U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Unknown2
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Unknown2 » 12 nov 2021, 21:41

Bizarna izjava Starčevića nakon blamaže: "Sve je išlo na njihovu stranu"

"Težak poraz za nas. Desile su nam se i tri povrede i sve je išlo na stranu Švedske. Protivnik je igrao stabilno, brzo, na jednostavan način su stvarali šanse i u konačnici bili efikasni", rekao je Starčević i nastavio je:

"Mi smo bili konkurentni do prvog gola, nakon toga je igru kontrolisao protivnik. Sad se moramo okrenuti utakmici sa Crnom Gorom i pokušati da popravimo utisak o ovoj ekipi".

"Zahvalio bih se navijačima koji su došli danas u Boras da bi nas podržali. Žao mi je i zbog njih što nismo ostvarili bolji rezultat."

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 12 nov 2021, 21:52

svako okupljanje ovih mladih antitalenata je +50 do 100 hiljada KM u džepove vici, starčeviću & co.
Ovo nema veze sa našom državom, ovo je gore od telekoma i elektroprivrede. Dabogda svaku izgubili
NEMA NAZAD

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 nov 2021, 21:58

Nikad gora generacija U21, jos predvodjena Starcevicem i ovim amaterima iz Borca koji tamo griju klupu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 nov 2021, 22:39

Wanderson je napisao/la:
12 nov 2021, 21:08
Realno od ovih iz amaterske PLBiH ne mozes ocekivati da ces dobiti barem jednog nivoa Cimirota, Hadziahmetovica.

Gazibegovic i Gigovic su najveci talenti, od ostalih iz nase U21 Hasic, Savic, Memic igraju solidne lige za razvoj iako ne bi rekao da ce i od njih biti nesto, ali eto mozda prevare sami sebe pa postanu solidni igraci. Od stranaca tu su Sutalo iz Dinama, Husic Svica, Saracevic Austrija, Kikanovic USA, Mujanic i Custovic Svedska.

Opet ce biti 4,5 solidnih igraca za A selekciju, ako budemo azurni.
Gazibegović je spor.
Gigović tehnički tanak.
Hasić osakaćen povredama.
Savić bolji igrač bio prije 2 godine nego danas.
Memić ima tu brzinu, ali mora pogoditi s narednim transferom. Kikanović isto obećava ali mora pogoditi s transferom.
Drljo je protiv Gigovića prošli put izgledao kao Maradona. 3 puta je Gigovića baš napravio budalom, ovaj samo faule mogao praviti. Ali ne igra u klubu. Izbor kluba ga je upropastio, neće se nikada oporaviti.

Doduše, još su mladi, ima vremena da se poprave mnogi nedostaci. Ali za sada je to tanko.

Dedić jedino može igrati za A repku, ali ne u prvoj postavi, nego da bude druga ili treća opcija na desnom beku.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 nov 2021, 23:00

Trenerska neznalica zbog krvnih zrnaca dobija priliku da vodi reprezentaciju. Da je Mourinho himself, nakon ovih u krajnje ruku retardiranih izjava koje daje iz utakmicu u utakmicu repke, iz moralnih razloga treba dati ostavku, ali sladak je novac za neznanje.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 12 nov 2021, 23:39

Sve nase mlađe selekcije trebaju imati 65% igraca iz dijaspore ali najbolji iz dijaspore i ostali iz nase lige ili okruzenja da bih se mogli nadati nekom uspjehu.Danas protiv sveđana je vecina bila iz nase lige i samo se brukaju

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 nov 2021, 23:45

Jusko00 je napisao/la:
12 nov 2021, 23:39
Sve nase mlađe selekcije trebaju imati 65% igraca iz dijaspore ali najbolji iz dijaspore i ostali iz nase lige ili okruzenja da bih se mogli nadati nekom uspjehu.Danas protiv sveđana je vecina bila iz nase lige i samo se brukaju
Ova generacija je imala jako puno igrača iz dijaspore.
Niko im nije kriv što ne mogu naći klubove ni na nivou federalne lige.

