Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Vidim i standardne pljuvatore je pretvorio u one što vjeruju. Samo pišaj forumaše ikono naša 
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- NerminFatic
- Kontakt:
Mladji je puno, napadacki znatno bolji, pogledaj mu statistiku, velicina ugovora i zato jer je on neki projekat kluba. Volio bih da nisam u pravu, ali da Jusuf odjednom postane prva napadacka opcija u narednoj sezoni pored Kesslera, ne vjerujem. Potajno se nadam da mu neka jaka fransiza ponudi ugovor bas na osnovu ovih sjajnih igara od sredine decembra.Shategabri je napisao/la: ↑23 jan 2026, 10:52Na čemu baziraš ovo za Kesslera?NerminFatic je napisao/la: ↑23 jan 2026, 10:44Pomalo otrcana fraza kako eto nije gledao sebe.Pa on i sada ugadja zvijezdama tolikim brojem asistencija, podredjen je timskoj igri potpuno ali i oni njemu napokon vracaju koliko zasluzuje. Pogledaj samo kako raste broj asistencija prema njemu i ukupan broj suteva iz igre. Nije to doslo tek tako/. Trener gradi napad na njemu kao Denver na Jokicu samo sto on nema potencijal kao Srbin.Ova njegova izdanja ce zbuniti upravu kluba jer s povratkom Kesslera u novoj sezoni gubis i ovakvog Jusufa. No kosarka je business, kako Juka cesto kaze i ove brojke ga mogu samo bolje prodati mada mi lici da bi rado ostao i kao zamjena Kessleru. Dobro mu je tamo, iako licno mislim da zasluzuje startnu poziciju. Ne ispfred Kesslera koji je napadacki bolji od njega, ali u nekoj drugoj fransizi, svakako.
![]()
Možda je bolji na obruču, al Juka sigurno ima veći dijapazon šuteva.
Kessler je praktično sa distance bez šuta.
- Shategabri
- Kontakt:
Mlađi da, to mu je svakako prednost.NerminFatic je napisao/la: ↑23 jan 2026, 11:33Mladji je puno, napadacki znatno bolji, pogledaj mu statistiku, velicina ugovora i zato jer je on neki projekat kluba. Volio bih da nisam u pravu, ali da Jusuf odjednom postane prva napadacka opcija u narednoj sezoni pored Kesslera, ne vjerujem. Potajno se nadam da mu neka jaka fransiza ponudi ugovor bas na osnovu ovih sjajnih igara od sredine decembra.Shategabri je napisao/la: ↑23 jan 2026, 10:52Na čemu baziraš ovo za Kesslera?NerminFatic je napisao/la: ↑23 jan 2026, 10:44
Pomalo otrcana fraza kako eto nije gledao sebe.Pa on i sada ugadja zvijezdama tolikim brojem asistencija, podredjen je timskoj igri potpuno ali i oni njemu napokon vracaju koliko zasluzuje. Pogledaj samo kako raste broj asistencija prema njemu i ukupan broj suteva iz igre. Nije to doslo tek tako/. Trener gradi napad na njemu kao Denver na Jokicu samo sto on nema potencijal kao Srbin.Ova njegova izdanja ce zbuniti upravu kluba jer s povratkom Kesslera u novoj sezoni gubis i ovakvog Jusufa. No kosarka je business, kako Juka cesto kaze i ove brojke ga mogu samo bolje prodati mada mi lici da bi rado ostao i kao zamjena Kessleru. Dobro mu je tamo, iako licno mislim da zasluzuje startnu poziciju. Ne ispfred Kesslera koji je napadacki bolji od njega, ali u nekoj drugoj fransizi, svakako.
![]()
Tačno, dobio je bolji ugovor jer je projekat kluba, Jusuf je tu došao silom prilika.
Ma ne, sumnjam da on može biti ispred Kesslera kad sve uzmemo u obzir, al postavlja se pitanje, može li Kessler u jednoj utakmici imati Jusufove brojke iz zadnje dvije utakmice?
Za Jusufa bi najbolje bilo da upadne u neku ekipu tipa GSW, tamo gdje je konkurencija na poziciji centra praktično nikakva.
