Apsolutno netacno i kljucna rijec je TEBI. Mrtva trka za titulu i LP do zadnjeg kola prosle godine. Isto tako i za opstanak, Deportivo jedva spasio zivu glavu na NC u zadnjem kolu.tuzlak1987 je napisao/la:Dok primera ima prvih pet, a dva se obicno izdvoje iznad.. Primera ispod treceg mjesta je apsolutno dosadna
Lige petice
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Lige petice
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ma svakom njegovo.
Poslano sa mog GT-S7560 koristeći Tapatalk
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
186 Goals
Imam drugove koji navijaju za Atletico i Sevillu, a jedan navija pazi za Rayo. Da li je to Primera najgledanija?KopLfc je napisao/la:Meni je zanimljivija od spanaca i pratim je 13-14 godina sigurno.
Adi,imam druga koji navija za Totenhem,takodjer poznajem momka koji je veliki fan Leedsa.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pokusavam cijelo vrijeme izbjeci tu rijec jer tek bi onda nastali problemi na ovoj temi, u vezi onih procenata sto sam spominjao.Adi_Zepce je napisao/la:A koliko to vas zagrizeno navija za Norwich, Stoke City (sad kad nema Begovica), Sunderlend i slicne ekipe. Pa i u EPL vecina s Balkana navija za Arsenal, Manchester United, Liverpool, a ovi moderni "glory hunteri" za City i Chelsea. To je 4-5 ekipa u vrh glave, a oni koji navijaju za neke "manje" klubove smatraju se endemskom vrstomcalcio je napisao/la:Kao sto rekoh, demantujete sami sebe. Jer da je liga tako zanimljiva ne bi 90% vas navijalo samo za dvije ekipe.
Niko ne spori da i ostali klubovi imaju navijace u Spaniji. Imaju i Aberdeen, Hearts i ostali skotski klubovi vatrene navijace.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ali po TV ugovorima daleko je isplatljivija npr utakmica Lazio-Fiorentina od neke utakmice ekipa koje su u Spaniji na toj pozicij na tabeli...messilla je napisao/la:Apsolutno netacno i kljucna rijec je TEBI. Mrtva trka za titulu i LP do zadnjeg kola prosle godine. Isto tako i za opstanak, Deportivo jedva spasio zivu glavu na NC u zadnjem kolu.tuzlak1987 je napisao/la:Dok primera ima prvih pet, a dva se obicno izdvoje iznad.. Primera ispod treceg mjesta je apsolutno dosadna
Ligu izvlace utakmice Reala i Barce i to je to.. Serie A je vise kompatibilna i ima vise utakmica koje privlace paznju. Nema Barcu ili Real ali opet izvuce TV ugovor kao Primera..
To mi je nesto najdrze sto potice iz engleskog jezikacalcio je napisao/la:Pokusavam cijelo vrijeme izbjeci tu rijec jer tek bi onda nastali problemi na ovoj temi, u vezi onih procenata sto sam spominjao.Adi_Zepce je napisao/la:A koliko to vas zagrizeno navija za Norwich, Stoke City (sad kad nema Begovica), Sunderlend i slicne ekipe. Pa i u EPL vecina s Balkana navija za Arsenal, Manchester United, Liverpool, a ovi moderni "glory hunteri" za City i Chelsea. To je 4-5 ekipa u vrh glave, a oni koji navijaju za neke "manje" klubove smatraju se endemskom vrstomcalcio je napisao/la:Kao sto rekoh, demantujete sami sebe. Jer da je liga tako zanimljiva ne bi 90% vas navijalo samo za dvije ekipe.
Niko ne spori da i ostali klubovi imaju navijace u Spaniji. Imaju i Aberdeen, Hearts i ostali skotski klubovi vatrene navijace.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- Donnie Darko
- Kontakt:
Šta ti smatraš vrhom? U Špajniji je više ekipa u borbi za titulu nego u Italiji. Zadnje 4 godine, 3 različita prvaka, a u Italiji Juventus urinira po ostalima, a neće se ni ove godine promjeniti situacija.tuzlak1987 je napisao/la:Serie A ima vise slavnih ekipa od Primere.. Kada su sve ekipe u punom kapacitetu zanimljivija je. Npr Roma, Juve, Milan, Inter, Lazio, Napoli, Fiorentina. Dobru Serie A ima sirini, a sve te ekipe konstantno dovode okej ili odlicne igrace..
