UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

AshburtonG
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la AshburtonG » 20 jan 2020, 18:28

@Donnie

Nisam uopce govorio o steti. Nakon tih borbi jedan je vec bio prosao prime, a drugi je izgubio motivaciju. Nakon sto 2x dobijes Silvu, tesko se bilo ponovo motivisat, pogotovo jos nakon te spomenute borbe koju je izgubio i primio ogromnu stetu.

Ako Khabib ne spada medju najdominantnije borce ikada, ja ne znam sta tebi znaci pojam dominacija. Za mene je dominacija, cinjenica da je on produzio borbe i Porrieru i Conoru. Igrao se s njima na podu, a mogao obojicu dosta ranije zavrsit. Niko nema takvu moc trenutno. ;)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 jan 2020, 18:36

Najdominantniji šampion, ili jedan od, znači mi da je neko bio jako dugo vremena šampion, da je očistio diviziju, po meni, to Khabib još nijedno nije. Kažem, najdominantniji borac ok, ali šampion nikako. To su Jones, GSP i Silva. Tim redom. Ima i Demetrious Johnson zapravo. Jose Aldo je isto iznad Khabiba kao šampion. Ali mislim, polahko, Khabib je šampion manje od dvije godine plus izgubio je mnogo vremena zbog suspenzije, ima vremena nema ga se potrebe još gurati tu.

A Weidman, ne bih rekao da je izgubio motivaciju, mislim da ipak samo nikad nije bio toliko dobar, i da su borbe protiv Silve stvorile pogrešnu sliku o njemu. Realno, Silva se u prvoj zajebavao previše i zato izgubio, u drugoj je slomio nogu. Mislim ne bih da uzimam ništa Weidmanu, zasluženo je uzeo Silvu, ali nije nikad bio elitni borac, uvijek je imao velike rupe u igri, koje su ga kasnije, uz nizak borbeni iq koštale.

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 20 jan 2020, 18:40

Al ono kao Khabibov nacin borbe je dosadan a GSP-ov nije.. hahah

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 20 jan 2020, 18:44

Rooney88 je napisao/la:
20 jan 2020, 17:28
Khabiba moze.dobiti Ferguson, u to cvrsto vjerujem.

Za Jonesa se slazem, trenutno ga nijedan izazivac ne moze skinuti s trona.
Tony moze svakog dobit ako je sa glavom na mjestu, nema taktike na koju se protiv njega mozes spremit jer je totalno nepredvidiv.
Slazem se za Jonesa isto, nema konkurenciej u LH.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 20 jan 2020, 19:17

Kada o kontakt sportu svako priča dobijes ovo, "nije dominantan". Cirkus zivi. :rol:

Evo na 20.00, "nije dominantan". Vidi kako bije, dere, lema, šiba, leši, ubija potomke u idolu.

'I'm going to smash your boy' :bih:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 20 jan 2020, 19:33

MMA075 je napisao/la:
20 jan 2020, 18:40
Al ono kao Khabibov nacin borbe je dosadan a GSP-ov nije.. hahah

GSP je postao dosadan kada je poceo izbjegavati borbu i stetu koja dolazi iz iste. On kao i Askren su medju onim iskrenim koji otvoreno kazu da u mma hrvanje ima pravila koja mu toliko pasu da je postalo baza i da uz osnove stand up-a mozes daleko.
Razlika je sto GSP kao i Jones i jos neki su full mma borci i zavrsavaju protivnike na sve nacine.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 20 jan 2020, 20:37

Kako neko nije dominantan ako cijelu borbu dominira? Iskreno ovako niko ne dominira u UFC-u, svako ima padova i uspona tokom svoje borbe a Khabib? Pa i ne bas. Od prve do zadnje runde on lomi protivnika. Mojne sad price on se valja bla bla, ti sto ne zele da se valjaju neka ganjaju drugi sport. Ima kick box i ostala sranja. Nisu svi hrvaci toliko dominantni kao Khabib. Pa DC je bronzani sa SP pa nije mogao da obori Jon Jonesa kako treba, vise ovaj njega bacao.

