Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

shaman7
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la shaman7 » 25 okt 2019, 10:12

Pantelija je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:
Marsal je napisao/la:Kad čovjek zna jezik sve je lakše pa i adaptacija. Ja sam dosad od ljudi kojima ne odgovara Njemačka i koji su se vratili čuo da je jedini problem jezik i sporazumijevanje. Znači nije posao, plata, nostalgija nego uglavnom jezik.
Drug ni jezik ne znam dobro, mislim znam al nedovoljno jos uvijek. Al kad pricam sa ljudima nije me stid reci izvinite jos uvijek dobro ne pricam, ali ucim i ljudi to cijene. Uglavnom uspijem objasniti sta god mi treba, hvala bogu ima i google translate. Svaki dan dan upoznam nove ljude i komuniciram sa njima, jbga nije me stid haha, al ne smije mi se niko.

Ima vecernji kurs njemackog, poslije posla raspali i uci. Sve se moze samo treba guzicu dignut.
Pa to je to... uciti jezik i onda ide bolji posao, bolji zivot... neki nece da uce jezik i onda im svako kriv
Ja trenutno pohadjam b2 u Njemackoj, nekih mjesec dana sam ovdje i od prvog dana idem na b2. sve ostale sam nivoe pozavrsavao u BiH i prvu semdmicu na kursu sam bio ko hamidina krava. Medjutim kad sam poceo polako da upraznjavam neku svakodnevnicu, tipa prodavnice, teretana, sjedim u nekom kaficu i slicno, hajmo rec "propricao sam ga" i nije mi problem na kursu na zadane teme diskutovat i slicno. Iako jos imam da ucim sigurno, smatram da je za svakog prilagodljivo ako se hoce.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 25 okt 2019, 10:19

Ih ti si visiiiiii nivoooo hahahha
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 26 okt 2019, 16:06

Heller je napisao/la: Hajde njihove pare, pošteno su ih naprosili i izvarali ljude.
Sta tebe boli ona stvar kako se dzamije prave i na koji nacin se taj novac skupi? Niko nikoga ne tjera da dadne marku, svako dobrovoljno daje za nesto sto mu je najbitnije u zivotu.

Kao sto se ti ne odvajas od najveceg zla na ovom svijetu - alkohola, dajes za to pola svoje plate i ne mozes bez toga provesti dan, svaki vjernik je nemjerljivo puta povezaniji sa dzamijom. Mene licno boli ona stvar zbog cega to radis (iako mi granici sa zdravim razumom), ne pokrecu se rasprave u vezi toga, ali zato su krive dzamije i za vrtic i za sve ostalo, pa se svako malo o tome raspravlja.

Nevjerovatno kako se debili pale kad je bilo sta u vezi s islamom, dzamijama, ali zato niko nikad ne spominje milijarde koje kladionice uzimaju od ljudi. Razvod brakova, siromastvo porodice, tuca zene i djece, problemi koji su nerijetko uzrokovani alkoholom i kockom.

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 26 okt 2019, 16:12

cuj samo pola plate, kakva uvreda :puke:
pocasni precjednik @ FK Formula

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 26 okt 2019, 16:21

Sarrifufna je napisao/la:cuj samo pola plate, kakva uvreda :puke:
Od dede/nane peMzija zaplati još.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 okt 2019, 16:21

Federer17 je napisao/la:
Heller je napisao/la: Hajde njihove pare, pošteno su ih naprosili i izvarali ljude.
Sta tebe boli ona stvar kako se dzamije prave i na koji nacin se taj novac skupi? Niko nikoga ne tjera da dadne marku, svako dobrovoljno daje za nesto sto mu je najbitnije u zivotu.

Kao sto se ti ne odvajas od najveceg zla na ovom svijetu - alkohola, dajes za to pola svoje plate i ne mozes bez toga provesti dan, svaki vjernik je nemjerljivo puta povezaniji sa dzamijom. Mene licno boli ona stvar zbog cega to radis (iako mi granici sa zdravim razumom), ne pokrecu se rasprave u vezi toga, ali zato su krive dzamije i za vrtic i za sve ostalo, pa se svako malo o tome raspravlja.

Nevjerovatno kako se debili pale kad je bilo sta u vezi s islamom, dzamijama, ali zato niko nikad ne spominje milijarde koje kladionice uzimaju od ljudi. Razvod brakova, siromastvo porodice, tuca zene i djece, problemi koji su nerijetko uzrokovani alkoholom i kockom.
Slažem se kolega. Svako bira kako će trošiti svoje vrijeme i novac.
Ti ćeš u Džamiju večeras, ja ću na muziku večeras. To nam je omogućila sekularna država, zar to nije divno? Zbog toga sekularna država uvijek i uvijek treba da bude ispred šerijata.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 okt 2019, 16:22

Zbog religije Boga pitaj koliko vise ljudi nego zbog alkohola al alkohol je najvece zlo :think:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 okt 2019, 16:27

Nego, ja uopšte ne vidim problem kad pukne brak.
Ako više ne ide u braku, zar nije bolje korektno se rastati nego produbljivati probleme?

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 26 okt 2019, 16:35

znam i šerijatskih brakova koji su se razveli od čistih muslimana

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 okt 2019, 16:38

Varg je napisao/la:znam i šerijatskih brakova koji su se razveli od čistih muslimana
Kod nas ili kod Arapa, malo je drugačije. :D

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 26 okt 2019, 16:40

Tema ''Odlazak u inostranstvo'' oni o religijama,brakovima..Vrijeđanje dopušteno,a i sami moderatori ucestvuju u skretanju s teme.Nekad je ovaj cijeli forum bio kvalitetan,za vrijeđanje trajni ban,postovi se brisali koji nisu adekvatni u temi..Sad sve dopusteno..

