Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Kevin
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Kevin » 26 jul 2012, 08:00

LBJ MVP je napisao/la:Ali neno,ova ekipa na papiru nije nimalo obećavajuća,dvojica igrača Širokog koji ne spadaju u top igrače te ekipe od prošle sezone su tu u 12,tu su Mašić,Bavčić koji mogu odigrati dobro neku rolu od par minuta,ne možeš od njih ništa više očekivati,Sinanović ima strašnu visinu i..ništa više.
Imamo opet šutera sa američkog koledža koji je dobar na youtubu,takvog smo imali i za vrijeme Sabeta,ne znam koliko je dobar ili loš ali svakako nije igrač koji može napraviti razliku.

Ti u Wrighta vjeruješ,bit će on koristan,ali ipak smo što se tiće naturalizovanog igrača spali sa vrhunskog euroligaškog šutera na igrača za eurochallange.

Kikanović koji je za centra strašan strijelac ali u skoku ga nema nigdje.

Đedović je dobar igrač,naigrat će se on eurolige u karijeri,Teletović će morati igrati više i bolje nego ikad,ne vjerujem da mi možemo bilo koju kvalitetnu ekipu dobiti uz njegov loš dan.

Meni ovaj tim ne ulijeva povjerenje,kontam recimo ne znam u kakvom sastavu će Gruzija igrati kvalifikacije,a znam da uvjek imaju nekoga u NBA,da Olimpija često ima nekog kvalitetnog Gruzijca u ekipi,nisam siguran da ćemo biti jači od njih.
čekaj..
dobio si playa koji je bio u Širokom back up..Širokom koji je prvak i koji je bio peti u NLB..šta bi ti Vladovića ili? :roll:
Dobio si Peršića koji je mislim u većini utakmica starter bio, kombiniran sa Pilepićem i ramljakom? šta bi ti ovu dvojicu?

ne kontam :roll:

jedino što ramljak i planinić igraju za BiH..posle njih su ti odmah naletilić i peršić u širokom..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 jul 2012, 08:43

nerminh74 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
uh sto se nas bivsi kapiten i vedeta napalio i zavali nam 15 koseva
PS
nisam negativac vec naprotiv
E baš sam neki dan nešto razmišljo, reko moram pitati nena ili tebe, kako smo mi "izgubili" ovu braću Šehović tu nam bili na dohvat ruke i zaigraju za Crnogorce :roll:
malo neninim terslukom, malo vise mensinim "prijateljskim savjetovanjem" i dobrim djelom njihovim opurtunizmom i cistim gledanjem njihovih interesa (npr. sead se ispalio iz bosne u buducnost i ako je sa 17 godina ima nekoliko utakmica sa finom minutazom u aba ligi) i malim djelom cinjenicom da jesu crnogorci
Sto Nermin rece, 100% sam upoznat sa situacijom u odnosu na bracu Sehovic. Nenad je otjerao Suada jer ga nikad nije mirisao, i sikanirao ga je kroz treninge, a Menso Bajramovic je istom dao prijateljski savjet, ako hoce igrati neka ide za CG, jer ga Neno ne mirise (isto kao da ce Neno biti dovijeka selektor). Suad se odlucuje da poslusa, za njim krece i mladji burazer i to je to. Odabrali su svoj put i neka im je sa srecom.
Sto se tice jcuerasnje tekme, ovo je uspjeh dobiti CG kako bilo i sa bilo kojim sastavom. Nama je ovo prva prijateljska tekma, neuigrani smo, dosta je novih igraca, i svaka pobjeda godi.
Nekima je izgleda draze kada izgubimo pa da mogu reci da imamo slab sastav, da odavno nije losiji bio itd itd.
Aci i ekipi definitivno treba dati sansu, evo @neno#4 je fino objasni, kosarka je ekipni sport i ako je Aco procjenio da mu Wright treba a Henry ne treba, to se mora ispostovati, ista situacija je i sa Perisicem i Naletilicem.
Pojma nemate koliko mi je drago da imamo nekog iz Sirokog u repci i zelja mi je da takvih igraca bude sto vise, jer ljudi trenutno su miljama ispred svih ostalih klubova u drzavi.
Nisam gledao tekmu pa ne mogu komentarisati igrace, ali ovo za sada ne izgleda lose. Vise me interesuje kako cemo igrati protiv Finaca koji su nas razmontirali na proslom EP i kako ce ekipa reagovati u tom mecu.
Dalje, sto se tice mladih, veliki je plus ovaj rad saveza, pa mi na ovaj nacin dobijamo kostur repke, mi se krpimo od odlaska Nene, Firketa i ekipe, od njih nemamo petorku kako treba, sve neko krpljenje, fali centar, fali krilo, fali plej, svakoj generaciji je nesto falilo, zato sto idu igrati za druge reprezentacije (najvise ove ex republike, Hrvatska, Slovenija, Srbija).
Dalje, treba se boriti za svakog igraca koji ce mozda nekad biti dobar, tako rade Hrvati, Slovenci, Srbi i svi normalni, Kuzmica je trebalo istrpiti dati mu par minuta u zvanicnoj tekmi i kaparisati ga za cijelu karijeru. Trenutno nismo igracki bogata nacija da se mozemo rasipati igracima, a nadam se da ce ovaj rad pojedinaca iz saveza to promijeniti.
Momci sretno i imate moju podrsku, Aco je obecao EP i ja mu vjerujem.
Za kraj jos samo odgovor na konstataciju da od koga je Gruzija bolja taj nema sta traziti na EP.
Mi od 1993 na EP nemamo sta da trazimo, pa ako ce ova ekipa i ovaj rad pozitivno utjecati da 2013 nemamo sta da trazimo a da 2015, 17, 19 imamo, treba ih podrzati jer opet napominjem mi bolje igrace od ovih nemamo.
Pozdrav.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 jul 2012, 09:34

