Club Atletico de Madrid
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- JohnLennon
- Kontakt:
Re: Club Atletico de Madrid
http://www.marca.com/2013/01/22/futbol/ ... 56250.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Eto i Adrian izrazio zelju za ostankom u klubu.
Makar nisam znao da je i njemu agent Pedro Mendes. Koji je to mocnik yebote, Godfather.
Eto i Adrian izrazio zelju za ostankom u klubu.
Makar nisam znao da je i njemu agent Pedro Mendes. Koji je to mocnik yebote, Godfather.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.
Da,od ove sezone otisao je kod Mendesa nakon sto je raskinuo ugovor se dotadasnjim agentom . Sta reci . Mendesa je najbolje okarakterisati kao Meku za fudbalere. Pogotovo za ove u Spaniji odnosno Atleticu .
Sto se tice njegovog ostanka ,ne znam vise ni kakvo misljenje da imam o njemu .
Kritike na racun Adriana dolaze vise zbog ljutnje, navijaci su se prosle sezone uvjerili da je rijec o jugadoraso(sto bi rekli spanci). No ove sezone igra neprepoznatljivo lose,ne zuri mu se da produzi ugovor i navijaci polako gube strpljenje s njim. Ocigledno da momak ne podnosi bas najbolje pritisak, vjerovatno je to tip igraca kojem je potrebno da ga '' ostavis na miru'' kako bi dobio najbolje od njega .Cini mi se da upravo to Colo i radi,ne forsira ga previse u nekim bitnim utakmicama,vise daje priliku Cebolli ili Costi,a Adriana ubacuje u nekim manje bitnim utakmicama . Ali kako vrijeme odmice, Adrian igra sve vise,upravo je bio starter u jednoj teskoj utakmici i oduzio se na najbolji moguci nacin, pogodkom Levanteu (istina uz dosta srece).
Ko zna,mozda i on proigra na bolje . Iako bi volio da ostane na Calderonu zbog kvaliteta koja posjeduje, ipak tih 18 millona klubu bi doslo jako dobro.
Nadam se da je istina ovo u vezi Verdua. To je vrlo zanimljiv,timski igrac. Igrac koji zna da zabija golove ( prvi je strijelac Espanyola), s velikim iskustvom u ligi, dobro barata s loptom i posjeduje odlicnu tehniku , i sto je najvaznije, 0 trosak.
Tu i Oliver odnosno KOKE, ako su pametni mogu nauciti neke stvari od igraca njegovog iskustva.
U ljetnom prijelaznom roku Emre ce otici ,moguce i Tiago ,iako ga Cholo cijeni i mozda ostane,no ima veliku platu i mislim da ce tu platu dati nekom drugom . Umjesto njih dvojice dolaze Verdu i Baptistao ,sto bi bio odlican posao .
Btw,naletih slucajno . Mnogo mi se vise svidja nego La Peineta .

Sto se tice njegovog ostanka ,ne znam vise ni kakvo misljenje da imam o njemu .
Kritike na racun Adriana dolaze vise zbog ljutnje, navijaci su se prosle sezone uvjerili da je rijec o jugadoraso(sto bi rekli spanci). No ove sezone igra neprepoznatljivo lose,ne zuri mu se da produzi ugovor i navijaci polako gube strpljenje s njim. Ocigledno da momak ne podnosi bas najbolje pritisak, vjerovatno je to tip igraca kojem je potrebno da ga '' ostavis na miru'' kako bi dobio najbolje od njega .Cini mi se da upravo to Colo i radi,ne forsira ga previse u nekim bitnim utakmicama,vise daje priliku Cebolli ili Costi,a Adriana ubacuje u nekim manje bitnim utakmicama . Ali kako vrijeme odmice, Adrian igra sve vise,upravo je bio starter u jednoj teskoj utakmici i oduzio se na najbolji moguci nacin, pogodkom Levanteu (istina uz dosta srece).
Ko zna,mozda i on proigra na bolje . Iako bi volio da ostane na Calderonu zbog kvaliteta koja posjeduje, ipak tih 18 millona klubu bi doslo jako dobro.
Nadam se da je istina ovo u vezi Verdua. To je vrlo zanimljiv,timski igrac. Igrac koji zna da zabija golove ( prvi je strijelac Espanyola), s velikim iskustvom u ligi, dobro barata s loptom i posjeduje odlicnu tehniku , i sto je najvaznije, 0 trosak.
Tu i Oliver odnosno KOKE, ako su pametni mogu nauciti neke stvari od igraca njegovog iskustva.
U ljetnom prijelaznom roku Emre ce otici ,moguce i Tiago ,iako ga Cholo cijeni i mozda ostane,no ima veliku platu i mislim da ce tu platu dati nekom drugom . Umjesto njih dvojice dolaze Verdu i Baptistao ,sto bi bio odlican posao .
Btw,naletih slucajno . Mnogo mi se vise svidja nego La Peineta .

