FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Skver
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Skver » 15 nov 2013, 10:05

Probisvjet je napisao/la:Jbt crnjaka na temi Slobode! Sramota! Kao da ste dan poslije proslave nove godine. Yebo vas ova prica. Svi treba da pomognu pa makar u jamu rudnika Mramor propali.
Vidis da su ovdje sve ovisnici (o Slobodi), puca ih (rezultatska) kriza. Drugacije ce oni pisati kad Smail slozi najnoviju ekipu za proljece :D.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 nov 2013, 10:12

tuzlak1987 je napisao/la:Neki dan sam gledao, mislim karta sa utakmice protiv Bratstva 2500 sa pocetka 2013. godine, tu neki broj mi karte. (prosla sezona) A karta zadnje kolo kod kuce ove sezone protiv Branitelja neki broj oko 200...

Sve je jasno, prica se o ljubavi, a svi se povukli i nece niko da pomogne
nas i ima 200-300 kad je klub u belaju kao sto je sad..toliko nas je bilo i u BKC-u s tim sto su sad i neki od nas popizdili na klauna na klupi i NELOGICNA mi podrska predsjednika ovom moronu...ako tjera neki inat pokazuje da se samo on pita- nije to nikad dobro i ne izadje nikad na dobro, a drugi razlog ne vidim...mora neki drugi interes biti tu, da su cista poslao maknuo bi ga ako mu je u cilju podrska navijaca i sto puniji stadion...ovako ispade da ga i za tim boli q , pa mi tek sad nista nije jasno....nesto cudno se desava a nemam pojma sta :D

a sto se tice ostalih , ljudi su dolazili : Troglav 1500, Capljina 1500, Bratstvo 2500+ prodanih karti, Lukavac sigurno preko 3000 itd itd pa kad vide da na stadionu nemas sta vidjeti logicno da vise nece dati 5 KM..5 KM nije malo na ovom vremenu, jos za onu igru ne dobivas nista nazad..ljudi kontaju pomogao sam , trpio vas 3-4 tekme a vi sve igrate samo ne fudbal...kad i ja ne mogu izdrzat u posljednje vrijeme, jedva cekam kraj kud ces dalje...moras ljudima nesto dati za tih 5 KM a ne pokazivat da te boli q za njima i njihovim misljenjem..dolazili smo u masi, pa smo opet dolazili i trazili smjenu trenera, poruceno nam ko vas je.e, ok dovidjenja prijatno..nisu cista posla ;) i to hajd da smo se protiv predsjednika bunili i njegovog rada vec protiv nekog ko je predmet sprdnje citave lige..

da je ulaz 2 KM ko na kosarci pa im i mogu ljudi halalit sto veze sa kosarkom nemaju + trebe u Mejdanu, pa hajd ali da je 5 KM i u Mejdanu mnogi bi 10x razmislili prije nego odu na onu antipropagandu kosarke , a ovo na Tusnju je jos gora antipropaganda sporta.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 15 nov 2013, 10:15

Istorijat tušanjskih ogleda Crveno - crnih i Plavih iz Srebrenika

slika

Subotnja utakmica Crveno - crnih i Plavih iz Srebrenika biće tek šesta ligaška koju komšijski rivali igraju na Tušnju.

U hramu tuzlanskog fudbala Srebreničani i nisu tako loše prolazili. Naši fudbaleri su slavili dva puta: 6:1 (1995/96) i 5:1 (1999/00), uz dva remija: 1:1 (1997/98) i 0:0 (1998/99), te jednim trijumfom Gradine 0:1 (1996/97).

Ipak, gol razlika je ubjedljivo na našoj strani (12:4) i iskreno se nadamo da će se nakon subotnjeg susreta još više poboljšati.

Interesantno, u sezoni 2011/12 Gradina je ušla u Premijer ligu i to u sezoni kada je naš tim nakon pune 43 godine ispao iz elitnog ranga takmičenja. Posljednji put Crveno - crni su snage odmjerili sa Gradinom 3. avgusta ove godine u prijateljskom susretu u Srebreniku.