Perišić

slika

Peršić

slika

Bitno je da naši novinari ne znaju prezimena NAŠIH košarkaša. :x
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jul 2012, 10:52

Šta ovo pojedinci očekuju medalju na Eurobasketu ???
Pojedinci ne kontaju da imamo jednog i po igrača i da je sami plasman uspjeh, biće jako teško u kvalama, Gruziju i Latviju sam pratio na posljednjem Eurobasketu i nimalo to nisu naivne reprezentacije, Gruzija pogotovo imaju dosta dobru reprezentaciju prošli su i drugi krug.Ne znam hoće li za Latviju igrati Biendrish ali on i onaj play što je trpao Francuze na Eurobasketu su velika prijetnja i da budemo treći sa ovakvim rosterom mi se ne možemo buniti jednostavno nismo u toj poziciji da smo favoriti, i po Fibi smo treći nositelji u grupi valjda to nešto znači.
Ja vjerujem u dobar rezultat u kvalam ali samo kažem šta je moguće očekivati i da to neće biti nikakvo iznenađenje jer su na papiru trenutno ove reprezentacije jače ali na terenu se igra, pa će to valjda biti dobro.

Ja mogu prežaliti i da propadnu ove kvale ali da se napravi kostur reprezentacije za budućnost i da se ponovo vrati stari sjaj ovoj reprezentaciji i da ova reprezentacija ponovo postane ponos nacije i jedino svjetlo u našem sportu, na pravom smo putu i treba stati uz Aca i uz momke podržati i Haruna i sve .

Imali smo malo jaču reprezentaciju na Eurobasketu i Sabita koji nije znao akcije nacrtati pa smo napravili dvije pobjede, sa malo slabijim rosterom uz Aca ja sam uvjeren u sve pobjede na domaćem terenu i u gostima ove slabije i to je dovoljno za plasman. Da je sastav sa Eurobasketa ova repka bi se prošetala kvalama.
Ali Aco je svjesno ovo odradio jer se ide na pravljenje reprezentacije za slijedećih deset godina i ovo je pravi potez
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 26 jul 2012, 11:11

legenda reala je napisao/la:Šta ovo pojedinci očekuju medalju na Eurobasketu ???
Pojedinci ne kontaju da imamo jednog i po igrača i da je sami plasman uspjeh, biće jako teško u kvalama, Gruziju i Latviju sam pratio na posljednjem Eurobasketu i nimalo to nisu naivne reprezentacije, Gruzija pogotovo imaju dosta dobru reprezentaciju prošli su i drugi krug.Ne znam hoće li za Latviju igrati Biendrish ali on i onaj play što je trpao Francuze na Eurobasketu su velika prijetnja i da budemo treći sa ovakvim rosterom mi se ne možemo buniti jednostavno nismo u toj poziciji da smo favoriti, i po Fibi smo treći nositelji u grupi valjda to nešto znači.
Ja vjerujem u dobar rezultat u kvalam ali samo kažem šta je moguće očekivati i da to neće biti nikakvo iznenađenje jer su na papiru trenutno ove reprezentacije jače ali na terenu se igra, pa će to valjda biti dobro.

