FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samoposmatram
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoposmatram » 01 nov 2019, 20:00

Rokoko87 je napisao/la:
01 nov 2019, 19:55
A daj :rol:
@mohikanac12 vidis?

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 01 nov 2019, 20:43

Kakav je ovaj francuz sto je napustio slobodu zna li iko?
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 01 nov 2019, 20:57

Svi znamo šta znači biti “bot”, ali pravi je fenomen kako je danas “botovanje”, postalo zapravo zanimanje. Ljudi, ili ti armija svojim komentarima kako na društvenim mrežama, tako i ispod tekstova u stvari zavaravaju javno mnjenje.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 nov 2019, 21:22

https://sportsport.ba/fudbal/celik-nema ... ici/339369

Cim se slicni tekstovi objavljuju nase sanse da ispusimo se povecavaju :lol:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 01 nov 2019, 21:36

LjoZee je napisao/la:
01 nov 2019, 21:22

Upravo tako. Pa mamu **** bezobraznu novinarsku. Pa Vrbanjusa bi imala sanse, a ne Celik kojem gori pod nogama

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 nov 2019, 22:51

LjoZee je napisao/la:
01 nov 2019, 21:22

Sponzorski tekst.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 02 nov 2019, 10:38

Mislim da će bit 1:0 za naše.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 02 nov 2019, 12:23

Nadam se da ce Veseli biti u prvih 11. Momak nije za klupe nikako

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 02 nov 2019, 12:47

Mamlaz je napisao/la:
02 nov 2019, 12:23
Slažem se.
Isto tako nije ni za 90 minuta.
Nema kuveta, od 50-e uspuše se ko gusak.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 02 nov 2019, 13:09

Nakon 11 mjeseci sejemi ,skupili muda da osude pljuvanje najtrofejnijeg trenera Sejo :tokralju: minjore forumas godine mislim da vise nakon ovoga neces biti :rol: zamisli kad te dovedu da u oktobru jedva cekas zimsku pauzu kako bi se pricalo o sportskom segmentu :facepalm: Brate svi ce otici Senad,Amar ,uprave ostati ce Zeljo i Manijaci a Vi cete ostati smetljari koji ste od Januara pljuvali po najtrofejnijem treneru, nasladjivali se porazu od rivala i stavljali slike semafora ,svakog neistomisljenika ste grupno napadali i ismijavali VI STE BIJEDNICI NAJVECI Paprika smetljaru pa Ivica je javno rekao da njegov sin ulaze negdje gdje nebi trebao sve ti ****

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 02 nov 2019, 13:53

KANA je napisao/la:
02 nov 2019, 13:09
Nakon 11 mjeseci sejemi ,skupili muda da osude pljuvanje najtrofejnijeg trenera Sejo :tokralju: minjore forumas godine mislim da vise nakon ovoga neces biti :rol: zamisli kad te dovedu da u oktobru jedva cekas zimsku pauzu kako bi se pricalo o sportskom segmentu :facepalm: Brate svi ce otici Senad,Amar ,uprave ostati ce Zeljo i Manijaci a Vi cete ostati smetljari koji ste od Januara pljuvali po najtrofejnijem treneru, nasladjivali se porazu od rivala i stavljali slike semafora ,svakog neistomisljenika ste grupno napadali i ismijavali VI STE BIJEDNICI NAJVECI Paprika smetljaru pa Ivica je javno rekao da njegov sin ulaze negdje gdje nebi trebao sve ti ****
De ba @Curva, mani ih se svega ti. Smetljari, tjeraj ih u p.m. svu trojicu, cetvoricu koji pisu sa par nickova. Ostaci Misketivih pusikuraca. Na utakmici nisam cuo nijednog naseg navijaca da Amara naziva morzom, kamatarom... Jedino pitari. Onda ti bude jasno kakav je to soj ljudi. Nesorta. Da ga samo hraknes.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 02 nov 2019, 14:22

