FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

DamirT
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la DamirT » 07 jun 2024, 17:08

mk1008 je napisao/la:
07 jun 2024, 17:03
Sta bi znacila recenica " Sloboda ako bude igrala PL" ? Jel to imaju neki problemi sa licencom
Ma to nikad nije sigurno. Bilo je situacija kad smo bili u losijoj situaciji, a jedva dobijemo licencu, a nekad ne znas gdje smo vise duzni, a dobijes na prvostepenoj. Mada mislim da ce se dobiti licenca.

Meni se najvise dopalo ovo sto Aco rece da se nece dovoditi istroseni igraci.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 jun 2024, 17:13

Ne znam kakvi ste s parama ali bih vam preporucio Marica iz Posusja i Hasukica iz Goska
Mladi i talentovani igraci koji bi dobro dosli Slobodi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2024, 17:20

Prvo se osigurati sa kvalitetna 2 U21 igraca pa onda dalje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 jun 2024, 17:24

Sloboda je uvijek bila jedna od najboljih skola u BiH
Tako da ne sumnjam da imate ta dva u21 igraca u omladinskom pogonu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2024, 19:31

Generalno su sve skole u nekoj staganciji ili nazadovanju, vidi se to i po reprezentaciji i transferima. Ali valja iskopati par mladica na koje se mozes i moras oslanjati.

Nego, lijepo je vidjeti ovoliku angazovanost Fukara i Uprave oko sutrasnje utakmice, organizacija, pozivanje na stadion, proslava, druzenja, lijepa prica nema sta.

075 ❤

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 07 jun 2024, 20:45

"15 rasprodatih stadiona bi rijesilo Slobodine probleme"

Uzecemo 7000 × 10KM = 70000KM po utakmici
15 x 70000 = 1050000KM
Sto znaci milionce od karata, tesko.
Al jedan veliki preduslov je krov na zapadu, jer ce ti se desit pljusak, snijeg, nebitno +30 i umjesto 3500 na zapadu imaces 500 ljudi.

Znam i ja da ne moze direktno na tribinu stubovi, nosaci za krov, ali mogu iza tribine se izlit i na njih navuc krov, cak sam nekad prico sa nekim arhitektom il nesto tako, vrlo izvodivo, cak da se za te stubove u visini loza uveze "plato" i da citavom duzinom tribine se naprave loze (cak da ne zidas nego da postavis one kontejnere), i to je jedna velika sramota, dovedes ljude u lozu, a oni ustvari sjede na drvenoj montaznoj klupi na 3 nivoa.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 07 jun 2024, 21:00

:bow:
klasik je napisao/la:
07 jun 2024, 20:45

15 x 70000 = 1050000KM
Al jedan veliki preduslov je krov na zapadu, jer ce ti se desit pljusak, snijeg, nebitno +30 i umjesto 3500 na zapadu imaces 500 ljudi.

Znam i ja da ne moze direktno na tribinu stubovi, nosaci za krov, ali mogu iza tribine se izlit i na njih navuc krov, cak sam nekad prico sa nekim arhitektom il nesto tako, vrlo izvodivo, cak da se za te stubove u visini loza uveze "plato" i da citavom duzinom tribine se naprave loze (cak da ne zidas nego da postavis one kontejnere), i to je jedna velika sramota, dovedes ljude u lozu, a oni ustvari sjede na drvenoj montaznoj klupi na 3 nivoa.
Sta ovo na fb straanici prva liga pisu da igraci nisu primili platu 3 mjeseca
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 07 jun 2024, 21:31

mirsonetz je napisao/la:
07 jun 2024, 21:00
:bow:
klasik je napisao/la:
07 jun 2024, 20:45

15 x 70000 = 1050000KM

Sta ovo na fb straanici prva liga pisu da igraci nisu primili platu 3 mjeseca
Vjerujem da bi bar jedan igrac progovorio i zalio se da nije dobio 3 mjeseca nista
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jun 2024, 21:34

Ma lazu, znam od jednog igraca da su redovna primanja 100%. Poznato je da ova stranica trazi pare da pisu lijepe stvari o nekom klubu.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jun 2024, 21:37

Iluzija je ocekivati da Sloboda rasproda citavu sezonu.
To u Jugoslaviji ne moze niko. Imas zimi utakmica kada Zvezda i Partizan igraju protiv slabijih poluprazno bude.