Ja mogu prežaliti i da propadnu ove kvale ali da se napravi kostur reprezentacije za budućnost i da se ponovo vrati stari sjaj ovoj reprezentaciji i da ova reprezentacija ponovo postane ponos nacije i jedino svjetlo u našem sportu, na pravom smo putu i treba stati uz Aca i uz momke podržati i Haruna i sve .

Imali smo malo jaču reprezentaciju na Eurobasketu i Sabita koji nije znao akcije nacrtati pa smo napravili dvije pobjede, sa malo slabijim rosterom uz Aca ja sam uvjeren u sve pobjede na domaćem terenu i u gostima ove slabije i to je dovoljno za plasman. Da je sastav sa Eurobasketa ova repka bi se prošetala kvalama.
Ali Aco je svjesno ovo odradio jer se ide na pravljenje reprezentacije za slijedećih deset godina i ovo je pravi potez
i Široki ima jednog i po igrača pa je bio 5. u ABA i osvojio duplu..
momčad igra..ekipa,klapa..naravno da kvalitet je bitan ali na kraju nije presudan ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jul 2012, 11:22

Kevin je napisao/la:
momčad igra..ekipa,klapa..naravno da kvalitet je bitan ali na kraju nije presudan ;)
Ipak je ovo veći nivo i kvalitet igra jako bitnu ulogu ;)
Složićeš se da ne možemo porediti jednu ABA ligu sa Eurobasketom ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 26 jul 2012, 12:30

legenda reala je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Ipak je ovo veći nivo i kvalitet igra jako bitnu ulogu ;)
Složićeš se da ne možemo porediti jednu ABA ligu sa Eurobasketom ;)
zašto ne?
veći nivo jest ali kad gledaš roster Širokog i jedne Olimpije, Partizana, Budućnosti...zašto ne

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 26 jul 2012, 12:39

Spektakl od 17 časova
Maja Predragović - 25.07.2012 20:19

Košarkaši Srbije i Ukrajine igraće prijateljsku utakmicu u Laktašima 29. jula od 17 časova, odlučeno je danas.

"Ekipe će stići na aerodrom u subotu u 18.45, a osim utakmice u nedjelju je planiran prijem kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika", rekao je Goran Dodik, predsjednik Košarkaškog kluba Igokea, u čijoj će dvorani biti igrana utakmica.

Ulaz u dvoranu u Laktašima biće besplatan, a mnogi navijači s nestrpljenjem očekuju dolazak ekipe selektora Dušana Ivkovića. Tim Srbije, pored ostalih, čine Miloš Teodosić, Duško Savanović, Milan Mačvan, Marko Kešelj, Vladimir Štimac...

"Po interesovanju koje ovih dana vlada za utakmicu između selekcija Srbije i Ukranije očekujem punu dvoranu. Mislim da je ovo prvi put da reprezentacija Srbije dolazi u Republiku Srpsku i drago nam je zbog toga. Obje ekipe su kvalitetne i siguran sam da će navijači imati šta da vide", dodao je Dodik.

Srbija je sinoć u Vršcu igrala kontrolnu utakmicu s reprezentacijom Letonije, koju je dva dana ranije, u prvom test meču na pripremama, pobijedila rezultatom 91:68.

Selektor Srbije najavio je da će na mečeve u Banjaluci i Sloveniji voditi najviše 15 igrača.

Problem su povrede igrača koje ne jenjavaju. Pored Vladimira Micova, koji nije mogao ni da krene u Vršac, najviše briga Ivkoviću zadaju Nenad Krstić i Aleksandar Rašić.

"Imali smo dosta povreda, koje su posledica većeg obima rada u ovom periodu. Toga će biti sve manje i to ćemo da prevaziđemo. Ali, zabrinjava pozicija plejmejkera, na kojoj smo ostali samo s Teodosićem. Rašić od početka priprema ima velike tegobe u desnom ramenu, nema snagu ni za dodavanje ni za šut sa distance i njega smo u konsultaciji sa doktorskim timom poslali u Beograd na magnetnu rezonancu. On nije imao nikakav pad, nije dobio nikakav udarac, a bolovi ne prestaju", rekao je Ivković, a prenio Mondo.