Ona mutava faca s ulica bi opet u klub :rol: :rol: :rol: Grob te yebo ja mu ne bi dao da ovce cuva, a ono bi nesto da odlucuje, dovodi i tjera. :lol:
Veci mu broj cipela od iq
Ona slovenska lopina je posebna prica
Ovi sad kakvi god da su kad vidi covjek ko ih pljuje i proziva zaasluzuju najvecu mogucu podrsku. Bar nisu bolesnici i placenici poput onih tamo. Podrska samo ako su oni u klubu i ako imaju neku korist, cim su zavrnute pipe ne biraju sredstva da napadaju klub.
Nakon rata najvece zlo koje je pogodilo klub. Nikad vise.
Cuva Bog Zelju svog!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 02 nov 2019, 14:37

voltron30 je napisao/la:
02 nov 2019, 13:53
KANA je napisao/la:
02 nov 2019, 13:09
De ba @Curva, mani ih se svega ti. Smetljari, tjeraj ih u p.m. svu trojicu, cetvoricu koji pisu sa par nickova. Ostaci Misketivih pusikuraca. Na utakmici nisam cuo nijednog naseg navijaca da Amara naziva morzom, kamatarom... Jedino pitari. Onda ti bude jasno kakav je to soj ljudi. Nesorta. Da ga samo hraknes.
Znam bruda ali vidis kako su raja izmanipulisana,ovdje Alen Ramic se pljuje tamo sam se ja pljuvao a zivimo Zeljeznicar. Svi su prolazni uprava ,treneri ali se nije smjela desiti ova podijeljenost vjeruj mi da je to nas najveci poraz **** sve .Majke mi tri godine sam bio ponosan na onaj forum akcije uplacivao pare , hodao po firmi skupljao pare od drugih ljudi samo da poguramo ,zajebancija i onda vidis da su to sve sami smetljari a ne navijaci Zelje i ono sto ima dobrih likova ili su izmanipulisani ili sute i kad se pobune to je tako blago da te bude sramota.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 02 nov 2019, 14:38

Bas steta onog poraza od Zrinjskog u proslom kolu, bezveze smo ih vratili u zivot i sebe skinuli s prvog mjesta. Ukoliko ovdje ne preokrenu Vukas je vjerovatno bivsi. Ko zna koga ce onda dovesti na klupu, ali njima je ocigleno onaj prolaz Utrechta uzeo pola ekipe. Nikako da se rijese povreda i umora. Trebalo je to iskoristiti i malo se odlijepiti jer oni imaju dobrih pojedinaca.
Cuva Bog Zelju svog!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 nov 2019, 14:41

U jako nezgodno vrijeme smo pali u formi. Bruku ekipa je u bod,dva, tri i jedan los ili negativan rezultat syebe te dobro. Koliko nas nije syebalo ono proslo sezone kad smo gubili haman svako kolo, a uvijek nekako treci bili sad nas svaki los rezultat vraca dobro nazad. Ne bude li zalaganja sutra syeb u startu.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 02 nov 2019, 15:09

Dobar je Zrinjski. Kako mi sami sebe osakatimo.
…………………………………"PROCES"…………………………………

~Uvod~

"Nisam baš dobar u davanju savjeta...mogu li vas zaiteresovati za sarkastični komentar."

U čast "volonterima"" koji su potrosili preko dvadeset miliona, i za svaku konvertibilnu marku ostavili pisani trag.

~Scena 1 "Treća sreća"~

Ovo je klub koji je osnovan 1921. godine, 97 godina postojanja istog, s nekim načinom ponašanja, stilom življenja, filozofijom. Poznati smo po empatiji, po otvorenosti za sve moguće vrste ljudi, svih vjera i nacija, otvoreni za istomišljenike i neistomišljenike. To je Željo. Nažalost i to smo izgubili kroz posljednjih par godina, što me posebno boli.

Rečeno je da je došlo do polarizacije između dva čovjeka. Ja ću samo jednu stvar reći. Ako je jedan čovjek od četiri posljednje godine, dvije bio udaljen 4.000 kilometara, a preostale dvije godine po Dolac Malti šetao psa, toliko jak da napravi takvu polarizaciju, zbog koje smo posljednjih nekoliko utakmica imali manje od 1.000 prodanih karata ili imali 1.100 gledalaca i 250 policajaca na utakmici sa 15 vozila. Ako je takav čovjek napravio polarizaciju, a nije u klubu uopšte, ne trebamo se brinuti šta će biti kada se taj čovjek vrati u klub, niko od nas, a vratit će se… Neka to bude moja poruka”.

