100% se slazem. A na kraju, svi ce biti pitani za sve sto su radili.MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:42Ja bih se referirisao na ovo ovako, a tiče se onih koji upravo upućuju mene, tebe i slnerkolfc je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:28Pa logicno, nije niko bez grijeha, hutbe su tu danas da se ljudi opominju iako bi po nekim pravilima trebale biti o aktuelnim temama u društvu i zajednici, ali kod nas su muslimani toliko skrenuli da ih se mora osvještavati na osnovne stvari iz vjere.
Mogu da zamislim da hodza na hutbi citira ovaj ajet:
“Šta vas je u Sekar dovelo? Nismo- reči će- bili od onih koji su namaz obavljali!“ (Al-Muddesir, 42,43)
I nakon toga im objasni da je Sekar dzehenem, gdje bi im tek onda glave bile.
O vjernici, zašto jedno govorite a drugo radite? O, kako je Allahu mrsko kada govorite riječi koje djela ne prate! (Es-Saff, 2-3.)
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ma dobro, prethodnim postom sam više htio Nerki približiti neke stvari, pošto vidim da je čovjek u materiji. A za ovo si u pravu, mada ja ne bih htio ulaziti u procenteVensanKasel je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:47Upravo si opisao 70-80% muslimana u Bosni i Hercegovini .MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:42Ja bih se referirisao na ovo ovako, a tiče se onih koji upravo upućuju mene, tebe i slnerkolfc je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:28Pa logicno, nije niko bez grijeha, hutbe su tu danas da se ljudi opominju iako bi po nekim pravilima trebale biti o aktuelnim temama u društvu i zajednici, ali kod nas su muslimani toliko skrenuli da ih se mora osvještavati na osnovne stvari iz vjere.
“Šta vas je u Sekar dovelo? Nismo- reči će- bili od onih koji su namaz obavljali!“ (Al-Muddesir, 42,43)
O vjernici, zašto jedno govorite a drugo radite? O, kako je Allahu mrsko kada govorite riječi koje djela ne prate! (Es-Saff, 2-3.)
Petak džuma , krmetina jok i to je to . Sve ostalo može![]()

Jer, mi smo (opet neću u procentima) više onako tradicionalisti. Još kad na to dodaš mahalci, onda dobiješ priču tipa šta on meni ima pričati, kad on prvi radi ovo, radi ono.
Uglavnom buraz, tema je preosjetljiva za ovaj pdf, još kad skontaš na šta će tek ličiti za nekih 20-ak dana

Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
To definitivno. Pa ko voli, nek izvoli. Kontašnerkolfc je napisao/la: ↑03 jun 2023, 00:04100% se slazem. A na kraju, svi ce biti pitani za sve sto su radili.MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:42Ja bih se referirisao na ovo ovako, a tiče se onih koji upravo upućuju mene, tebe i slnerkolfc je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:28Pa logicno, nije niko bez grijeha, hutbe su tu danas da se ljudi opominju iako bi po nekim pravilima trebale biti o aktuelnim temama u društvu i zajednici, ali kod nas su muslimani toliko skrenuli da ih se mora osvještavati na osnovne stvari iz vjere.

- VensanKasel
- Kontakt:
Ma ti si raja , stara garda znam ja toMaroonBjelave je napisao/la: ↑03 jun 2023, 00:12Ma dobro, prethodnim postom sam više htio Nerki približiti neke stvari, pošto vidim da je čovjek u materiji. A za ovo si u pravu, mada ja ne bih htio ulaziti u procenteVensanKasel je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:47Upravo si opisao 70-80% muslimana u Bosni i Hercegovini .MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 jun 2023, 23:42
Ja bih se referirisao na ovo ovako, a tiče se onih koji upravo upućuju mene, tebe i sl
Petak džuma , krmetina jok i to je to . Sve ostalo može![]()
![]()
Jer, mi smo (opet neću u procentima) više onako tradicionalisti. Još kad na to dodaš mahalci, onda dobiješ priču tipa šta on meni ima pričati, kad on prvi radi ovo, radi ono.
Uglavnom buraz, tema je preosjetljiva za ovaj pdf, još kad skontaš na šta će tek ličiti za nekih 20-ak dana![]()