Reprezentacije Srbije i Ukrajine pripremaju se za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Sloveniji. Borba za mjesto na šampionatu Starog kontineta počeće 14. avgusta utakmicom Srbija - Island. Osim ove dvije reprezentacije, u kvalifikacionoj A grupi su Izrael, Estonija, Slovačka i Crna Gora.

sto se ovo dopustilo?

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 26 jul 2012, 12:42

Da još dodatno izreklamiraju Srbiju, već prezasićenoj djeci pričama o Srbiji.
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 26 jul 2012, 12:43, ukupno mijenjano 1 put.

SaltBoY
Kontakt:

Post Postao/la SaltBoY » 26 jul 2012, 12:43

Imali ko kakav link za vcr ?
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 jul 2012, 12:45

@edinjo, uz duzno postovanje, tome nije mjesto ovdje, ne mozemo zabraniti nikome da igra gdje hoce. Moze i Tunguzija doci u Laktase sto se mene tice i igrati sa Uzbekistanom.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jul 2012, 12:48

Kevin je napisao/la:zašto ne?
veći nivo jest ali kad gledaš roster Širokog i jedne Olimpije, Partizana, Budućnosti...zašto ne
Tebi možda da ali ja ne mogu porediti.
I nije tolika razlika u kvaliteti između jednog Širokog i Partizana koji nije više jak kao prije nekolike godine, i jedn BIH i Španje npr razlika je očigledna ;)
Batko je napisao/la:Da još dodatno izreklamiraju Srbiju, već prezasićenoj djeci pričama o Srbiji.
edinjo-bih je napisao/la:sto se ovo dopustilo?
E pa upravo to, prepali se što im sve više djece iz RS-a igra za mlađe reprezentacije BIH u raznim sportovima, pa se tata Dodik digo na noge da djecu nauči pravim vrijednostima :roll: :P

Iako ne znam može li se ovo ikako zabraniti jer su obje reprezentacije priznate od Fibe i imaju pravo igrati utakmice gdje hoće, nemam ja ništa protiv ove utakmice samo kažem koja je svrha nje

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 26 jul 2012, 13:30

u kojem sastavu igra Italija na ovom turniru??? Imal NBA igraca? ako nema imamo realne sanse da ih dobijemo..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 jul 2012, 13:48

gallinari je tu sigurno, a bellineli i bargnani nisu ja mislim

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 jul 2012, 14:20

Meni je jedino drago sto se aco makar na osnovu ovih izjava ne boji toga sto ima velik broj povreda, drago mi je sto se ovako posla uhvatio. Ja cisto sumnjam da mi necemo proci kvalifikacije stvarno , ali ko zna sta se moze desit... I nigdje ne mogu da nadjem opet stream **** im mater sa tim sportitalia 2 ima streaming nesto sportitalia 24 nezz da li je to isti vrag ?

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 26 jul 2012, 14:22

grgr je napisao/la:Meni je jedino drago sto se aco makar na osnovu ovih izjava ne boji toga sto ima velik broj povreda, drago mi je sto se ovako posla uhvatio. Ja cisto sumnjam da mi necemo proci kvalifikacije stvarno , ali ko zna sta se moze desit... I nigdje ne mogu da nadjem opet stream **** im mater sa tim sportitalia 2 ima streaming nesto sportitalia 24 nezz da li je to isti vrag ?
A na kojem je satelitu taj program ?

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 jul 2012, 14:25

armin dju je napisao/la:
grgr je napisao/la:Meni je jedino drago sto se aco makar na osnovu ovih izjava ne boji toga sto ima velik broj povreda, drago mi je sto se ovako posla uhvatio. Ja cisto sumnjam da mi necemo proci kvalifikacije stvarno , ali ko zna sta se moze desit... I nigdje ne mogu da nadjem opet stream **** im mater sa tim sportitalia 2 ima streaming nesto sportitalia 24 nezz da li je to isti vrag ?
Brate neam pojma ja trazim stream pitaj nekoga ko se ganja sa tim ja nezz fkt :/ http://sportitalia24.twww.tv/video.php? ... =1&lang=EN" onclick="window.open(this.href);return false; evo ja sam ovo nasao nezz da li ce ovde biti

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 jul 2012, 14:27

I da li neko zna kad pocinje onaj ex yu cup i dal ce ga nasi ovi klosari slucajno prenosit ?

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 jul 2012, 14:34

armin dju je napisao/la:
13° istok u sky italia paketu

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 26 jul 2012, 15:09

Nadam se da ce i Boris Savovic zaigrati za nas.Solidna zamjena za Teletovica dok odmara ;)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos i 16 gostiju.