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
U zadnje vrijeme Tiago je istisno Suareza iz prve postave,to mi se nikako ne svida.
Jeste . A sudeci prema tome kako je Tiago odigrao protiv Levantea,cini se s razlogom . Ako se sjecas,Mario je izgubio povjerenje Cola od on utakmice na Camp Nou kada je Mario mogao bolje intervenisati kod gola Oscarovca Bousqetsa. Ruku na srce,previse se Mario bio opustio , stoga nije lose da ga se malo spusti na zemlju. Neka se potrudi i ponovo stekne povjerenje Cole .Sve je na njemu . Koliko sam shvatio Mario ce igrati u ovim Cup mecevima,dok ce Tiago u ligi . Inace,Historija i statistika je na strani Atletica. Atletico nikada nije ispao iz Cupa kada bi slavio s 2-0- u prvoj utakmici. U ukupno trinaest slucajeva je prolazio dalje .soe je napisao/la:U zadnje vrijeme Tiago je istisno Suareza iz prve postave,to mi se nikako ne svida.

Primjerice, sezona 60-61, u kojoj Atletico slavio nekoliko puta s ovim rezultatom u prvoj utakmici. U toj istoj godini, Atletico pobijedio Real Madrida u finalu .Takođe, 1992, kada je Atletico pobijedio Reala u finalu u mitskom susretu. U prvoj utakmici u polufinalu je pobijedio dva-nula Depora. Nadam se da ce se Historija ponoviti. Nekako je sudjeno da ove sezone legne taj jublarni deseti naslov

Najavljeni sastavi :
Betis: Casto; Chica, Paulao, Perquis, Nacho; Beñat, Cañas, Salva Sevilla; Campbell, Jorge Molina y Rubén Castro.
Atlético de Madrid: Courtois; Manquillo, Miranda, Godín, Filipe Luis; Gabi, Koke, Mario, Arda Turan, Adrián; y Costa.
Znaci ako se ne desi neko cudo ,u polufiinalu protiv Seville . Bice tesko jer je velika mrznja izmedju navijackih skupina ovih klubova ,posjeduju odlicne pojedince i sluze se svim prljavim metodama da ostvare rezultat. Uvijek je tesko igrati protiv njih ,pogotovo na Picujanu .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Rutinski.Costa je fakat psihopata prava
Kad mu lice vidis usadi ti neki strah.Garant su se stoepr i golman Betisa zbog toga i zbunili i poklonili Costi pogodak
Impresionirao me onaj mali desni bek sto je jedva punoljetan.Mali je raketa.Koliko je brz i dalje ne mogu da vjerujem.
Cholo rutinski nakon gola zatvorio tekmu , spustio ritam a odbrana i veznajci bili na nivou.
Atletico uzima Copa del Rey !
Edit : Evo malo sudija pomaze domacinu da zabije utjesni pogodak.Penala nije vidjelo.Godin prekuco Molinu ali eto...