Ljudi ba vole lozionu, ne mozes ti protiv Sloge iz Doboja ocekivati da ljude interesuje.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 07 jun 2024, 21:54

tuzlak1987 je napisao/la:
07 jun 2024, 21:37
Iluzija je ocekivati da Sloboda rasproda citavu sezonu.
To u Jugoslaviji ne moze niko. Imas zimi utakmica kada Zvezda i Partizan igraju protiv slabijih poluprazno bude.

Ljudi ba vole lozionu, ne mozes ti protiv Sloge iz Doboja ocekivati da ljude interesuje.
Mozes nabrat 3000-3500 u najboljem slucaju na ovih 15 utakmica i to treba da bude cilj neki, stim da dzaba ti i ta brojka ako ti prodas na 3000 mozda 1500 karti a to ti je redovna pojava kod nas
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jun 2024, 23:16

Ma ne, Upraca ce pisati saopstenja da oblati nas, a nece reci koliko njihovih ljudi svaku utakmicu udje besplatno sa njima ili pozivajuci se na njih, pa tako bivsi ovaj, pa bivsi onaj. Ja ih u startu mogu nabrojati makar 20 onako po sjecanju ili znanju.
A da ne pricam koliko je starijih likova se slihtalo uz Sulju ili stare zasluge koristili do u zadnjih par godina pa i dan-danas ko lesinari kruze oko biletarnice da prepoznaju nekoga i ulete. Kad se prvo sve to u startu rijesi, a onima zasluznim poput Sulje klub dadne sezonsku na poklon kako bi ulazili besplatno (samo par njih), onda mogu zahtjevati i pricati o ostalima.

075 ❤

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 08 jun 2024, 04:44

Beduin je napisao/la:
07 jun 2024, 23:16
Ma ne, Upraca ce pisati saopstenja da oblati nas, a nece reci koliko njihovih ljudi svaku utakmicu udje besplatno sa njima ili pozivajuci se na njih, pa tako bivsi ovaj, pa bivsi onaj. Ja ih u startu mogu nabrojati makar 20 onako po sjecanju ili znanju.
A da ne pricam koliko je starijih likova se slihtalo uz Sulju ili stare zasluge koristili do u zadnjih par godina pa i dan-danas ko lesinari kruze oko biletarnice da prepoznaju nekoga i ulete. Kad se prvo sve to u startu rijesi, a onima zasluznim poput Sulje klub dadne sezonsku na poklon kako bi ulazili besplatno (samo par njih), onda mogu zahtjevati i pricati o ostalima.
Evo ti protiv Bratstva, ono kisa ce hoce-nece, ja bio pola sata na platou iza sjevera, stoji stand sa covjekom iz kluba koji prodaje karte uz ulaz, stoje 2 momka iz fukara na stepenicama i prodaju karte (koje su dobili dzaba) ono iz ruke svima koji prilaze, vjeruje da su ti momci prodali sigurno 300 karti, a kop znas i sam koliki je bio.

Pocinje utakmica momak taj sabira pare govori nekom liku zaradili smo 2000+ (rece tacan broj) i eto ti pocetka problema koji treba rijesit. Reci navijacima da ces oni uz clansku kupovat jeftiniju kartu al od ljudi iz kluba i imaces i tu grupu protiv sebe kolka god da je.

Mozda nije uredu sto se ovako prica al tako je.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 jun 2024, 08:38

klasik je napisao/la:
08 jun 2024, 04:44
Beduin je napisao/la:
Evo ti protiv Bratstva, ono kisa ce hoce-nece, ja bio pola sata na platou iza sjevera, stoji stand sa covjekom iz kluba koji prodaje karte uz ulaz, stoje 2 momka iz fukara na stepenicama i prodaju karte (koje su dobili dzaba) ono iz ruke svima koji prilaze, vjeruje da su ti momci prodali sigurno 300 karti, a kop znas i sam koliki je bio.