~Scena 2 "Hladni rat"~

Kažu ima ovde neki luđak, koji priča da ćemo za sto godina kluba biti jaki k'o armirani beton. Naivčina u to čvrsto vjeruje i iz petnih žila se trudi da se to ostvari. Treba mu zabraniti da budu blizu kluba, da priča, da dolazi na utakmice, ukinuti mu bilo kakav kontaknt s' navijačima. K'o kreten navija, ide na utakmice, klasični plaćenik i lopov. Budalo glupa, je li te stid vjerovati da Željo može ostvariti sportske uspjehe i poboljšati infrastrukturu sada pred stotu godišnjicu kluba? Je li te stid sanjati napredak, biti dio pozitivne priče? Umjesto da siris negativnu atmosferu, podereš člansku, bojkotom pokažeš šta je prava ljubav, ti se nasao da podrzavas. Pravi navijac bez interesa neće ići na utakmice, davati podršku, pričaće da nije dobro boriti se za trofeje, radiće protiv Želje, psovati svima kad izgubimo, omalovažavati "kupljene titule", slaviti samo dva druga mjesta i kup. Svaki dan kada može pljunuti, pljunuće na istoriju kluba a posebno na vještačke legende. Kakve legende, vrte se tu skoro tridesetak godina, osvoje par nekakvih trofeja, svako malo na godišnjem i sada odjednom legende. Pravite kult ličnosti od jednog jedinog gola pitarima u devedesetoj i desetak nekakvih trofeja. Velika stvar, "nekakav dan" i "najtrofejniji". Ne psuju mu i ne vrijeđaju ga bez razloga gdje god se pojavi, Koševo, Tušanj, Bilino, Mostar, Banja Luka, Široki, sve po zaslugama. Što nisu "legende" nešto u evropi napravile, lako je našu ligu osvajati, može svako biti pametan pa dovesti najbolje igrače. Treba javno prozivati sve one koji poštuju kamatara, nagovaraju navijače da napune stadion do posljedneg mjesta, pozivaju ih da svaku utakmicu podrže klub, mole ih da budu Željina lokomotiva koja vuče klub u bolje sutra. Ne zaboravite nikada da su nas minute djelile od stečaja, od kojeg nas je spasila najbolja uprava kada je svojim znanjem i vezama uspjela zaraditi novac na transferima Šehića, Bajića, Hadžiahmetovića, Džeke, Zukanovića, utakmicama u evropi protiv Ferenca i Standarda, kartama, poslovnim prostorima i sporazumnim raskidima ugovora sa igračima koje dovodila isključivo struka ili su sami dolazili. Ne zaboravite da se stadion izgradio jer je "neko" izvođačima "garantovao svojom imovinom", uz neznatnu pomoć navijača koji su u dvije akcije skupili tek malo više od milion maraka.

~Scena 3. "Neron"~

23.12.2018. Dan kada je oko dvjesta hiljada do zuba naoružanih neprijatelja kluba u oklopnim vozilima uz prijetnju vatrenim oružjem, otjeralo najbolju upravu svih vremena. Bez obzira na ogromne žrtve, gubitke u borbama za funkcije i fotelje, rizikujući svoje privatne firme, poslove, ugled, najbolja uprava je nadljudskim naporima uspjela pobjeći iz kluba sa kompletnom administracijom, povući sve svoje pozajmice, ostaviti okupatoru nulu na računima, dugove na sve strane, izmanipulisane, podijeljene i razočarane navijače, odnijeti značajan broj dokumentacije kako ne bi pala u ruke mrskom neprijatelju predvođenim grobarom kluba. Izvoli "najtrofejniji", preuzmi ekipu sa pet poraza u nizu i koja se oprostila od kupa, nadoknadi mangupe petnaest bodova minusa i osvoji titulu. Uvidjevši da su brojčano nadjačani, najbolja uprava se mudro odlučuje za gerilsku taktiku. Preko noći na društvenim mrežama grupa "Uređen i samoodrživ klub", pravi na desetine anonimnih duplih profila sa kojih se okupatori njihovog kluba svakodnevno hraču, raskrinkavaju, blate, napadaju, lažnih profila koji su postali simbol otpora, hrabrosti, borbe za sve istinske fanove "ustaljenih procedura", "sporazumnih raskida" i "sportskog segmenta". Istorija će od zaborava sačuvati akcije kodnih naziva, "Violina se vraća u klub", "Dobrodošao Musa", "Viber grupa", "Prodaju se poslovni na sjeveru", "Amar neće biti trener", "Vratio se da proda klub", "Kupuje nas Selimovic za dva miliona", "24 hiljade Grobareva plata", "Nema vode na istoku", "Nećemo dobiti pare za krov", "Nisu ni predali tuzbu Cas_u" i mnoge, mnoge druge.

~Scena 4 "Apokalipsa Ega"~

Naprijed "Najbolja upravo" ljubavi moja!