Elvir Muminović je najavljivan kao mega giga talenat. Koji sada igra u trećoj švicarskoj.
Alen Mehić je raskinuo s Brežicama koje su zadnje u slovenskoj drugoj nakon mislim 2 meča.
A to su igrači koji su bolji i koji se još drže u fudbalu.
Velika golmanska nada Kanurić. Jedan od najgorih golmana u histoiriji FKS se još drži u fudbalu.

U ovim dole imaš pola igrača iz dijaspore. I ko god gleda mečeve. Vidi da će im i prva federalna biti preveliki zalogaj kada dođu do u21 repke.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 13 nov 2021, 00:08

ASD je napisao/la:
12 nov 2021, 23:45
Jusko00 je napisao/la:

Elvir Muminović je najavljivan kao mega giga talenat. Koji sada igra u trećoj švicarskoj.
Alen Mehić je raskinuo s Brežicama koje su zadnje u slovenskoj drugoj nakon mislim 2 meča.
Velika golmanska nada Kanurić. Jedan od najgorih golmana u histoiriji FKS se još drži u fudbalu.

U ovim dole imaš pola igrača iz dijaspore. I ko god gleda mečeve. Vidi da će im i prva federalna biti preveliki zalogaj kada dođu do u21 repke.
Ko bi nam sad igrao u a reprezentaciji da nisu tu dijasporci Ahmethodic i Hađikadunic?Kovacevuc i Jovicic mozda.Jasno je meni da ce 80% ovih iz mlađih selekcija propasti ali ce uvijek njih par biti dosta kvalitetni igraci

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2021, 00:20

Jusko00 je napisao/la:
13 nov 2021, 00:08
ASD je napisao/la:
Jusko00 je napisao/la:

Ko bi nam sad igrao u a reprezentaciji da nisu tu dijasporci Ahmethodic i Hađikadunic?Kovacevuc i Jovicic mozda.Jasno je meni da ce 80% ovih iz mlađih selekcija propasti ali ce uvijek njih par biti dosta kvalitetni igraci
Pa to su dvojica. Od kojih je jedan prosječan igrač.
Naravno da ima talentovanih igrača.
Ali zvati igrače za koje vidiš da će im sedma njemačka biti vrhunac karijere samo zato što su iz dijaspore je besmislica.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 13 nov 2021, 00:35

ASD je napisao/la:
13 nov 2021, 00:20
Jusko00 je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Ali zvati igrače za koje vidiš da će im sedma njemačka biti vrhunac karijere samo zato što su iz dijaspore je besmislica.
Lijepo sam napisao najbolje iz dijaspire..jasno je meni da si ti za ove iz nase lige ali vidio si danas kako to izgleda

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2021, 01:00

Jusko00 je napisao/la:
13 nov 2021, 00:35
ASD je napisao/la:
13 nov 2021, 00:20
Jusko00 je napisao/la:

Lijepo sam napisao najbolje iz dijaspire..jasno je meni da si ti za ove iz nase lige ali vidio si danas kako to izgleda
Pa to sam ja znao i prije. Jer pratim ove momke godinama.
Možeš naći moje postove u arhivi gdje sam ove dvije generacije nazvao našim najgorim. Možda čak i od rata. Teško je reći, jer se prije nije moglo pratiti kao ovih zadnjih godina i teško je usporediti dvije generacije iz različitih perioda.

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 13 nov 2021, 01:32

Jusko00 je napisao/la:
Tako je Brate…. U21-Igrace Borca, Sarajeva, Zeljeznicara, Zrinjskog zvat, ali samo za klupu…. Nadam se da ce pojedini u ovom Forumu skontat da iz PL Bosne i Hercegovine nema hljeba!
Skautirat sve zivo u Dijaspori i pravit Ekipu…. sto je bilo igraca u BH Ligi bilo je! Danas su pokazali da smo 15godina iza evropskog nivoa sa Djokanovicem itd.

Pozzz
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 nov 2021, 01:54

Pa ne može bolan ako nema kvaliteta, kakve se gluposti pišu Bože sačuvaj.

Hajde da govorimo o U-17 pa inekako, eto i U-19, ali u U-21 mora se seniorski fudbal uveliko igrati. Šta znači skautirati igrače za U-21? Pa to mogu i ja raditi, otvoriš transfermarkt ili rezultate i gledaš kolika je kome minutaža i gdje ima bh. zastava.