Realno mu je ova povreda Kesslera došla ko kec na desetku da se izreklamira kao dobra roba, pa vidjećemo.
Koševo Zapad
Beast
Od ovih sto imaju vece ambicije, najbolje bi legao Bostonu (uz povratak Tatuma u martu) mada i Queta i Garza odradjuju solidan posao. Kljuc je da mu trener vjeruje da igraju kroz njega. Eto jednostavnig odgovora zasto nije uspio u Feniksu (mada mu donosenje odluka s loptom tada nije bilo na ovom nivou) jer pored Bookera, Duranta i Beala, nije imao sanse.
Ako bi se gledalo idealno okruzenje generalno... onda bi Indiana bila odlican izbor . Skoro da nemaju centra.
Ni ostanak u Utah ne bi bio los ali bi zasigurno bio jos bolji kad bi trejdovali Kesslera...
Uz dobar ulov na ovom draftu, Utah ce dogodine biti playoff ili barem play in ekipa. Super je gledati kako ga saigraci gotive od veterana Lovea do zvijezda Keyontea i malog Baileya. Trener Hardy isto sjajan lik, vjerovatno najveci trenerski potencijal od Spoelstre, komotno ga mogu zamisliti sa 20+ godina mandatom na klupi Utahe ako se njemu ostajalo.
Ako bi se gledalo idealno okruzenje generalno... onda bi Indiana bila odlican izbor . Skoro da nemaju centra.
Ni ostanak u Utah ne bi bio los ali bi zasigurno bio jos bolji kad bi trejdovali Kesslera...
Uz dobar ulov na ovom draftu, Utah ce dogodine biti playoff ili barem play in ekipa. Super je gledati kako ga saigraci gotive od veterana Lovea do zvijezda Keyontea i malog Baileya. Trener Hardy isto sjajan lik, vjerovatno najveci trenerski potencijal od Spoelstre, komotno ga mogu zamisliti sa 20+ godina mandatom na klupi Utahe ako se njemu ostajalo.
- Shategabri
- Kontakt:
Indiana ili Utah, isti qrc.Velizar je napisao/la: ↑23 jan 2026, 14:08Od ovih sto imaju vece ambicije, najbolje bi legao Bostonu (uz povratak Tatuma u martu) mada i Queta i Garza odradjuju solidan posao. Kljuc je da mu trener vjeruje da igraju kroz njega. Eto jednostavnig odgovora zasto nije uspio u Feniksu (mada mu donosenje odluka s loptom tada nije bilo na ovom nivou) jer pored Bookera, Duranta i Beala, nije imao sanse.
Bolje mu je ostati u Utah ako su oni opcija.
Koševo Zapad
U Indiani je siguran starter. Utah ima veci plafon ali Zapad je klanica
-
TripleThreat
- Kontakt:
Meni se čini da si mišljenje formirao samo na osnovu statistike i da nisi baš gledao i upratio Kesslerovu napadačku igru.NerminFatic je napisao/la: ↑23 jan 2026, 11:33Mladji je puno, napadacki znatno bolji, pogledaj mu statistiku. Volio bih da nisam u pravu, ali da Jusuf odjednom postane prva napadacka opcija u narednoj sezoni pored Kesslera, ne vjerujem.Shategabri je napisao/la: ↑23 jan 2026, 10:52Na čemu baziraš ovo za Kesslera?NerminFatic je napisao/la: ↑23 jan 2026, 10:44
Pomalo otrcana fraza kako eto nije gledao sebe.Pa on i sada ugadja zvijezdama tolikim brojem asistencija, podredjen je timskoj igri potpuno ali i oni njemu napokon vracaju koliko zasluzuje. Pogledaj samo kako raste broj asistencija prema njemu i ukupan broj suteva iz igre. Nije to doslo tek tako/. Trener gradi napad na njemu kao Denver na Jokicu samo sto on nema potencijal kao Srbin.Ova njegova izdanja ce zbuniti upravu kluba jer s povratkom Kesslera u novoj sezoni gubis i ovakvog Jusufa. No kosarka je business, kako Juka cesto kaze i ove brojke ga mogu samo bolje prodati mada mi lici da bi rado ostao i kao zamjena Kessleru. Dobro mu je tamo, iako licno mislim da zasluzuje startnu poziciju. Ne ispfred Kesslera koji je napadacki bolji od njega, ali u nekoj drugoj fransizi, svakako.