Puna usta allaha , a gleda da te izvara gdje stigne ...Nije tako prije bilo .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
To je druze nauceno znanje. Ta vjera. To si ti od roditelja naucio. Nisi mogao kao dijete sam spoznati to bez da ti neko nije rekao da ono sto je tudje nije u redu prisvajati. To je kultura, ono sto te okruzuje i stiti od haosa ukoliko se tim stvarima vodis. Neko to mistificira i daje mu velicinu te time to dobija jos vise na snazi kao ruka vodilja u zivotu, dok drugima sluzi kao svakodnevno sredstvo usmjerenja bez da su svjesni moci toga.
Nisam vjernik kada se uzme u pitanju empirijski dokazano/fizicki dokazano postojanje Boga, ali na tim ucenjima pociva sva nasa civilizacija koju ne bismo trebali samo tako prosto posmatrati.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
kako vam se da vise srat oko vjere, ko hoce nek klanja, ko nece nek ne klanja. Kome se pije nek pije, ko nece - njegovo i to je to.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Zna li neko kakav je sad put preko Šćepan polja? Je li se išta uradilo?
- VensanKasel
- Kontakt:
Qrčev , kao i uvijek .MaroonBjelave je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:18Zna li neko kakav je sad put preko Šćepan polja? Je li se išta uradilo?

- VensanKasel
- Kontakt:
Šta ćemo sa onima koji klanjaju a piju ? Koji vide a ne čuju ? Koji ne čuju , a vide ?
- MaroonBjelave
- Kontakt:
E jbg, je li mi puno zaobilaženja da idem ono gore na Rudo, pa Bijelo Polje, Podgorica, BarVensanKasel je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:33Qrčev , kao i uvijek .MaroonBjelave je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:18Zna li neko kakav je sad put preko Šćepan polja? Je li se išta uradilo?![]()

To cemo u montaziVensanKasel je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:35Šta ćemo sa onima koji klanjaju a piju ? Koji vide a ne čuju ? Koji ne čuju , a vide ?

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- VensanKasel
- Kontakt:
Nije , sigurnost na prvom mjestuMaroonBjelave je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:36E jbg, je li mi puno zaobilaženja da idem ono gore na Rudo, pa Bijelo Polje, Podgorica, BarVensanKasel je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:33Qrčev , kao i uvijek .MaroonBjelave je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:18Zna li neko kakav je sad put preko Šćepan polja? Je li se išta uradilo?![]()
![]()

- VensanKasel
- Kontakt:
Surreal je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:43To cemo u montaziVensanKasel je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:35Šta ćemo sa onima koji klanjaju a piju ? Koji vide a ne čuju ? Koji ne čuju , a vide ?![]()
Kad se sjetim kako sam se smijao ovoj izjavi , a lik realno sve u pravu . Jes malo zayebano izgovorio , ali sve pogodio .
- VensanKasel
- Kontakt:
Zamišljam kako se Tibra ovako ruši

- VensanKasel
- Kontakt:
Aerodrom Mostar je u V. mjesecu ostvario 1320 putnika (189 u V/2022). Aerodrom je imao 70 operacija (26 u V/2022), od čega 60 na redovnim letovima, 8 letova generalne avijacije i 2 vojna leta. Od početka godine Mostar je ostvario 2275 putnika i 138 operacija.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Hvala buraz.VensanKasel je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:45Nije , sigurnost na prvom mjestuMaroonBjelave je napisao/la: ↑03 jun 2023, 09:36E jbg, je li mi puno zaobilaženja da idem ono gore na Rudo, pa Bijelo Polje, Podgorica, Bar![]()
![]()

Baš me čudi da ne bruje mediji o ovome

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ljudi odu na odmor u Hrvatsku, neki se protegnu iznad svojih mogucnosti a onda kukaju na cijene.
Skupi mu cevapi, mala porcija 5 eura, a ne znaju prije svega traziti meni pa dizu buku fol preskupo.
Suge se sugaju, dok se cijene na Jadranu stimaju prema strancima, kojima su takve apsolutno prihvatljive.
Skupi mu cevapi, mala porcija 5 eura, a ne znaju prije svega traziti meni pa dizu buku fol preskupo.
Suge se sugaju, dok se cijene na Jadranu stimaju prema strancima, kojima su takve apsolutno prihvatljive.
In the midst of chaos, there is also opportunity.