FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Gorki
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Gorki » 28 nov 2013, 13:50

HUSARIĆ: HUSIĆ ME JE ZAMOLIO DA POMOGNEM SLOBODI

slika

Kaže kako među potencijalnim igračkim pojačanjima nema „njegovih igrača“, jer svi oni imaju angažmane. Njegova će satisfakcija biti ako se Sloboda vrati u Premijer ligu, a Husić mu je, kako kaže, obećao izdašnu nagradu

Admir Husarić, fudbalski menadžer iz Srebrenika, tvrdi kako ga je predsjednik UO Azmir Husić zamolio da pomogne u sklapanju igračkog mozaika u tuzlanskoj Slobodi za proljetni dio prvoligaške sezone.

„Husića ranije nisam poznavao. Upoznali smo se kada sam došao po papire za golmana Kenana Pirića. Kasnije smo se našli na sastanku i o svemu otvoreno popričali. Husić je svjestan činjenice da sadašnja ekipa Slobode nije kadra iznijeti teret igranja u Prvoj ligi, odnosno plasmana u Premijer ligu BiH“, kaže Admir Husarić.
Sa Husićem se, kako kaže, čuje svakodnevno, iako je predsjednik Slobode „preko bare“. Kaže kako je stupio u kontakt s potencijalnim pojačanjima kako u igračkom tako i u trenerskom smislu.

„Svima je jasno kako Slobodi treba 8-9 igračkih pojačanja i trener. Niko se ne odriče Slobodinih kadrova, eto trener golmana Mirsad Dedić ostat će i u narednom stručnom štabu. Razgovarao sam s Vladom Jagodićem, potom Blažom Sliškovićem i Ibrahimom Zukanovićem. Ima još nekoliko imena, ali nećemo žuriti. Također, razgovarao sam i sa potencijalnim igračkim pojačanjima. Riječ je o provjerenim fudbalerima sa inostranim i premijerligaškim iskustvom“, kaže Husarić.

Kaže kako među potencijalnim igračkim pojačanjima nema „njegovih igrača“, jer svi oni imaju angažmane. Njegova će satisfakcija biti ako se Sloboda vrati u Premijer ligu, a Husić mu je, kako kaže, obećao izdašnu nagradu.

druga .tv
Pobjeda je bolja od orgazma!

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 28 nov 2013, 13:56

Treba nam ljudi da pomoc Husare, ako nam ne treba nemojte se onda bunit na ova pojacanja iz Koraja, Kalesije i slicno.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 28 nov 2013, 14:05

DrzavaTuzla je napisao/la:Treba nam ljudi da pomoc Husare, ako nam ne treba nemojte se onda bunit na ova pojacanja iz Koraja, Kalesije i slicno.
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 28 nov 2013, 14:11

DrzavaTuzla je napisao/la:
Cikita123 je napisao/la:Probisvjetu , u pravilniku za licenciranje klubova pise da klubovi koji imaju jednu marku duga ne mogu u Evropu, sto znaci da mi nikada vise necemo igrati u Evropi jer nema tog ko ce vratiti dug. Drugo nije problem sto ce Husara dovesti igrace nego je problem sto on preko njih prodaje utakmice to su osjetili klubovi gdje su bili njegovi igraci.Ljudi shvatite covjek je zesci kriminalac i kvarnjak i nije nam potreban takav covjek. Ima jos menadjera koje niko nije kontaktirao , tu ne treba puno pameti uputiti javni poziv svim menadjerima da ponude igrace koje imaju na raspolaganju a strucni stab neka odabira. Ovaj recept rade mnogi klubovi i to vrlo uspjesno kao Zvijezda Gradacac koju je Husara prevario kao i nas.
de ba fucko popusti nas.
+1

I de fucko vidis bolan da te ne ide, da te svaki put procitamo, cim pocnes spominjat pravilnike, hijerarhiju i glumit sa tim nekim "pametnim" izrazima znamo da si to ti, de ako hoces javi mi se na pp, napravicu ja profil jos jedan pisat za tebe, al da raja ne skonta, normalno da mi lijepo platis, imas ti nakralo se :D