Kad' dođu teški dani
I ako ti bez mene krene
Baci pogled prema forumu
Ugledaćeš tamo mene

Dok drugi ti ne traže mane
I navijaju sa druge strane
Na lobotomiji se priča ori
Negativna atmosfera gori

Kad zatrebaš pozajmice moje
I pošalješ "e-mail" u noći
Pročitaćeš tad' jos jednom
Ni milimetra ti necu pomoci

*Napomena!

*Od srca se izvinjavam svim bivšim djelatnicima kluba, koji nisu dijelili razmišljanja i stavove napisane iznad. Želio bih i da se zahvalim svima koji su na bilo koji način doprinjeli razvoju našeg kluba!

Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 nov 2019, 15:11

Od koga mi izgubismo tri boda yebala nas i lopta i utakmica

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 02 nov 2019, 15:17

Goodman je napisao/la:
02 nov 2019, 12:47
Mamlaz je napisao/la:
02 nov 2019, 12:23
Slažem se.
Isto tako nije ni za 90 minuta.
Nema kuveta, od 50-e uspuše se ko gusak.
Bas sam na to i mislio. Da krenemo prvo pol. dobro, pa ga vaditi i nakon prvih 45 min. Ja bih isto probao i sa Mujezinovicem od prve

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 nov 2019, 15:23

mohikanac12 je napisao/la:
02 nov 2019, 15:09
Dobar je Zrinjski. Kako mi sami sebe osakatimo.
…………………………………"PROCES"…………………………………

~Uvod~

"Nisam baš dobar u davanju savjeta...mogu li vas zaiteresovati za sarkastični komentar."

U čast "volonterima"" koji su potrosili preko dvadeset miliona, i za svaku konvertibilnu marku ostavili pisani trag.

~Scena 1 "Treća sreća"~

Ovo je klub koji je osnovan 1921. godine, 97 godina postojanja istog, s nekim načinom ponašanja, stilom življenja, filozofijom. Poznati smo po empatiji, po otvorenosti za sve moguće vrste ljudi, svih vjera i nacija, otvoreni za istomišljenike i neistomišljenike. To je Željo. Nažalost i to smo izgubili kroz posljednjih par godina, što me posebno boli.

Rečeno je da je došlo do polarizacije između dva čovjeka. Ja ću samo jednu stvar reći. Ako je jedan čovjek od četiri posljednje godine, dvije bio udaljen 4.000 kilometara, a preostale dvije godine po Dolac Malti šetao psa, toliko jak da napravi takvu polarizaciju, zbog koje smo posljednjih nekoliko utakmica imali manje od 1.000 prodanih karata ili imali 1.100 gledalaca i 250 policajaca na utakmici sa 15 vozila. Ako je takav čovjek napravio polarizaciju, a nije u klubu uopšte, ne trebamo se brinuti šta će biti kada se taj čovjek vrati u klub, niko od nas, a vratit će se… Neka to bude moja poruka”.

~Scena 2 "Hladni rat"~

Kažu ima ovde neki luđak, koji priča da ćemo za sto godina kluba biti jaki k'o armirani beton. Naivčina u to čvrsto vjeruje i iz petnih žila se trudi da se to ostvari. Treba mu zabraniti da budu blizu kluba, da priča, da dolazi na utakmice, ukinuti mu bilo kakav kontaknt s' navijačima. K'o kreten navija, ide na utakmice, klasični plaćenik i lopov. Budalo glupa, je li te stid vjerovati da Željo može ostvariti sportske uspjehe i poboljšati infrastrukturu sada pred stotu godišnjicu kluba? Je li te stid sanjati napredak, biti dio pozitivne priče? Umjesto da siris negativnu atmosferu, podereš člansku, bojkotom pokažeš šta je prava ljubav, ti se nasao da podrzavas. Pravi navijac bez interesa neće ići na utakmice, davati podršku, pričaće da nije dobro boriti se za trofeje, radiće protiv Želje, psovati svima kad izgubimo, omalovažavati "kupljene titule", slaviti samo dva druga mjesta i kup. Svaki dan kada može pljunuti, pljunuće na istoriju kluba a posebno na vještačke legende. Kakve legende, vrte se tu skoro tridesetak godina, osvoje par nekakvih trofeja, svako malo na godišnjem i sada odjednom legende. Pravite kult ličnosti od jednog jedinog gola pitarima u devedesetoj i desetak nekakvih trofeja. Velika stvar, "nekakav dan" i "najtrofejniji". Ne psuju mu i ne vrijeđaju ga bez razloga gdje god se pojavi, Koševo, Tušanj, Bilino, Mostar, Banja Luka, Široki, sve po zaslugama. Što nisu "legende" nešto u evropi napravile, lako je našu ligu osvajati, može svako biti pametan pa dovesti najbolje igrače. Treba javno prozivati sve one koji poštuju kamatara, nagovaraju navijače da napune stadion do posljedneg mjesta, pozivaju ih da svaku utakmicu podrže klub, mole ih da budu Željina lokomotiva koja vuče klub u bolje sutra. Ne zaboravite nikada da su nas minute djelile od stečaja, od kojeg nas je spasila najbolja uprava kada je svojim znanjem i vezama uspjela zaraditi novac na transferima Šehića, Bajića, Hadžiahmetovića, Džeke, Zukanovića, utakmicama u evropi protiv Ferenca i Standarda, kartama, poslovnim prostorima i sporazumnim raskidima ugovora sa igračima koje dovodila isključivo struka ili su sami dolazili. Ne zaboravite da se stadion izgradio jer je "neko" izvođačima "garantovao svojom imovinom", uz neznatnu pomoć navijača koji su u dvije akcije skupili tek malo više od milion maraka.

