Brazilca Talisona iz NK Zvijezde obavezno dovedite. Najbolji polušpic 1.Lige FBiH.
Ona konferencija za medije mi je djelovala kao čisto prosijačenje. Jel neko objasnio Aci da je njegova funkcija da nađe pare,sponzore i obezbjedi sve uslove za licenciranje? Kako to da sad nema para za tekuće obaveze a jesenas otjerali ko ćuke dvojicu sa parama? Koliko je para prihodovala Sloboda bez grada?
Ako nisi sposoban naći pare, sponzore i najveći ti sponzor grad Tuzla, onda majstore idi radi nešto drugo. Nije to za tebe.Očito da je ovo eksperiment, i da ima pameti već bi zvali dvojicu koju su otjerali da dođu i pomognu, pošto očito da nemaju marke u kasi za tekuće obaveze.
Kako god okrenete, na kraju onaj dvojac je jedini koji može i hoće nešto sa svojim parama, ako ne dođu sad, doće sigurno kad se opet ispadne, jer bolje je imati dva seljaka sa svojim parama, nego pet čaršijanera bez dinara u džepu čija priča se svodi na prodaji karata.
Iskreno, ne vidim načina na koji Sloboda može ostati u ligi .Ostali klubovi toliko ulažu, imaju okosnice ekipa i bojim se da ne bude debakl. Tamam da se pojačate, kako uigrati ekipu?
Riješenje po meni je da sjednu Fukare,Azmir i ljudi iz Grada Tuzle, da dogovore desetogodišnji plan rada. Šta su čije obaveze i ko šta radi. Ostalo je tankog vijeka, ne može više grad sam finansirati Premijerligaša, prošla su ta vremena.
Mi smo NKZ spasili i vraćamo je na pravi put, ali isključivo onda kad smo se svi uključili, od godišnjih, grada, privrednika koji su bili prije tu.Tek kad se vidjela neka ozbiljnost počeli su se javljati sponzori ,naša dijaspora i mislim da je to jedini recept.
Pozdrav