Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

amerosm
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la amerosm » 25 sep 2011, 22:57

Velika je steta sto Vettel nije uspio danas da postane svijetski prvak, no nedostaje mu jos samo jedan bod i mislim da ce u Japanu i zvanicno postati novi-stari prvak F1. Takodjer postoji mogucnost da obori rekord Michaela Schumachera iz 2004 godine kada je imao najvise pobjeda u jednoj sezoni i Nigela Mansella koji je imao najvise pole-position-a u jednoj sezoni.

Michael Schumacher je imao 13 pobjeda, a Vettel trenutno ima 9 pobjeda, a preostalo je jos pet utrka.
Nigel Mansell je imao 14 pole-position-a, a Vettel trenutno ima 11 pole-position-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 sep 2011, 10:58

Hamilton probuši gumu Massi ne bi je bolje ni Huso čakijom prob'o kad vidi nepoželjni dres kluba zakačen za retrovizor na šajbi :mrgreen:
Kaže Massa ''Govorio sam mu, upozoravao ga ali on ne sluša!'' :mrgreen:

Inače Ferrari zanimljiv kao otkuhana kokošija noga, navijač sam ali ono je bezze gledati..

Vettel polako ali sigurno postaje legenda pobjeda i pole pozicija..
Ona dominacija je hirurški precizna i brutalna, klasična njemačka preciznost, superioran bolid i vožnja bez greške...

Eh lijepa stara vremena borbi Senne, Mansella, Prosta, Schumachera, Hilla, Montoye, Kimija.... :(
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Ricky
Kontakt:

Post Postao/la Ricky » 26 sep 2011, 12:26

Vettel monotono...
Nadam se da će sljedeća utrka biti bolja i sa drugim pobjednikom....
Dio Porta

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 26 sep 2011, 12:32

Ubijeđen sam da sad u ovom trenutku u Formuli 1 nema boljih vozača od Hamiltona i Alonsa. J.ebo ti vozača kad mu je bolid za klasu brži od konkurencije, ista stvar kao i Schumacher dok je razvaljivao, pa niko nije mogao prismrdit Ferrariju, Schumi jeste klasa al što to sad ne pokaže u znatno slabijem bolidu. Dalje, jel moguće da juče nakon Safety cara u samo tri krivine Vettell napravi onoliku razliku ? Talenat ? Ne bi reko, Red Bull stvarno radi nešto fenomenalno, bolidi su im daleko ispred ostalih uz sve to dodajte dobre vozače poput Seba i Marka i eto titule. Nadam se da će sljedeća sezona biti puno neizvjesnija, ovo već davno postalo dosadno. :roll:
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Ricky
Kontakt:

Post Postao/la Ricky » 26 sep 2011, 12:36

Stivi_Dzi je napisao/la:Ubijeđen sam da sad u ovom trenutku u Formuli 1 nema boljih vozača od Hamiltona i Alonsa. J.ebo ti vozača kad mu je bolid za klasu brži od konkurencije, ista stvar kao i Schumacher dok je razvaljivao, pa niko nije mogao prismrdit Ferrariju, Schumi jeste klasa al što to sad ne pokaže u znatno slabijem bolidu. Dalje, jel moguće da juče nakon Safety cara u samo tri krivine Vettell napravi onoliku razliku ? Talenat ? Ne bi reko, Red Bull stvarno radi nešto fenomenalno, bolidi su im daleko ispred ostalih uz sve to dodajte dobre vozače poput Seba i Marka i eto titule. Nadam se da će sljedeća sezona biti puno neizvjesnija, ovo već davno postalo dosadno. :roll:
Slažem se sa tobom neka Vettel proba sljedeće sezone npr. voziti u Mercedesu pa da vidimo kakav će onda rezultat imati na kraju sezone... ;)
Dio Porta

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 26 sep 2011, 12:39

Ricky je napisao/la:
Stivi_Dzi je napisao/la:Ubijeđen sam da sad u ovom trenutku u Formuli 1 nema boljih vozača od Hamiltona i Alonsa. J.ebo ti vozača kad mu je bolid za klasu brži od konkurencije, ista stvar kao i Schumacher dok je razvaljivao, pa niko nije mogao prismrdit Ferrariju, Schumi jeste klasa al što to sad ne pokaže u znatno slabijem bolidu. Dalje, jel moguće da juče nakon Safety cara u samo tri krivine Vettell napravi onoliku razliku ? Talenat ? Ne bi reko, Red Bull stvarno radi nešto fenomenalno, bolidi su im daleko ispred ostalih uz sve to dodajte dobre vozače poput Seba i Marka i eto titule. Nadam se da će sljedeća sezona biti puno neizvjesnija, ovo već davno postalo dosadno. :roll:
Slažem se sa tobom neka Vettel proba sljedeće sezone npr. voziti u Mercedesu pa da vidimo kakav će onda rezultat imati na kraju sezone... ;)
jeste on ce sa konja na magarca prelaziti radi tebe da bi ti neto dokazao.

