Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

gaston
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la gaston » 24 jun 2025, 18:02

Ghuraba je napisao/la:
24 jun 2025, 17:39
Nije to nesto sto se preko noci postane. Lazic, Vrabac i Alibegovic bi mogli biti bitni igraci svake ekipe, ali njih trojica od 205 cm u istoj ekipi ne bi imalo nikakvog smisla. To je isto da u kosarci 5na5 izvedes 5 'Kamenjasa' protiv ekipe koja ima pleja, beka sutera, nisko krilo, krilnog centra i centra.

I sam Lazic se totalno pogubio na zadnja 2 turnira, jer su im vec u grupi dosle najjace ekipe svijeta. Bilo je tu i atraktivnih zakucavanja, blokada i dobre odbrane, ali daleko cesce amaterskog ispadanja jer ne moze da prati kretnje i automatizovane akcije likova koji to godinama ganjaju.

Btw, gledam ovaj Hrvat Skara potpisao za Cedevitu. Realno, prosjecan igrac, ali to je jos jedan pokazatelj koliko je bitno imati klub u aba ligi. Dok se nasi ganjaju po Madjarskoj i Poljskoj, Hrvati svoje mogu izloziti u aba ligi, pa ako se iole pokazu - ubrzo idu ili u Cedevitu/Buducnost ili u Spaniju/Italiju. Valjda cemo i mi hajrovati od Bosninog ulaska...
Pa sta bi sa one price da nece igrat, šta sam propustio? :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 jun 2025, 18:17

gaston je napisao/la:
24 jun 2025, 18:02
Ghuraba je napisao/la:
24 jun 2025, 17:39
Nije to nesto sto se preko noci postane. Lazic, Vrabac i Alibegovic bi mogli biti bitni igraci svake ekipe, ali njih trojica od 205 cm u istoj ekipi ne bi imalo nikakvog smisla. To je isto da u kosarci 5na5 izvedes 5 'Kamenjasa' protiv ekipe koja ima pleja, beka sutera, nisko krilo, krilnog centra i centra.

I sam Lazic se totalno pogubio na zadnja 2 turnira, jer su im vec u grupi dosle najjace ekipe svijeta. Bilo je tu i atraktivnih zakucavanja, blokada i dobre odbrane, ali daleko cesce amaterskog ispadanja jer ne moze da prati kretnje i automatizovane akcije likova koji to godinama ganjaju.

Btw, gledam ovaj Hrvat Skara potpisao za Cedevitu. Realno, prosjecan igrac, ali to je jos jedan pokazatelj koliko je bitno imati klub u aba ligi. Dok se nasi ganjaju po Madjarskoj i Poljskoj, Hrvati svoje mogu izloziti u aba ligi, pa ako se iole pokazu - ubrzo idu ili u Cedevitu/Buducnost ili u Spaniju/Italiju. Valjda cemo i mi hajrovati od Bosninog ulaska...
Pa sta bi sa one price da nece igrat, šta sam propustio? :mrgreen:
Ma suplja, kao nedavno sto je Berbic kmecao za novac za omladinske kategorije. Htjeli jos novca da uzmu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 jun 2025, 11:22

"Mi smo još u februaru potvrdili transfer drugog bh. igrača, Koste Kondića, koji je vrhunski playmaker, ali koliko čujem on nema mjesta u našoj reprezentaciji.

S njim sam svaki dan u kontaktu.

On želi da igra za BiH, bio je spreman još na prošlom okupljanju da se pojavi, ali nažalost, ispriječile su se stvari koje nemaju veze sa sportom nego sa politikom, ali ovaj put ne od igrača", tvrdi Kamenjašević.
Pa do koga je, ako nije do njega? Lik nas 5 puta zavlacio i opet ga Beciragic zove...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 jun 2025, 13:15

DamirT je napisao/la:
27 jun 2025, 11:22
"Mi smo još u februaru potvrdili transfer drugog bh. igrača, Koste Kondića, koji je vrhunski playmaker, ali koliko čujem on nema mjesta u našoj reprezentaciji.