![]()
Kessler jeste mnogo efikasniji od Nurkića, ali i to je prvenstveno iz razloga što mu se skoro sva ofanzivna igra svodi na završavanje oko obruča - zakucavanja, tip-inovi i polaganja. Rijetko šta i van polukruga bude unutar reketa, kamoli šta dalje. Takvi centri obično i imaju te 60+ postotke šuta iz igre. U prethodne tri sezone, nije pokazivao nikakve tragove vanjskog šuta, a uzorak iz ove sezone je jednostavno premali.
Sa Nurkićem je definitivno bolji spacing u half courtu i napad je dosta ispruženiji, zbog njegovog šuta sa polu-distance i sa tri. Samim tim, otvara se mogućnost da i dio napada ide kroz Jusufa i zbog toga i jeste bolji distributor od Walkera, sa rekordnim brojem asistencija u prosjeku ove sezone, skoro 5.
Eh sad, naravno da je Kessler neuporedivo bolji defanzivac od Nurkića. Jedan od najboljih u ligi. To mu u biti i jeste forte i glavni kvalitet. Pored tog, mnogo je veći atleta od Nurkića i ima dosta više potencijala od njega, prvenstveno zbog godina.
Početkom protekle sezone, nije baš neka strašna tržišna vrijednost za Kesslera bila. Uglavnom se vrtilo oko 1-2 picka prve runde u nekim glasinama, sad je druga stvar što Ainge precjenjuje svoje igrače.
Ono što je bitno napomenuti je da je i Kessler na ljeto RFA, tako da će zanimljivo biti pratiti kakav će mu ko ugovor ponuditi. U svakom slučaju, ne mislim ni ja da će u Jazzu Nurkić dobiti primat ispred njega.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 23 jan 2026, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.
"Your favorite player's favorite player" - MB
-
TripleThreat
- Kontakt:
A što se Indiane tiče, ne mislim da je Jusuf baš fit za Carslisleov napad visokog tempa. Ne mislim da bi imao fizičke izdržljivosti da izdrži njihov ritam. Također bi vjerovatno bio samo postavljač blokova Haliburtonu, ovu trenutnu point center ulogu bi vjerovatno mogao zaboraviti, jer ni Turner nikad u vakat nije bio u toj ulozi, a nit je Carlisle uopće forsira. Nije je ni u Dallasu onomad forsirao.
First Jazz player with back to back triple doubles since Pistol Pete
Most assists by a C in Jazz History
E cuj poredit Turnera i Juku kao razigravace...Carlisle je pametan trener, koji se prilagodjava onom sto ima. Naravno da je "keca" Haliburton neprikosnoven na lopti.TripleThreat je napisao/la: ↑23 jan 2026, 14:40A što se Indiane tiče, ne mislim da je Jusuf baš fit za Carslisleov napad visokog tempa. Ne mislim da bi imao fizičke izdržljivosti da izdrži njihov ritam. Također bi vjerovatno bio samo postavljač blokova Haliburtonu, ovu trenutnu point center ulogu bi vjerovatno mogao zaboraviti, jer ni Turner nikad u vakat nije bio u toj ulozi, a nit je Carlisle uopće forsira. Nije je ni u Dallasu onomad forsirao.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Čitaj s razumijevanjem za početak. Ne poredim Turnera i Nurkića, nego Carlisleovu decenijama prisutnu ofanzivnu filozofiju u napadu, koju je iz Dallasa donio i u Indianu. Baš bi zbog budućeg 32-godišnjaka mijenjao i adaptirao napad koji mu je iznjedrio dva finala u proteklih 15 godina i to pored ne samo Haliburtona, nego i Siakama. Napad podređen, između ostalog, niskom TOV i atletičnošću, inače dvije vrlo jake strane Nurkića...Velizar je napisao/la: ↑23 jan 2026, 15:06E cuj poredit Turnera i Juku kao razigravace...Carlisle je pametan trener, koji se prilagodjava onom sto ima. Naravno da je "keca" Haliburton neprikosnoven na lopti.TripleThreat je napisao/la: ↑23 jan 2026, 14:40A što se Indiane tiče, ne mislim da je Jusuf baš fit za Carslisleov napad visokog tempa. Ne mislim da bi imao fizičke izdržljivosti da izdrži njihov ritam. Također bi vjerovatno bio samo postavljač blokova Haliburtonu, ovu trenutnu point center ulogu bi vjerovatno mogao zaboraviti, jer ni Turner nikad u vakat nije bio u toj ulozi, a nit je Carlisle uopće forsira. Nije je ni u Dallasu onomad forsirao.