Pocinje utakmica momak taj sabira pare govori nekom liku zaradili smo 2000+ (rece tacan broj) i eto ti pocetka problema koji treba rijesit. Reci navijacima da ces oni uz clansku kupovat jeftiniju kartu al od ljudi iz kluba i imaces i tu grupu protiv sebe kolka god da je.

Mozda nije uredu sto se ovako prica al tako je.
Znam sta govoris, zato sam i ja spomenuo samo neke od primjera koji se provlace godinama, ma decenijama unazad. I onda dodje saopstenje kluba gdje svoju publiku popljuje, a nesvjesno i svoj nerad i propuste. A nece da krenu od sebe i stvari koje se trebaju sasjeci, dosta vise nekih zasluga zato sto si bio vodja, prijatelj vodje, jaran od clana Uprave, nekakav menadzer, politicki pijun ili nesto deseto.

To za Fukare stvarno ne znam da prodaju karte svakome, mada moguce da pokrivaju cijeli Sjever a ne samo svoj sektor, jer od tih para prave i fine majice za grupu, parole i slicno, samo sto kako vidim na gostovanja i dalje se vrse uplate, a mislio sam da od tih para sa Sjevera koriste i u te svehe. Mada ne treba o tome po forumu jer nismo upuceni u detalje pa da ne grijesimo dusu i sirimo dezinformacije. Svaka cast Fukara sto se i dalje trube oko grupe i kluba, daju kakvu-takvu podrsku i trude se zaista.
Evo i sad bibijada, danas lijepo druzenje, dosta truda je ulozeno.

075 ❤

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 08 jun 2024, 09:30

Od birvaktila je bilo da fukare dobiju svoj dio karti i da prodaju izmedju sebe za rad grupe
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 08 jun 2024, 10:02

Brazilca Talisona iz NK Zvijezde obavezno dovedite. Najbolji polušpic 1.Lige FBiH.

Ona konferencija za medije mi je djelovala kao čisto prosijačenje. Jel neko objasnio Aci da je njegova funkcija da nađe pare,sponzore i obezbjedi sve uslove za licenciranje? Kako to da sad nema para za tekuće obaveze a jesenas otjerali ko ćuke dvojicu sa parama? Koliko je para prihodovala Sloboda bez grada?
Ako nisi sposoban naći pare, sponzore i najveći ti sponzor grad Tuzla, onda majstore idi radi nešto drugo. Nije to za tebe.Očito da je ovo eksperiment, i da ima pameti već bi zvali dvojicu koju su otjerali da dođu i pomognu, pošto očito da nemaju marke u kasi za tekuće obaveze.

Kako god okrenete, na kraju onaj dvojac je jedini koji može i hoće nešto sa svojim parama, ako ne dođu sad, doće sigurno kad se opet ispadne, jer bolje je imati dva seljaka sa svojim parama, nego pet čaršijanera bez dinara u džepu čija priča se svodi na prodaji karata.

Iskreno, ne vidim načina na koji Sloboda može ostati u ligi .Ostali klubovi toliko ulažu, imaju okosnice ekipa i bojim se da ne bude debakl. Tamam da se pojačate, kako uigrati ekipu?

Riješenje po meni je da sjednu Fukare,Azmir i ljudi iz Grada Tuzle, da dogovore desetogodišnji plan rada. Šta su čije obaveze i ko šta radi. Ostalo je tankog vijeka, ne može više grad sam finansirati Premijerligaša, prošla su ta vremena.

Mi smo NKZ spasili i vraćamo je na pravi put, ali isključivo onda kad smo se svi uključili, od godišnjih, grada, privrednika koji su bili prije tu.Tek kad se vidjela neka ozbiljnost počeli su se javljati sponzori ,naša dijaspora i mislim da je to jedini recept.

Pozdrav🖐️
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 08 jun 2024, 10:28

Nah1d je napisao/la:
08 jun 2024, 10:02
Brazilca Talisona iz NK Zvijezde obavezno dovedite. Najbolji polušpic 1.Lige FBiH.