Plavi su slavili 2:1.

fksloboda. ba
Pobjeda je bolja od orgazma!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 15 nov 2013, 10:21

Gospodo, opustimo se i sutra svi na Tusanj, jedino sa svojim prisustvom mozemo pomoci Slobodi, puno pozitivnih stvari se desava oko Slobode, grad je stao uz klub, i raja ce se poceti polako vracati na utakmice, ponavljam po ko zna koji put, nista se ne moze preko noci, trebamo podrzati Azmira i nasu Slobodu i pustiti ljude da rade svoj posao.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 15 nov 2013, 11:56

neka rade ljudi svoj posao,nemam nista protiv,frustrira to,mene licno,sto sam svoju mladost ostavio na tom stadionu,ispratio 5,6 finala kupa,osim toga uzivao u 15-godisnjoj borbi za opstanak,izvinjavam se sto sam nakon hiljada predjenih kilometara,samo u zadnje dvije godine,da bi gledao voljeni klub,frustriran stanjem,pogotovo na tribinama...klub se voli uvjek,ne samo kada imalo je bolje stanje,bude nas fina brojka,cim nema rezultata,tribine lice na film strave i uzasa,neki ovdje moje postove dozivljavaju kao atak na fukare,sto nije tacno,vecinu tih momaka poznajem licno,samo zelim da kazem,da se malo boljom organizacijom,razgovorom sa momcima u pojedinim kvartovima koji su cinili jezgro grupe,moze to sve dici na veci nivo bez obzira koju ligu igrali....problem je sukob unutar grupe,i ono sto sam prije pisao,ako neradis kako mi hocemo,nisi nas,i nisi dobro dosao...svojim ocima sam gledao sutku izmedju fukara na d tribini protiv borca,u koju su umjesani i neke vodje nekadasnje,samaranje momaka iz banovica,na sjeveru,samo zato sto nisu tuzlaci,i to od momka koji je iz bratunca,i ko fol on veci tuzlak od njih :o
slozio se ko ili ne,problem je u samoj grupi.....i dokle god gratski oci nase grupe,veliki gradjani,nesjedu i nerazgovaraju za dobrobit grupe,grada,i kluba,ostace nas 50 :!:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 15 nov 2013, 12:07

+1

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 nov 2013, 13:25

to jeste problem i to dugo vremena, nije bio samo u periodu kad je M.K. to uzeo na sebe pa su stvari krenule na bolje malo..medjutim nije se moglo protiv truhlih elemenata...a taj problem je sto je svako dobrodosao na tribinu u ekipu dok suti i radi kako mu se kaze i finansira pojedince ovako koliko moze za kredit za ovo-ono...

cim izneses svoj stav, prijedloge , ideje, dokazes da se stvari moraju mijenjati , koga mogu i smiju fizicki napadu cak a koga ne smiju lagano distanciraju i iskljuce...fazon je sto svako ko ima ideje i ko je imao ideje ima mozga i da vidi kad je dosta i da ne mozes protiv vjetrenjaca kao sto je i M.K uradio ..samo on je bio "vodja" pa eto to se primjeti, a jos stotine kvalitetnih momaka je tiho otislo sa tribine jer nece da im neki, znamo kakvi, sole pamet...i sto se prije otovreno progovori o nekim stvarima prije ce se stvari i popraviti...sad bar nema toliko onih "truhlih" elemenata, prosao ih je cejf, pa bi puno lakse bilo...sad da imamo entuzijazam i ljude kao kad je M.K preuzeo napravili bi ekipu i po na tribini nek smo druga liga jer je manje tih sto sabotiraju..ovi sad ne sabotiraju ba namjerno ili da ne vole Slobodu-daleko od toga, momci su godinama tu i nema gdje nisu isli sa Fukarama... nego jednostavno ne znaju organizovati i ne znaju sa ljudima...nigdje ne mozes doc i rec "ja sam vodja" il "ovaj je vodja sad", ne samo na tribini nego bilo gdje u zivotu, to moras postat nekako da te ljudi prihvate...