Ok, Keco...A koji je tvoj prijedlog, mozda Dubai? Ustvari ne zanima me
-
TripleThreat
- Kontakt:
Ego krhak kao pero kad se ovako trigeruje na obično drugačije mišljenje 
Jok ba...samo si mi smijesan kakav si mudroser. Ghuraba te davno pokopao na drArsli...btw,gdje nam je taj zvrk, jel moze on imati 17+7 u Aba2 ligi?
Ma moRe sigurno, samo mu treba dati sansu
Meni je Indiana pala na pamet najvise zbog minutaze, a sigurno da ga Carlisle ne bi koristio kao Tysona Chandlera, Turnera, Powella i slicne Point-centre. Malo bi i Juka opipao loptu...Ali oki doki, finito
Ma moRe sigurno, samo mu treba dati sansu
Meni je Indiana pala na pamet najvise zbog minutaze, a sigurno da ga Carlisle ne bi koristio kao Tysona Chandlera, Turnera, Powella i slicne Point-centre. Malo bi i Juka opipao loptu...Ali oki doki, finito
-
TripleThreat
- Kontakt:
E čuj to, Sanijem Čamparom je li
Tebe je nedavno nezalaganje kvalitetno posolio eksponiranjem tvog isuviše skromnog znanja o trenutnoj NBA. Ali eto, obično takvi i najviše vole soliti pamet i misliti da su najpametniji, a reaguju kao uvrijeđena mlada kad neko čisto kaže nešto suprotno od njihovih stavova.
Još ti je uz to izgleda teško shvatiti koncept Carslisleovog pacinga u napadu i malog broja izgubljenih. Kako napisah, sve Nurkićevi kvaliteti.
Tebe je nedavno nezalaganje kvalitetno posolio eksponiranjem tvog isuviše skromnog znanja o trenutnoj NBA. Ali eto, obično takvi i najviše vole soliti pamet i misliti da su najpametniji, a reaguju kao uvrijeđena mlada kad neko čisto kaže nešto suprotno od njihovih stavova.
Još ti je uz to izgleda teško shvatiti koncept Carslisleovog pacinga u napadu i malog broja izgubljenih. Kako napisah, sve Nurkićevi kvaliteti.
E cuj nezalaganje me necem posoliio
sto ja ima drugaciji stav prema vrednovanju stvari. Rado bi on mene ucio o salary capu, ali je skontao da ja to tabirim poodavno. Dakle, radi se o subjektivnom osjecaju pa se nema sta tjerat dalje. Trziste jeste mjerilo svega ali ja mogu imati svoj privatni stav.
Gospodine Kaca, meni je najjace kod vas sto vi nemate ego
, i rado sa nama dijelite svoje neznanje, pritom se razotkrivajuci i kao seljace
Dobar je Arsla...samo sto ne umije kosarke.