Ona konferencija za medije mi je djelovala kao čisto prosijačenje. Jel neko objasnio Aci da je njegova funkcija da nađe pare,sponzore i obezbjedi sve uslove za licenciranje? Kako to da sad nema para za tekuće obaveze a jesenas otjerali ko ćuke dvojicu sa parama? Koliko je para prihodovala Sloboda bez grada?
Ako nisi sposoban naći pare, sponzore i najveći ti sponzor grad Tuzla, onda majstore idi radi nešto drugo. Nije to za tebe.Očito da je ovo eksperiment, i da ima pameti već bi zvali dvojicu koju su otjerali da dođu i pomognu, pošto očito da nemaju marke u kasi za tekuće obaveze.

Kako god okrenete, na kraju onaj dvojac je jedini koji može i hoće nešto sa svojim parama, ako ne dođu sad, doće sigurno kad se opet ispadne, jer bolje je imati dva seljaka sa svojim parama, nego pet čaršijanera bez dinara u džepu čija priča se svodi na prodaji karata.

Iskreno, ne vidim načina na koji Sloboda može ostati u ligi .Ostali klubovi toliko ulažu, imaju okosnice ekipa i bojim se da ne bude debakl. Tamam da se pojačate, kako uigrati ekipu?

Riješenje po meni je da sjednu Fukare,Azmir i ljudi iz Grada Tuzle, da dogovore desetogodišnji plan rada. Šta su čije obaveze i ko šta radi. Ostalo je tankog vijeka, ne može više grad sam finansirati Premijerligaša, prošla su ta vremena.

Mi smo NKZ spasili i vraćamo je na pravi put, ali isključivo onda kad smo se svi uključili, od godišnjih, grada, privrednika koji su bili prije tu.Tek kad se vidjela neka ozbiljnost počeli su se javljati sponzori ,naša dijaspora i mislim da je to jedini recept.

Pozdrav🖐️
Sve je to fino, al jednostavno doticna dvojica nisu ni blizu onih sa finansijskom moci, kao sto su bili u prvom mandatu.
Vjerovao ti ili ne, Senad sto je vodio klub ovih prvih 4-5 mjeseci, marke iz svog džepa nije dao, vec je nekontrolisano trosio gradsku transu. Sto je dovelo da u periodu od početka 2024. Pa do danas, nije ostala skoro marka od grada.
A Azmir je puno puta ispričana prica. Ja mislim da je samo pitanje dana njegovog totalnog fijaska.
Tako da ni jedan, ni drugi ne bi nista specijalno promijenili u Slobodi.

Pozdrav za nase prijatelje iz Gradačca.
Volim tebe, više od sebe

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 jun 2024, 10:32

Sta ce se renovirati na pomocnom terenu?

Pa dobro, otkad znam za Slobodu, oni su sve u zadnjih 10 dana rjesavali sto se tice igrackog kadra. Nije ovo nikakva novost. :mrgreen:

Gledam ovo sto Aco rece za rasprodane stadione. Pa nece se nikad to ni rijesiti jer pola ljudi se prislepa uz nekog i udje dzaba. Prvo nek rijese da svi plate kartu (osim onih koji imaju sezonsku), a ne da se navijaci prozivaju radi njihove greske.
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 08 jun 2024, 10:37, ukupno mijenjano 2 puta.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 08 jun 2024, 10:35

mirsonetz je napisao/la:
08 jun 2024, 09:30
Od birvaktila je bilo da fukare dobiju svoj dio karti i da prodaju izmedju sebe za rad grupe
Izmedju sebe da, odnosno za grupu, ja pricam o necemu drugom.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

strujasamo
Kontakt:

Post Postao/la strujasamo » 08 jun 2024, 11:53

Beduin je napisao/la:
Trebate uzeti za primjer Željinu taktiku Nema nikome đaba ulaziti svi moraju kupiti karte i to godišnje Bio sam na utakmici i to u VIP LOŽI i vidio sam da svaki Željin veteran ima svoju stolicu na kojem je njegovo ime Tad je Zeba se vratio u Želju i sjedio do mene Nema tu povlaštenih ko kod slobode svaka ŠUŠA ulazi đaba i dobija kartu na poklon a mogu je kupiti Te ŠUŠE ne pomažu več odmažu

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.