Neko stvarno misli da postoji nekakav neotkriveni supertalenat sa 20 godina kojeg je potrebno nekakvim vanserijskim metodama skautirati? Ne postoji zamjena za kvalitet, a u tim godinama kvalitet se pokazuje tako što igraš za seniorski tim. Ko ne igra, očito nije potencijal.

Ne treba da igra ni 65% dijaspore ni 65% Premijer lige BiH, treba da igra 100% najboljih, pa ako su svi iz dijaspore, nek budu svi iz dijaspore. Ali teško da u svakoj generaciji ima toliko kvaliteta, naprotiv.

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 13 nov 2021, 01:56

Nekoliko stranica unazad sam vam poslao moje dopiske sa Starčevićem i poslje današnjeg poraza sam mu opet "opalio šamarčinu" u smislu teksta,...itekako sam siguran da je svijestan svega al ovo Miske i Vico njemu kroje sastav. Dovoljno se on razumije u fudbal da su Muharemovic, Omic, Jasic, Huskovic, Husic, Djokic, Kanuric, Gigovic, Feratović itd...bolji od ovih koji su pozvani al nema pravo glasa nego igra sa onima što ima...

Svidza mi se ovaj vid rasprave al momci nemojte potencitat non sto iste stvari, kako je Gigović tanak tehnički, on ako bude profesionalac i radio sve ostalo za njegovu igračku poziciju ne treba mu strašna tehnika može s radom to pokrit a trener svake ekipe voli imat radilicu na terenu. Pa kako je Memic "samo" brz, nije on "samo" brz nego se kaže da ima brzinu i to je velik atribut...Koristi ono što posjeduješ ne ono gdje si limitiran i sve si napravio.
Uz to mala sugestija, u linku ispod po meni još jedan koji puno obečaje a uskoro čemo ga izgubit. pozz

https://www.transfermarkt.de/amir-ferat ... ler/627439
Haris

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 nov 2021, 02:01

@amkeivke

Svaka čast, ali moraš razumjeti i ljude koji se odluče igrati za druge repke. Eto taj "Slovenac", Slovenija mu je sve dala, rodio se čak tamo, nemamo razloga da se ljutimo ako zaigra za Sloveniju. Jedino na koga se možemo ljutiti su ove izbjeglice kojima su porodice par stotina godina u Bosni a on se odluči igrati za drugu reprezentaciju, e ti su posebni otpadnici. To posebno važi u košarci i rukometu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2021, 02:47

Brzina je temelj modernog fudbala. Može se reći i modernog kolektivnog sporta.
Memić je momak prebrz i svakako na osnovu toga ima veliki adut za buduću karijeru.
Klub mu je jako dobar kada je rad sa mladima u pitanju. To je pogodio. Veoma je bitno da pogodi i sa narednim klubom.

Što se tiče Gigovića. Na njegovoj poziciji i sa njegovim zadacima ne moraš biti prejak tehničar.
Mnogi veliki igrači su bili nekoliko nivoa tehnički ispod kluba za koje su igrali.
Za njega je najbitnije da što više igra i prikuplja iskustvo ako želi napraviti karijeru.
S načinom igre u ovom stupnju karijeri bi bio totalno inferioran u A repci.
Za budućnost ne znam. Naravno da sa velikim radom i skupljanjem iskustva ima priliku da bude dobar igrač.
Nije neko ko se može ponositi vrhunskim fizikalijama.
On se treba oslanjati na razmišljanje i veliki rad ako želi da uspije.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 13 nov 2021, 13:01

Danas juniori igra protiv Irske(13:30) i s pobjedom ce obezbijediti prolaz u elitni krug kvalifikacija..Sretno zmajici :bih:

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 13 nov 2021, 13:28

Jusko00 je napisao/la:
13 nov 2021, 13:01
Danas juniori igra protiv Irske(13:30) i s pobjedom ce obezbijediti prolaz u elitni krug kvalifikacija..Sretno zmajici :bih:
Moze li se gledati negdi

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 13 nov 2021, 14:13

Evo 1-1 :bih:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 13 nov 2021, 14:29

@igrajlopte 🐦

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, zgembo89 i 34 gosta.