Safet Sušić - Pape

soko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la soko » 30 jun 2010, 16:42

harishp je napisao/la:Kontradiktoran si do bola.
Svi ti navedeni su vec odbili klupu selektora BIH,plus nalogodavac naravno ostaje isti.
Tako da ti ta prica uopste nikakve veze nema.
Jos Vahid zaradjivao preko pola miliona eura godisnje. Nebi njih ni puskom natjerao.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 30 jun 2010, 16:46

@velez mostar- a zasto ti ne odes fino na temu nogometni savez? ako je vec pape marioneta ako si u stvari gnjevan na nalogodavce i glavne fino otidji i popularizuj tu temu sa svojim stavovima. Ja te potpuno razumijem, mislim da si u pravu da si oni pregrozni likovi ali ne smatram da je pape neki njihov igrac ili da je nije dobar trener i sl. tu mozes uraditi dvije tri stvari- tema nogomenti savez pa se izviljavaj do bola( s pravom), demonstracije pred NS(znamo kako to zavrsava) ili prestani biti povezan sa bilo cime sto nosi preznak bh fudbal!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 30 jun 2010, 16:46

Ocekivano od tebe.Kad smo kod godina 2 puta sam punoljetan pa ti racunaj jer vidim da si fulio vecinu u postu,sve je upravo suprotno od ovog sto si napisao,ali nema veze.
Da se nadovezem na tvoja imena, Ferguson,Kapelo,Magat ista sansa da dodju kao i ovi sto si nabrojao.Da si malo pametniji skontao bi smisao mog proslog posta ali nisi.
Niko ne kaze da savez valja,ali nece ga selektor mjenjati,a neces ni ti ni ja jer ne moze izgleda ni Fifa.Kraj price.
Prilika je bila ,a to je bojkot kao i odgovor zasto je na pojedinim tekmama bilo 3 do 4000 na Kosevu.Zato su i preselili u Zenicu,tako da je ta prilika propala.Kazes da ja i sl. dajemo svakome podrsku,zasto da ne,naravno da cu podrzati nekoga ko za sad normalno obavlja posao,kad to ne bude slucaj prvi cu napisati Pape odlazi. Problem si ti i sl. tebi kojima niko ne valja i prije nego sto pocne raditi svoj posao.
Ako hoces da mjenjas savez bujrum na carsiju pa na proteste ispred,ne cekaj nikog da to uradi za tebe.
Ne mislim da je Pape idealan selektor,daleko od toga,kazes opravdanje za Vahu i ostale sto nece da posluju sa kriminalcima,idealno opravdanje da se ne dodje raditi za sicu. Sto nisu pokazali muda i patriotizam pa dosli i otjerali ove lopove,lako je doci kad je sve idealno,dobar savez i brdo love. Ti impliciras da je i Pape lopov ko i ovi,a ja koliko vidim da radi za djabe i da mu za razliku od svih dosadasnjih niko ne smije ni pomisliti da kroji sastav.
Opet cu te pitati,daj mi konkretno ime za selektora(realno u ovim uslovima) ko je bolji od ovog i sta ocekujes d
a on uradi?

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 30 jun 2010, 17:26

@denizmare
Ne trabas i nije lijepo, svaku osobu koja ima razlicito misljenje ili stav, omalovazavati. U nasem drustvu, vidim da je to dopustivo i da prolazi. Jer, kako i nebi, kad se danas ova tema zove Safet Susic, a ne Sergej Brabarez...
Po svim demokratskim, civilizacijskim i sportskim arsinima, tako bi se zvala..
Nazalost, u nasem drustvu, to tako ne moze biti, a ja, licno, podrzavam Safeta Susica jer mi druge nema...
Nadam se da ce isti nesto i uraditi ili u protivnom casno, na svoju ruku, otici sa mjesta koje obnasa, dok jos ima vremena da se nesto i uradi...
Sta ocekujem od Barbareza??? Pa i ne moram nista ocekivati, jer i da ne uradi nista, ne moze manje uraditi od onoga sto je ovaj dosad uradio...U najmanju ruku vec bi znali kako stoje na terenu Papac i Mujdza, jer bi ova dvojica vec odigrala ove dvije tekme...Ovako cemo tu dvojicu gledati u narednoj prijateljskoj, ali nazalost, nece biti vremena za druga rjesenja...Mozda se treba Safetu "prisiti" poziv za Mensuru Mujdzu?? Ma to mu je majstore Edin Dzeko rekao na treningu:" Ima jedan mali dobar u Freiburgu.."...E tako ti to izgleda, i meni se cini, ide kod Safeta....
Njegov izbor igraca, i "hrabrost" u ove dvije prijateljske smo vidjeli...Bezveze potrosene dvije prijateljske tekme, na nista, ama bas nista, u kojima nista nismo saznali, osim da nam trener nema autoriteta medju igracima, i da je nasim "igracima" lijeno odraditi par treninga iza sezone da bi bili spremni za sveti dres, pa makar i u prijateljskoj tekmi.....Jer ovim "malim" ljudima u BiH, iste su veoma bitne...A i ono 20000 nasih ljudi "izvan" BiH, koji su odvojili vrijeme i novac, bar su zasluzili tih par treninga...
Ipak ga i dalje podrzavam, ali sam ti bar OPET odgovorio, koga bi zelio....
A do tada, probat cemo uci , u mozda najbitniju tekmu citavih kvalifikacija, sa parolom :-"Bismillah, sta bude, bit ce!"....