a sramnih scena je bilo u BKC-u, kad "vodja" ne dade rijec momku koji je odradio sa prijateljima i htio da prezentuje ogroman posao oko statuta udruzenja itd itd i onakva reakcija jer on njeg ne zna, pa kao ko si ti sta hoces ovdje...momak se lagano pokupi i izadje, ne pada mu na pamet da sa onim raspravlja ista, kad zna i svi mi znamo da je 100x kvalitetniji i sposobniji od njeg al ne mozes jbg doc na red i dovoljno je pametan momak da vidi kad se treba sklonit..da ne bi nas par oko ulaza, od kojih su takodjer neke uklonili, pa ubijedili momka da ostane lik bi lagano otisao a toliko je posla uradio i potrudio se ...al jbg nisi blizak i ne dotiras "vodje" odmah ne volis Slobodu i ko si ti sad...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 15 nov 2013, 14:14

O "stvarima" oko naše navijačke grupe ne treba pisati na ovom forumu,mada je lijepo što se neko dotakao i te teme ;)

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 15 nov 2013, 15:18

[youtube][/youtube]

Karic u elementu,
Izmedju ostalog:
"Gradina je u protekla 3 kola dozivjela 3 pobjede..."

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 15 nov 2013, 15:28

Imamo sastav dosta dobar.. .. a fali nam 5 prvotimaca :roll:

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 15 nov 2013, 16:25

ultrasstyle_tz je napisao/la:to jeste problem i to dugo vremena, nije bio samo u periodu kad je M.K. to uzeo na sebe pa su stvari krenule na bolje malo..medjutim nije se moglo protiv truhlih elemenata...a taj problem je sto je svako dobrodosao na tribinu u ekipu dok suti i radi kako mu se kaze i finansira pojedince ovako koliko moze za kredit za ovo-ono...

cim izneses svoj stav, prijedloge , ideje, dokazes da se stvari moraju mijenjati , koga mogu i smiju fizicki napadu cak a koga ne smiju lagano distanciraju i iskljuce...fazon je sto svako ko ima ideje i ko je imao ideje ima mozga i da vidi kad je dosta i da ne mozes protiv vjetrenjaca kao sto je i M.K uradio ..samo on je bio "vodja" pa eto to se primjeti, a jos stotine kvalitetnih momaka je tiho otislo sa tribine jer nece da im neki, znamo kakvi, sole pamet...i sto se prije otovreno progovori o nekim stvarima prije ce se stvari i popraviti...sad bar nema toliko onih "truhlih" elemenata, prosao ih je cejf, pa bi puno lakse bilo...sad da imamo entuzijazam i ljude kao kad je M.K preuzeo napravili bi ekipu i po na tribini nek smo druga liga jer je manje tih sto sabotiraju..ovi sad ne sabotiraju ba namjerno ili da ne vole Slobodu-daleko od toga, momci su godinama tu i nema gdje nisu isli sa Fukarama... nego jednostavno ne znaju organizovati i ne znaju sa ljudima...nigdje ne mozes doc i rec "ja sam vodja" il "ovaj je vodja sad", ne samo na tribini nego bilo gdje u zivotu, to moras postat nekako da te ljudi prihvate...

a sramnih scena je bilo u BKC-u, kad "vodja" ne dade rijec momku koji je odradio sa prijateljima i htio da prezentuje ogroman posao oko statuta udruzenja itd itd i onakva reakcija jer on njeg ne zna, pa kao ko si ti sta hoces ovdje...momak se lagano pokupi i izadje, ne pada mu na pamet da sa onim raspravlja ista, kad zna i svi mi znamo da je 100x kvalitetniji i sposobniji od njeg al ne mozes jbg doc na red i dovoljno je pametan momak da vidi kad se treba sklonit..da ne bi nas par oko ulaza, od kojih su takodjer neke uklonili, pa ubijedili momka da ostane lik bi lagano otisao a toliko je posla uradio i potrudio se ...al jbg nisi blizak i ne dotiras "vodje" odmah ne volis Slobodu i ko si ti sad...
svaka ti je namjestu,jednostavno ovako neide.jedino bi se raja vratila da suljo to preuzme,barem jos jednu sezonu,vratilo bi se pod njegovu zastavu bruka momaka..ali....tesko