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 26 okt 2019, 16:41

zenicanin je napisao/la:Tema ''Odlazak u inostranstvo'' oni o religijama,brakovima..Vrijeđanje dopušteno,a i sami moderatori ucestvuju u skretanju s teme.Nekad je ovaj cijeli forum bio kvalitetan,za vrijeđanje trajni ban,postovi se brisali koji nisu adekvatni u temi..Sad sve dopusteno..
slazem se, religija sa jedne i alkohol/narkomanija sa druge su samo dva ekstrema na gausovoj krivulji i pokusaj ljudi da precicom dodju do dusevnog mira, naci balans u zivotu je veoma tesko, a religija i alkohol/drige su dva najkonzumiranija narodna lijeka :mrgreen:
pocasni precjednik @ FK Formula

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 okt 2019, 17:05

ASD je napisao/la:Nego, ja uopšte ne vidim problem kad pukne brak.
Ako više ne ide u braku, zar nije bolje korektno se rastati nego produbljivati probleme?
Logično, samo što ljudi danas na prvi znak problema odma odustaju, nema komunikacije, da kažeš to mi smeta daj da pokušamo razgovarati, riješiti, pa onda tek ako je nešto nerješivo da se ide sa razvodom.

I onda dođe do situacija da neko nekog ubije zbog nevjere ili slično, ili još gore da djeca nastradaju kao koletaralna žrtva.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 okt 2019, 17:08

Federer17 je napisao/la:

Pa to sam i rekao.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 26 okt 2019, 17:10

rio_Ferdy88 je napisao/la:
ASD je napisao/la:Nego, ja uopšte ne vidim problem kad pukne brak.
Logično, samo što ljudi danas na prvi znak problema odma odustaju, nema komunikacije, da kažeš to mi smeta daj da pokušamo razgovarati, riješiti, pa onda tek ako je nešto nerješivo da se ide sa razvodom.

I onda dođe do situacija da neko nekog ubije zbog nevjere ili slično, ili još gore da djeca nastradaju kao koletaralna žrtva.

I motka je iz dzeneta,
Babo veli zapamti,
Zenu ljubi,samo ljubi,
Da te bolje zapamti :D :mrgreen:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 26 okt 2019, 20:10

Statistike kažu da se u Bosni i Hercegovini DNEVNO popije alkohola u vrijednosti od pola miliona maraka (u prošloj godini za devet mjeseci na alkohol iz uvoza potrošeno je 123 miliona maraka), DNEVNO se popuši tri miliona maraka, a na kladionice se u većim gradovima, za pola godine, potroši i do pedeset miliona maraka. Podaci su od prošle i ove godine.
Ljudi daju 20 maraka na sergiji za dzamiju i kae belaj. :lol:

Dnevno pijanice popiju jedan vrtic u gradu. Za 10 dana bi Bosna mogla procvjetati kad bi se oni mogli odvojiti od flase. Kladionicari su vec neprevazidjeni, iako u 95% slucajeva su to isti ljudi.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 okt 2019, 20:59

Federer17 je napisao/la:
Statistike kažu da se u Bosni i Hercegovini DNEVNO popije alkohola u vrijednosti od pola miliona maraka (u prošloj godini za devet mjeseci na alkohol iz uvoza potrošeno je 123 miliona maraka), DNEVNO se popuši tri miliona maraka, a na kladionice se u većim gradovima, za pola godine, potroši i do pedeset miliona maraka. Podaci su od prošle i ove godine.
Ljudi daju 20 maraka na sergiji za dzamiju i kae belaj. :lol:

Dnevno pijanice popiju jedan vrtic u gradu. Za 10 dana bi Bosna mogla procvjetati kad bi se oni mogli odvojiti od flase. Kladionicari su vec neprevazidjeni, iako u 95% slucajeva su to isti ljudi.
Al Pivara nešto da ljudima za te pare za razliku od ahmedija crewa. A mislim da su ti statistike debelo u fulu, s obzirom da samo Tuzlanska Pivara dnevno plasira piva oko 180.000 KM. Tih 500.000 je mozda iz uvoza. A dje domac rakija....
Nullius in verba

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 26 okt 2019, 21:25

Heller je napisao/la: Al Pivara nešto da ljudima za te pare za razliku od ahmedija crewa.
Ocigledno ne zivimo u istoj drzavi.

Milioni KM pomoci, sto povratnicima, stipendije studentima, borcima, itd. - sve od strane IZ. Da trebaju i moraju vise, to definitivno, ali daleko od toga da ne pomazu na razlicite nacine.

Ne znam za statistiku, bezveze naletio.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 okt 2019, 21:35

Federer17 je napisao/la:
Heller je napisao/la: Al Pivara nešto da ljudima za te pare za razliku od ahmedija crewa.
Ocigledno ne zivimo u istoj drzavi.

Milioni KM pomoci, sto povratnicima, stipendije studentima, borcima, itd. - sve od strane IZ. Da trebaju i moraju vise, to definitivno, ali daleko od toga da ne pomazu na razlicite nacine.

Ne znam za statistiku, bezveze naletio.
Na 10 mil priliva 1 mil pomoći. Nije to samo IZ nego sve vjerske institucije.

U Pivari za marku dobiješ limenku piva.
Nullius in verba

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 27 okt 2019, 09:22

Svi ispred prodavnice kupit po Erster i cuclat cijeli dan. To nam savjetuju nasi dobri komunisti. Promilima do procvata.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Slatinash_7 i 12 gostiju.