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 30 jun 2010, 17:57

carina je napisao/la:@denizmare
Ne trabas i nije lijepo, svaku osobu koja ima razlicito misljenje ili stav, omalovazavati. U nasem drustvu, vidim da je to dopustivo i da prolazi. Jer, kako i nebi, kad se danas ova tema zove Safet Susic, a ne Sergej Brabarez...
Po svim demokratskim, civilizacijskim i sportskim arsinima, tako bi se zvala..
Nazalost, u nasem drustvu, to tako ne moze biti, a ja, licno, podrzavam Safeta Susica jer mi druge nema...
Nadam se da ce isti nesto i uraditi ili u protivnom casno, na svoju ruku, otici sa mjesta koje obnasa, dok jos ima vremena da se nesto i uradi...
Sta ocekujem od Barbareza??? Pa i ne moram nista ocekivati, jer i da ne uradi nista, ne moze manje uraditi od onoga sto je ovaj dosad uradio...U najmanju ruku vec bi znali kako stoje na terenu Papac i Mujdza, jer bi ova dvojica vec odigrala ove dvije tekme...Ovako cemo tu dvojicu gledati u narednoj prijateljskoj, ali nazalost, nece biti vremena za druga rjesenja...Mozda se treba Safetu "prisiti" poziv za Mensuru Mujdzu?? Ma to mu je majstore Edin Dzeko rekao na treningu:" Ima jedan mali dobar u Freiburgu.."...E tako ti to izgleda, i meni se cini, ide kod Safeta....
Njegov izbor igraca, i "hrabrost" u ove dvije prijateljske smo vidjeli...Bezveze potrosene dvije prijateljske tekme, na nista, ama bas nista, u kojima nista nismo saznali, osim da nam trener nema autoriteta medju igracima, i da je nasim "igracima" lijeno odraditi par treninga iza sezone da bi bili spremni za sveti dres, pa makar i u prijateljskoj tekmi.....Jer ovim "malim" ljudima u BiH, iste su veoma bitne...A i ono 20000 nasih ljudi "izvan" BiH, koji su odvojili vrijeme i novac, bar su zasluzili tih par treninga...
Ipak ga i dalje podrzavam, ali sam ti bar OPET odgovorio, koga bi zelio....
A do tada, probat cemo uci , u mozda najbitniju tekmu citavih kvalifikacija, sa parolom :-"Bismillah, sta bude, bit ce!"....
Ma jaro nije nama savez kriv.Pa svi smo mi savez i drzava.Sve i jedan u drzavi petljanac do bola.Jos malo pa se na brata necu moci oslonitit a da me ne prevari.A sto ti ovo govorim.Pa jaro mjesecima citas kako Susis obilazi nase igrace i gleda utakmice da bi onda izjavio ovakvu glupost
Mozda se treba Safetu "prisiti" poziv za Mensuru Mujdzu?? Ma to mu je majstore Edin Dzeko rekao na treningu:" Ima jedan mali dobar u Freiburgu.."...E tako ti to izgleda, i meni se cini, ide kod Safeta....
Pa poganluk u ovoj drzavi nema granica..Cuj nema on hrabrosti.Pa kralju sta si ti do sad gledao.Covjek toliko varijanti isprobao..svasta..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 jun 2010, 18:26