Gospodine Kaca, meni je najjace kod vas sto vi nemate ego
Dobar je Arsla...samo sto ne umije kosarke.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Napisa lik finito u prethodnom postu, al' jok, eto ga opet. Kažem ja, ne da krhki ego
Nakon prvobitnog skretanja sa ionako labavih argumenata na ad hominem, vidim sad se krenulo i sa još direktnijim uvredama, ali dobro, sve u skladu sa patternom tvog načina vođenja diskusije
Lik sam izjavi da ne prati više NBA i to potvrdi iščuđavanjem i ogorčenošću što je DPOY runner-up i vjerovatno najbolji odbrambeni igrač na perimetru u ligi, Daniels, dobio ugovor koji je svega 15% udjela salary capa, sa trendom opadanja kroz naredne godine. Sve ti bude jasno koliko je neko ostao u prošloj deceniji što se tiče NBA, a to pokušava pravdati "privatnim" stavom (čuj privatnim, valjda ličnim. Privatan nije više čim je dospio do foruma
) i "znaš ti ba kol'ko sam ja to prije pratio, šaš mi ti ba pričat papak". I nije ni čudno što te nakon takve, sa realnošću odsječene, izjave nezalaganje posolio. I nije samo nezalaganje, nego su ti se i ostali forumaši svalili na post i skrenuli pažnju da ti je priča bez ikakvog pokrića.
I onda kao takav, trigeruješ se na obično drugačije mišljenje koje je drugačije od tvog, koje sam i argumentovao konkretnim stavkama, specifično Carlisleovim tendencijama kao trenera u napadu. Ali dobro, pokazao si već dosad da imaš poteškoća da provariš obične i jednostavne faktualne stvari. Kao npr. da je Halilović primarno bio korišten na 4 u reprezentaciji od strane dva različita trenera, iako to nije njegova uobičajena pozicija. Ni tu borbu nisam zaboravio
Btw fascinantna mi je ova tvoja opterećenost Arslanagićem, valjda neki revolt što sam ga u kontekstu reprezentacije svrstao u ne tako dalek koš od onog u kojem je dragulj BH seniorske reprezentacije, Čampara.
Nakon prvobitnog skretanja sa ionako labavih argumenata na ad hominem, vidim sad se krenulo i sa još direktnijim uvredama, ali dobro, sve u skladu sa patternom tvog načina vođenja diskusije
Lik sam izjavi da ne prati više NBA i to potvrdi iščuđavanjem i ogorčenošću što je DPOY runner-up i vjerovatno najbolji odbrambeni igrač na perimetru u ligi, Daniels, dobio ugovor koji je svega 15% udjela salary capa, sa trendom opadanja kroz naredne godine. Sve ti bude jasno koliko je neko ostao u prošloj deceniji što se tiče NBA, a to pokušava pravdati "privatnim" stavom (čuj privatnim, valjda ličnim. Privatan nije više čim je dospio do foruma
I onda kao takav, trigeruješ se na obično drugačije mišljenje koje je drugačije od tvog, koje sam i argumentovao konkretnim stavkama, specifično Carlisleovim tendencijama kao trenera u napadu. Ali dobro, pokazao si već dosad da imaš poteškoća da provariš obične i jednostavne faktualne stvari. Kao npr. da je Halilović primarno bio korišten na 4 u reprezentaciji od strane dva različita trenera, iako to nije njegova uobičajena pozicija. Ni tu borbu nisam zaboravio
Btw fascinantna mi je ova tvoja opterećenost Arslanagićem, valjda neki revolt što sam ga u kontekstu reprezentacije svrstao u ne tako dalek koš od onog u kojem je dragulj BH seniorske reprezentacije, Čampara.
ma prika vidim ja da si ti vrisno nakon sto sam ti dao dobronamjeran savjet da ne koristis seljacki termin "keca" za playmakera. posto si kao i svaki seljak sklon podmuklom revansizmu, nicim izazvan se pojavljujes ispod mog tvita gdje navodim Boston i Indianu, kao potencijalno dobre sredine za eventualni nastavak Jukine nba karijere. posto nisi nicim opovrgao da bi Juka gulio minutazu startera u Indiani, pa makar igrao simbolicnih 25 min. (sto je bio moj glavni kriterij, pored ostalog) skrenuo si temu u nacin koristenja Juke u Indiani, odnosno preferencijama coach Carlisle. hajde da zanemarimo da si usao u glavu jednog od najvecih kosarkaskih mozgova, opet nciim nisi opovrgao da je Indiana los izbor za Juku, niti nudis svoje misljenje gdje bi mu najbolje bilo, imajuci u vidu minutazu i td.... i na kraju krajeva, koga briga da li ce imati 4,8 asistencije kao sada u Juti ili spasti na tricave 3
da ne pratim nba valjda ne bih ni cuo za dyson danielsa?? to sto ja imam problem problem sa "preaspodjelom" profita nema veze sa mojim pracenjem nba, koju i dan danas vjerovatno vise pratim od tebe (moja izjava da prestajem pratiti nije toliko bukvalna kako zvuci). vjerovatno i ti imas problem kako Trziste slabo vrednuje A.Arslanagica, za kojeg si tvrdio da je bolji igrac od Campare, pa te stvarnost demantovala, sto jos uvijek ne mozes da progutas...Ali sta ces, zivot ide dalje.
