diže balon u zrak.BordoSarajevo je napisao/la:Igral' on tamo u Austriji, jel redovan?skoroalen je napisao/la:Da Herić nije prelahko odbačen, sad bi nam leg'o k'o kec na desetku.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Joj i ti korneri... to moramo popravit u ovoj zimskoj pauzi, prije smo bili bezopasni iz kornera, sad smo opasni al po svoj gol, ona dodavanja kapitena gdje odma gubimo loptu i stvarano protivniku kontru
to su nam najgluplji potezi u ovoj sezoni dosadasnjoj, hajd da nam se desi par puta tako al mi skoro svaki korner pretvorimo u kontru protivnika.
to me najviše nervira
FK Sarajevo
Meni je ostao u sjecanju kao mladi igrac koji je svaku sekundu opravdao na terenu. Njegov prelaz u seniore je bio neuobicajeno lagan i uspjesan. Za njega i Bilbiju sam bio najvise iznenadjen zasto smo ih pustili (treci - Benko i piva). Valjao bi nam sada bas.skoroalen je napisao/la:Prema transfermarketu, ove sezone 16 nastupa, dva gola i pet asistencija. Dobar je dečko, i kod nas je bio strašan. Zadnji igrač Sarajeva koji je savršene kornere izvodio, da je zavrne prema petercu a ne da diže balon u zrak.BordoSarajevo je napisao/la:Igral' on tamo u Austriji, jel redovan?skoroalen je napisao/la:Da Herić nije prelahko odbačen, sad bi nam leg'o k'o kec na desetku.
Trenutno korisnika/ca: DoktorXabaras, Rule_hz, skoJaa, Vanja8 i 39 gostiju.