Ove kritike kao i kriticari,lice na osobe koje su dosle sa 100 maraka u dzepu.
I u salonu novih auta razgleda,probava i konta da kupi nov auto za te pare. :lol: :mrgreen:
P.S sto bi vam prodavac nakon toga rekao,rece vam i svako normalan na ovom forumu. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 30 jun 2010, 18:56

Denizmare je napisao/la:Ocekivano od tebe.Kad smo kod godina 2 puta sam punoljetan pa ti racunaj jer vidim da si fulio vecinu u postu,sve je upravo suprotno od ovog sto si napisao,ali nema veze.
Da se nadovezem na tvoja imena, Ferguson,Kapelo,Magat ista sansa da dodju kao i ovi sto si nabrojao.Da si malo pametniji skontao bi smisao mog proslog posta ali nisi.
Niko ne kaze da savez valja,ali nece ga selektor mjenjati,a neces ni ti ni ja jer ne moze izgleda ni Fifa.Kraj price.
Prilika je bila ,a to je bojkot kao i odgovor zasto je na pojedinim tekmama bilo 3 do 4000 na Kosevu.Zato su i preselili u Zenicu,tako da je ta prilika propala.Kazes da ja i sl. dajemo svakome podrsku,zasto da ne,naravno da cu podrzati nekoga ko za sad normalno obavlja posao,kad to ne bude slucaj prvi cu napisati Pape odlazi. Problem si ti i sl. tebi kojima niko ne valja i prije nego sto pocne raditi svoj posao.
Ako hoces da mjenjas savez bujrum na carsiju pa na proteste ispred,ne cekaj nikog da to uradi za tebe.
Ne mislim da je Pape idealan selektor,daleko od toga,kazes opravdanje za Vahu i ostale sto nece da posluju sa kriminalcima,idealno opravdanje da se ne dodje raditi za sicu. Sto nisu pokazali muda i patriotizam pa dosli i otjerali ove lopove,lako je doci kad je sve idealno,dobar savez i brdo love. Ti impliciras da je i Pape lopov ko i ovi,a ja koliko vidim da radi za djabe i da mu za razliku od svih dosadasnjih niko ne smije ni pomisliti da kroji sastav.
Opet cu te pitati,daj mi konkretno ime za selektora(realno u ovim uslovima) ko je bolji od ovog i sta ocekujes d
a on uradi?
Nema potrebe da vrijedjas, ja sam imao jako puno razloga da tebi napisem da si glup, ali to nisam ucinio,
Ovim je repliciranje na tvoje nebuloze zavrseno!pozdrav

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 30 jun 2010, 21:18

Ovako ,pozdrav tebi i tvom sugradjaninu. Drugo ,nisam nikome rekao da je glup pa ni tebi, rekao sam da ne kontas smisao mog posta,ako ti i tvoj drug to niste u stanju to je vas problem. Iznio si toliko nebuloza o Susicu da to prelazi granice dobrog ukusa,a na kljucno pitanje stalno izbjegavate odgovor,koga umjesto njega,a da je bolji?
Barbareza? Zasto njega kad po vasem Susic nema trenerskog iskustva,Barba ga onda ima jos manje odnosno nikako.
Susic radi sa savezom,pa i Barba bi isto ne bi valjda sa planetom majmuna jer bi primao platu od njih. Susic je pozvao ove igrace,koga bi to Barba pozvao Mesija,opet iste jer ih jednostavno nemamo vise. Ubacio bi nekog Majkica da ga isproba nicim izazvan,cisto sumnjam. Pape se uci na repki,sta bi Barbarez radio? Kazes podrzavam svakoga,naravno da cu podrzati Susica zasto da ne. Podrzavao sam i Kodru koji isto nema trenerskog iskustva i nije imao rezultate u 2 prijateljske i iste probleme sa igracima. To je bit moji prijatelji,ako nekoga podrzavam imam objasnjenje zasto ako ne opet imam objasnjenje i alternativu za njega. Ali vas dvojica ne,samo da se lupa pa sta god. Ako sad ne kontate nacrtat cu.
I na kraju,u pravu si nemam sta raspravljati s tobom jer ja pricam ,,nebuloze,, a ti ,,konkretne stvari,, ne dao Bog nikom,ovim se moje repliciranje s vama dvojicom zavrsava ,samo nastavite sa svojom produktivnim postovima,
Dovidjenja i prijatno........
Zadnja izmjena: Denizmare, dana/u 30 jun 2010, 22:26, ukupno mijenjano 2 puta.