Kad mu lice vidis usadi ti neki strah.Garant su se stoepr i golman Betisa zbog toga i zbunili i poklonili Costi pogodak

Impresionirao me onaj mali desni bek sto je jedva punoljetan.Mali je raketa.Koliko je brz i dalje ne mogu da vjerujem.
Cholo rutinski nakon gola zatvorio tekmu , spustio ritam a odbrana i veznajci bili na nivou.
Atletico uzima Copa del Rey !
Edit : Evo malo sudija pomaze domacinu da zabije utjesni pogodak.Penala nije vidjelo.Godin prekuco Molinu ali eto...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Nisam gledo tekmu pa juznjak ako mozes napisi kakva je bila igra pogotovo me mali Manquillo zanima.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ocjene za sinoćnji remi i prolaz u 1/2 finale Kupa Kralja i meč sa Cerdillom

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Emiliano Insúa je novi clan Atletico Madrida.Stigao je iz Sporting Lisabona.Moram reci da je ovo vrlo dobar transfer Atletica,a vidim da hoce i Gourcuffa iz Lyona.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Atletico doveo Insuu iz Sportinga za 3,5 mil Eura . Ovaj tip je dosta obecavao dok je igrao za Liverpool i najvise ga se sjecam iz tog perioda dok je igrao za Redse. Odigrao je neke dobre utakmice za njih , ima 24 godine , 4 poziva za A repku Argentine . Mlad je ,moze jos napredovati kao igrac, dobra alternativa za Filipa koji se mora nekada i odmoriti . Iako bas ne kontam ovaj transfer posto je ovo dobar igrac koji nije za klupe . A za tu cijenu mogli su dovesti Gourcuffa koji se ozbiljno pominje u francuskim medijima . Navodno ga Atleti zeli dovesti na posudbu,pa ako se pokaze,na ljeto bi otkupili njegov ugovor od Lyona .
Betis tokom svih 90 minuta nije proizveo nijednu iole ozbiljniju priliku pred sesnaestercem Atletica. U taktickom smislu, Atletico je prvih 45 minuta odigrao besprijekorno. Jednostavno agresivno,zrelo u odbrani, Iako su domaci imali vecim dijelom loptu u svojem posjedu, nista nisu mogli napravili . Sve to jalovi napadi, koje je odbrana Atletica na celu s Mirandom uspesno zaustavljala. U drugom poluvremenu Betis je napravio dvije poluprilike koje je Curtois bez problema branio.Atleti se odlicno postavio , nije bilo neke prevelike ni zelje da se zabije pogodak,odnosno da se rizikuje previse jer je rezultat iz prve utakmice isao na ruku , Atleti je strpljivo cekao da zada taj konacni udarac koji je dosao nakon odlicne reakcije Coste koji je iskoristio veliku gresku golmana Betisa i cini mi se Amayesoe je napisao/la:Nisam gledo tekmu pa juznjak ako mozes napisi kakva je bila igra pogotovo me mali Manquillo zanima.

Sto se tice Manquilla . Odigrao je dosta ucinkovito u obrani i odvaznije u ofenzivi . Jedan od najboljih sinoc. Jos ako uzmes u obzir da Betis ima strasno brza i neugodna krila,onda njegova dobra partija dobija na jos vecoj tezini .
Doduse, ima neke obrambene nedostatke, no ima prostora za napredak
Prilikom jedne lose intervencije na pocetku tekme sinoc ,vidio sam kako ga Simeone bodri pljeskom i samo je klimnuo glavom kao u stilu: igraj majstore nije nista . Kasnije je Manquillo pokazao muda i takticki odigrao savrseno, uopste se nije primijetilo da mu je 18 godine. Bice veliki igrac ,samo neka slusa Colu .
Kada ekipa ima pravog komadanta na klupi s puno autoriteta i jasnih ideja, igraci su u stanju dati 100% od sebe u svakoj utakmici.Do prije dvije utakmice vecina nije ni znala ko je Manquillo, decko dobije priliku protiv jakog tima kao sto je Levante i bude ponajbolji igrac . A ima 18 godina .Mislim da se kvaliteta mnozi kada igrace treniras na pravi nacin,kao sto to radi Colo ,da im do znanja sta da ocekuju ,da im do znanja da su svi jednako vazni,da su u njegovim idejama i konceptu pripreme i igre.Ko je mogao znati na pocetku sezone da imamo jednu zvijer od napadaca poput Diega Coste! U zadnje vrijeme mislim da ima puno vecu vaznost za ekipu nego Falcao!Tim je eksplozija, ova ekipa ne moze igrati tako lijepo kao sto igrao Atletico u doba Antica, ali je ucinkovitiji,borben i vrlo,vrlo ga je tesko pobijediti. Za sve je to zasluzan Colo .Negdje sam procitao da bi trebao produziti ugovor na jos 2 sezone,eh to bi bila najljepsa vijest .