Logicno je da bolid igra glavnu ulogu ,nisu svi Valentino Rossi da sa mrtvom Yamahom i najboljom Hondom uzimaju titule.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 26 sep 2011, 12:41

Naravno, neka ga stave u Petronas, pa ćemo vidjet te trke bez greške i pole pozicije.

I kako mi je krivo što je juče najveći onako završio u zidu, a taman su koliko toliko počeli da redaju dobre rezultate, i kad smo već kod te snage bolida, samo pogledajte poslije svakih kvalifikacija poredak i sve će vam biti jasno.

1 i 2 dva Red Bulla
3 i 4 dva Mclarena
4 i 5 dva Ferrarija
5 i 6 Petronasi ili Renault

@Zabac, eh onda nek mi prestanu s.rat kako je najbolji na svijetu, nema muda kao Hamilton ni vještinu kao Alonso i nikad neće biti bolji od ove dvojice, ma koliko puta bio prvi.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 26 sep 2011, 13:07

Stivi_Dzi je napisao/la:Naravno, neka ga stave u Petronas, pa ćemo vidjet te trke bez greške i pole pozicije.

I kako mi je krivo što je juče najveći onako završio u zidu, a taman su koliko toliko počeli da redaju dobre rezultate, i kad smo već kod te snage bolida, samo pogledajte poslije svakih kvalifikacija poredak i sve će vam biti jasno.

1 i 2 dva Red Bulla
3 i 4 dva Mclarena
4 i 5 dva Ferrarija
5 i 6 Petronasi ili Renault

@Zabac, eh onda nek mi prestanu s.rat kako je najbolji na svijetu, nema muda kao Hamilton ni vještinu kao Alonso i nikad neće biti bolji od ove dvojice, ma koliko puta bio prvi.
da se razumijemo ja ga ne volim ni sekunde.
Ali koristi ono sto treba da koristi,sta sad treba da ne vozi ?????
Schumacher je imao ovako dominantan bolid 5-6 sezona pa ????

Vettel je odlican vozac i veoma talentovan.Nije sigurno bolji od Alonsa i kvalitetniji.Ali je dovoljno dobar da uzima lagano titule i ostvaruje pobjede sa ovim mocnim bolidom.Webber to nije u stanju.Konstatno kaska i grijesi.Zato je on meni licno obicno smece od vozaca.
kao sto je Massa dokazao da je smece od vozaca.
Ne smijes nikako na kvalifikacijama konstanto imati po 1 sekundu sporije vrijeme od su vozaca.Vozite isti bolid.
Svaku utrku Alonso se bori za podij a Massa se bori za bod ili bodove.

Tako je kako je.Ali Vettelu niko ne treba nista osporavati.Momak vozi najbolje i koristi inteligentno ono sto ima.
Vjeruj mi svaki vozac bi volio da je u njegovoj poziciji.Da ima najbolji bolid i da od starata povuce i napravi nedostiznu prednost.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 26 sep 2011, 13:17

Care nisi ti mene skontao, naravno da će on koristit ono što ima, i blago njemu što ima onakvu zvijer od bolida, samo eto ponavaljam opet nerviraju me te izjave "Vettel najbolji" "Vettel će sjebat i Schumija" :roll:

Što se tiče Webbera apsolutno se slažem, zamisli da na njegovo mjesto upadne Hamilton ili neki iole bolji vozač. Tog Webbera nikako ali baš nikako ne gotivim i apsolutno se slažem sa tobom. Također imammo isto mišljenje i po pitanju Masse.