S njim sam svaki dan u kontaktu.

On želi da igra za BiH, bio je spreman još na prošlom okupljanju da se pojavi, ali nažalost, ispriječile su se stvari koje nemaju veze sa sportom nego sa politikom, ali ovaj put ne od igrača", tvrdi Kamenjašević.
Pa do koga je, ako nije do njega? Lik nas 5 puta zavlacio i opet ga Beciragic zove...
Pazi, za prošlo okupljanje Kosta je bio na širem spisku, ali ga Bekir nije uvrstio na uži. I sam Adis je tada rekao da se Kondić odlučio igrati za BiH ali da mu on ovim nepozivanjem, parafraziram, testira želju i istrajnost koliko zapravo želi igrati za nas.

Mislim nemam ništa protiv da ga vodi na EB, samo mi nije bilo smisla da ga ne zove zimus a da ga planira zvati na EB. Sa druge strane, i da ga ne pozove neću mu ništa zamjeriti jer ga je prije redovno uvrštavao na spisak a Kosta se nije odazivao. U principu ko ga yebe, ako će njegov poziv poremetiti koheziju u ekipi ne bih ga zvao jer nije da ne možemo bez njega.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 27 jun 2025, 13:25

Ali kad bi poveo Kostu na EB imali bismo onda mogucnost ne povesti Castanedu a povesti Garzu. Sto bi u neku ruku meni bila draza opcija zbog Luke.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 jun 2025, 13:32

Teoretski da, ali ja mislim da je nama Castaneda solo bitniji nego Kosta i Garza u kombinaciji. Ja Kostu uopšte ne vidim kao tipa plejmejkera koji nama treba u ovom rosteru, pogotovo da bude prvi izbor. Meni je on nekako više za dvojke.

Što se Garze tiče, svi mi bi voljeli vidjeti tog momka u reprezentaciji ali bojim se da u ovakvoj situaciji ekipa odnosno tim ima drugačije prioritete.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 jun 2025, 13:59

Raonffa je napisao/la:
27 jun 2025, 13:32
Teoretski da, ali ja mislim da je nama Castaneda solo bitniji nego Kosta i Garza u kombinaciji. Ja Kostu uopšte ne vidim kao tipa plejmejkera koji nama treba u ovom rosteru, pogotovo da bude prvi izbor. Meni je on nekako više za dvojke.

Što se Garze tiče, svi mi bi voljeli vidjeti tog momka u reprezentaciji ali bojim se da u ovakvoj situaciji ekipa odnosno tim ima drugačije prioritete.
Slažem se sa napisanim, i meni se nekako Kosta ne čini kao da može biti play kao Castaneda (ili Roberson što je bio) nekako mi više izgleda kao Gegić ili Atić a to je da može pokriti tu poziciju po potrebi.

Ali kad sve sagledam ako neće rušiti atmosferu u ekipi lično bih ga pozvao možda kao nekog 10-og ili 11-og igrača čisto da imamo što veću širinu na klupi.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 27 jun 2025, 14:37

Vec sam rekao, Kondic ne zasluzuje poziv.

I u slucaju da postane clan reprezentacije, nadam se jednom-da je Beciragic na tu temu porazgovarao sa igracima. Odnosno, da se ne vodi onom kako on kao selektor odlucuje i da je njegova zadnja.

A znamo kako kod nas malo fali da krenu kola nizbrdo ...

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 jun 2025, 08:32

Ne zna brat Kameni da Kondic ima 24, a jok 22 godine. :mrgreen: Nisam znao da je covjek Sarajlija. Lijepo je vidjeti da u intervjuima Sarajevo cesto naziva svojim, iako je davno otisao iz njega. Ova prica u vezi Kondica mu je malo nelogicna. Imam utisak da ovako indirektno zeli izvrsiti pritisak da se ovaj pozove u reprezentaciju. Beciragic je kod Marjana rekao da ce uskoro pricati s Kostom i vidjeti je li on i dalje zainteresovan. To se ne uklapa u ovo sto predsjednik Dubaija prica i neko od njih dvojice mora da laze.