Dobar posao uprave , nema sta.Insua je strasan fudbaler ako mu se omoguci i da sloboda.Trci za troicu na terenu a zna i lopte igrati.Kao sto rece odlicna alternativa za Felipea.Sto se tice Gourcuffa ja bih to batalio odma.Precjenjen do bola.Mozda ta varijanta sa posudbom i ne bi bila losa.Ima on fine tehnike i strasan sut ali u zadnjih par sezona od kako je u Lyonu njegova forma je u ultra silaznoj putanji, nije to onaj igrac iz Bordoa.
Upravo,slazem se za Costu.Covjek je zivotinja.Fizicki neprikosnoven.Gradi se ko Howard u NBA a pri tome odlicno proigrava saigrace i stvara im dodatni prostor.Nema brige za Atletico , ovaj tim do godine puca na minimum 4-finale LP.Imaju sve moguce kvalitete za to.
Uz dobar cover za Ardu(mozda Johan) i moju zelju Benata ocekujem da ovaj tim preore sve redom.Strasan fudbal igraju , rekao bih najdisciplinovanija ekipa na Svijetu.Cholo je genije !
Upravo,slazem se za Costu.Covjek je zivotinja.Fizicki neprikosnoven.Gradi se ko Howard u NBA a pri tome odlicno proigrava saigrace i stvara im dodatni prostor.Nema brige za Atletico , ovaj tim do godine puca na minimum 4-finale LP.Imaju sve moguce kvalitete za to.
Uz dobar cover za Ardu(mozda Johan) i moju zelju Benata ocekujem da ovaj tim preore sve redom.Strasan fudbal igraju , rekao bih najdisciplinovanija ekipa na Svijetu.Cholo je genije !
Johnny b, how much there is to see
- JohnLennon
- Kontakt:
"Fue muy agradecido. Me dijo que gracias por haberle regalado el gol. Hay que tener la sangre muy fría para no irte hacia él y si no me agarran lo mato"
Diego Costa se zahvalio onom levatu iz Betisa sto mu je poklonio gol.
Djubre veliko. To treba dobro izdegenecit. Pepe samo ceka.
Diego Costa se zahvalio onom levatu iz Betisa sto mu je poklonio gol.

"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.
Johny je napisao/la:Dobar posao uprave , Sto se tice Gourcuffa ja bih to batalio odma.Precjenjen do bola.Mozda ta varijanta sa posudbom i ne bi bila losa.Ima on fine tehnike i strasan sut ali u zadnjih par sezona od kako je u Lyonu njegova forma je u ultra silaznoj putanji, nije to onaj igrac iz Bordoa.
!
Ma jeste precijenjen u smislu da su ga Francuzi najavljivali kao novog Zidanea. Ali isto tako ta ''etiketa '' mu sigurno nije donijela nista dobrog u karijeri jer je morao ziviti s tim pritiskom,zato je Lyon izdvojio veliku sumu novca da ga dovede, a realno ,od dolaska u Lyon nije nista pokazao . Ne treba zaboraviti jednu stvar: nogomet je i stanje uma. I u tom smislu kako negativno,tako i pozitivno mnoge stvari mogu da uticu na jednog fudbalera. Onda tu dolazi Colo koji moze motivirati i vratiti svakog igraca koji hoce da napravi nesto,siguran sam da bi u Atleticu Gourcuff vratio klasu . Nije on mator,tek je napunio 27 godina . Tek sada moze pokazati prave stvari. Nemam nikakve sumnje da bez Simeonea ni Miranda niti Godin, ni Filipe ni Mario ni Gabi ne bi igrali ovako dobro da nije Cole.Stoga nema se sta izgubiti ako ga dovedu na posudbu,ako se pokaze neka ga otkupe,ako ne,on ce se vratiti u Lyon i nikom nista . Sjecam se prije nekoliko godina igrao je jako dobro u Bordeauxu. Imao je i neke dobre utakmice u dresu repke. Pored tog pritiska, ozljede su usporile dosta njegov razvoj. Evo i Zidane ga savjetovao da dodje u Atleti.
Inace, Ricky Alvarez izrazio zelju da dodje u Atletico iako ima jos neke ponude. Pregovori su u u procesu između dvaju klubova .
Dakle,vrlo je realno da do kraja ovog prijelaznog roka dodju Alvarez ili Gourcuff.

