FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
19%
1/4 finala
10
17%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
23
39%

Ukupno glasova: 59

gruezi
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la gruezi » 27 feb 2014, 07:18

Kakva rinaka od trenera je ovaj keler to je za naucnih studija... Odkako je on preuzeo ekipu mi nismo pobjedili nijednog jaceg protivnika.kakvasamo nonsalantnost na terenu koja se ponavlja u svakoj iole jacoj utakmici. Jens keller je apsolutno nesposoban da psihicki pripremi ekipu za jedan ovakav izazov. Ekipa je izgledala bezmudo ,lijeno,tromo kao da su svi kolektivno bili mislima negdje deseto. Ono sto najvise boli kod ovog poraza je to sto smo I'm mi prakticno sve I jedan gol poklonuli .sto su pojedini igraci koji su u prethodnih par utakmica odigrali vrlo dobro veceras izgledali kao amateri. Nevjerovatno je da su igraci reala trcali s loptom nekoliko puta po 50 metara bez da ih iko napadne. Santana je direktno kriv za 4 gola , neustadter nezna loptu ustopat. Covjek koji igra fudbal profesionalno I ima 25 godina da nezna zastopat najobicniji pas tj lopta se odbija od njega kao od drvo. Kolasinac se isto cesto gubi cim je malo pod pritiskom, pasovi su mu skroz panicni, dosta puta nema ideju sta da radi s loptom ... Farfan kao da je iz kafane direkt dosao na utakmicu... Benny nije za beka I to izgleda svak ziv vidi osim njemacke verzije safeta susica..ja se nadam da ce nas bajern nabit 5-6 0 da otjeramo ovog amatera s klupe jer ako on ostane bojim se da cemo nakon ispadanja iz kupa,blamaze u ligi prvaka ostati I bez 4tog mjesta do kraja sezone...

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 27 feb 2014, 14:00

Ybg dečki bilo je ovo za očekivat sinoć, IMHO Real je uz ono zlo s Juga Bundesrepublike glavni favorit za osvajanje. S06 je mislio sinoć nadmetati se s njima, al sinko ne možeš to na taj način raditi. Previše prostora u sredini, premalo pressinga - očigledan je primjer za 0-1 gdje Bale trojicu Schalkeovaca skoro neometano prolazi. Jako je nedostajalo kompaktnosti u igri. Na stranu stavimo da je stoperski par Santana-Matip sami prosjek BL, šteta što su neki igrači kod S04 ozljeđeni ili bili ozljeđeni te nisu bili spremni za ovaj meč, al opet ne bi to puno promjenilo u prolazu Realu dalje. Ali da se moglo ostaviti puno bolji dojam - oh da, itekako.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 01 mar 2014, 00:48

Iako "kasnim" dan-dva sa komentarom, ne mogu se suzdržati a da ne napišem nešto na tu temu.

Eto, neću puno jer ste sve već rekli. Činjenica jeste da je Schalke preveliki klub da bi si dozvoljavao da na klupi imaju takvog početnika kao što je hmmmmm.... ovaj trener.

Nisam gledao cijelu tekmu, već od neke 55-te min. Ono što sam gledao do kraja utakmice - malo je reći sramota. Umjesto da frajer nakon 0-2 zatvori sve prilaze svojem golu i sačuva obraz..... događa se upravo suprotno. Da se i ne ponavljamo o postavki igrača za ovu tekmu, sve ste rekli. Bruka od trenera obrukala ovako velik klub.

Najviše mi je žao navijača i ljudi koji navijaju za ovaj klub. Njihovo navijanje do kraja tekme me ostavilo bez riječi: svaka čast na takvom navijanju!!!!!!!!

Ne mogu vjerovati da Heldt drži ovog nazovi trenera na klupi.

Neću više, samo ću ovo naglasiti: Schalke ima sve da postane vrhunska ekipa, samo trebaju odličnog trenera da to sve posloži.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 mar 2014, 19:09

Pa mi sa klocevima (HSV) smo im uspijeli pruziti bolji otpor...
Ukoliko ovaj poraz znaci odlazak Keller-a, onda je isti dobar za Schalke kako bi do kraja sezone mogli ostvariti svoje ciljeve.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 mar 2014, 19:24

Najbolja ekipa na dunjaluku igra protiv ekipe koja se nalazi u najgorem mentalnom stanju ikad.
Očekujem 10 komada nakon 90 minuta.
Hajd barem ćemo oboriti rekord sa najviše primljenih pogodaka na Alianz Areni. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Zdena04, dana/u 01 mar 2014, 20:51, ukupno mijenjano 1 put.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 mar 2014, 19:25

Bayern=lexingtonsteele .fc schalke 04=katja kassin.. Dajte nam jos 4 molim vas da otjeramo ovu gubu od trenera... Taslacite nas ,tarabite nas dok god mozete...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 01 mar 2014, 20:50

Wenn nicht jetzt,wann dann?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 mar 2014, 00:29