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 15 nov 2013, 16:38

ovako to ide dodje 850 fukara protiv Lukavca, Gracanice..... i rijetko koji plati kartu! milina za klub koji nema ni za pastete! a prije tekme u kavezu pojednici iz vrha grupe budu dobri po 500, 800, 1000 maraka jer naplacuju posebne karte za djecurliju koja misle da su neki ultrasi! i onda se ti iz vrha grupe podjebaju na racun mladjih debilcica :lol: ukratko opisano. a jedan iz vrha grupe Azmiru viri iz supka pa kad Azmir trazi podrsku Karicu taj iste sekunde mijenja misljene i staje uz Karica pa zahtjeva od ostatka grupice da i oni promjene misljenje brzinom svjetlosti! kakav klub takvi i navijaci ;) jer pojednice bas boli tuki i za utakmicu i za Slobodu ljudi imaju neke svoje interese i njih sprovode po utakmicama!
Sloboda Tuzla

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 15 nov 2013, 16:48

Kad ste vec poceli srat da zaseremo skroz, prosle godine na jednom sastanku je sadasnji vodja lijepo izasao pred sve i rekao ko hoce i moze bolje slobodno moze preuzet tribinu i ogradu, na sta je 30-tak zasutilo, niko nece tu obavezu nit taj pritisak.

Ne pricajte vise o tribini ovde.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 15 nov 2013, 16:54

ulaz na sjever besplatan,a sta sam put dao po dvije marke,pa zasta placam kaj za gostovanje,sledece kolo 5 ljudi na gostovanju,jos se ovdje protura prica oni idu sa klubom na kraj drzave,iz svog djepa,oki,dje su onda nase pare....ljudi to skontaju,i onda imas puste tribine,

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 15 nov 2013, 16:56

Ne vrijedi se ovde raspravljat, vidi se da veze nemas.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 15 nov 2013, 16:56

DrzavaTuzla je napisao/la:Kad ste vec poceli srat da zaseremo skroz, prosle godine na jednom sastanku je sadasnji vodja lijepo izasao pred sve i rekao ko hoce i moze bolje slobodno moze preuzet tribinu i ogradu, na sta je 30-tak zasutilo, niko nece tu obavezu nit taj pritisak.

Ne pricajte vise o tribini ovde.
tim ljudima je dobro i ovako,a i onaj ko bi se isturio nebi sigurno dosao na nogama svojim na sledecu tekmu..haaah

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 15 nov 2013, 16:58

Ja ba eto, oko Bajre sve gorile hodaju hahahah
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 15 nov 2013, 17:00

DrzavaTuzla je napisao/la:Ne vrijedi se ovde raspravljat, vidi se da veze nemas.
:lol: ok ja nemam veze,ti je imas..uostalom boli me **** ko je na ogradi,svoju slobodu volim mozda vise neg sam sebe,ja sam se zakleo medju fukare necu,jer je to postala od najpoznatije i najjace,obicna skupina krkana i zelenasa...ja sam davno preselio kod probisvjeta na zapad,pivce,kospice,a nek vodi ko hoce,i koga hoce.. :D

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 15 nov 2013, 17:04

Prvih 11 za Gradinu:

Na golu će stajati Hodžić, dok će zadnju liniju činiti Mehanović (desni bek), stoperski dvojac Salihović i Omić, te Mehidić (lijevi bek).

U veznom redu će igrati Efendić, Pršeš, Brčkalić, Musić i Jaganjac, a u vrhu napada će igrati Jasmin Mujkić.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 15 nov 2013, 17:06

valjda pobjedimo,i nadati se da jedinstvo kiksa,valjda hercegovacki manekeni naprave nesto

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.