I nekad se zapitam kako bi se Kubica ili Petrov snašli u ovim jačim bolidima, njih dvojica bar po meni baš imaju potencijala, još u onako slabim bolidima.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 sep 2011, 15:56

Meni licno trenutno su Hamilton i Alonso dva vozaca koje uzivam gledati...ostali vise preko bolida prave rezultate..ebiga njih dvojica uvjek nesto naprave ili pozitivno ili negativno u svim tim preticanjima i u onome u cemu mi zapravo i uzivamo...na drugu stranu to sto ponekad nastradjau vozaci za koje navijamo, ali ebiga toliko se danasnja formula promjenila da vise i nema toliko preticanja, tako da sad molimo boga kad ce se Hamilnton prbliziti nekom i kad ce napast poziciju
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 26 sep 2011, 16:05

Dokle je došlo da nema Kersa i DRS-a ne bi ni bilo preticanja.
Samo molim Boga da Ferrari napravi nešto moćno za sljedeću sezonu pa da Sebastian malo osjeti kako je voziti iza pravog vozača.

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 27 sep 2011, 14:58

SaltCityAttack je napisao/la:Meni licno trenutno su Hamilton i Alonso dva vozaca koje uzivam gledati...ostali vise preko bolida prave rezultate..ebiga njih dvojica uvjek nesto naprave ili pozitivno ili negativno u svim tim preticanjima i u onome u cemu mi zapravo i uzivamo...na drugu stranu to sto ponekad nastradjau vozaci za koje navijamo, ali ebiga toliko se danasnja formula promjenila da vise i nema toliko preticanja, tako da sad molimo boga kad ce se Hamilnton prbliziti nekom i kad ce napast poziciju
kako mene nerviraju ove konstatacije?
hajd dobro ferrari jest slab al McLaren ni upola nije slab ;)

ako niste upratili da je McLaren na pravcima brži od bilo kojeg bolida, jedino što ih **** sve konstruktore jest ta aerodinamika ..dok redbull ima majstore za te stvari :) što se odražava na prolazak kroz krivine pa tako redbull stiče prednost dok drugi uspore drastično uspore u krivini red bull prođe svaku krivinu normalno

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 27 sep 2011, 16:23

Nervira me Button, sakupljač bodova, McLaren u zadnje vrijeme uopšte ne zaostaje puno za RB-om i što reče @Plivadon na pravcima je dosta brži, al džaba kad mu Vettel pobjegne u pet krugova na 10 sekundi. Zašto? Zato što je bolji od njeg, a i zato što se Button zadovoljava svačim, nema one želje da bude prvi pa po cijenu da se slupa, kao recimo Hamilton, mada on ponekad pretjeruje. Ferrari je iritantno loš, mislim iritantno meni, jer sam fan Alonsa, najgori period u historiji Ferrarija je zadnjih 6-7 godina, samo jedna poklonjena titula, to je slabo, preslabo...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 27 sep 2011, 19:28

Hawking je napisao/la:Nervira me Button, sakupljač bodova, McLaren u zadnje vrijeme uopšte ne zaostaje puno za RB-om i što reče @Plivadon na pravcima je dosta brži, al džaba kad mu Vettel pobjegne u pet krugova na 10 sekundi. Zašto? Zato što je bolji od njeg, a i zato što se Button zadovoljava svačim, nema one želje da bude prvi pa po cijenu da se slupa, kao recimo Hamilton, mada on ponekad pretjeruje. Ferrari je iritantno loš, mislim iritantno meni, jer sam fan Alonsa, najgori period u historiji Ferrarija je zadnjih 6-7 godina, samo jedna poklonjena titula, to je slabo, preslabo...
E moj druze, ovo nije nista kakva je kriza bila osamdesetih i devedesetih godina proslog vijeka. Tad Ferrari uopste nije bio ni konkurentan, osim par sezona sa Prostom, ali ni tad nije bilo titule.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 27 sep 2011, 20:14

jose je napisao/la: E moj druze, ovo nije nista kakva je kriza bila osamdesetih i devedesetih godina proslog vijeka. Tad Ferrari uopste nije bio ni konkurentan, osim par sezona sa Prostom, ali ni tad nije bilo titule.
Ma ljutnja me obuzela, naravno da je tad bilo najgore, ali otkad ja pratim, tj. od sredine '90-ih, Ferrari je uvijek bio žara, a ja sam uglavnom navijao za vozače koji nisu tamo (Hakkinen, Montoya, Alonso)... i sad kad je došao Alonso oni kesa živa...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 27 sep 2011, 20:40

Stivi_Dzi je napisao/la:Care nisi ti mene skontao, naravno da će on koristit ono što ima, i blago njemu što ima onakvu zvijer od bolida, samo eto ponavaljam opet nerviraju me te izjave "Vettel najbolji" "Vettel će sjebat i Schumija" :roll:

Što se tiče Webbera apsolutno se slažem, zamisli da na njegovo mjesto upadne Hamilton ili neki iole bolji vozač. Tog Webbera nikako ali baš nikako ne gotivim i apsolutno se slažem sa tobom. Također imammo isto mišljenje i po pitanju Masse.