U svakom slucaju, kad vidim koliko je Garza zagrijan da igra za nas, hladno bih prekrizio Amerikanca i ostavio Kondica u rosteru. On, Gegic i Atic mogu odraditi posao na 1, iako nam je realno Castaneda potrebniji od Luke, posto smo na 5 najjaci, a na 1 najlosiji. Kondic po kvalitetu ima mjesto u rosteru i s Amerom i bez njega, ali mislim da se on na kraju nece ni naci na spisku, te da ce Castaneda dobiti prednost u odnosu na Garzu. Meni se on ne svidja jer ne zeli igrati odbranu, a Kondic je za svoju visinu bas atletican i moze odigrati kvalitetnu odbranu. U stanju je vrsiti pritisak na protivnickog playmakera po cijelom terenu (nesto slicno sto je Gordic nekad radio).

Btw, Nikola Maric potpisao za Gironu. Dok Bekir poziva Sejfica i Loncara, momak mu ispred nosa ode u najjacu ligu Evrope...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 jun 2025, 10:51

Kada ce Bekir izbaciti spisak?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 01 jul 2025, 12:05

Ghuraba je napisao/la:
28 jun 2025, 08:32
Ne zna brat Kameni da Kondic ima 24, a jok 22 godine. :mrgreen: Nisam znao da je covjek Sarajlija. Lijepo je vidjeti da u intervjuima Sarajevo cesto naziva svojim, iako je davno otisao iz njega. Ova prica u vezi Kondica mu je malo nelogicna. Imam utisak da ovako indirektno zeli izvrsiti pritisak da se ovaj pozove u reprezentaciju. Beciragic je kod Marjana rekao da ce uskoro pricati s Kostom i vidjeti je li on i dalje zainteresovan. To se ne uklapa u ovo sto predsjednik Dubaija prica i neko od njih dvojice mora da laze.

U svakom slucaju, kad vidim koliko je Garza zagrijan da igra za nas, hladno bih prekrizio Amerikanca i ostavio Kondica u rosteru. On, Gegic i Atic mogu odraditi posao na 1, iako nam je realno Castaneda potrebniji od Luke, posto smo na 5 najjaci, a na 1 najlosiji. Kondic po kvalitetu ima mjesto u rosteru i s Amerom i bez njega, ali mislim da se on na kraju nece ni naci na spisku, te da ce Castaneda dobiti prednost u odnosu na Garzu. Meni se on ne svidja jer ne zeli igrati odbranu, a Kondic je za svoju visinu bas atletican i moze odigrati kvalitetnu odbranu. U stanju je vrsiti pritisak na protivnickog playmakera po cijelom terenu (nesto slicno sto je Gordic nekad radio).

Btw, Nikola Maric potpisao za Gironu. Dok Bekir poziva Sejfica i Loncara, momak mu ispred nosa ode u najjacu ligu Evrope...
Ne sjećam se kad smo imali ovako dobru ekipu za EB i da je bilo ovoliko dobrih kombinacija, a naročito da nam jedna odluka može dovesti 2 veoma korisna igrača u ekipu. :bih:
Daj nek se više oglase za Garzu šta i kako

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 01 jul 2025, 12:23

CAZIN je napisao/la:
01 jul 2025, 12:05
Ne sjećam se kad smo imali ovako dobru ekipu za EB i da je bilo ovoliko dobrih kombinacija, a naročito da nam jedna odluka može dovesti 2 veoma korisna igrača u ekipu. :bih:
Ma iskreno, ja ne ocekujem nikakve pretjerane novosti u rosteru.

Ovako vidim Adisov roster na EB (ako svi igraci budu zdravi):

Castaneda, Atic, Campara
Musa, Gegic
Lazic, Vrabac
Alibegovic, Halilovic, Penava
Nurkic, Kamenjas

Campara i Penava ce mahati peskirima, Vrabac ce ulaziti ako zaskripi s odbranom i to je to.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 01 jul 2025, 12:31

Ghuraba je napisao/la:
01 jul 2025, 12:23
CAZIN je napisao/la:
01 jul 2025, 12:05
Ma iskreno, ja ne ocekujem nikakve pretjerane novosti u rosteru.