sreca pa nemas tako fragilan ego, jer sam siguran da bi mi opet odgovorio sa nekom nebuloznom ponjavom, ali ovako znam da neces, jer si ti ipak iznad situacije.
role meni se samo sega kao se batrgas u svojim kvaziargumentima, a ustvari krijes stvarni razlog zasto si mi se navrzo (slicno kao na Ghurabi). i jos jednom da ponovim, sreca pa nemas fragilan ego pa me vise nece citirati, jer ionako nemas sta da pobijes...osim eto da se ne bi igralo kroz Juku u Indiani.... Ali hajde ako nista makar Boston nisi spominjao, pa kontam mozda barem tu nisma toliko fulio?
, jer ipak si ti veliki strucnjak koji sve znaDe, pa bi me napomenuo za losu procjenu.
Jos "polemicar" izvuce odnekud Halilovica, umjesto da suti o njemu
.... hahaha
nemam ti vise sta reci niti odgovarat na tvoje frustrirane nebuloze. Ps meni je dovoljna satisfakcija sto vise ne koristis termin keca, bar si to usvojio
da ne pratim nba valjda ne bih ni cuo za dyson danielsa?? to sto ja imam problem problem sa "preaspodjelom" profita nema veze sa mojim pracenjem nba, koju i dan danas vjerovatno vise pratim od tebe (moja izjava da prestajem pratiti nije toliko bukvalna kako zvuci). vjerovatno i ti imas problem kako Trziste slabo vrednuje A.Arslanagica, za kojeg si tvrdio da je bolji igrac od Campare, pa te stvarnost demantovala, sto jos uvijek ne mozes da progutas...Ali sta ces, zivot ide dalje.
sreca pa nemas tako fragilan ego, jer sam siguran da bi mi opet odgovorio sa nekom nebuloznom ponjavom, ali ovako znam da neces, jer si ti ipak iznad situacije.
role meni se samo sega kao se batrgas u svojim kvaziargumentima, a ustvari krijes stvarni razlog zasto si mi se navrzo (slicno kao na Ghurabi). i jos jednom da ponovim, sreca pa nemas fragilan ego pa me vise nece citirati, jer ionako nemas sta da pobijes...osim eto da se ne bi igralo kroz Juku u Indiani.... Ali hajde ako nista makar Boston nisi spominjao, pa kontam mozda barem tu nisma toliko fulio?
Jos "polemicar" izvuce odnekud Halilovica, umjesto da suti o njemu
nemam ti vise sta reci niti odgovarat na tvoje frustrirane nebuloze. Ps meni je dovoljna satisfakcija sto vise ne koristis termin keca, bar si to usvojio
-
TripleThreat
- Kontakt:
Ti si pored svog nadobudnog ega u dovoljno navrata na ovom forumu pokazao svoj prostakluk i primitivizam, od raznih doskočica do gadnih etiketa koje si davao drugim forumašima, tako da tvoje udjeljivanje epiteta "seljaka" nekome može zapravo samo imponovati. Btw na tvoj veliku žalost, termin "keca" je itekako i dalje u upotrebi i nakon tvojih istipkanih hirova na forumu, prelistaj malo postove, da ne pričaš bez pokrića kao po običaju, privatni moj stavu
Nisam ni pokušavao da opovrgnem tezu da bi Jusuf imao starterske minute u Indiani, jer ne mislim da je minutaža jedini presudan faktor što se tiče optimalne ekipe za njega, što se i dalo zaključiti iz mog prvog posta. Eto u Phoenixu je bilježio minutažu veću od prosjeka svoje karijere i kako se to završilo po njega? Optimalna ekipa bila je l' da? Još na klupi bio "neznalica" Budenholzer, relativno svjež sa šampionskog pohoda. Carlisle je već dovoljno dugo u Indiani da mislim da se i on pita za nešto oko dovođenja igrača, a vidjet ćemo aBd na ljeto ko će biti u mixu za Nurkića. Iznio sam svoj stav, što ne znači da ću biti upravu što se tiče Indianine zainteresovanosti za njega.
