Konacno jedna utakmica gdje je Susi pres'o preko svoje filozofije i monotone formacije 4-4-2 i postavio dosta moderniju taktiku koja zahtijeva vise trke.
Mislim da je ovo formacija u kojoj cemo nastupiti 2 od 3 utakmice u grupnoj fazi a dalje cemo vidjeti.
Besic kao zadnjih vezni u paru sa Pjanicem je veliki dobitak za ekipu, Mume je momak koji trci za dvojicu i nema nikakvih kalkulacija pri ulazak u duele. Jako dobro po nas je to da je u odlicnoj fizickoj spremi.
Koncept sa Hajrovicem se pokazao kao dobra stvar, Izet je brz prodoran a i u par navraa se ubacio u napad kao pravi spic i tako napravio pometnju. Definitivno kalibar za prvih 11.
Visca momak koji obecava svojom brzinom i zrelom igrom, jos kad se doda vracanje u defanzivu
Sa Kolasincem da beku smo dobili puno, stabilnost u defanzivi ali i opasnost u napadu preko lijevog beka. vidjeli smo u onih 10-ak minuta da je momciluk izuzetno opasan u napadu.
Utakmica je pokazala da je Hadzic visak igrac u ovoj ekipi i da se tu treb'o naci Gojko Cimirot ili neko drugi. Prije svega spomenuo sam Cimirota jer je tip igraca kao i Besic, momak za kojeg nema izgubljene lopte a isto tako ima zavidnu tehniku i iznosi lopte odlicno.
Nadam se da povrede nisu ozibljne i da ce svi biti spremni za Argentinu, jer defanzivna linija bez Spahica nam ne postoji.
Sto se tice "afere" Zukanovic mislim da je supacki nacin na koji je momak ispao, ali kaze Susic da je to dogovor njega, saveza, igraca tako da nije fer stavljati krivicu samo na njegova ledja jer su svi krivi, pa i sam Zukanovic...
Ovi sto ne mirisu Susicu i navijaju protiv Bosne ne bi li ga sto prije otjerali nek im ide na cast, a naravno da im zelim dugo patnju i jedenje sopstvenih bubrega.
Koliko god neko bio protiv ili za Susica ako voli ovu zemlju ne treba stvarati neki pritisak i traziti "glave" prije zavrsetka prvenstva. Stvarno ne vidim sta bi reprezentacija dobila da sad Susic dobije otkaz 10 dana pred prvu utakmicu ?
ZA BOSNU, ZA HERCEGOVINU, ZA SVE NAS