Ja Khabiba ne stavlja u GOAT konkurenciju, ne jos, treba on da izbije i Tonyja i Conora tek onda bi mogao da se zacementira medju najvecim.

GSP dosadan? Odo s teme. Ode ovo u qurac sve.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 20 jan 2020, 21:16

Pa druze Danaher grand fucking master licno je to rekao Georgu kada se ovaj htio vratiti. Moras izaci iz komfor zone kilaze i hrvanja te se vratiti svom prijasnjem stilu borbe i zavrsavati protivnike tj biti full mma borac ina vrhunskom nivou povezivati sve te tehnike i stilove.
Oko Khabiba i hrvaca koji cine vecinu sampiona kroz istoriju i zasto je to tako mi se ne da dalje pisati.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 20 jan 2020, 21:56

Tacno ce ovako na kraju i biti. Prije ljeta sa Diazom, najesen protiv Khabiba. Izbjeci ce i Masvidala i Gaethjea. :rol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 jan 2020, 22:28

Ma neće izbjeći Masvidala, bit će ta Borba 100% kad tad. Pogotovo jer je i Masvidal očajnički aktivno traži i lobira.

Conoru vjerovatno i jest najbolje Diaza sljedećeg, njega sam i zaboravio kad sam pisao jučer, on donosi više hajpa i para od Masvidala, a najlakši je za dobit od svih mogućih protivnika.

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 20 jan 2020, 22:40

Fan sam Diaza ali mi definitvno nije neko za sami vrh, bio bi mi neka granica 7 na ranku da docekuje ove nove koji hoce da udju u top 7-8.
Ali je pametan samo velike borbe gdje uzme dobre pare i ode sa bratom cicat.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 20 jan 2020, 23:25

Donnie Darko je napisao/la:
20 jan 2020, 22:28
Ma neće izbjeći Masvidala, bit će ta Borba 100% kad tad. Pogotovo jer je i Masvidal očajnički aktivno traži i lobira.

Conoru vjerovatno i jest najbolje Diaza sljedećeg, njega sam i zaboravio kad sam pisao jučer, on donosi više hajpa i para od Masvidala, a najlakši je za dobit od svih mogućih protivnika.
Hmm ne bi se slozio. Koliko puta su ga Conor i Masvidal obarali al ne mozes budalu zavrsiti. Zombi.
Masvidal je imao uvijek bruku problema sa tehnicki jakim strikerima. Wonderboj se igrao sa njim. Tako da teoretski je laksi od Diaza,mooozda? :hmmmmm:
Mada ovaj Masvidal sada je deff bolji i zreliji. Meditacija po sumama mu dobro dosla :D

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 jan 2020, 23:42

Ma naceo bi Conor Diaza rano i prekinuli bi opet :mrgreen: ako ne ode na plasticnu operaciju u medjuvremenu da rijesi problem kao ako se ne varam brat mu.

A Masvidal, pisao sam o borbi sa Thompsonom, Conor ima donekle slican stil ("karate" stav), ali je manji od Thompsona i nije sigurno da bi mogao uraditi isto Masvidalu i drzat ga na distanci. Ne znam, tesko mi je zamisliti da iko bude nokautiran od njih dvojice, a tesko mi je zamisliti i da ode do kraja koliko su obojica agresivni izgledali poslije ovih povrataka, tako da nemam blage kako da prognoziram to :mrgreen:

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 20 jan 2020, 23:43

Malo je pretjerao sa ovim udvaranjem Conoru i bade-mantilom. Nadao se da ce ga ovaj prozvati odmah poslije meca, dobio qrcinu realno. Shvatam da hoce taj paycheck, ali treba to malo suptilnije raditi.