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 30 jun 2010, 22:11

"Jarane moj", kada su vama ovde alternative Bazdarevic i Halihodzic onda bolje da ja vodim repku...
Sto se "Barbe" tice, tu smo svakako ravnopravni, ako hocete njega, mozete i mene odma uzeti za selektora, imamo isto iskustvo i licencu, nevidim razlog sto bi on bio bolji.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 jul 2010, 12:29

NISU KO MI :evil:

http://sportsport.ba/ino_fudbalp-39155.htm

TREBALI SU ODMAH SPASIOCA (PAPETA) ZVAT ...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 jul 2010, 13:32

Pa trebali smo zadrzati Ciru, da izmislja stvari o Misimovicu i srpskom lobiju, pa da pri sljedecoj utakmici protiv Francuske kaze da je Spahic namjerno propustio loptu zbog nekog francuskog lobija, jer igra tamo. A glupi narod da to sve kupi i jos godinu kasnije kaze: Pa moze biti da je tu nesto sumnjivo. Pa da pred odlucujucu utakmicu ode snimati jos neki film, a igrace kao Mujdzu ostavi tamo gdje jesu, a nama se zali kako nema igraca za te pozicije.

Pusti. Podrzavao sam Ciru do jedne granice, jer je bio selektor ove zemlje, i posto nista nemogu promjeniti ostaje mi da podrzavam. Ali mi je drago da je Safet sad tu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2010, 13:34

Ti vjeruješ u sve što pročitaš?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 jul 2010, 13:34

Koga od nas dvojice mislis?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2010, 13:36

Principatus je napisao/la:Koga od nas dvojice mislis?
Na tebe naravno, sa napaljenim puterima ne komuniciram.
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 jul 2010, 13:38

Ah ok, da citiram Voltaire: Definiraj jasnije to sto kazes, inace se necemo razumjeti. :P

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2010, 13:39

Principatus je napisao/la:Ah ok, da citiram Voltaire: Definiraj jasnije to sto kazes, inace se necemo razumjeti. :P
Zar vjeruješ u svaki novinski natpis, Ćiro rekao ovo, Ćiro rekao ono, i slično.
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 jul 2010, 13:43

Pa sta ti mislis, da li ja u svaki natpis vjerujem?

Nisam reprezentativac, niti u savezu. Dakle imam samo novinarske izvore, koje mogu jedne sa drugim da uporedim, saberem, logicno razmislim, i pri tome sebi stvorim svoje misljenje. Na toj racunici bazira moje misljenje o tome sto se dogodilo, ne na jednom natpisu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2010, 13:45

Ja mislim da su to uglavnom bombe koje nam plasiraju naši poznavaoci fudbalskih prilika gladni senzacionalizma. Konstantno izvlačenje iz konteksta i slično.
Voli te tvoje Sarajevo.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 05 jul 2010, 13:46

Virtu4l je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Ah ok, da citiram Voltaire: Definiraj jasnije to sto kazes, inace se necemo razumjeti. :P
Zar vjeruješ u svaki novinski natpis, Ćiro rekao ovo, Ćiro rekao ono, i slično.
Drug ciro je supak svoje vrste, gledam prije cirka 4 dana na Nova TV daje intervju i hvali se kako mu u Kinu dolaze Hrvatski navijaci na utakmice, te toboze kako je on jako jako osjetljiv na to jer je on veliki i dokazani patriota i da je divno vidjeti Hrvatsku zastavu na tim tribinama. Da bi nakon 2 dana bio u Sarajevu i poceo pricati kako on bez Bosne nemoze da on voli Bosnu, da je on ovo ono. Sto je neko jednom prilikom rekao, Ciro prica sto narod zeli da cuje.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2010, 13:48

guber90 je napisao/la:Drug ciro je supak svoje vrste, gledam prije cirka 4 dana na Nova TV daje intervju i hvali se kako mu u Kinu dolaze Hrvatski navijaci na utakmice, te toboze kako je on jako jako osjetljiv na to jer je on veliki i dokazani patriota i da je divno vidjeti Hrvatsku zastavu na tim tribinama. Da bi nakon 2 dana bio u Sarajevu i poceo pricati kako on bez Bosne nemoze da on voli Bosnu, da je on ovo ono. Sto je neko jednom prilikom rekao, Ciro prica sto narod zeli da cuje.
Da, u pravu si, ali ovdje se priča o nekom sukobu na relaciji Misimović - Blažević, koji sam ja vidio samo u novinama.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.