Dok primera ima prvih pet, a dva se obicno izdvoje iznad.. Primera ispod treceg mjesta je apsolutno dosadna dok u Serie A uvijek ima 6-7 ekipa koje gadjaju na vrh gdje im je prirodno mjesto
Ili smatraš borbu za Ligu Šampiona, jer ako kažeš da je u Španiji ista dosadna, očigledno ne pratiš istu, ali uopšte. Čak ni na teletekstu.
- Gabon
- Kontakt:
Klubovi iz PL u Evropi prolaze malo bolje od skotaAdi_Zepce je napisao/la:Imam drugove koji navijaju za Atletico i Sevillu, a jedan navija pazi za Rayo. Da li je to Primera najgledanija?KopLfc je napisao/la:Meni je zanimljivija od spanaca i pratim je 13-14 godina sigurno.
Adi,imam druga koji navija za Totenhem,takodjer poznajem momka koji je veliki fan Leedsa..Kazem svako gleda sto mu se sviđa, ali tvrditi da je Primera nezanimljiva je smijesno. Jos je gore tvrditi da je SERIA A zanimljiva. Pa jbt tu zadnje 3 godine Juventus se zeza sa protivnicima. Ako je prije bila teorija da je Primera "skotska liga" zbog dva kluba koja se bore za titulu, kako onda nazvati Seriju A?
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: Lige petice
Njemačka?Adi_Zepce je napisao/la:Jos je gore tvrditi da je SERIA A zanimljiva. Pa jbt tu zadnje 3 godine Juventus se zeza sa protivnicima. Ako je prije bila teorija da je Primera "skotska liga" zbog dva kluba koja se bore za titulu, kako onda nazvati Seriju A?

- tuzlak1987
- Kontakt:
Serie A je decenijama stvarala velike ekipe.. Primera ima dvije velike ekipe, a Serie A Juve, Inter i Milan koji ce bez obzira na rezultate uvijek biti svjetski giganti sa milionima navijaca..Donnie Darko je napisao/la:Šta ti smatraš vrhom? U Špajniji je više ekipa u borbi za titulu nego u Italiji. Zadnje 4 godine, 3 različita prvaka, a u Italiji Juventus urinira po ostalima, a neće se ni ove godine promjeniti situacija.tuzlak1987 je napisao/la:Serie A ima vise slavnih ekipa od Primere.. Kada su sve ekipe u punom kapacitetu zanimljivija je. Npr Roma, Juve, Milan, Inter, Lazio, Napoli, Fiorentina. Dobru Serie A ima sirini, a sve te ekipe konstantno dovode okej ili odlicne igrace..
Dok primera ima prvih pet, a dva se obicno izdvoje iznad.. Primera ispod treceg mjesta je apsolutno dosadna dok u Serie A uvijek ima 6-7 ekipa koje gadjaju na vrh gdje im je prirodno mjesto
Ili smatraš borbu za Ligu Šampiona, jer ako kažeš da je u Španiji ista dosadna, očigledno ne pratiš istu, ali uopšte. Čak ni na teletekstu.
Ima Lazio i Romu koji isto imaju svoje fanove u velikim masama pa i kod nas. Njima mogu parirati Valencia i Atletico ali su opet Lazio i Roma u svijetu popularnije ekipe i gledanije bez obzira na rez.. Atletico je bum Simeoneov dok se nije culo za njih prije desetak godina, vise su kuburili..
Fiorentina isto je ekipa koja moze dovesti Gomeza, Napoli Beniteza i Higuaina..
Jednostavno Serie A je po meni duza liga sto se tice reputacija ekipa..
Znaci nije bitno sto su Inter i Milan van titule zadnjih godina, opet su to veliki derbiji gdje nije bitna pozicija na tabeli..
Dzabe objasnjavas djeci
710 Apperances
186 Goals
186 Goals
- Gabon
- Kontakt:
Cuj Seria A
ma ja Parma... milioni itd.
Propala liga.