Šta li treba još da se desi da ova prevara i amater od trenera bude otpušten?
Izgubili su ove sedmice od dvije ekipe i mislim da će se na to vadit Heldt, to će mu biti razlog da ne otpusti svog druga Kellera. A kako je žalosno gledat ovako dobru ekipu, ekipu sa par odličnih igrača i velikim brojem pristojnih, solidnih igrača koja se bruka i ovako blamira. Naravno da je Bayern opet odigrao dobro i moglo bi se na to sve svodit i volim to u brojnim utakmicama kada Bayern ubjedljivo pobijedi istaknut, ali jednostavno kako se Schalke u velikom dijelu utakmica protiv Reala i Bayerna ponašao, to je apsolutno neprihvatljivo. Ova ekipa protiv jačih protivnika nema postavku na terenu. Zna se ko je za to kriv. Samo da hoće više Keller otići da ova ekipa prodiše svojim plućima i pokaže se u pravom svjetlu. Zato je šteta što Schalke danas nije 9 komada primio, pa da trenerska prevara ode u 3. ligu gdje mu je i mjesto..... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 mar 2014, 11:39

Kad ti je najbolji igrač u timu bio golman a ekipa primila 5 golova onda nije teško zaključiti kakvi su bili ostali.

Ne znam koliko uprava Schalkea misli trpiti poniženja, nakon debakla od Reala su trebali odmah reagovati i otjerati ublehu Kellera ali ne oni sa ovim kozojebcem idu na megdan Bayernu.
Gledam Heldta na trbinama samo odmahuje glavom,ne znam fkt šta je očekivao.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 03 mar 2014, 08:27

Izgleda da Armin Veh napušta Frankfurt na kraju sezone. Obzirom na odličnu vezu između Heldta i Veha, velika je vjerovatnoća da će upravo on postati naš novi trener.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 mar 2014, 18:13

Ja se nadam da od veha nema nista jer on nije u stanju da vodi ekipu koji ima velike ciljeve I gdje su ocekivanja I pritisak veliki.a nije ni neki autoritet budimo iskreni. Schaff ili profa da se vrati bili bi puno bolje opcije ali...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 mar 2014, 18:19

Definitivno treba dati priliku Schaffu on bi po meni bio idealan za ovaj tim.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 mar 2014, 18:35

Postoji li neka sansa da uzmete Tuchela ? Ako postoji to je onda zicer za Schalke...cova hladno u 7 dana uze 4 boda sa gostovanja u Leverkusenu i Gelsenkirhenu...naravno to je samo jedan mali pokazatelj njegove kvalitete.

Ni Streich nije losa opcija...nece takav trener raditi u cvajti.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 03 mar 2014, 20:20

Techel bi bio odlično rješenje ali ja bih najviše volio da nam se Profesor ponovo vrati na klubu. Iščekujem njegov treći angažman k'o Hićo Treći rajh.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 04 mar 2014, 17:48

Saurman je napisao/la:Definitivno treba dati priliku Schaffu on bi po meni bio idealan za ovaj tim.
Nista bi se sa njim ne bi bitno promenilo, mozda bi samo primili koji gol vise zato sto u njegovoj glavi rec odbrana ne postoji i nekim igracima bi poceo da izmislja nove pozicije(tipa Junuzovic da igra DMF u Verderu, od kreativca on pravi destruktivca i jos par slicnih nebuloznih poteza :lol: ).Coveka je vreme pregazilo, nije on za ovaj moderan fudbal.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 mar 2014, 18:33

Ako je alternativa Veh onda je Schaff bolja opcija.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 mar 2014, 11:04

Schlke je danas zvanicno iskazao interes za dovodjenje Firmina u svoje redove naredne sezone...
Firmino je vec izjavio da zeli igrati u jacem klubu, a pored Schalke-a interes su pokazali i Inter, Liverpool i Zenit.

Njegova trzisna cijena se procijenjuje na 15 miliona €. Mislim da bi za Schalke njegovo dovodjenje bilo pun pogodak, a ukoliko izbore LP, onda i velika odsteta ne bi trebala predstavljati problem, a Hoffenheim ce biti primoran da ga proda s obzirom da mu ugovor istice 2015-te.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 08 mar 2014, 17:46

4:0 pritiv Hoffe. :)
Gosti se mogu zahvaliti svom golmanu da danas nisu doživjeli veću blamažu.
Pored pobjede, raduje me i činjenica da su danas u ovoj utakmici igrala 7 igrača koji su ponikli u našoj omladinskoj školi. To su bili: Fährmann, Hoogland, Matip, Höwedes, Kolašinac, Draxler i Meyer.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 08 mar 2014, 18:13

Koji je ovaj Huntelar majstor mati mila :)

Bas mi je drag igrac, i da sto duze trese mreze za Schalke eto :)
FC Bayern !!!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 mar 2014, 02:31

Jens Keller je isto kao macka sa devet zivota...
Kada god ga mediji i navijaci pocnu osporavati, on se izvuce nekom ubjedljivom pobjedom i sebi donese jos par utakmica na klupi Schalke-a.

Nazalost ove pobjede ce zavarati upravu Schalke-a (izvjesno je da ce Scahlke na kraju sezone izboriti LP), cija uprava nece imati hrabrosti da otpusti Keller-a i kao sto kolega @effe_sa rece Scahlke ce tapkati u mjestu i nece iskoristiti potencijal ekipe.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.