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 28 nov 2013, 14:17

Probisvjet je napisao/la:
Cikita123 je napisao/la:Svaki ozbiljan klub ima sportskog direktora ciji posao je izmedju ostalog i dovodjenje igraca. Mi to ubrzo moramo napraviti uostalom kada udjemo u PL necemo moci dobiti licencu dok ne postavimo sportskog direktora.Probisvjet rece da poduzetnik zna sta radi pa zar poduzetnik nije na pocetku sezone doveo jedanaest igraca i najavljivao sa njima siguran povratak. Sta je sad sutite to niko ne kritikuje a osuli ste paljbu po Misketu hijerarhijski prvom covjeku kluba sto je rekao da treba raditi sistemski.
Sta je to hijerarhijski prvi covjek uradio odkako je prvi? Mozda je hijerarhijski, ali nije najvazniji jer nema kinte u djepu niti moze pronaci tu kintu. Ne zna covjek sazvati skupstinu i mrsko mu.
Sto se tice Azmira ja mu dajem bezrezervnu podrsku, pa makar i da je doveo 11 golmana. Taman da ispadnemo i iz ove lige. Azmir je jedini (sa njim i dobrim djelom navijaci u smislu bezuvjetne podrske koju su mu dali) koji je vjerovao i sprijecio gasenje Slobode kada je bila u rasulu.
Neka Azmir radi kako misli da je najbolje, a za Fucke neka ga boli briga sta baljezgaju. Ako mu neko zeli pomoci neka se javi u Rudarsku i ponese kesu odrijesenu. Sve ostalo je demagogija i povrijedjena tastina.
Svi oni koji se ne mogu ugraditi u pare Slobode ce kritikovati i lajati.
Haj cikita dosta je i tebe vise, pa nije njih Azmir doveo nego je Azmir dao pare da Drvo sastavi ekipu i to je jedino tacno, prema tome ne seri vise majke ti j.e.b.o te Miske i svi predhodni koji su bili koji su samo gledali da kradu od Slobode a ne da nesto dobro donesu. Probisvijet mislim da nemas potrebe vise sa ovim idiotom da se raspravljas jer ovakvim idiotima neke stvari ne mozes dokazati. Covjek nije dobar sa glavom i sta ces, nema mu pomoci :D

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 28 nov 2013, 14:30

Probisvjet je napisao/la:
Cikita123 je napisao/la:Svaki ozbiljan klub ima sportskog direktora ciji posao je izmedju ostalog i dovodjenje igraca. Mi to ubrzo moramo napraviti uostalom kada udjemo u PL necemo moci dobiti licencu dok ne postavimo sportskog direktora.Probisvjet rece da poduzetnik zna sta radi pa zar poduzetnik nije na pocetku sezone doveo jedanaest igraca i najavljivao sa njima siguran povratak. Sta je sad sutite to niko ne kritikuje a osuli ste paljbu po Misketu hijerarhijski prvom covjeku kluba sto je rekao da treba raditi sistemski.
Sta je to hijerarhijski prvi covjek uradio odkako je prvi? Mozda je hijerarhijski, ali nije najvazniji jer nema kinte u djepu niti moze pronaci tu kintu. Ne zna covjek sazvati skupstinu i mrsko mu.
Sto se tice Azmira ja mu dajem bezrezervnu podrsku, pa makar i da je doveo 11 golmana. Taman da ispadnemo i iz ove lige. Azmir je jedini (sa njim i dobrim djelom navijaci u smislu bezuvjetne podrske koju su mu dali) koji je vjerovao i sprijecio gasenje Slobode kada je bila u rasulu.
Neka Azmir radi kako misli da je najbolje, a za Fucke neka ga boli briga sta baljezgaju. Ako mu neko zeli pomoci neka se javi u Rudarsku i ponese kesu odrijesenu. Sve ostalo je demagogija i povrijedjena tastina.
Svi oni koji se ne mogu ugraditi u pare Slobode ce kritikovati i lajati.
Mislio sam odgvoriti Cikiti,ali vidim da me Probisvjet efektivno preduhitrio! Isprva sam mislio da si Cikita neki istinski navijač,ali zadnjih par postova je pokazalo sljedeće, a o čemu je Probisvjet već mudro zaključio:
Sve ostalo je demagogija i povrijedjena tastina.
Svi oni koji se ne mogu ugraditi u pare Slobode ce kritikovati i lajati
Pa ću nastaviti sa još boljim prijedlogom:
Ako mu neko zeli pomoci neka se javi u Rudarsku i ponese kesu odrijesenu.
Elem, neki dan se nisam složio sa Probisvjetom da predsjednika skupštine treba javno prozivati...ali kada vidim sljedeće metafore:
a osuli ste paljbu po Misketu hijerarhijski prvom covjeku kluba sto je rekao da treba raditi sistemski.
prosto se ospem! :mrgreen:
Činjenica da je on prvi čovjek hijerarhijski samo pokazuje da sistem nije dobro uspostavljen jer sa njegovom dinamikom extra uspješno dioničko društvo bi vrlo brzo prešlo u obrt (with all do respect to obrtna društva :mrgreen: )! Nemojte da se ponavljamo u vezi njega i da završimo tu priču!