~Scena 3. "Neron"~

23.12.2018. Dan kada je oko dvjesta hiljada do zuba naoružanih neprijatelja kluba u oklopnim vozilima uz prijetnju vatrenim oružjem, otjeralo najbolju upravu svih vremena. Bez obzira na ogromne žrtve, gubitke u borbama za funkcije i fotelje, rizikujući svoje privatne firme, poslove, ugled, najbolja uprava je nadljudskim naporima uspjela pobjeći iz kluba sa kompletnom administracijom, povući sve svoje pozajmice, ostaviti okupatoru nulu na računima, dugove na sve strane, izmanipulisane, podijeljene i razočarane navijače, odnijeti značajan broj dokumentacije kako ne bi pala u ruke mrskom neprijatelju predvođenim grobarom kluba. Izvoli "najtrofejniji", preuzmi ekipu sa pet poraza u nizu i koja se oprostila od kupa, nadoknadi mangupe petnaest bodova minusa i osvoji titulu. Uvidjevši da su brojčano nadjačani, najbolja uprava se mudro odlučuje za gerilsku taktiku. Preko noći na društvenim mrežama grupa "Uređen i samoodrživ klub", pravi na desetine anonimnih duplih profila sa kojih se okupatori njihovog kluba svakodnevno hraču, raskrinkavaju, blate, napadaju, lažnih profila koji su postali simbol otpora, hrabrosti, borbe za sve istinske fanove "ustaljenih procedura", "sporazumnih raskida" i "sportskog segmenta". Istorija će od zaborava sačuvati akcije kodnih naziva, "Violina se vraća u klub", "Dobrodošao Musa", "Viber grupa", "Prodaju se poslovni na sjeveru", "Amar neće biti trener", "Vratio se da proda klub", "Kupuje nas Selimovic za dva miliona", "24 hiljade Grobareva plata", "Nema vode na istoku", "Nećemo dobiti pare za krov", "Nisu ni predali tuzbu Cas_u" i mnoge, mnoge druge.

~Scena 4 "Apokalipsa Ega"~

Naprijed "Najbolja upravo" ljubavi moja!

Kad' dođu teški dani
I ako ti bez mene krene
Baci pogled prema forumu
Ugledaćeš tamo mene

Dok drugi ti ne traže mane
I navijaju sa druge strane
Na lobotomiji se priča ori
Negativna atmosfera gori

Kad zatrebaš pozajmice moje
I pošalješ "e-mail" u noći
Pročitaćeš tad' jos jednom
Ni milimetra ti necu pomoci

*Napomena!

*Od srca se izvinjavam svim bivšim djelatnicima kluba, koji nisu dijelili razmišljanja i stavove napisane iznad. Želio bih i da se zahvalim svima koji su na bilo koji način doprinjeli razvoju našeg kluba!

Pohvale za trud. Samo je pitanje kad će nestati ta psihoza? Još će se dodatno pojačati ukoliko skupština ne prođe po volji određenih pojedinaca. Da li će ukoliko titula se osvoji ove sezone i kad krene gradnja infrastrukture u narednom periodu sve to nestati ili postoji nešto dublje?

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 02 nov 2019, 15:28

@KANA,ja sam prozvao A.R.i to ću sve činiti dok mu je mentor"Faca sa ulica",ako te takav ugur izmanipuliše,nek se ubije,odmah!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, SamoDaKazeem i 48 gostiju.