Nek dovedu Belhandu,za nekih 13-14 mil. bi se mogao dovest a odlican je igrac.
Cuj djubre. Covjek se gospodski zahvalio na asistenciji . Pepe,Ramos, obojicu ih Costa moze nositi u zubima .JohnLennon je napisao/la:"Fue muy agradecido. Me dijo que gracias por haberle regalado el gol. Hay que tener la sangre muy fría para no irte hacia él y si no me agarran lo mato"
Diego Costa se zahvalio onom levatu iz Betisa sto mu je poklonio gol.![]()
Mislim da je on potpisao za Inter. Inace,Oliver Torres uvrsten na spisak igraca za duel protiv Athletica.soe je napisao/la:Nek dovedu Belhandu,za nekih 13-14 mil. bi se mogao dovest a odlican je igrac.
Nije Belhanda potpisao za Inter,a Montpellier prodaje najbolje igrace za smijesne cijene al nije ni bitno ako se ne povezuje sa Atleticom.
Dovodio se u kontekst sa Atleticom prije par sedmica kada je Arda navodno izjavljivao da zeli otici .
Sada kada se ta situacija s Ardom smirila,isto tako vise se ne spominje ni Behlanda. Kazu na Spanskom sportu 4 da je blizu Giorcuff prelaska posto i agent i fudbaler su za prelazak na Calderon . Pa sa...Daj boze . Kakva bi beton ekipa bila .
Neki Corben Bone, igrac iz MLS-a tacnije Chicago Firea trenira trenutno sa B ekipom,kaze da ne propusta nijednu tekmu Atletica jer igra najbolji fudbal na planeti .
Jedva cekam sutrasnji Classic protiv Athletica . Bice gusto posto su vidim dosta napaljeni ,najavljuju pobjedu i slicno . Moguce da i neka nacisticka grupa navijaca koja podrzava Atletico dodje na San Mames. Ako se ne varam,oni su pravili neka sranja prije 3-4 godine,tako da je to uvijek tekma visokog rizika.
Sada kada se ta situacija s Ardom smirila,isto tako vise se ne spominje ni Behlanda. Kazu na Spanskom sportu 4 da je blizu Giorcuff prelaska posto i agent i fudbaler su za prelazak na Calderon . Pa sa...Daj boze . Kakva bi beton ekipa bila .

Ma Gourcuff je skroz pao ko igrac njega vec godinama nema nigdje ali eto ako iko moze izvuc najbolje iz fudbalera onda je to Cholo.Ne nadam se puno da ce biti nesto od njega al eto Atletico nema sta izgubit.
u pravu si,daleko je on od onih partija koje je pruzao u Bordeauxusoe je napisao/la:Ma Gourcuff je skroz pao ko igrac njega vec godinama nema nigdje ali eto ako iko moze izvuc najbolje iz fudbalera onda je to Cholo.Ne nadam se puno da ce biti nesto od njega al eto Atletico nema sta izgubit.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Odlazi Coutinho u Liverpool pa više neznam koliko je realno da ode i Alvarez.juznjak> je napisao/la:Inace, Ricky Alvarez izrazio zelju da dodje u Atletico iako ima jos neke ponude. Pregovori su u u procesu između dvaju klubova .
A Belhanda nije došao,izgleda da je onaj ludi predsjednik Monpelliera prodao patku svima.

Inače,gotovo uvijek ove utakmice Intera i Atletica u slično vrijeme.Ne valja to nikako.Evo sutra gledam Inter od 20.45 kreće,a Atletico od 21,a jbg ne mogu oboje kvalitetno popratit.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.