Daješ previše neke važnosti sebi, liče privatniče, čuj pojavljujem se ispod tvog "tvita" zbog nekog navodnog revanšizma
Kakav lik, samo sam se osvrnuo na taj dio diskusije kao i na ostale ideje koje su se vrtile na ovoj temi. Bukvalno post prije tog sam odgovorio sa stavom oko Kesslera i mišljenja da nije ofanzivno kompletniji igrač od Nurkića. Al' jok, ono bi da je on centar moje pažnje
Još da situacija bude još veći paradoks, osvrnuo sam se samo na Indianu, valjda bih onda i za Boston tražio nekakav alibij da mi je u cilju da se bavim tobom.
Nisam napisao gdje bi mu najbolje bilo prvenstveno jer mislim da je rano za tu priču sada dok se ne završi sezona (iz x razloga), a sekundarno zato što si napisao da te ne zanima moje mišljenje, ne?
Napisao sam samo friško poslije utakmice jutros da samo nastavi guliti, jer sam stava da će sa nastavkom ovakvih partija biti zainteresovanih ekipa, koje god one bile. Ali eto, ako već treba, mislim da je GSW među optimalnijim ekipama, jer bi mogao tamo imati preslikanu ulogu koju Draymond ima, a Kerrov napad odavno integriše tu point center ulogu. Green je ove sezone na oko 26 minuta, a naredna bi mu vrlo vjerovatno mogla biti posljednja u GSW. Sa ≈22 minute s klupe, Nurkić bi se mogao isprofilisati da bude startna opcija nakon odlaska Greena, barem neko vrijeme. Pored GSW-a, i Boston kojeg si i sam spomenuo je razumna opcija.
Čuj da ne prati NBA, ne bi ni znao za Danielsa
Ono, kao da pričamo o tamo nekom 3rd stringeru Jacobu kucatelju, a ne o liku koji je predvodio ligu u ukradenim loptama prošle sezone. Takve grafike te zapadnu i kad usputno listaš društvene mreže. Stvarno, veliko otkriće je znati za Danielsa, rezervisano samo za entuzijaste, bravo za tebe
Kažualnost si dokazao kada si se izvalio sa onom pričom kako si ogađen sa 25M/y koje dobija, nema potrebe da se sad pereš oko nekih "preraspodjela" profita. Lik je hladno i doktore i njihova primanja stavio u kontekst Danielsa, kao da nije općepoznata stvar da su generalno skoro sve mainstream profesionalne atlete među najpreplaćenijim ljudima na svijetu
Ali dobro, kako ono ti reče, mogao bi se eto playoff pogledati, i to možda
Da nije do mog shvatanja, ne bi se i nekolicina drugih forumaša sjatilo da ti pokuša objasniti najosnovnije koncepte inflacije salary capa u NBA-u, ali ne da ego da njemu nezalaganje i drugi šta objasne, jer "šaš mi ti ba govorit seljaak".
Ovo da sam izjavio da je Arslanagić bolji igrač sveukupno od Čampare je čista laž koju mi evo uporno pokušavaš prišiti. Nikada nijednom to nisam napisao na ovom forumu. Jesam samo naveo par stavki igre Arslanagića za koje smatram da jesu bolje od Čamparinih i možda u tom trenutku bile u Adisovoj glavi potrebnije za taj momenat, ali nigdje nisam napisao da je Arslanagić bolji igrač od Čampare. Eto bujrum nađi gdje sam napisao da je Arslanagić bolji od Čampare, uprotivnom si obični lažov koji se pored ad hominema koristi i lažima i uvredama da potura svoje maliciozne narative.