Ovako vidim Adisov roster na EB (ako svi igraci budu zdravi):

Castaneda, Atic, Campara
Musa, Gegic
Lazic, Vrabac
Alibegovic, Halilovic, Penava
Nurkic, Kamenjas

Campara i Penava ce mahati peskirima, Vrabac ce ulaziti ako zaskripi s odbranom i to je to.
Više sam mislio na to da ako sklone Garzi zvjezdicu da možemo dobiti njega i Kondića umjesto Čampare i Penava (mada Kondića možemo i bez te odluke)
Onda bi imali veoma širok roster a možda i najbolju centarsku liniju na turniru.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 jul 2025, 12:41

Po čemu bi naša centarska linija, ako pod centrima smatramo Nurkića,Kamenjaša i Garzu, bila bolja od Jokića, Petruševa i Milutinova?

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 01 jul 2025, 12:46

filip13 je napisao/la:
01 jul 2025, 12:41
Po čemu bi naša centarska linija, ako pod centrima smatramo Nurkića,Kamenjaša i Garzu, bila bolja od Jokića, Petruševa i Milutinova?
Pogrešno sam se izrazio mislio sam da bi imali jednu od boljih centarskih linija a ne najbolju moja greška

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 jul 2025, 12:50

CAZIN je napisao/la:
01 jul 2025, 12:46
filip13 je napisao/la:
Pogrešno sam se izrazio mislio sam da bi imali jednu od boljih centarskih linija a ne najbolju moja greška
:thumbup:

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 jul 2025, 13:05

filip13 je napisao/la:
Jokic pravi razliku za trojicu u napadu. Al barem samo ja tako mislio, 3 na 3 gledano, za nijansu su nasi centri napadacki bolji.

Kamenjasu je pod kosem visina problem. U napadu on zna mnogo puta doci do skoka, al u odbrani mi ne ulijeva povjerenje.

Za Garzu sam uvjeren da bi postizao koseve lakse od Nurkica. I da bi bio veoma ucinkovit, sto je pokazao i u NBA kada god je dobio nesto minuta za igru.

Njega da imamo i da Adis fino sa Nurkicem poprica o racionalnoj potrosnji energije i suteva dok igra, Garza bi bio ubitacan. Uvjeren sam ...

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 01 jul 2025, 13:27

Amsal Delalić propušta cijelu iduću sezonu zbog povrede.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 jul 2025, 13:31

Drum je napisao/la:
01 jul 2025, 13:05
filip13 je napisao/la:
Jokic pravi razliku za trojicu u napadu. Al barem samo ja tako mislio, 3 na 3 gledano, za nijansu su nasi centri napadacki bolji.

Kamenjasu je pod kosem visina problem. U napadu on zna mnogo puta doci do skoka, al u odbrani mi ne ulijeva povjerenje.

Za Garzu sam uvjeren da bi postizao koseve lakse od Nurkica. I da bi bio veoma ucinkovit, sto je pokazao i u NBA kada god je dobio nesto minuta za igru.

Njega da imamo i da Adis fino sa Nurkicem poprica o racionalnoj potrosnji energije i suteva dok igra, Garza bi bio ubitacan. Uvjeren sam ...
ni napadački naša tri centra nisu bolja od npr. ova tri centra Srbije

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 01 jul 2025, 13:48

Castaneda, Kondic, Gordic
Musa, Gegic, Atic
Lazic, Vrabac, Djedovic,Mutic
Alibegovic, Sulejmanovic, Halilovic, Sikiras, Marić
Nurkic, Kamenjas,Garza

U nekom idealnom scenariju da ih sve pozove i da se “potuku” za mjesto u reprezentaciji uhhh

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Vaya i 7 gostiju.