A u nastavku odgovor wieni
tuzlanska Sloboda

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 28 nov 2013, 15:02

zlajci je napisao/la:
wienultras je napisao/la:imali neko da zna na koji nacin se racuna ukupan broj dionica odredjenog subjekta
Na ovo pitanje nije kratak i jednostavan odgovor pa se javim kasnije jer nemam sada vremena ;)
Kao što sam rekao, odgovor nije niti kratak niti jednostavan!

Samo svojstvo dioničkog društva predstavlja jedan od 4 oblika privrednih društava (društvo sa neograničenom solidarnom odgovornošču, društvo sa ograničenom odgovornošču i komaditno društvo) te u startu imamo razliku da se u poređenju sa udruženjima građana prilikom njegovog osnivanja i rada primjenjuju dva različita zakona:
- Udruženje građana (Zakon o udruženjima građana i fondacijama)
- Dioničko društvo (Zakon o privrednim društvima)

laički rečeno, osnovna razlika je u tome što kod jednog od ova dva oblika se radi o društvu čiji je cilj sticanje dobiti (dioničko društvo) dok se kod drugog radi o organizaciji građana koja u svom radu nema namjeru sticanja dobiti.

Hrvatska je donošenjem Zakona o sportu regulativno dala jednu novu instituciju pravnog sportskog lica, a to je "Športsko dioničko društvo"! Vjerujem da je Hajduk ponio svojstvo upravo takvog subjekta. Samim Zakonom date su obaveze i prava takvog društva tako kada su u pitanju "susjedi" dovoljno je samo slijediti slovo zakona.

Kod nas je situacija nerazjašnjenja do kraja ili bar njen jedan dio. Dioničko društvo se osniva u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i tu je regulativa jasna. Može ga osnovati samo jedna osoba (vrlo rijetko) s time da svaki osnivač je i dioničar, a osnivanje se realizira Ugovorom o osnivanju. U teoriji prilikom osnivanja sve dionice mogu kupiti osnivači i to s enaziva simultani otkup dionica, ali najčešče u praxi se dešava da dio kupuju osnivači, a ostali dio se nudi na emisiju dionica u skladu sa zakonom o emisiji vrijednosnih papira. Minimalan osnivački kapital je 50000 KM s time da nominalna vrijednost dionica ne smije biti manja od 10KM. Nominalna vrijednost je ona vrijednost koja se dobije dijeljenjem ukupnog iznosa osnivačkog kapitala sa brojem dionica i ova vrijednost je u startu i knjigovodstvena vrijednost dionice. Naravno, prava vrijednost dionice odnosno kako ekonomisti vole da kažu da dionica vrijedi onoliko koliko je tržište spremno da plati za nju. Povečanje osnovnog kapitala, emisija novih dionica itd. je futurizam i sve se obavlja sa zakonskom regulativom i međuanarodnim računovodstvenim standardima. I do ovdje je sve jasno!