I nekad se zapitam kako bi se Kubica ili Petrov snašli u ovim jačim bolidima, njih dvojica bar po meni baš imaju potencijala, još u onako slabim bolidima.
Dečko...taj Vettel što ga mrziš je svoju prvu pobjedu ostvario u Toro Roso bolidu :) a svi znamo kakav je to bolid onda bio pa ti vidi ;)

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 28 sep 2011, 09:04

Plivadon je napisao/la:
Stivi_Dzi je napisao/la:Care nisi ti mene skontao, naravno da će on koristit ono što ima, i blago njemu što ima onakvu zvijer od bolida, samo eto ponavaljam opet nerviraju me te izjave "Vettel najbolji" "Vettel će sjebat i Schumija" :roll:

Dečko...taj Vettel što ga mrziš je svoju prvu pobjedu ostvario u Toro Roso bolidu :) a svi znamo kakav je to bolid onda bio pa ti vidi ;)
Ma svi znamo i kakva je to trka bila. ;)
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 28 sep 2011, 20:15

Službeni kalendar utrke Formule 1 za novu sezonu mogao bi biti ponovno razmotren, ukoliko FIA prihvati pritužbe koje je popisala udruga momčadi elitnog automobilističkog sporta.

FOTA, udruga momčadi Formule 1, obratila se pismom prvom čovjeku tog sporta, Bernieju Ecclestoneu, te predsjedniku FIA-e, Jeanu Todtu. Tom su prigodom izrazili svoje nezadovoljstvom kalendarom utrka za 2012. godinu.

Momčadi prije svega smeta velik broj dalekih putovanja, pogotovo na početku i kraju sezone, kao i činjenica da bi u studenome morali proći tri kontinenta (Aziju, Sjevernu Ameriku i Južnu Ameriku) unutar samo četiri tjedna.

No, Ecclestone je odgovorio na način koji se momčadima vrlo vjerojatno neće svidjeti: "Ako ne žele ići na utrke, ne moraju. Ako misle da se nismo pridržavali procedura pri slaganju kalendara, neka se obrate policiji. Sretni su što uopće imamo gdje voziti, a u suprotnom bi ostali bez posla".

Potpredsjednik udruge, Renaultov Eric Boullier, ipak ističe da priča nije gotova: "Kalendar još treba potvrditi, a momčadi će sudjelovati u tome. Na kraju krajeva, radi se o našim troškovima. Postoji više različitih prijedloga za preslagivanje kalendara".
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 28 sep 2011, 20:18

Lewis Hamilton ovu sezonu neće pamtiti po mnogo toga dobroga jer je ponovno ostao "prekratak" u borbi za naslov prvaka. Osjeća da nije izvukao maksimum i tvrdi da je momčadski kolega Jenson Button odradio bolji posao.

Sezona koja je i dalje u tijeku neće donijeti mnogo zadovoljstva bivšem svjetskom prvaku Lewisu Hamiltonu. Godina puna uspona i padova nije izvukla iz britanskog vozača maksimum jer će je osim po dvije ostvarene pobjede pamtiti po nizu incidenata na stazi.

"Mislim da mi trenutno preostaje pronaći se i popraviti rezultate koje sam ostvario u posljednje četiri utrke", izjavio je Hamilton uoči nekoliko posljednjih utrka u 2011. godini, a potom se osvrnuo i na svog momčadskog kolegu Jensona Buttona.

"Jenson je napravio nevjerojatan posao. Osjećam da je ovu sezonu odradio bolje od mene, zaista. Čak i ako se popravim u narednim utrkama to mi neće mnogo značiti, u odnosu na cijelu sezonu", mišljenje je Britanca koji je dodao da je incident s Massom iz Singapura jednostavno zanemario.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 29 sep 2011, 11:29

Plivadon je napisao/la:

Šališ se zar ne ?? :lol:

[youtube][/youtube]

Evo samo jednog od dokaza koliko Red Bull ima bolji bolid :roll:

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.