Mislim da Dana hoce Usman-Mas za pojas prvo pa da se nada pobjedi Jorgea, a onda bi mec sa Conorom za eventualni pojas bi bas bas blockbuster. Jer ce Conor sigurno zaganjati titulu i u velteru.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 21 jan 2020, 00:08

Prije borbe sa kaubojem sam mislio da bi Masvidal ubio Conora. Uglavnom zato sto je Conor vec duze vrijeme ulazio u borbe iskljucivo radi $. Floyd i Khabib.
Nisam vjerovao u pricu o tome da je pola kampa za Khabiba bio pijan itd ali kada se pogleda sira slika i incidenti na sve strane ocito je da mu je takmicenje bilo na kraju prioriteta te da se pogubio u svemu,u parama i slavi.
Ocekivao sam i da sa kaubojem pravi i kreira neki sukob i proda borbu ali ne,izgleda da se fokusirao na takmicarski dio sto se i vidjelo. Kauboj nije sala.
A Masvidal...nije ni on krupniji welter,oba su kako @Donnie Darko rece agresivni i tesko je zamisliti da bi ta borba otisla dalje od druge runde nakon koje Conor obicno ispuse.
Usman je prevelik zalogaj za obojicu,jer jak je ko bizon i,hrvanje.

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 21 jan 2020, 00:32

Bisping i Kevin Lee izjavili veceras da ih udaras ramenom cijeli dan, ne bi imalo nikakvog efekta, a kamoli da bi im nanijelo toliku stetu i toliko ih uzdrmalo kao sto je to Cowboyu uradilo :kafa: :hmmmmm:
Opet kazem, da je to neki borac sa 2,3 borbe pa bi i razumio, ali **** Cowboy sa najvise meceva i pobjeda u UFC-u i da tako lagano padne...
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 21 jan 2020, 00:41

Najbolje da slusamo dva cirkusanta. To isto kad na pres konferencijama jedan od boraca kaze da ga ovaj drugi nikad ne bi mogo nokautirat, onda ovaj dodje i sravni ga sa zemljom u prvoj minuti.
Njih dvojica znaju sta bi se desilo kad bi se desilo. Nisam odavno gluplju izjavu cuo i da je jos neko smatra relevantnom. I opet sam pri stajalistu da ga je onaj prvi udarac uzdrmo, ova 4 ramenom su samo bili bonus

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 jan 2020, 00:53

Rekao je Kevin Lee i da je Khabib smeće, tačnije wack. :rol:

Rekli su to u smislu da je kauboj izgubio bradu, što je vjerovatno istina. Tačnije ne znam da li je izgubio bradu ali nos definitivno jeste, ovo je ko zna koji put da ga lomi. Uostalom šteta je vidljiva, nisu mu eksploziv u nos stavili kao u filmovima kad imitiraju prostrijelne rane :rol:

Kauboj ima čitavu historiju chokeanja, odustajanja i sakrivanja glave kad ga neko uzdrma čekajući da sudija prekine. Adresirao je to i sam tokom sedmice jer ga svi stalno prozivaju za to, rekao je vidjet ćemo, i ono, vidjeli smo. Isto je prošla njegova najveća borba prije ove, jedina za titulu. Mislim odličan je borac, ali nije elita niti je ikad bio, a pogotovo ne sad.

Druga stvar je što su neki sebi stvorili nadu da će pobijediti Conora i digli ga u nebesa, iako je svako objektivan znao da ima 5-10% šansi.
tutankamon1905 je napisao/la:
21 jan 2020, 00:41
Najbolje da slusamo dva cirkusanta. To isto kad na pres konferencijama jedan od boraca kaze da ga ovaj drugi nikad ne bi mogo nokautirat, onda ovaj dodje i sravni ga sa zemljom u prvoj minuti.
Njih dvojica znaju sta bi se desilo kad bi se desilo. Nisam odavno gluplju izjavu cuo i da je jos neko smatra relevantnom. I opet sam pri stajalistu da ga je onaj prvi udarac uzdrmo, ova 4 ramenom su samo bili bonus
Ma Bisping je rekao da je impresioniran i da je Conor bio kreativan u tim trenucima, i da jedva čeka da vidi šta je sljedeće za Conora.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 jan 2020, 15:32

Ma namjesteno s Cowboyom da se napravi comeback Conor-a, Cowboy uzeo lovu i to je to.

Krofna
Kontakt:

Post Postao/la Krofna » 21 jan 2020, 15:36

alemsa je napisao/la:
21 jan 2020, 15:32
Ma namjesteno s Cowboyom da se napravi comeback Conor-a, Cowboy uzeo lovu i to je to.

slika
Show me your donuts 0 0

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.