Međutim, kako bi ovo u praxi izgledalo kada bi udruženje građana mijenjalo svoj status u dioničko društvo ja zaista u ovom trenutku nisam siguran. Ono što sam siguran jeste da bi 99,99% revizorska kuća trebala utvrditi ili potvrditi bilans stanja. Ono što sam 100% siguran da je skupština ta koja bi donijela odluku o promjeni statusa društva tj. udruženja u društvo, donijela novu formu statuta i bile bi urađene ostale aktivnosti u skladu sa snivanjem, a što sam već pisao.

I na kraju konkretno odgovor wieni, ukupan broj dionica zavisi od kapitala društva i njene nominalne vrijednosti. I ovdje je stvar jasna kod dioničkih društava koja se ni iz čega osnivaju jer se zna osnovni kapital. Ono što i mene sada zanima jeste kako bi to izgledalo u tumbanju iz udruženja građana u dionička društva. Pretpostavljam da bi bila potrebna financijska inekcija osnivača (minimalno 50000 da se zadovolji zakonski minimumu), ali šta sa bilansom stanja udruženja građana!

Volio bih da se neko uključi ako mu je ovo poznata materija! ;)
tuzlanska Sloboda

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 28 nov 2013, 16:03

Jasmin Moranjkic (Zvijezda Gradacac), Srdjan Savic (Zrinjski Mostar), Ermin Huseinbasic (Sarajevo), Darko Mitrovic (Slavija Sarajevo) to su igraci koje Husaric dovodi u Slobodu! pored njih u opciji su jos 3 imena, takodjer 2 igraca dolaze iz prve federalne nevezano za Husaru ;)
Sloboda Tuzla

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 nov 2013, 16:07

fukaratz je napisao/la:Jasmin Moranjkic (Zvijezda Gradacac), Srdjan Savic (Zrinjski Mostar), Ermin Huseinbasic (Sarajevo), Darko Mitrovic (Slavija Sarajevo) to su igraci koje Husaric dovodi u Slobodu! pored njih u opciji su jos 3 imena, takodjer 2 igraca dolaze iz prve federalne nevezano za Husaru ;)
a odakle je taj treci,moze na pp,
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 28 nov 2013, 16:10

sta je u svemu ovom najzalosnije , koliko god Husara bio smece i koliki god grobar Slobode bio, ako mu je Azmir obecao nagradu onakvu kakvu se prica da jeste, Sloboda ulazi u PL pa taman da se i PL bude morala prosirivati...

ovaj nema dje nema svoje pipke, od sudija, igraca ovog, onog...karikiram koliko igraca ima u pojedinim klubovima moze se desit da Sloboda "kupi" tekmu a da ni marke nije dala i da niko nema pojma da je kupila , a ovaj samo "svojim " igracima rekao da sabotiraju....
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 nov 2013, 16:16

nekazu djaba,zmija se u glavu tuce,dosadilo azmiru,hoce covjek premjer ligu,eurokupove,pun stadion,**** zajebanciju,nema se vise sta cekati,pa nek kosta sta kosta
a ko ima pare,i ko hoce i moze,bratstvo,jedinstvo,ili sloboda...pokazace proljece :mrgreen:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 28 nov 2013, 16:17

ultrasstyle_tz je napisao/la:sta je u svemu ovom najzalosnije , koliko god Husara bio smece i koliki god grobar Slobode bio, ako mu je Azmir obecao nagradu onakvu kakvu se prica da jeste, Sloboda ulazi u PL pa taman da se i PL bude morala prosirivati...

ovaj nema dje nema svoje pipke, od sudija, igraca ovog, onog...karikiram koliko igraca ima u pojedinim klubovima moze se desit da Sloboda "kupi" tekmu a da ni marke nije dala i da niko nema pojma da je kupila , a ovaj samo "svojim " igracima rekao da sabotiraju....