Ath.Bilbao moze dovesti ali ne zeli
Nedaju igrace jedino ako neko plati klauzulu neko npr kao sto je Manchester U dao za Hereru 40 mill e ili Bayern za J.Martineza 40 mill eno Laport mali 50 mill pa ko zeli
Muniain...itd.. ljudi placaju svoje igrace po 5,6 mill e godisnje.. nemaju ni vlasnika milionera iz Indije..
Nemaju ni navijaca u BIH
mjerilo foruma..
Zapravo navijaci su na tribini a simpatizeri kraj tv ekrana, net - forum.
Propala liga.
Ath.Bilbao moze dovesti ali ne zeli
Nemaju ni navijaca u BIH
Zapravo navijaci su na tribini a simpatizeri kraj tv ekrana, net - forum.
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Misliš, kad se sve sabere i oduzme, ekipe u Italiji su nekada bile dobre, i nije bitno kakve su sada jer se zovu Inter, Milan itd. Smiješno razmišljanje, u najmanju ruku.tuzlak1987 je napisao/la: Serie A je decenijama stvarala velike ekipe.. Primera ima dvije velike ekipe, a Serie A Juve, Inter i Milan koji ce bez obzira na rezultate uvijek biti svjetski giganti sa milionima navijaca..
Ima Lazio i Romu koji isto imaju svoje fanove u velikim masama pa i kod nas. Njima mogu parirati Valencia i Atletico ali su opet Lazio i Roma u svijetu popularnije ekipe i gledanije bez obzira na rez.. Atletico je bum Simeoneov dok se nije culo za njih prije desetak godina, vise su kuburili..
Fiorentina isto je ekipa koja moze dovesti Gomeza, Napoli Beniteza i Higuaina..
Jednostavno Serie A je po meni duza liga sto se tice reputacija ekipa..
Znaci nije bitno sto su Inter i Milan van titule zadnjih godina, opet su to veliki derbiji gdje nije bitna pozicija na tabeli..
Kao da kažeš da je Boston-Lakers trenutno zanimljivija utakmica od Golden State-Clippers, bukvalno ista situacija.
Samo informacije radi, prosječna bodovna razlika između drugog i trećeg u Primeri zadnje tri godine je 4 boda manja nego ona u Italiji. Samo da razbijem malo ove mitove poput onoga da se u Italiji više ekipa bori za vrh. Jest, ako je vrh deseto mjesto.
Fanovi Serije A su namjerno izbrisali riječ "trenutno" iz svog vokabulara. Odlučili ostati u nekim vremenima u kojima je Seria A uopšte bila zanimljiva, kamoli da se stavlja u istu rečenicu sa Primerom.
Još samo čekam da se potegne priča kako su Lazio i Roma veći klubovi od Atl. Madrida i Valencie i da lagano gasimo forum...
Previše podcjenjujete ostale ekipe, jer su Real i Barca toliko superiorni.
Previše podcjenjujete ostale ekipe, jer su Real i Barca toliko superiorni.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Nisu veci klubovi ali su veci brendovi
710 Apperances
186 Goals
186 Goals
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Sve si rekao!Adi_Zepce je napisao/la:Prije dvije godine na ovoj temi smo ja i @juznjak i jos par forumasa "ratovali" s ljubiteljima EPL govoreci da je Primera najjaca. Sada kada su to rezultati u europi dokazali, ljubitelji EPL se okrenuli prici kako je EPL gledljiviji i atraktivniji. Ocekujem za dvije godine da se uhvatite neceg drugog, kada vam i ta teorija padne u vodu
Nisu veci ni klubovi, a ni brendovi.... da ga yebeš nisu
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Englezi koriste most watched sto koliko znam znaci nagledaniji, al ajde.... Trolaj, trolaj.KopLfc je napisao/la:Eto nisam te skontao
Ja sam neki dan tvojim pulenima objasnjavao razliku izmedju gledanosti i posjecenosti pa nisu shvatili. Legenda kaze da Slavin Kelevra jos pokusava skontati.
Ne trolam majke mi Slevine. Zna se razlika izmedju gledanosti i posjecenosti.
710 Apperances
186 Goals
186 Goals
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Moze li koji podatak o toj gledanosti Premiershipa? Znam da je najpraceniji, ali da vidim koliko ustvari.KopLfc je napisao/la:Ne trolam majke mi Slevine. Zna se razlika izmedju gledanosti i posjecenosti.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.