A za Halilovića se nadam da si ustanovio do dašanjeg dana da je primarno igrao na četvrtici za reprezentaciju, možda ti se sleglo do sada.
Eto, nakon tvoja dodatna dva posta nakon samoizrečenog "finito", čekamo još tvojih privatnih stavova ovdje na forumu
Nisam ni pokušavao da opovrgnem tezu da bi Jusuf imao starterske minute u Indiani, jer ne mislim da je minutaža jedini presudan faktor što se tiče optimalne ekipe za njega, što se i dalo zaključiti iz mog prvog posta. Eto u Phoenixu je bilježio minutažu veću od prosjeka svoje karijere i kako se to završilo po njega? Optimalna ekipa bila je l' da? Još na klupi bio "neznalica" Budenholzer, relativno svjež sa šampionskog pohoda. Carlisle je već dovoljno dugo u Indiani da mislim da se i on pita za nešto oko dovođenja igrača, a vidjet ćemo aBd na ljeto ko će biti u mixu za Nurkića. Iznio sam svoj stav, što ne znači da ću biti upravu što se tiče Indianine zainteresovanosti za njega.
Daješ previše neke važnosti sebi, liče privatniče, čuj pojavljujem se ispod tvog "tvita" zbog nekog navodnog revanšizma
Kakav lik, samo sam se osvrnuo na taj dio diskusije kao i na ostale ideje koje su se vrtile na ovoj temi. Bukvalno post prije tog sam odgovorio sa stavom oko Kesslera i mišljenja da nije ofanzivno kompletniji igrač od Nurkića. Al' jok, ono bi da je on centar moje pažnje
Nisam napisao gdje bi mu najbolje bilo prvenstveno jer mislim da je rano za tu priču sada dok se ne završi sezona (iz x razloga), a sekundarno zato što si napisao da te ne zanima moje mišljenje, ne?
Čuj da ne prati NBA, ne bi ni znao za Danielsa
Ono, kao da pričamo o tamo nekom 3rd stringeru Jacobu kucatelju, a ne o liku koji je predvodio ligu u ukradenim loptama prošle sezone. Takve grafike te zapadnu i kad usputno listaš društvene mreže. Stvarno, veliko otkriće je znati za Danielsa, rezervisano samo za entuzijaste, bravo za tebe
Kažualnost si dokazao kada si se izvalio sa onom pričom kako si ogađen sa 25M/y koje dobija, nema potrebe da se sad pereš oko nekih "preraspodjela" profita. Lik je hladno i doktore i njihova primanja stavio u kontekst Danielsa, kao da nije općepoznata stvar da su generalno skoro sve mainstream profesionalne atlete među najpreplaćenijim ljudima na svijetu
Da nije do mog shvatanja, ne bi se i nekolicina drugih forumaša sjatilo da ti pokuša objasniti najosnovnije koncepte inflacije salary capa u NBA-u, ali ne da ego da njemu nezalaganje i drugi šta objasne, jer "šaš mi ti ba govorit seljaak".
Ovo da sam izjavio da je Arslanagić bolji igrač sveukupno od Čampare je čista laž koju mi evo uporno pokušavaš prišiti. Nikada nijednom to nisam napisao na ovom forumu. Jesam samo naveo par stavki igre Arslanagića za koje smatram da jesu bolje od Čamparinih i možda u tom trenutku bile u Adisovoj glavi potrebnije za taj momenat, ali nigdje nisam napisao da je Arslanagić bolji igrač od Čampare. Eto bujrum nađi gdje sam napisao da je Arslanagić bolji od Čampare, uprotivnom si obični lažov koji se pored ad hominema koristi i lažima i uvredama da potura svoje maliciozne narative.
A za Halilovića se nadam da si ustanovio do dašanjeg dana da je primarno igrao na četvrtici za reprezentaciju, možda ti se sleglo do sada.
Eto, nakon tvoja dodatna dva posta nakon samoizrečenog "finito", čekamo još tvojih privatnih stavova ovdje na forumu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.