AMIN!
Pobjeda je bolja od orgazma!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 nov 2013, 16:31

Ma jasta Azmire, tako se to radi. Aferim!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 28 nov 2013, 16:51

fukaratz je napisao/la:Jasmin Moranjkic (Zvijezda Gradacac), Srdjan Savic (Zrinjski Mostar), Ermin Huseinbasic (Sarajevo), Darko Mitrovic (Slavija Sarajevo) to su igraci koje Husaric dovodi u Slobodu! pored njih u opciji su jos 3 imena, takodjer 2 igraca dolaze iz prve federalne nevezano za Husaru ;)
Kaže kako među potencijalnim igračkim pojačanjima nema „njegovih igrača“, jer svi oni imaju angažmane.
Za ovu dvojicu znam da su njegovi igrači..
OFK Gradina Srebrenik

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 28 nov 2013, 17:14

Sve su to spekulacije jos se nista ne zna.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

Cikita123
Kontakt:

Post Postao/la Cikita123 » 28 nov 2013, 18:01

Od svega ovoga sto ste napisali posljednih dana ste pogodili da ce u januaru biti skupstina i da ce biti promjena a ovo ostalo su sve spekulacije i rekla-kazala.Juce su kandidati za nove clanove UO bili na razgovoru kod TITE i sve je vec poznato.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 28 nov 2013, 18:19

tek sad vidim da je Srđan Savić rođen u Tuzli :o ako ne laže transfermarket :D ako jeste rođen u Tuzli, kako nikad nije igrao u Slobodi :o

Mitrović i Moranjkić stoperi, sa Kenom, to su trojica .. s tim da Moranjkić može igrati kao lijevi bek što će vjerovatno i biti slučaj ako dođe

Savić vezni, Huseinbašić napadač .. valjalo bi dovest' još golmana, još jednog veznog i lijevo/desno krilo, Efendić pokriva obje strane

al' sve je ovo rekla-kazala, vidjeti ćemo
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 nov 2013, 20:07

Husarić je tu jer bez njega (i njemu sličnih) u ovoj šabaniji i šabaniji iznad ne možeš napraviti ništa vrijedno. Drugim riječima - donji si. Dakle, cilj opravdava sredstvo. Činjenica je da jedan od grobara Slobode posjeduje mnogo kvalitetnih igrača za naše uslove i da jednim telefonskim pozivom može dogovoriti njihov dolazak u Slobodu. Takav čovjek, bez obzira koliko štetan bio po okolinu, prijeko je potreban.

Što se tiče pojačanja, dobro da se reaguje na vrijeme. Do sada je vazda bilo prekasno, uvijek smo čekali zadnje dane i strepili da li će uopće doći neko novo ime. Sada nije tako, vidim već se provlače neka imena. Što se mene tiče, odbrana je solidna za ove uslove, a ono što nama treba je snažna veza i krila, uz Mujkića kao napadača. U ovoj ligi je jasno da je mnogo lakše sačuvati gol, negoli zabiti, pogotovo na gostovanjima. Tu će se lomiti sezona, a Jedinstvo neće praštati jedan jedini kiks, kao ni Bratstvo ili Rudar, možda čak i GOŠK.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 28 nov 2013, 21:16

:lol: :lol: :lol:

pola igrača niko nije kontaktirao, pogotovu znam za Mitrovića jer se svaki dan čujem sa njim i neće biti ništa od toga ;)
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 nov 2013, 22:20

Cikita123 je napisao/la:Od svega ovoga sto ste napisali posljednih dana ste pogodili da ce u januaru biti skupstina i da ce biti promjena a ovo ostalo su sve spekulacije i rekla-kazala.Juce su kandidati za nove clanove UO bili na razgovoru kod TITE i sve je vec poznato.
Znaci Fucko umjesto Azmira. :lol: :lol: :lol: :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []